onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
21-02-2005

Kwaliteitsvergelijking van Kruitvat, foto Quelle, Pixaco, Extra Film, Ofoto, De Fotograaf, Pixum en Profotonet

Met dank aan Collete D.


Colette heeft verschillende aanbieders van online fotoservices getest door foto`s op te sturen en de resultaten te vergelijken. Hieronder volgen haar ervaringen.

Ik heb een aantal afdrukcentra geprobeerd die leveren via de post. De volgende centra heb ik getest: Kruitvat, foto Quelle, Pixaco, Extra Film, Ofoto, De Fotograaf, Pixum en Profotonet.

Via deze site lees ik bij verschillende afdrukcentrales goede recensies. Wat bij mij altijd weer tegenvalt zijn de afdrukken van portret foto’s. Het lijkt of de personen allemaal make-up op hebben. Voor deze proef heb ik van mijn kinderen 8 verschillende foto’s genomen. Close-up, ver weg, met flits en zonder flits. De foto’s heb ik vervolgens online verstuurd naar bovenstaande afdrukcentra.

Pixaco, Pixum en Profoto werken met software die je kunt downloaden. Alle programma’s werken prettig.
Pixum heeft een programma waarbij je de foto’s in een paar klikken kunt omzetten naar 2x3 formaat. Erg handig. Sommige centra’s doen dit zelf en dan vallen er soms juist dingen weg die je zelf had willen bewaren. Het kruitvat en Pixaco leveren de foto’s in een kleiner formaat, wat mij overigens niet stoort.
Alle centra leveren de foto’s binnen een paar dagen.
Pixaco en Pixum maken gebruik van dezelfde afdrukcentrale, maar Pixum is vele malen beter dan Pixaco. Het loont dus de moeite om toch de fotoservices met dezelfde afdrukcentrale te testen.
Alle centrales laten via een email weten wat je hebt besteld. Pixum geeft hierbij een overzicht met thumbnails. De meeste centrales laten ook via een email weten wanneer de foto’s op de post zijn gegaan.
Aanbieder Fotopapier Kwaliteit foto`s Prijs per foto Verzendkosten
KruitvatFujifilmTe rood0,202,95
Foto QuelleBlancoVeel te rood0,244,94
PixacoBlancoWitbalans te grijs0,142,95
Extra FilmBlancoWat te licht0,242,45
OfotoKodakWat donker0,341,99
De FotograafKonica MinoltaWat lichter0,263,50
PixumAgfa PrestigeGoed0,172,75
ProfotonetBlancoWat onscherp0,322,98


Ofoto, de fotograaf, extrafilm en Pixum vind ik als beste er uit komen. De fotograaf en extrafilm drukken de foto’s wat lichter af dan de andere twee. Pixum gebruikt meer contrast waardoor ook vouwen in kleding mooi terugkomen.

Mijn voorkeur: 1. Pixum, 2. De fotograaf, 3. Extrafilm, 4. Ofoto.


Nog meer artikelen...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?