onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
28-04-2004

Foto's zonder camera

Foto's hoeven natuurlijk niet zelf gemaakt te worden, ook plaatjes die van het internet gehaald zijn kunnen natuurlijk worden afgedrukt. Op veel foto's zit wel copyright, dus pas op.
Plaatjes op website hebben meestal niet veel kwaliteit, door te lage resolutie of weinig kleuren. Dus voor een mooi resultaat is niet elk plaatje geschikt. Kijk sowieso naar het aantal pixels, dat moet voldoende groot zijn. Gebruik de vuistregel dat voor een mooie afdruk 100 pixels per cm nodig zijn. Dus voor een afdruk van 10x15 cm is een bestand nodig van 1000x1500 pixels! Het bestand moet het jpg-formaat hebben, omdat de meeste aanbieders van onlinefotoservices alleen dit formaat behandelen.

Ook tekeningen gemaakt op de computer (bijvoorbeeld Paintshop Pro) of ingescand kunnen afgedrukt worden. Het voordeel is dat fotopapier veel langer goed blijft dan gewoon papier!

Hebben tekeningen of plaatjes van het internet een te lage resolutie, is het ook heel goed mogelijk om de plaatjes aan elkaar te "plakken" met een tekenprogramma. Zie het voorbeeld.


Zie Links voor sites met gratis foto's.

Nog meer artikelen...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?