onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
15-06-2012

CeWe Color (CEWE FOTOBOEK) ziet verkoop fotoboeken verder toenemen

  • 12,5 % meer fotoboeken in 2011
  • Meer grote fotoboeken en aandacht voor kwaliteit
  • Vrouwen belangrijkste afnemers
Nunspeet, 6 juni 2012. CeWe Color, een van de grootste fotoboekenproducenten in Nederland, heeft de verkoop van fotoboeken in 2011 in Nederland zien toenemen met 12,5% ten opzichte van 2010. De omzet steeg met 10%. CeWe Color levert de software en voert de productie uit voor de fotoservice van alle grote supermarkten (AH, Jumbo, Plus etc.), diverse online winkels (Bol.com, Fotoalbum.nl), Mediamarkt, PostNL, Trekpleister, fotospeciaal zaken (Ringfoto, Foto Klein) en diverse andere ketens. De verkoop van het eigen CEWE FOTOBOEK-merk steeg met 5%. Uit een onderzoek onder fotoboek-afnemers blijken vrouwen tussen 45 en 64 jaar de grootste afnemers.

Trends

Het digitaal opgemaakte en professioneel geprinte fotoboek blijft onverminderd populair. De fotoboeken worden in allerlei varianten gemaakt. De gemiddelde afnemer van het CEWE FOTOBOEK kiest steeds vaker voor kwaliteit. Baudouin Verschueren, Managing Director van CeWe Color Benelux: “Op basis van onze resultaten stellen we vast dat onze klanten positief reageren op de nieuwe toepassingen die CEWE FOTOBOEK op de markt brengt. Vooral de verkoop van fotoboeken op echt fotopapier en grotere formaten (L en groter) neemt toe. Door speciale bindtechnieken blijven fotoboeken op echt en dikker fotopapier plat liggen waardoor foto’s door blijven lopen over beide pagina’s. Hierdoor worden onze fotoboeken ook steeds meer door professionele fotografen besteld”.
De vele opmaakmogelijkheden via de uitgebreide, gratis te downloaden software worden steeds vaker benut. Gebruikers kunnen deelnemen aan gratis webworkshops om de nieuwste toepassingen te leren kennen of gewoon als beginner het fotoboek fraai op te maken. Afnemers vragen steeds vaker om hulp bij de vormgeving van een fotoboek. Daarom wordt binnenkort een designservice toegevoegd waarbij het fotoboek desgewenst wordt vormgegeven door professionele designers. De consument bepaalt zelf een stijl en de vormgevers gaan aan de slag. Het resultaat kan worden bekeken en een keer worden aangepast. Het meest verkochte formaat blijft A4. De gemiddelde prijs van een fotoboek in Nederland is 31 euro.

Vrouwen grootste afnemers

Uit een marktonderzoek van CEWE FOTOBOEK onder regelmatige afnemers blijkt dat vrouwen (80%) de grootste afnemers zijn. 50% van de ondervraagden is tussen de 45 en 64 jaar, 20% is tussen de 34 en 44 jaar. De helft van de ondervraagden is actief op Facebook. Op dit medium worden vooral de fotoboekaanbiedingen, toepassingen en fotoboekresultaten gedeeld. Het belangrijkste thema is vakantie.

Over CeWe Color

Het Duitse CeWe Color is Europees marktleider van fotoafdrukken van digitale foto’s en fotoboeken. 13 hightech productielocaties verspreid in Europa zorgen voor afdrukken van hoge kwaliteit.
CeWe Color is het bedrijf achter de fotoservicediensten van grote retailers in Nederland waaronder Albert Heijn, Primera, Mediamarkt, Saturn, Bol.com, PostNL, de fotovakhandel en vele andere supermarktketens. Het bedrijf is de grootste producent in Europa van fotoboeken die digitaal zijn vervaardigd. Het bedrijf brengt fotoboeken ook onder eigen label (CEWE FOTOBOEK) op de markt. Het CEWE FOTOBOEK is beschikbaar voor de consumenten- en zakelijke markt en de professionele markt (www.cewe-fotoboek.nl). De Nederlandse vestiging van CeWe Color is gevestigd in Nunspeet.

Nog meer artikelen...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?