onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
26-08-2010

Nederlanders zuinig met delen vakantiefoto's - Men kijkt liever naar andermans vakantiefoto's

Persbericht van Pixum, 20 september 2010

Keulen, 20 september '10

Nederlanders zijn zuinig als het gaat om het delen van vakantiefoto's met anderen. Bijna 40 procent deelt zijn vakantiefoto's liever niet met vrienden, familie en collega's. In Duitsland is dat zelfs bij bijna tweederde van de mensen het geval. Dit blijkt uit onderzoek van de Europese online fotoservice Pixum onder ruim 4.500 mensen uit Nederland, België en Duitsland. Ruim de helft van de Nederlanders en Belgen laat zijn vakantiefoto's dan ook heel select zien en maakt hiervoor nog altijd een fotoboek. Slechts 15 procent van de Duitsers ruimt hier tijd voor in.

Andermans foto meest populair

Opmerkelijk is dat Nederlanders liever andermans foto's bekijken (87%), dan dat ze hun eigen foto's delen (60%). Zestig procent denkt hierbij dat anderen het leuk vinden om naar hun foto's te kijken. 'Mensen steken veel tijd in het maken van mooie en leuke foto's van hun vakantie. Het meebeleven van iemand anders zijn vakantiemomenten kan daardoor inspireren en geeft je een vakantiegevoel van een plek waar je zelf niet bent geweest,' aldus Sebastiaan Postma, Regional Manager Benelux en UK.

Dierbare momenten

Tijdens vakantie fotograferen Nederlanders het liefst de omgeving (35%), de kinderen (28%) of bezienswaardigheden (24%). Belgen maken het liefst foto's van hun kinderen (32%). Zowel Nederlanders, Belgen als Duitsers zorgen er in de meeste gevallen zelf voor dat het dierbaarste moment wordt vastgelegd. Slechts 16 procent van de Nederlanders vergeet dit moment vast te leggen op camera. Duitsers zijn hier nog scherper in met 10 procent. Belgen zijn met 18 procent het minst alert.

Over Pixum:

Pixum (www.pixum.nl) is de toonaangevende, onafhankelijke aanbieder van online-fotoservices in Europa. Naast de mogelijkheid gratis online-fotoalbums aan te leggen en foto's te delen, biedt Pixum ook goedkope en professionele belichting van digitale foto's op fotopapier, professioneel gedrukte en gebonden fotoboeken en fotocadeaus (bijvoorbeeld bekers, puzzels, T-shirts, kaarten, kalenders, canvassen en meer). Pixum drukt en belicht uitsluitend op hoogwaardige materialen en gebruikt de modernste en milieuvriendelijkste technologieën.Nog meer artikelen...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?