onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go

aldi

Website aldi

Ervaringen Geef ook uw mening / ervaring over aldi! Klik hier.

Bij de verschillende producten staan de ervaringen onderaan de pagina. Hieronder staan de gemiddelde rapportcijfers door onze bezoekers gegeven.

fotoalbums:
 laatste jaaralle ervaringen
  kwaliteit:n.v.t.8.2
  service:n.v.t.7.0
  software:n.v.t.7.8
afdrukken van foto's:
 laatste jaaralle ervaringen
  kwaliteit:n.v.t.7.4
  service:n.v.t.4.6

Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
Afdrukcentrale CeWe
Levering post
Levertijd 3 werkdagen
Bestelsoftware Windows
Papiersoort ?
Bestandsformaat JPEG
Extra opties
 • Grootste formaat is 50 x 75 cm
 • Online foto album
 • Digitale formaten mogelijk
Bijzonderheden
 • Als er meerdere formaten in een bestelling worden besteld, dan wordt de levertijd 5 werkdagen.
 • De afbeelding wordt afgedrukt in de verhouding zoals aangeleverd, waarbij wordt uitgegaan van het grondformaat (bijv. 9 cm of 10 cm)
 • Aparte software nodig

Verwerkingskosten0.0
Verzendkosten1.99
 
 • Betaling met eenmalige machtiging of overschrijving.
FormaatPrijzen afdrukkenLevering
2550100200
9 cm3.99 5.99 9.99 17.99 post
10 cm4.24 6.49 10.99 19.99 post
11 cm4.99 7.99 13.99 25.99 post
13 cm5.74 9.49 16.99 31.99 post
20 cm14.24 26.49 50.99 99.99 post
Bij de Prijscalculator kunt u zelf aantallen opgeven van verschillende formaten, waarmee het totaalbedrag wordt berekend.


Gebruikerservaringen: Gemiddelde rapportcijfers:
 laatste jaaralle ervaringen
  kwaliteit:n.v.t.7.4
  service:n.v.t.4.6
07-11-2012
Lourens
Het afdrukken vd foto,s is gewoon goed maar het versturen van A4 foto,s is een ramp. Ik probeer dat uit te leggen aan medion maar willen geen contact opnemen . Ten eerste staat er niet op de envelope , niet vouwen, ten 2 gebruiken zij 2 soorten envelopen waarvan de draad van het carton in de lengte loopt en in de breedte. Hier gaat het nl fout . Als de foto in de envelope met breedte draad gedaan wordt dan gaat het bij de post fout want deze vouwen hem dubbel, terwijl het met die andere envelope niet kan gebeuren. Ik wil graag dat medion contact op neemt met ons maar dat doen ze niet en daarom worden er steeds foto,s geknikt bezorgd en dat al een paar keer. Ik snap niet dat medion zo nog A4 foto,s durft te versturen.
28-07-2012
Jo
Zeer tevreden over zowel kwaliteit als de snelle verzorgde leveringen
06-01-2011
Jan
Had 75 foto's laten afdrukken, en daarvoor formaat 10*CA.13-15 aangevinkt. Op het bestelscherm wordt duidelijk afgerasterd wat je mag verwachten. Bij ontvangst waren de foto's exact 10*13, en aan de linkerzijde wezenlijk teveel weggeknipt. Na twee weken soubatten met Aldi-fotoservice geen streep verder gekomen. Heb nu aangeboden om me persoonlijk te melden, fotoservice . . . . ?
20-05-2009
Robert
Prima afdrukken voor een zeer concurrerende prijs! Zo houden we de markt scherp.
13-11-2008
Leo
Over mijn eerste bestelling bij Aldi ben ik redelijk tevreden. Een aantal foto's zijn helderder dan op mijn PC Het enige minpunt is de soms sterke blauwkleur op sommige foto's voorlas als de blauwe lucht royaal aanwezig is. De levering verliep vlot. Dinsdag besteld en vrijdag afgeleverd. En natuurlijk de prijs. De afmeting 13x18 heeft mijn voorkeur. En dat voor 15 ct tegenover de gebruikelijk 45 ct bij andere leveranciers.
Als rapportcijfer zou ik een 8 1/2 (dus 9) geven. Aldi bedankt.
30-09-2008
Rick
Ik was altijd erg tevreden over de fotoservice van de Aldi. Maar helaas, ik had 2 grote platen besteld. En ik kreeg compleet andere foto’s toegestuurd! Daarop een mail gestuurd. Geen reactie. Nu probeer ik ze te bellen, maar daarop ook geen reactie (lijn bezet, drukte e.d.) Nu even een slechte ervaring dus.
23-09-2008
Dimitri
Na een paar goede ervaringen met de afdrukservice van Aldi is mijn laatste ervaring helaas iets minder. Ongeveer de helft van de foto’s is veel te licht afgedrukt. In het bijzonder de landschapfoto’s zien er nu uit als de verschenen kaarten die je soms in toeristenwinkeltjes op je vakantieadres aantreft omdat ze al eeuwen in de zon hebben gestaan. Na het doorgeven van de klacht via de website krijg je dan een ontvangstmail, waarna nooit meer een reactie komt. Helaas ga ik maar weer op ziek naar een andere aanbieder.
18-09-2008
Gosse
Op Aldi website staat dat het afdrukken van panoramafoto's mogelijk is. Zo krijgt een foto van 13 cm hoog een lengte tot maximaal 23 cm althans dat vermeldt de website. Ik heb verschillende panoramafoto's verstuurd op een cd en ook ge-upload, altijd worden ze afgedrukt op 13x18 waardoor je witte randen boven en onder krijgt. Instructies heb ik goed opgevolgd en de noodzakelijke velden aangevinkt in de Aldi software. Reageren op e-mails gebeurt zelden en reacties op een reply kan je wel vergeten.
Bij het uploaden van foto's via de site worden de foto's gecomprimeerd. Ook als je een cd maakt met de Aldi software worden de foto's zwaar gecomprimeerd: een foto van 3,5 mb wordt verkleind tot ca. 850kb. Het is te omzeilen door het programma niet een cd te laten branden maar een image of een cd-rw. Vervolgens kopieer je daar de structuur van om een nieuwe cd te maken. Hierin moet je dan elke gecomprimeerde foto vervangen door de originele en de naam veranderen naar de nieuwe bestandsnaam zoals die op de cd-rw/image staat en ze in de goede volgorde plaatsen anders gaat het afdrukken mis, vervolgens de cd branden en opsturen. Kortom veel gedoe en waarom eigenlijk? Je stuurt de cd op dus wat maakt het uit hoe groot een bestand is?
Verder zijn de kleuren van de afdrukken mooi en ze worden netjes thuis gestuurd met de post.
16-03-2008
Frans
Aldi maakt perfecte foto's en fotoalbums ik geef hun een 9 omdat alles mooi bezord wordt. Ook de kwaliteit is heel erg mooi, ik kan iedereen aanraden om bij Aldi foto's te bestellen
08-10-2007
Frank
Naar aanleiding van Duitse tests op 1 oktober 172 foto's (formaat 11x15/17) verzonden naar Aldi. De software vind ik prima. Eenvoudig, geen uitgebreide gebruiksaanwijzing nodig. Donderdag 4 oktober per TNT de foto's in huis. Echt goede kwaliteit. Realistische kleuren. Voor de betaling kon ik zelfs gebruik maken van een meegestuurde acceptgiro! Prijs voor deze 172 foto's op royaal formaat in totaal €22,63. Aldi heeft er een tevreden klant bij!
Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
Afdrukcentrale Cewe
Levertijd 10 werkdagen
Offline samenstellen
(bestelsoftware)
Ja
Album
 • Soort kaft: hardcover of softcover
 • Hoe ingebonden: ingebonden
 • Max. aantal pagina's: 98
 • Bestelsoftware
 • Windows
 • Foto op volledige pagina
 • Bijzonderheden
 • Een bezoeker wees ons er op dat de prijzen op de website van de Aldi (en dus ook hier) afwijken van de prijzen gehanteerd door de bestelsoftware. U bent gewaarschuwd!
 • Op de site van de Aldi is redelijk weinig te vinden over het maken van fotoboeken, dus de gegevens zijn nog incompleet.

 • Verzendkosten
  € 3,49

  Betalingsmogelijkheden
  Eenmalige machtiging of overschrijving
  Hieronder staat een selectie van een aantal producten met bijbehorende prijsindicaties. De aanbieder heeft nog meer producten.
  21 x 28 cm Hardcover 50 pagina's voor € 29,99.
  21 x 28 cm Hardcover 26 pagina's voor € 17,99.


  Gebruikerservaringen: Gemiddelde rapportcijfers:
   laatste jaaralle ervaringen
    kwaliteit:n.v.t.8.2
    service:n.v.t.7.0
    software:n.v.t.7.8
  15-08-2012
  Arnold
  We hebben met de speciaal gedownloade software een heel foto-album in elkaar
  gezet. Dit was meer dan een dag werk en het resultaat erg mooi. Helaas gaat het bij het bestellen mis - betalingsgegevens blijven hangen, het programma sluit tussentijds en het is niet duidelijk of de bestelling of betaling überhaupt verwerkt zijn. Daarom gebeld met Alsi fotoservice (EUR 0,15 / min) waar verteld wordt 'dat wij het ook niet weten en wacht dus maar even 24 uur af om te kijken wat er gebeurd'. Waarschijnlijk alsnog geen fotoalbum en al helemaal geen service.
  08-08-2012
  Anton
  Mooie fotoboeken voor een redelijke prijs. Jammer dat ze nog niet op fotopapier afdrukken.
  Na het maken van je fotoalbum kun je wel met andere software van bv Kruidvat bestanden lezen, maar daarna zijn ze niet meer bruikbaar bij Aldi,(Nieuwere versie software melding). Dus verstandig om een backup te maken met een andere naam alvorens te kijken bij een andere leverancier wat het resultaat daar zal zijn en de prijs.
  12-01-2012
  Sophia
  Prima software en goede kwaliteit. snel afgeleverd!
  12-01-2012
  Caroline
  Ondertussen heb ik er een tiental fotoalbums met hardcover laten maken, geen enkele klacht en prima afgewerkt.
  01-11-2011
  Dion
  Zo'n twee keer per jaar bestel ik bij Aldi een fotoalbum. Ik heb zojuist het 7e exemplaar binnen gekregen. Nog steeds is de kwaliteit goed te noemen, voor meer dan acceptabele prijs. Hard cover ziet er mooi uit, bladzijden zijn dik. Ik gebruik een zelfgemaakt sjabloon die ik elke keer als basis gebruik. Hierdoor is het maken van een album een peulenschil. Ik heb gelukkig geen kennis gemaakt met de service van de Aldi, gezien de reacties hieronder zou ik bijna een andere aanbieder selecteren. Maar vooralsnog blijft de keuze bij Aldi. Foto's komen af en toe donkerder over dan het scherm, maar ik denk dat dit primair met mijn helderheid van de monitor te maken heeft (te helder). Ik zet de automatische kleurcorrectie altijd uit!
  07-09-2011
  Michiel
  Net aldi fotoboek binnen. 4 dagen na bestellen had ik hem binnen. Ziet er net als de vorige keer erg goed uit! Zit goed in elkaar, afdrukkwaliteit is erg mooi. Voor mij zeker een aanrader en lekker goedkoop. Snap al die negative reacties niet..
  16-08-2011
  Anneke
  Inmiddels heb ik diverse albums bij Aldi gemaakt.
  Tot nu toe is Aldi de goedkoopste aanbieder, die ik gebruikt heb. Het album is niet minder dan van andere (duurdere) aanbieders. Het papier is van stevige kwaliteit.
  De software is heel uitgebreid en duidelijk om mee te werken
  Alleen jammer dat 98 pagina's het maximum is.
  09-06-2011
  Evert
  Het moet mij toch nog even van het hart
  Ik was altijd heel tevreden over de fotoboeken van de aldi.IK heb er meer dan 20 laten maken.Van de laatste drie albums was er een album niet in orde. Nou dat heb ik geweten mijn invoer van de foto's deugden niet Ik had alles verkeerd gedaan.
  Ik heb al mijn albus het zelfde gedaan maar dat geloofde aldi niet. Sinsdien ga ik naar andere providers zonder eing probleem die doen niet moeilijk als je klachten hebt.
  09-11-2010
  Marco
  De fotosoftware liep tijdens de bestelling vast, maar mijn paypall betaling was al afgerond. Nu probeer ik al 3 maanden mijn geld terug te krijgen, want blijkbaar kunnen ze het fotoalbum niet afdrukken.

  Zeer slecht service, bijna niet te bereiken.
  De mailcontacten die sporradisch gestuurd worden zijn rond uit schoftelijk!
  Mensen bespaar je de moeite en sla deze aanbieder over!
  05-11-2010
  Safra
  Ik heb wederom een hele goede ervaring met de albums van Aldi.
  Deze keer heb ik 3 verschillende albums besteld en ze zagen er alledrie prachtig uit.
  Het enige nadeel aan de software vind ik nog steeds dat de tekst automatisch in Arial springt (of heb ik de instelling niet goed???), verder is het inderdaad een beetje zoeken als je voor de eerste keer met Aldi werkt maar volgens mij heb je dat altijd als een nieuwe software gaat gebruiken. Kortom, ik ben wederom heel tevreden.
  12-10-2010
  Tati
  Van de 3 albums is er een goed.
  1 album van de 3 is niet afgedrukt
  2 zijn hetzelfde, wat niet hoort
  fotos zijn verkeerd afgedrukt, of verdwenen
  telefoonno is een callcenter wat alles via de mail doorgeeft.
  Via de mail is het nivo van de medewekers groep1 lagere school.
  01-10-2010
  Tony
  Het maken van een fotoboek ging moeizaam (ik heb DTP ervaring), maar het lukt wel eindelijk. Bestel pogingen over 2 dagen (via de CD route) levert niets op. Dus ik heb geen boek, maar het kost ook niets!
  17-09-2010
  William
  software loopt vaak vast op mijn medion pc. Als de software het doet is het prettig om mee te werken. Veel mogelijkheden
  02-09-2010
  Evert
  Ik heb een foto boek laten maken wat niet naar tevredenheid is uitgevoerd.
  Ten eerste is de voor pagina niet goed er zit een witte rand om heen En te tweede zijn de foto's gelig . Ik heb gebeld gemailt maar kom niet echt verder.
  De Aldi geeft maar aan dat het mijn fout is ik heb nl de automatischebeelcorrectie in ge schakeld. In eerste instantie heb ik niet van deze instelling af geweten. Als je dan gaat kijken wat het inhoud dan zegt de gebruiks aanwijzing automatischebeeldcorrectie inschakelen (aanbevolen). Maar je moet hem uitschakelen als je bewerkte foto's gebruikt.(Dat staat er niet bij). Ik heb meer dan 20 albums laten maken en heb het nog nooit anders gedaan.Zelfs de andere drie albums die ik gelijk heb laten afdrukken zijn van een goede kwaliteit. Ik vind het maar een slechte zaak en zal dan ook geen boek meer laten maken.
  26-08-2010
  Linda
  Ben zeer tevreden. Het boek is van goede kwaliteit, erg stevig en de foto's zijn heel scherp. Met de software kun je alle kanten op zonder dat het ingewikkeld is. Prijs is top (ik had een hardcover boek, 98 pagina's voor 52 euro incl.verzendkst). Tip: bestel niet online, maar brand het bestand op een cd en stuur het op, dan blijft de kwaliteit vd foto's goed.
  20-08-2010
  Sandra
  Aangemoedigd door de positieve ervaringen van andere Aldi gebruikers en mijn ietwat negatievere ervaringen met de Kruidvat software (wegvallende foto's uit de fotoboeken, teksten die ineens zwart zijn, ipv het ingestelde wit), heb ik de Aldi software gedownload. Groot was mijn verbazing dat dit exact dezelfde software is als die van het Kruidvat. Zelfs mijn 'Kruidvat'- fotoboek kan ik in het Aldi systeem laden. Tot nu toe zie ik dan ook als enige verschil de prijs, die bij een 50 pagina tellend boek bij de Aldi 6,50 euro goedkoper is (en dan wordt ie thuisbezorgd).
  Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat, maar verwacht dan (de voor mij prima zijnde) Kruidvat kwaliteit.
  26-04-2010
  Joop
  Ik hoop alleen dat aldi ooit nog eens extra grote boeken gaan aanbieden, 30x30 cm glans,en 120 pagina
  16-04-2010
  Alice
  De website en de software zouden wat overzichtelijker kunnen zijn, maar na wat stoeien lukt het dan uiteindelijk allemaal wel. Dat is dan ook het enige negatieve, de kwaliteit is super en dat voor die prijs! Ik heb verschillende geprobeerd maar de Aldi is de enige die me overtuigd heeft nog eens een album te bekomen. Is uw geld u lief en heeft u wat geduld om de software te leren kennen is dit absoluut de beste keuze!
  06-04-2010
  Jean
  Na mijn wat mindere ervaring met de fotofabriek, mijn vervolgalbum bestelt bij de Aldi. De software is prima alleen niet zo gebruikersvriendelijk, maar als je er wat extra energie in steekt ruime mogelijkheden. Boek was na een dikke week klaar, prima dus. Kwaliteit is zeer prima en qua waar voor je geld absoluut de beste naar mijn mening, stevig materiaal, netjes afgewerkt en mooie prints. Service is zoals we Aldi kennen van de boodschappen, niet overdonderend maar afdoende als je ze nodig hebt. Afgezien van profotonet (wat een ander segment is) denk ik verruit de beste hier (heb alleen nog geen ervaring met Blurb) als je gewoon waar voor je geld wilt (al zijn de prijs omschrijvingen wat vaag).
  Ik weet al waar ik mijn volgende fotoproject ga bestellen!
  24-03-2010
  Safra
  Ik wil graag reageren op de 'randen'ervaring van Maria. Ik heb wel de gekleurde randen gevonden: zo gauw je op de foto in je boek gaat staan en deze aanklikt, komt er net boven je boek een balk te staan. Daarop staat een vierkantje met rode vierkante hoekjes, als je die aanklikt kun je de randen en schaduw bewerken. (ik denk tenminste dat je dat bedoelt).

  Maar ook ik ben niet zo happy met de nieuwe update. Ik vind het niet fijn dat inderdaad het tekstblok niet te zien is, als je typt. Bij de vorige update zag je je tekstblok 'oplichten' en kon je precies zien wat je tikt. Wat ik ook lastig vind, is dat ik het lettertype iedere keer opnieuw moet zetten op diegene die ik wil gebruiken, het start iedere keer op met Arial. (instelling niet goed?)
  Verder staat er op de nieuwe update, op de homepagina dat je een linnencover kunt maken, maar deze instelling is niet te vinden. Ik heb daarover gebeld met Aldi en die zien dit niet staan op de site. Nee, dat klopt maar op de update wel..... (heel vreemd). Ze weten ook niet hoe het komt....
  Wel fijn vind ik de vele mogelijkheden met schaduwen, achtergronden, passepartouts enz.
  Ik heb pas geleden weer 4 albums laten afdrukken en ik moet zeggen dat ze alle vier weer prachtig waren. Ik vind vooral de kwaliteit tov prijs supergoed.
  24-03-2010
  Nick
  Voor Maria:de gekleurde kaders om de foto's zijn er nog gewoon hoor!! Alleen niet meer via de rechtermuisknop te benaderen, maar boven in de balk.
  Volgens mij kun je ook nog steeds de grootte van het tekstvak gewoon zelf bepalen.
  19-03-2010
  Maria
  Ik ben een trouwe Aldi-fotoboekenmaker. Ik vind de vernieuwde software helaas geen verbetering. Het is niet meer mogelijk om gekleurde randjes om de foto te maken. Die gebruik ik altijd als ik een drukke foto als achtergrond heb. Verder wordt een tekstvak niet meer vergroot, je zit nu vreselijk te priegelen.
  11-03-2010
  Beatrijs
  We zijn al een tijdje na lang speuren vaste en tevreden aldi klanten (ook voor de boodschapjes trouwens). Na zeer blij verrast te zijn door de nieuwe software snufjes en het wederom perfecte resultaat ervan ontvangen te hebben vond ik het wel eens tijd om ze hier te steunen. Mensen zoek niet langer en let op je centjes, al die aanbieders zijn eigenlijk maar een paar drukkerijen, aldi is dus cewe en dat is natuurlijk een partij van wereldformaat, omdat aldi natuurlijk zo groot is krijgen ze een goedkope prijs, de kwaliteit is beter of op zijn minst dan gelijk aan de rest, dus dan telt de portemonnee toch, heel simpel, dus voor mij is en blijft de Aldi de enigste!! Wil je echt een heel mooi boek pak dan profotonet, net zo mooi als echte foto's maar wel duur hoor.
  05-02-2010
  Corrie
  Ik heb een jaarboek van 2009 gemaakt van 98 pag. Even gewacht op de up-date van de software. Deze is nu veel uitgebreider met leuke uitsnijdingen, meer achtergronden en cliparts. De kwaliteit is prima.
  28-01-2010
  Harry
  In vervolg op mijn ervaring van december 2009. De bestelsoftware is vernieuwd en nu ook geschikt voor Windows7. Oude fotoboeken (gemaakt met de vorige versie worden zo geimporteerd.

  Ik heb tot nu toe 5 fotoboeken laten afdrukken. Eentje is ooit een misdruk geweest. De service en communnicatie verliep toen slecht, maar ik kreeg wel zo ineens een correct en gratis nieuw boek in huis.

  Ben zeer tevreden over deze fotoservice. Veel goedkoper dan andere fotoservice via CEWE en toch dezelfde kwaliteit en de software heeft nu ook dezelfde mogelijkheden gekregen als de andere fotoservices via CEWE.
  18-01-2010
  Rita
  Na 4 goede boeken nu 4 met een misdruk.Ik heb Aldi al 5 x gemaild en 1 x gebeld . grote beloften aan de telefoon,op verzoek nogmaals het supportformulier ingevuld , maar er gebeurd niets.
  Dit is mijn ervaring!!!
  06-01-2010
  Ron
  Ik heb alleen maar super-goede ervaringen met Aldi. Zorg dat je de software helemaal goed door hebt en de bestel opties! Beelden niet laten corrigeren door de software als je een gevorderde hobbyist bent.
  Na vijf albums echt geen enkele woord van kritiek. UITSTEKENDE kwaliteit en service.
  06-01-2010
  Brenda
  Ik heb inmiddels 2 albums binnen en door de uitstekende ervaring weer 2 albums besteld, ben erg benieuwd.
  Heb nog wel wat vragen waarvan 1 al door iemand anders is gesteld en ook een antwoord op is gekomen maar toch...:
  Als ik een album automatisch wil vullen, gooit hij alle foto's door elkaar, ik heb alles geprobeerd (de foto's anders opgeslagen onder een andere naam in een mapje etc.) maar niets lukt. Terwijl dat bij de 1e 2 albums wel goed ging, heeft iemand een gouden tip?
  Toen ik bij beide albums van een pagina een voorbeeld wilde hebben ging dat erg langzaam en de laatste keer sloeg m'n hele computer op tilt en was ik het hele album kwijt, dus 4 uur voor niets gewerkt... iemand daar suggesties over (jajajajaja, ik was tussentijds vergeten op te slaan door mijn enthousiastme vergeten).

  Verder erg tevreden, ook over de prijs!
  21-12-2009
  Annabel
  Na het lezen van de in het algemeen positieve ervaringen heb ik ook een album besteld. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er een beetje gemengde gevoelens aan over heb gehouden.
  Het lijkt net of er een groene waas over de meeste foto's zit en groene gedeelten (o.a. rijstvelden en bossages) zijn zo groen als Kermit de Kikker. Sommige foto's zijn te donker en te korrelig afgedrukt en dus ook niet scherp.
  Ik heb hier melding van gemaakt bij Aldi en mij is gevraagd om foto's te maken van de betreffende pagina's en deze terug te sturen.
  Dit heb ik gedaan en toen moest ik het album nogmaals bestellen en kijken naar de automatische beeldcorrectie, maar ik heb geen idee wat dat inhoudt.
  Ik heb inmiddels kosteloos een nieuw album gekregen, maar deze is identiek aan de eerste.
  Ik ben er nog niet uit of ik nog een album via Aldi zal bestellen.
  21-12-2009
  Alex
  De fotoalbums die ik heb gezien zijn van goede kwaliteit alleen een groot minpunt vind ik dat bij het maken van het album alleen maar jpg foto's kunnen worden gebruikt waardoor het niet mogelijk is om een zelfgemaakte uitsnede met transparante achtergrond te gebruiken
  18-12-2009
  Marjo
  Heb inmiddels zo'n 20 fotoboeken laten afdrukken via Aldi. Een keer misdruk gehad. Kosteloos nieuwe laten afdrukken. Enkele andere aanbieders uitgeprobeerd. Deze software is erg gemakkelijk. Kleine minpuntjes in vergelijking met anderen: geen kopieermogelijkheid en geen transparantie mogelijkheden. Voordelen: tekst en foto's zijn uitgebreid manipuleerbaar. Kaften met mooie doorlopende foto op voor- en achterzijde. Album met echt fotopapier zal door Aldi niet snel aangeboden (kunnen) worden tegen redelijke prijs. Maar als dat er komt ga ik het beslist maken.
  11-12-2009
  Harry
  Vervolg op 08-12-2009:

  Hieronder de reactie van Aldi op mijn melding dat hun software niet werkt met Windows7:

  Binnen enkele weken zal er een compleet nieuw software pakket beschikbaar zijn. Doormiddel van deze software zullen er tevens veel meer mogelijkheden in de software aanwezig zijn. Wij raden u hiervoor aan onze site regelmatig te bezoeken.

  Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  Aldi Fotoservice
  08-12-2009
  Harry
  Ik heb net een nieuwe computer gekocht met Windows 7 erop. De Aldi fotoboek software is te sterk verouderd voor dit besturingssysteem. Inmiddels aangemeld bij Aldi. Andere aanbieders die ook gebruik maken van de CEWEcolor en nieuwe versies van de software hebben werken wel.

  Ik hoop dat Aldi snel met een update van de software komt, want de boeken zijn altijd van uitstekend kwaliteit voor de laagste prijs.
  23-10-2009
  Annie
  ik heb de reacties gelezen van jullie ,en besloten om bij aldi me eerste fotoboek te maken,wel na een poging bij pixum,maar dit werkte niet goed kwam tot 2x toe tot dat ik het betaald had, maar er was daar inderdaad geen boek terug te vinden,zeker 2wk op me geld gewacht maar heb het gelukkig wel weer gekregen,in die tijd kwam me eerste fotoboek van aldi hier aan met 8dagen was het er en moet eerlijk zeggen ik heb er geen spijt van zeker niet en denk dat ze er wel meer klanten bij krijgen ,ik krijg niks meer dan lof ,en zeggen aldi ik ja aldi ,en dat dankzij dat ik eigelijk op de reacties van jullie ben afgegaan .zo zie je maar weer wat het kan doen,dank jullie ik zal zeker me volgende fotoboek weer bij aldi bestellen.
  09-09-2009
  Safra
  Vorige week 5 albums thuis gekregen waarvan 3 dezelfde: hardcover, 98 pagina's en foto voorop. Ze zagen er weer geweldig uit! Kleuren zijn heel mooi, helder en foto's worden erg scherp in het album gezet. Zelfs als ik een foto 'opblaas', dus een gedeelte heel erg uitvergroot, is deze nog scherp!!
  Dan misschien een antwoord op de vraag van Hermine. Als ik meerdere foto's op 1 pagina wil en deze zelf wil indelen, neem ik altijd een lay-out met het aantal foto's die ik op die pagina wil hebben en ga dan schuiven totdat ik ze goed vind staan. Als ook de grootte van de foto's hetzelfde moet worden, doe ik dat met de muis die ik in de hoek van een foto zet en maak ik hem zo kleiner of groter.
  Dan misschien ook nog een oplossing voor Els. Als ik op de rug van het album een tekst wil hebben die niet op de kop staat, maak ik zelf een tekstkader. Daarin typ ik de tekst en maak het tekstvak dan langer en smaller. Dan draai ik hem totdat deze op de rug past. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de letters dan niet zo groot kunnen worden. Bij de hardcover van 98 pagina's is dat wel goed gelukt, bij die van 36 pagina's heb ik als lettergrootte 11 gebruikt. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.
  25-08-2009
  Els
  Ter aanvulling op mijn eerdere bericht.
  De afhandeling van mijn 'klacht' is zeer correct.
  Het album wordt door Aldi opnieuw gedrukt. Hopelijk zit de foto nu op de goede plek. Er werd mij uitgelegd dat de software niet voorziet in een goede afkadering van de rug/vouw van de kaft. Je moet het maar weten. Op mijn opmerking over die tekst die op de rug op de kop staat heb ik geen reactie gekregen.
  21-08-2009
  Els
  Na 2 goede albums nu een minder succesvol album van Aldi. Voorpaginafoto zit uit het lood. De groene kleuren zijn niet mooi. Hebben automatische kleurcorrectie gebruikt. Misschien ligt daar het probleem?
  Het is raar dat bij een album met hare kaft de tekst op de rug op zijn kop staat.
  Je moet je klacht indienen op een zogenaamd supportformulier dat is nauwelijks te vinden. Ik heb een email gestuurd naar het adres wat in het programma zit daar kreeg ik nul op het request.
  Mijn eerdere ervaringen met Hema zijn toch beter, met die software heb je meer mogelijkheden op wat creatiever met de foto's om te gaan.
  27-07-2009
  Hermine
  Ik ben van plan een fotoboek via Aldi te bestellen, als het samenstellen van een fotoboek iig gaat lukken.

  Ik heb twee dingen waar ik niet uitkom:

  1. Als ik meerdere foto's op 1 pagina wil zetten, maar dan niet via een standaard pagina indeling en vervolgens de foto's 'evenwijdig' wil verdelen de pagina, kan dat, zo ja hoe?
  2. Als ik een pagina-indeling, door mij zelf gemaakt, erg prettig vind, kan ik dan een hele pagina kopieren (om vervolgens andere foto's in te voegen) ?
  25-07-2009
  Suzanne
  Mooi album, snel klaar. Ik kreeg alleen vandaag een betalingsherinnering terwijl ik al 6 weken geleden via de acceptgiro heb betaald.
  Ik zag dat iemand dat ook had.
  Wat stond er bij jou op het bankafschrift? Bij mij stond Free Interactive Service. Of zit ik nou fout? Zou iemand het even kunnen checken?
  20-07-2009
  Safra
  IK heb nogmaals een aantal (8) verschillende boeken besteld bij Aldi en ben weer supertevreden. Op deze site dat je gewaarschuwd bent dat de prijzen afwijken maar dat heb ik nog niet kunnen ontdekken. Ik vind de software heel gemakkelijk, duidelijk en heel overzichtelijk. De lay-out biedt echt heel veel mogelijkheden en je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt. Soms pak ik er mis op dat ik een foto niet wazig kan maken aan de randen maar als ik ze eerst bewerk in een fotobewerkingsprogramma, worden ze wel zo in het album gezet. Geweldig! Ik bestel zeker de volgende keer ook weer bij ALDI!
  08-07-2009
  Christella
  Inmiddels 11 foto-albums gemaakt via Aldi.
  Ook wat anderen uitgeprobeerd waaronder Hema en Albelli , maar beiden halen het niet met prijs/kwaliteit verhouding van de Aldi.
  Software is erg makkelijk. Kaders kun je in verschillende kleuren/breedtes maken.
  Kwaliteit vindt ik goed zeker als je kijkt naar de prijs!
  Uiteraard moeten je aangeleverede fot's van goede kwaliteit zijn, maar dat spreekt voor zich!

  Al met al; Aldi Prima!
  22-06-2009
  Bart
  N.a.v. recensies op deze site gekozen voor Aldi. De software werkte prettig en zojuist heb ik de albums opgehaald. De afdrukkwaliteit is prima, alleen is er weinig over van de door mij zorgvuldig gemaakte layout. Foto's lopen over elkaar heen, randjes zijn zichtbaar, stukken wit komen er tussendoor, erg jammer.

  Ik heb een klacht naar Medion gestuurd, ben benieuwd naar hun reactie..
  10-06-2009
  Joyce
  Ik was op zoek naar een nieuwe winkelier voor mijn fotoboeken omdat ik een eind uit de buurt woon. Aldi was goedkoper maar waarschijnlijk door het beperkte aanbod. Door deze site kwam ik erachter dat bij cewe color heleboel winkeliers waren aangesloten ook mijn oude. Dus ik heb dezelfde software gekozen bij AH die ook een nieuwere versie gebruikt. Door constante prijs up-dates is de prijs niet te vergelijken van het ene met het andere boek. Die worden overal bijgesteld.
  Ik ben dus tevreden over cewe color en ook de software.
  Alleen rugtitels zijn niet exact in het midden en naar mijn ervaring kan je beter niet binnen een tekst vak de ene regel vet en de andere gewoon laten. Dan wordt het hele tekst vak vet. Beter om dan 2 aparte teksvakken te maken.
  In de nieuwe versie staat ook vermeld dat online bestellingen worden verkleind naar een resolutie van 254. Als je de cd bij de winkel inleverd drukken ze dat af tot 300. Voor het geval je een nog betere kwaliteit wilt.
  11-03-2009
  Anita
  Superboeken!! Ook de service is supergoed, er zat een foutje qua inkt in het boek en in dezelfde week ontving ik van Aldi een nieuw boek zonder enige extra kosten. Ook de kwaliteit is enorm goed in vergelijking met de prijs!
  11-03-2009
  Eric
  Een tijdje geleden een fotoalbum aangeschaft bij Aldi. Software spreekt voor zich met vele mogelijkheden.

  Fotoalbum is van zeer goede kwaliteit.Goede kwaliteit voor een zeer schappelijke prijs. Scherpe foto's met mooie heldere kleuren.

  Aftersales is echter bedroevend. Na mijn betaling en ontvangt fotoalbum, kreeg ik tot 2x toe een betalings herinnering. 2x aangetoond (d.m.v. rekeningafschrift) dat er wel degelijk betaald is. En weer moest ik aantonen dat er betaald is. Schande.
  10-02-2009
  Judith
  Ik heb een tijd geleden een album besteld. De kwaliteit is prima tegen een zeer lage prijs. De service is ook uitstekend. De software van Fotoalbum is exact hetzelfde, de prijzen daar zijn bijna 2x zo hoog. Mijn volgende boek bestel ik weer bij de Aldi.
  19-01-2009
  Jolanda
  Ik ben helemaal tevreden over mijn fotoboek van de Aldi. Ik kon prima overweg met de software en binnen een week kreeg ik mijn fotoalbum al toegezonden. En over de kwaliteit ben ik ook zeer tevreden.

  De volgende keer ga ik zeker weten weer bij de Aldi een fotoalbum maken!
  04-12-2008
  Ronald
  Sorteren inderdaad vaak een probleem bij software. Bij Aldi: ik maak geen gebruik van de 'assistent', maar maak een leeg album, dan via lay out kiezen hoe je wilt dat de linker pagina's er uit komen te zien en alle rechter pagina's. Kies dan aan de linkerkant de map met foto's, klik daarin met rechter muisknop om te kiezen voor sorteren op datum of naam. Sleep dan alles naar rechts.
  Succes.
  20-11-2008
  Rieki
  Na een Aldi-fotoboek van iemand gezien te hebben besloot ik ook maar eens een fotoalbum van Aldi te maken. Het boek snel maken, d.m.v. de foto's in 1x zelf te laten plaatsen lukt wel, maar dan worden alle foto's door elkaar gezet, de volgorde klopt dus niet meer. Ik kan via de Help-pagina hier geen oplossing voor vinden.
  04-11-2008
  Peter
  Dit is de eerste keer dat ik de service van Aldi heb gebruikt voor het maken van een fotoboek en om maar met de deur in huis te vallen: mijn volgende fotoboek bestel ik weer bij de Aldi.
  De kwaliteit van het boek is uitstekend: dikke, harde kaft; stevige, dikke bladeren; mooie afdrukken met heldere kleuren.
  Daarnaast ben ik ook zeer te spreken over de software. Alhoewel bij tijd en wijle wat traag (niet meer of minder dan bij andere aanbieders) biedt de software wel ontzettend veel mogelijkheden voor het opmaken van foto's. Dankzij de vele templates voor pagina's is het bovendien erg eenvoudig om een leuk en speels boek te maken.
  De verwerking van het boek ging ook boven verwachting snel. Twee dagen na het insturen kreeg ik al de melding dat het boek klaar was en nog eens drie dagen daarna lag het op de mat. In totaal 5 werkdagen dus dat is alleszins redelijk te noemen. Nog een laatste voordeel van de Aldi: het aantal pagina's dat je kan vullen is 26 tot maar liefst 98 (!) (in stappen van 8).
  Is er dan helemaal niets aan te merken op de service van Aldi? Nou ja, misschien toch één dingetje: de website. Op www.aldifoto.nl is geen informatie te vinden. Pas als je iets bestelt kom je erachter dat ze ook een uitgebreidere site hebben: https://asp.photoprintit.de/microsite/10535. Helaas staat dit nergens geadverteerd. Dat moet toch beter kunnen?!
  16-10-2008
  Harry
  Nu voor de tweede keer een fotoboek besteld bij Aldi. De eerste ervaring was uitermate goed. Tijdige levering en uitstekende kwaliteit. Veel positieve reacties van kennissen en nergens goedkoper.
  Daarom nog maar een fotoboek gemaakt en besteld. Opnieuw was de levering van het boek zeer snel en ook de afdrukkwaliteit is weer uitstekend. Het is alleen jammer dat alleen de omslag voor mij bestemd is. De inhoud hoort bij een vakantie van een andere familie, die ik niet ken.
  Op 24 september (de dag van levering) via het emailadres een supportaanvraag ingediend om te vragen hoe Aldi dit gaat oplossen. Daarom kreeg ik een standaard mail dat het maximaal 3 werkdagen zou duren voor ik een antwoord kreeg. Ook op een herinneringsmail aan de servicedesk wordt niet gereageerd. Op zaterdag 27 september ook nog telefonisch contact gehad met het 0900-servicenummer (€ 0,15 p/m), maar die medewerker kon ook alleen maar noteren. Binnen max. 5 werkdagen zou ik een antwoord krijgen. Ik moest de acceptgiro niet betalen en vooral ook niet het boek retourneren. U raadt het al. Geen enkele reactie dus. Het 0900-nummer is slecht bereikbaar. Het lijkt mij zo simpel om op te lossen, maar Aldi heeft er geloof ik moeite mee.
  Ik vond het een heel vervelende situatie worden. Mijn uitermate positieve ervaringen worden door zo’n incident bij de afdrukcentrale, die niet op adequate wijze opgelost wordt door Aldi, danig onder druk gezet. Het wordt dan moeilijk om deze uitstekende printservice aan te bevelen bij kennissen.
  Inmiddels ontving ik tot mijn verbazing vandaag een correct nieuw fotoboek. De Aldi was dus toch wel bezig met serviceverlenen, alleen waren ze vergeten dit aan mij als klant terug te melden. Overigens schijnt er een reorganisatie aan de gang te zijn en worden de zaken nu meer door Medion BV verzorgt lijkt het.

  Kortom: Omdat de kwaliteit goed en de prijs laag is bestel ik de volgende keer wel weer bij Aldi.
  29-09-2008
  Marieke
  Na door Nick (15-9-08) opmerkzaam te zijn gemaakt op additionele softwareopties, ben ik nog positiever over Aldi. Jammer alleen dat ik deze opties zelf niet had gevonden ;-).
  Enige verbeterpuntjes voor Aldi: relatief lang wachten voordat voorbeldscherm is gesloten en je weer verder kan werken en het feit dat je in het voorbeeldscherm niets kan aanklikken om snel even te wijzigen.
  Leuke optie van Aldi is ook dat de achtergronden multicolor en structuur en kleur aanbrengen naast de eenkleurige zwart of wit.
  Dus al met al heel veel waarde voor een lage prijs.
  15-09-2008
  Nick
  Reactie op Marieke 05-09-2008 Fotoalbum Aldi:

  Marieke geeft een aantal pluspunten van Fotoproduct4you t.o.v. Aldi die niet kloppen.
  1. Ook de Aldi-software kan kaders om de foto's plaatsen in alle mogelijke diktes en kleuren (rechter muistoets);
  2. Ook het Aldi fotoalbum (harde kaft) is ingebonden.
  3. Ook de Aldi-software kan de foto's bewerken (rechter muistoets).

  Inmiddels heb ik na mijn eerste ervaring met de Aldi fotoalbum service (zie helemaal beneden) nog 9 albums gemaakt en nog altijd zijn de ervaringen zeer positief.
  15-09-2008
  Wim
  De afdrukkwaliteit is ruim toereikend voor niet-professionele foto's. Over het geheel ben ik met het resultaat best tevreden. Toch is ook dit werk wat slordig in de plaatsing. In een eerdere recensie klaagde ik over de software, o.a. omdat die geen optie voor paginavullend biedt. Ik heb de foto's met de hand opgerekt, maar evengoed zit er hier en daar een milimetersbrede rand langs. Ik heb het net nog even gecontroleerd, maar in de software zit die er niet (ok, meestal niet).
  Ik heb een andere leverancier gezien die het op dat punt nog veel slechter doet, maar het hoort eigenlijk helemaal niet.
  15-09-2008
  Christa
  Sinds de start van de Aldi met fotoboeken, gebruik ik deze software. Em ik kan niet anders zeggen dan dat de kwaliteit erg goed is. Inmiddels 7 fotoboeken (met harde kaft) gemaakt en dit naar grote tevredenheid.
  Vooral de grote keuze in achtergronden is ruim en goed scherp. In het begin hadden veel verschillende achtergronden die je kon downloaden. Helaas is dat na een updat van het programma niet meer mogelijk. Bij navraag blijkt dat ze hier mee bezig zijn, maar nu een jaar verder lukt het nog steeds niet.
  Verder gezien prijs-kwaliteit verhouding een absolute aanrader.
  05-09-2008
  Marieke
  Voor een fotoboek over onze vakantie heb ik twee aanbieders geprobeerd (vanwege hogere oplage, totaal 9 boeken), die ik met dezelfde foto's heb gemaakt, namelijk Aldi en Fotoproduct4you. Beide werden door andere gebruikers op deze site aanbevolen.

  In alle eerlijkheid kwam Aldi er het beste uit, vanwege:
  * scherpere afdruk foto's (minder korrelig),
  * mooiere kleuren (lichtere afdruk) foto's,
  * mooie achtergronden mogelijk (ook grote keuze, ziet er perfect uit in eindresultaat),
  * monkeyproof software, je kunt later nog allerlei zaken aanpassen (kan NIET bij Fotoproduct4you, die maakt een pagina dan weer leeg)
  * dikkere pagina's,
  * foto op voorkant, langere tekst mogelijk op kaft,
  * betere info over verwerking order (ordertracking bij Aldi, geen info bij Fotoproduct4you) en
  * snellere levertijd (Aldi 4 werkdagen, Fotoproduct4you 8 werkdagen)

  Desalniettemin was de service van Fotoproduct4you niet slecht, het boek ziet er mooi uit en heeft ook weer enige pluspunten tov Aldi:
  * mogelijkheid liggend boek
  * mooie lay-outs
  * mogelijkheid tot randen rondom de foto
  * ingebonden versus lijmen
  * 20% kortingsactie maakte prijs identiek aan Aldi
  * software biedt mogelijkheid aanpassen foto's (maar in alle eerlijkheid zie ik dat NIET terug in het boek....)

  Bij beide aanbieders heeft de software geen enkel probleem opgeleverd, terwijl ik in het programma van Hema ervaarde dat ik er continu uit werd geknikkerd, die gaat het dus niet voor mij worden....

  Het was wel een goede ervaring om verschillende programma's te gebruiken en de resultaten te zien (voor dezelfde foto's, maar door de hele zoektocht ben ik uiteindelijk nu uit gekomen bij fotofabriek.nl. Die combineert in software het beste van Aldi en Fotoproduct4you (en nog beter), is snel in beantwoorden van vragen via mail en biedt tweede boek voor de helft aan. Maar ik heb nog geen enkel product besteld noch ontvangen, dus kan niet aangeven hoe dat er uit gaat zien, noch heb ik een idee van realistische levertijd.

  Veel plezier met jullie eigen boekencreaties!
  02-09-2008
  Harry
  @Peter d.d. 1 september 2008

  Om het automatisch opstarten uit te zetten kun je volstaan met het weghalen van het vinkje bij 'Deze dialoog niet meer weerwegen' op het scherm waar je de 4 keuzemenu's hebt.
  Ik heb de wizard inderdaad ook overgeslagen, omdat je met de wizard veel minder vrijheid hebt bij het indelen.

  Ook zag ik (ook bij een andere reactie) dat je problemen hebt om een foto paginavullend te krijgen. Dit gaat echter heel eenvoudig. Plaats de foto op de pagina, druk vervolgens op je rechtermuisknop (voor linkshandigen natuurlijk de linker muisknop). Er verschijnt dan een menu waarop je ervoor kunt kiezen om de foto als achtergrond voor die of 2 pagina’s kunt instellen. Klaar is kees!
  P.S.
  1. Witte achtergrond is so-wie-so ook aanwezig. Dat is gewoon geen achtergrond kiezen!
  2. Ik ben geen medewerker van Aldi, maar gewoon klant en wil de gebruikerstips graag met je delen.
  01-09-2008
  Wim
  Het grootste bezwaar van de software is dat er zoveel troep mee komt. Niet alleen de software om het fotooek mee te maken en uploaden, maar ook allerlei zut voor gewone fotoafdrukken. Dar start het ook mee op, zodat je in de software, die is vormgegeven als een schreeuwerige reklamefolder, wel even goed moet zoeken waar je moet beginnen. Twee verschillende entries in het start-menu maken dit niet duidelijker. Verder plaatst de installatie een ikoon op de desktop, ondanks dat ik had aangegeven dat niet te doen, en maakt het de software autostartend. Da's leuk, want als je één keer een fotoboek wilt maken start je computer voortaan altijd met die reklamefolder op. Je hebt daar weer een tool als SpyBot voor nodig om dat weg te halen.
  De eerste keer start de software op met een wizard. Dat lijkt aardig voor een snelle start, maar in essentie plaatst het je foto's in random volgorde met de default instellingen in het boek. Direct uitzetten dus, die 'Assistent', en met een leeg boek beginnen. Sowieso is het een goed idee om eerst de instellingen goed te zetten voordat je begint. Achteraf de automatische fotobewering uitschakelen, bijvoorbeeld, is een boel werk, omdat je maar één foto tegelijk kunt selecteren.

  Vervolgens is het geen slecht programma. Je bent er snel mee aan het werk en het is heel inzichtelijk: links drie keuzelijsten met resp. je foto's, achtergronden en de pagina-indeling; boven de pagina's; en in de resterende ruimte de pagina onder-handen. Het lastigste vind ik om ongelijk grote foto's bij te snijden. Met wat trekken en duwen lukt het wel, maar niet echt soepeltjes. Ik zou acht foto's willen selecteren en uit een menu willen kiezen: 10x15.
  De pagina-indelingen zijn bruikbaar. De optie pagina-vullend ontbreekt; dat is handwerk. Jammer dat je een zelfgemaakte indeling niet kunt toevoegen. De achtergronden zijn weinig zinvol: ofwel zo kakelbont dat geen met goede smaak behept mens ze ooit zal kiezen, of wel - in effen kleur - zwart of wit (klaarblijkelijk is dit een fout in de software: het lijkt er namelijk op dat in de installatiedirectory in \photofun\backgrounds\einfarbige naast zwart en wit ook andere kleuren staan.). TIP: Als je een effen achtergrond in een andere kleur wilt, maak dan in je fotobewerkingsprogramma een 'foto' aan in die kleur en maak deze foto tot achtergrond van de pagina. Ook hier ontbreekt de mogelijkheid om een aantal pagina's te selecteren en die een achtergrond toe te kennen. Wel kun je alle linker- resp. rechterpagina's in één keer dezelfde achtergrond geven.
  Het opslaan en versturen verloopt probleemloos.
  01-09-2008
  Hanneke
  Naar aanleiding van deze site een fotoalbum bij Aldi laten afdrukken. Het album zag er prima uit, maar het album had op 2 pagina's een witte rand onderaan, terwijl ik de foto's over de rand had getrokken. 1 foto was totaal anders van kleur. Hierover heb ik contact opgenomen met Medion fotoservice. Zij gaven aan dat ik de foto's niet goed over de rand had getrokken, ik gaf aan dat op het voorbeeld de weergave wel goed is en dat als het voorbeeld niet aangeeft hoe het album werkelijk wordt, je ook niets aan het voorbeeld hebt. Hierop gaven ze aan dat ik het album nogmaals moest mailen, ze het opnieuw zouden afdrukken en ik de acceptgiro mocht verscheuren. Hier gingen tientallen emails over heen, voordat begrepen werd om welke pagina's het ging en om welke foto's. Telkens opnieuw moest ik het uitleggen, ordernummers erbij geven etc.
  Vervolgens kreeg ik een album toegestuurd zonder witte rand aan de onderkant, de kleur van de ene foto was echter nog steeds niet goed. Ik besloot het echter hierbij te laten. Ondertussen een nieuw album besteld en per automatische incasso betaald. Dit album zag er prima uit.
  Na enkele weken kreeg ik een betalingsherinnering! Ik heb gemaild dat overeengekomen was dat ik de acceptgiro mocht verscheuren aangezien het eerste album niet acceptabel was. Hierop kreeg ik geen reactie, echter na 4 weken kreeg ik een tweede aanmaning. Hierop heb ik gebeld met Medion en weer het hele verhaal gedaan. De man aan de lijn gaf aan dat ik alles maar moest mailen, ik heb verteld dat ik dat al had gedaan. Hij adviseerde het nogmaals te doen, ik heb toen het adres van Medion gevraagd en gezegd dat ik liever alles per post zou versturen aangezien de emails toch niet gelezen worden. Toen ik zijn naam vroeg zei hij dat hij Erik heette. Ik vroeg zijn achternaam, die wilde hij niet geven omdat er toch maar 1 Erik werkt. Vreemd! Ik heb nu alles per post nogmaals uitgelegd en verstuurd en hoop dat het nu klaar is met aanmaningen versturen.
  De albums van Aldi zijn prima, maar als je niet tevreden bent is de service van Aldi heel erg ver te zoeken!
  01-09-2008
  Harry
  Zondag via internet de bestelling gedaan. Ging de eerste keer fout, doordat ik tijdens het uploaden andere zaken wilde gaan doen. Het programma liep toen vast. Dus tijdens het uploaden even lekker wat anders gaan doen.
  Voor de eerste keer met de software gewerkt en dat gaat geweldig. Wel moet je opletten dat je door het slepen met de muis niet per ongeluk je foto’s te ver inzoomt, waardoor de kwaliteit terug zal lopen. De foto’s in het album zijn veel scherper en ook de teksten zijn zeer goed leesbaar, terwijl het schermvoorbeeld nog wat vaag is. Dus de uiteindelijke kwaliteit van het boek is beter, dan het schermvoorbeeld.
  Een absolute aanrader. Ik had een hardcover met 26 pagina’s. Andere aanbieders met dezelfde software en afdrukcentrale zijn duurder.
  21-06-2008
  Nancy
  Ik heb dit keer voor Aldi gekoze, eigenlijk omdat ik er veel positiefe berichten over hoorde, en de voordelige prijs. Het boek had ik binnen 4 dagen binnen, netjes met een acceptgiro erbij, was netjes ingepakt, de kaft van het album was prachtig, ik had een mooie foto gebruikt, en het zag er verbluffend uit. OOk de binnenkant, alles stevig en mooi, wel wat ruis in de fotos, maar dit is bij elke anbieder aanwezig, het is een zeer mooi boek gewordne en ik bestel zeker de volgende keer weer bij Aldi.
  21-05-2008
  Dion
  Dit keer een album via Aldi besteld (staand, hard-cover, A4-formaat). Dit keer heb ik niet gekozen voor Fotoproduct4u. Een tweetal redenen: de eerste is dat ik de Aldi een keer wilde uitproberen vanwege de positieve ervaringen de tweede reden is dat er bij Fotoproduct4u geen hardcover met foto-omslag kan worden gemaakt. Met name de tweede optie sprak mij tot nu toe aan.
  Zaterdag het product, na vier werkdagen verwerkingstijd, ontvangen. Het is een album met 78 pagina's, het oogt in eerste instantie erg mooi. Ook de binnenkant van het boek zit goed in elkaar, de kwaliteit van het album, maar ook de kwaliteit van de foto's is prima. De teksten e.d. waren overal geprint zoals ze op het scherm stonden vermeld. Een ander voordeel is de prijs, voor deze prijs had ik volgens mij ergens anders geen vergelijkbaar album. Een opmerking over de scherpte van de foto's; naar mijn idee zijn de foto's via Fotoproduct4u net wat scherper (foto's gemaakt met Canon Powershot S3). Dit kan ook doordat dit keer veel foto's binnen zijn genomen (licht ingeflitst), de vorige keer betrof het louter foto's in de stralende zon (zomervakantie). Ik heb al diverse albums gezien, wat dat betreft valt de Aldi zeer positief op!
  Ook de software is zeer simpel in bediening, maar biedt toch voldoende variatie qua achtergronden, ook bevat het naar mijn idee veel soorten lettertypen.
  Kortom: het kan blijkbaar toch, mooie kwaliteit voor een relatief lage prijs! Een aanbeveling!
  17-05-2008
  Irene
  Topervaring. Mooie bewerking, veel mogelijkheden en heldere, scherpe foto's. Het enige minpunt is dat (ver) ingezoomde foto's onscherp kunnen worden maar dat is volgens mij overal. Keurig verpakt en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding!
  De volgende boeken zijn al in ontwikkeling!
  27-03-2008
  Ellen
  Na de geboorte van ons zoontje hebben we twee boeken gemaakt en ik moet zeggen we zijn zeer tevreden over het resultaat. Ik heb 2 boeken met harde kaft besteld. Op 1 boek zit zelfs een foto over twee pagina's en ook die is helder en scherp. De kleuren zijn mooi en de boeken kwamen heel netjes in folie en daaroverheen karton binnen. En ook de levertijd was super. Op maandag besteld en op vrijdag waren ze binnen. Niks geen klachten dus.
  16-03-2008
  Frans
  Aldi maakt perfecte foto's en fotoalbums ik geef hun een 9 omdat alles mooi bezord wordt. Ook de kwaliteit is heel erg mooi, ik kan iedereen aanraden om bij Aldi foto's te bestellen
  07-02-2008
  Camille
  Inmiddels heb ik enkele fotoboeken van Aldi in huis. Met mijn achtergrond in de AV sector weet ik wel wat goed en slecht is. De foto's in de boeken zien er kleurrijk en briljant uit. Mijn aangeleverde en bewerkte materiaal (Nikon NEF) is uitstekend verwerkt. Goed basismateriaal is het halve werk, en Aldi doet de rest en dit voor een meer dan uitstekende prijs. EEN AANRADER! Wat de levertijd betreft, zondags geupload, vrijdags in huis. Sneller kan nergens.
  03-01-2008
  Margriet
  Ik ben er heel tevreden mee, vooral de diverse keuzes van achtergronden. Mijn ouders waren 60 jaar getrouwd , voor dat album ben ik dagen bezig geweest, en ik heb er al 8 van nabesteld. Alleen ik dacht deze te hebben opgeslagen, nu heb ik nog 1 nabestelling maar kan hem niet meer vinden. iemand een ideetje???
  23-11-2007
  Jerfie
  Ik ben een week naar Roemenië geweest. Het was een reis om nooit te vergeten en ik wilde daar graag een fotoboek van laten maken. Nou het resultaat mag er zijn. Ik ben heel blij met het boek en een leuke bijkomstigheid. Het was ook betaalbaar.
  13-11-2007
  Maria
  Ook wij zijn zeer tevreden over ons fotoboek van Noorwegen. We hebben er lang aan gewerkt, de software werkte prima en het was heel leuk om te doen. We hadden het boek binnen een week in huis en de afdrukkwaliteit was fantastisch. We hebben ook eigen foto’s als achtergrond gebruikt. Jammer dat je deze met het programma niet wazig kunt maken, maar je kunt niet alles hebben. Iedereen die het boek bekijkt roept: Ooooh en Aaaah, wat mooi!
  27-10-2007
  Janneke
  Inmiddels heb ik al vier albums via Aldifoto gemaakt. De software is uitstekend, en ik ben erg tevreden over de afdrukkwaliteit. Ik had de albums al binnen een paar dagen in huis (veel eerder dan de beloofde tien werkdagen dus). Ben je een beetje aan de software gewend, dan maak je een album van 98 pagina's in ongeveer een avond.
  Ik hoop alleen dat ze ooit nog eens extra grote boeken gaan aanbieden, 30x30 cm of zo.
  09-10-2007
  Lex
  Ik ben het helemaal met Nick eens. Het boek ziet er goed uit (op wat foutjes van mijzelf na), de service was vlot (binnen 1 week binnen) en vooral de software is uitstekend. Ik heb tientallen veranderingen gemaakt - even opslaan en weer verder. Niet éénmaal crashde de boel! De Kruidvat software wou bij mij niet eens opstarten! Het enige wat ik miste is een soort hulp hoe je een fotoboek in principe opzet. Het bleek bijvoorbeeld dat ik de letters veel te groot (20) had gekozen. Maar ik ga dit vaker doen hoewel het toch veel werk blijft...
  25-09-2007
  Nick
  Vandaag mijn fotoalbum van Aldi ontvangen. Zondagavond verstuurd, donderdag in de bus. Kwaliteit is prima. Gelijktijdig ook een fotoalbum ontvangen via Kruidvat. Beiden maken gebruik van dezelfde ontwikkelcentrale de kwaliteit is ook vergelijkbaar. Beide albums zijn uitstekend. De software van Aldi biedt meer mogelijkheden, ook zijn de te gebruiken lettertypes en achtergronden bij de Aldi veel uitgebreider. Tot slot is de Aldi veel goedkoper. Mijn keuze vooralsnog: Aldi.
  Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
  Producten
  • Kerstkaarten
  Levertijd 5 werkdagen
  Bijzonderheden


   Gebruikerservaringen: Gemiddelde rapportcijfers:
   nog niet beschikbaar!
   25-01-2011
   Tessa
   fotokaart - De kwaliteit van de producten is goed, alleen de service (lees klantvriendelijkheid) is ronduit belabberd! Maar ja van een bedrijf als Aldi kan je ook niet veel verwachten. Mijn verhaal is vrijwel gelijk aan die van Ali Veldheer Oktober 2010 privé kerstkaarten besteld. Doordat de software vast liep, was er geen afbeelding te zien van de door mij gemaakte kerstkaarten Toen ik het systeem nog een keer doorliep zag ik dat er aan het einde van de bestelling wel een voorbeeldje zichtbaar is. Dus ik heb ze meteen dat uur nog gebeld dat er iets mis is gegaan en dat de bestelling geannuleerd moest worden. Kreeg een vriendelijke mijnheer aan de lijn. Annuleren is niet mogelijk, maar als ik de blanco kaarten zou ontvangen, moest ik ze terug sturen d.m.v. retour afzender en zou ik daar ook niet voor hoeven te betalen. Dus ik heb een tweede bestelling aangemaakt. Deze had ik binnen een paar dagen al in huis. Vervolgens kreeg ik een week later alsnog de eerste bestelling binnen. Deze heb ik ongeopend retour gestuurd, netjes de uitleg erop geschreven, met de naam van de persoon welke ik aan de lijn gehad heb gehad. Geregeld zou je denken. Maar 3 maanden later kreeg ik een betalingsherinnering. Vele mailtjes later vragen ze op een retour zending bevestiging etc. Om een lang verhaal kort te houden heb ik het bedrag (was maar 12 euro) maar betaald. Want dat getouwtrek... heb ik geen zin in. Als klant zijnde, al is het maar 1 euro, verwacht je op een andere manier behandeld te worden en dit is moedwillig pesten. Wat wel jammer is, want de kwaliteit is wel heel erg goed en dat moeten wij nu missen. Mijn bedrijf laat er wekelijks zo'n 5.500 foto's op 13x18 afdrukken, iets wat wij vanaf heden bij Profotonet Printservice onderbrengen.
    
   Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
   Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?