onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go

blurb

Website blurb

Ervaringen Geef ook uw mening / ervaring over blurb! Klik hier.

Bij de verschillende producten staan de ervaringen onderaan de pagina. Hieronder staan de gemiddelde rapportcijfers door onze bezoekers gegeven.

fotoalbums:
 laatste jaaralle ervaringen
  kwaliteit:n.v.t.7.4
  service:n.v.t.8.3
  software:n.v.t.7.7Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
Afdrukcentrale ?
Levertijd 8 werkdagen
Offline samenstellen
(bestelsoftware)
Ja
Album
 • Soort kaft: hard of softcover met een papieren omslag
 • Hoe ingebonden: ingebonden
 • Max. aantal pagina's: 440
 • Bestelsoftware
 • Windows, Mac.
 • Foto op volledige pagina
 • Bijzonderheden
 • Een fotoboek van 18 x 18 cm behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Er wordt verscheept vanaf Eindhoven
 • Software voor windows en macintosh!

 • Verzendkosten
  € Afhankelijk van product

  Betalingsmogelijkheden
  Creditcard
  Hieronder staat een selectie van een aantal producten met bijbehorende prijsindicaties. De aanbieder heeft nog meer producten.
  33 x 28 Large, hardcover. 20-40 pagina's voor € 41,95. Transportkosten € 8,10.
  20 x 25 Standard Portrait, hardcover. 20-40 pagina's voor € 22,95. Transportkosten € 5,03.
  20 x 25 Standard Portrait, softcover. 20-40 pagina's voor € 14,95. Transportkosten € 5,03.


  Gebruikerservaringen: Gemiddelde rapportcijfers:
   laatste jaaralle ervaringen
    kwaliteit:n.v.t.7.4
    service:n.v.t.8.3
    software:n.v.t.7.7
  11-10-2012
  Steef
  Toen de bestelde fotoboeken nog uit de U.S. kwamen waren de foto's qua kleur en contrast prima van kwaliteit Nu is mijn broer naar Griekenland geweest ( 35 graden en alleen maar zon en de foto's met dezelfde camera ) een alle foto's hebben een blauwzweem en zijn bovendien te donker afgedrukt. Komt dat door de Nederlandse fotoverwerking in Eindhoven? We zijn net terug van een maand Italië en nu weet ik niet zo zeker of ik Blurb nog wil gebruiken.
  Hoe zit dat Blurb?
  21-03-2012
  Rutger
  Al een aantal maal boeken besteld bij Blurb.com en ben hier zeer te spreken over. Voor mij was het voornaamste argument om met hun in zee te gaan de mogelijkheid om een zelf gemaakte PDF te uploaden. Zodoende kan ik gebruik maken van mijn eigen DTP software (Adobe InDesign) in plaats van moeten werken met de vrijwel altijd gebrekkige software van de fabrikant zelf.

  Daarnaast biedt Blurb een enorm scala aan opties: 5 verschillende soorten papier, drie soorten omslag (stofomslag met 3 verschillende kleuren linnen mogelijk) en 5 verschillende kleuren voor de binnenzijde van de omslag Helemaal briljant is dat hiervan een setje stalen (voorbeelden) kunt bestellen tegen een klein bedrag. (Dit bedrag wordt weer vergoed op de volgende aankoop). Buiten deze opties levert Blurb gewoon goed drukwerk af

  Een nadeel: de marge voor de rugtekst is groter dan wordt aangegeven door blurb. Maak je gebruik van hun PDF optie, houd dan 3mm marge aan voor de rugtekst en niet 1,6. Dan weet je zeker dat de rugtekst niet doorloopt op de voorkant. Ook zit de bedrukte omslag bij de rug soms net niet helemaal mooi strak, op de plek waar de vouw ontstaat.

  Klantenservice van Blurb is werkelijk subliem. Zij reageren ongelofelijk snel op emails; daar kunnen vrijwel alle Nederlandse bedrijven nog een puntje aan zuigen. Voor de rugtekst die doorliep op de voorzijde kreeg ik een keurige compensatie. De laatste keer kreeg ik zelfs compensatie voor problemen met uploaden, die achteraf heel simpel opgelost bleken door het resetten van m'n browser.

  Kortom: Goede extra opties, goed drukwerk, perfecte klantenservice, maar de rug van het boek is een beetje een zwak puntje.
  31-08-2011
  Wilco
  Na een bestelling van ons 3e boek van 30x30cm (135 dollar), bleek bij aankomst dat er op een drietal pagina's van een 'misdruk' sprake was: de verschillende drukkleuren lagen 3-4 mm uit elkaar.

  Na een mailtje naar Blurb (op zondag) mét een foto van het euvel kregen we binnen 4 uur de melding dat er een nieuw boek naar ons onderweg was.

  Topservice!
  05-04-2011
  Josee
  Mijn zoon wilde zijn profielwerkstuk als boekje aanleveren, dus hij besloot met Blurb in zee te gaan, vooral ook omdat ik tevreden was over de vooruitgang van de fotoalbums.

  Gisteren kregen wij het boekwerkje bezorgd. Wat een doffe ellende.... Het is in Eindhoven gedrukt. Binnenwerk is scheef geplakt. een pagina is teveel naar rechts afgedrukt, zodat deel tekst vervalt. Na een keer lezen is het boekje al scheef. Het zit duidelijk niet goed in de band.

  Natuurlijk is de service goed en mag er een nieuw boekje afgedrukt worden, maar mijn zoon moest het van de week al inleveren. Hij heeft niets aan deze service.

  Het boekje is in Eindhoven gedrukt, dus voor mij is het onbegrijpelijk dat het 1,5 week duurt voordat je het ontvangt. Ook een eventueel nieuw exemplaar doet er zo lang over.

  Blurb, dit was weer prutswerk van jullie drukker in Eindhoven!!!! Jammer!!!! teit. Mijn zoon had drie boekjes besteld en hij was meer dan EUR 100,= (32 pag. per boekje) kwijt, dus veel geld voor rommel.

  Hij kan ze ook niet terugsturen, want het is zijn eindexamen werkstuk.
  06-01-2011
  Karin
  Service: uitstekend.
  Mogelijkheden: uitstekend.
  Software: uitstekend - men kan kiezen tussen online, simpel, of programma download met enorm veel variatie en aanpassingsmogelijkheden), zowel Mac als Windows.
  Online nabestellingen doen vind ik zeer praktisch.
  Kwaliteit: download hun icc profielen, koppel die aan je bestanden en je bent verzekerd van perfecte reproductie.
  09-11-2010
  Ynte
  Prima, mooie boeken met linnenomslag in combinatie met losse stofomslag met foto's. Premium papier met mooie zijdeglans. In verhouding niet duur (160 pag. 30x30 92, 95 euro) max. aantal pagina's 440 standaard papier. Het leuke van Blurb is dat je boeken in de boekenkast staan en je kan je eigen boeken dan dus ook verkopen. Ik ben een erg grote fan. Software prima, eigen lay-out mogelijk.
  02-11-2010
  Maarten
  Ik lees veel ervaringen over de fotoboeken van Blurb, maar eigenlijk niets over de mogelijkheid die Blurb biedt om je boek via hun online bookstore te verkopen. Het wordt een enkele keer genoemd, maar verder geen ervaringen. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Hoe werkt dit? Krijg je veel respons? Hoe ontvang je de verkoopopbrengst? Etc.
  Ik heb een paar ideeen voor fotoboeken die ik ook wil proberen te verkopen, maar ik twijfel tussen Blurb (en verkoop via de online bookstore) of Albelli (en de verkoop in eigen beheer doen). Over Blurb lees ik regelmatig dat de foto's te donker worden afgedrukt, en dat maakt mij wat huiverig omdat mijn boeken zullen juist veel tamelijk donkere foto's zullen bevatten. Bij Albelli ben ik al jaren tevreden klant.
  20-07-2010
  Inge
  Ik heb al diverse albums laten afdrukken bij Blurb. Ze leveren voordelige albums. De albums zijn van redelijk tot goede kwaliteit. Leuk voor een vakantiealbum, niet voor een trouwreportage.
  Afwijkende maten van albums, wel handig om vooraf te bedenken dat je met Blurb gaat werken wanneer je met Photoshop werkt.
  13-07-2010
  Steven
  ik had eerst een klein boekje besteld bij blurb als test (18X18) en was al verrast van de kwaliteit voor het klein boek. Nadien mij een groot boek besteld van 80 pagina's. Zowel afwerking levertijd als prijs zijn heel goed.
  24-03-2010
  Hadewijch
  Ik heb zelf in Indesign met de templates de boeken ontworpen. Alle flexibiliteit die je maar kan wensen.

  Het boek was binnen anderhalve week in huis. Keurig verpakt.

  Donkere foto's kunnen wat te donker lijken, maar er was ook een groot verschil met het bekijken bij goed daglicht en 's avonds laat. Wel iets waar ik de volgende keer rekening mee zal houden. Maar ik ben al vrolijk bezig met mijn volgende boek.
  02-02-2010
  Manon
  Na de nogal wisselende ervaringen hier gelezen te hebben, voornamelijk vanwege de prijs toch besloten om via Blurb mijn foto's in boekvorm te laten afdrukken. Het boek had ik na ongeveer een week al in huis. Het ziet er erg mooi uit en het papier is van goede kwaliteit (ik heb voor de 'gewone' variant gekozen). Voor deze lage prijs ben ik zeer tevreden met de kwaliteit van de foto's in het boek! Mijn volgende foto's zal ik zeker weer in boekvorm bij Blurb laten afdrukken. Sterker nog: ik heb nog zo'n 700 foto's liggen die nog ingeplakt moeten worden en ik overweeg om deze opnieuw bij Blurb in boekvorm te laten afdrukken en het inplakken te laten voor wat het is.
  15-01-2010
  Stijn
  Na een 6-weekse rondreis door Peru wilden we onze verhalen (blog) en foto's in een mooi boek zetten. Na veel vergelijken (ervaringen, prijs en software) kwam ik uit op Profotonet. Tijdens het maken kwam ik er (helaas) achter dat ik veel te weinig pagina's had voor alle verhalen en foto's. Daarom naar mijn 2e keus gegaan nl Blurb.

  De software was super eenvoudig. Via het internet had ik een beeldscherm calibratie bestand gehaald (ivm de Blurb printer/drukker). Ook het zelf maken van templates (indelingen) ging heel simpel. Ik heb gekozen voor het een-na-grootste Large Landscape boek. Hierbij gekozen voor het beste papier (tot 160 pagina's) en bedrukte kaft. Het slepen van de foto's en invoegen van de tekst ging erg simpel. Alleen bij het laatste stuk van het boek werd de software wat trager ivm de vele info dat hij moest verwerken.

  Toen het boek klaar was moest ik een account aanmaken en werd het boek voorbereid om verstuurd te worden via internet. Uiteindelijk heb ik de computer 's nachts aan gelaten voor het uploaden (rond de 3 a 4 uur?). 's Ochtends was alles gereed en kon ik daadwerkelijk de bestelling doen. Ik kon gebruik maken van een actie waar ik 20% korting kreeg en gratis verzending. Ook heb ik gekozen om in Engelse Pond te betalen ipv Euro! Dit scheelde al gauw EUR 30,-! Totaal was ik EUR 84,- kwijt. Een Hema boek van die grootte is al snel 100,-.

  Uiteindelijk heeft het ongeveer 1,5 week geduurd voordat ik het boek binnen kreeg. Het boek was goed verpakt en ziet er super uit! Geen rasters zoals ik in Hema boeken wel eens zie. Voor de rest weinig vergelijkingsmateriaal maar ik heb meerdere mensen horen zeggen dat het album zo uit de boekenwinkel kon komen. Ik ben redelijk kritisch en ik vind het boek echt goed! Ik ben ook redelijk verrast door het relatief lage cijfer op deze website!? Mijn volgende boek zal ik hier zeker weer bestellen. Ook een vriend die nu in Nieuw Zeeland zit gaf al aan dat hij Blurb wil gebruiken voor zijn album.

  Tot slot kan je je boek ook online zetten in de Blurb shop en eventueel verkopen.

  Al met al een aanrader!
  20-10-2009
  Dick
  Op 11 september een 160 pagina's dik fotoboek besteld met premium papier. Met hun normale papier kan je tot 450 bladzijden een boek laten maken! Blurb biedt unieke mogelijkheden om een fotoboek er als een echt aangeschaft boek uit te laten zien. Vooral de dust-jacket maakt het professioneel. Ook leuk is dat je op de website zoveel fotoboeken van anderen in groot formaat kan bekijken. Je kan ook bij je eigen boek aangeven of je dit wilt. Helaas zijn behalve de kaft nu nog maar 15 pagina's te zien, maar in de toekomst is de bedoeling dat je het boek helemaal kan bekijken. Zoals bij de bestelling vermeld werd het boek 30 september geleverd. Dit is wel erg lang, als je je boek graag wil zien. Maar je bestelt het boek dan ook in Amerika, alhoewel mijn boek uit Zweden bezorgd werd. Maar het was het wachten waard. Wat een prachtig boek! Mooi gebonden en mooie kwaliteit papier en druk. Iets andere kleuren dan op mijn scherm, maar die is dan ook niet gekalibreerd. Bezorgkosten zijn zojuist goedkoper geworden, maar bij de prijs moet wel de BTW nog opgeteld worden. Ik zal zeker nog een boek bij Blurb gaan maken.
  16-09-2009
  Tamara
  Heb pas geleden een boekje van 40 pagina's laten maken bij Blurb.
  Het formaat 20 X 25 CM is mooi compact, maar de kwaliteit laat te wensen over. De foto's zijn te donker en onscherp. Alleen de cover (voorkant en achterkant) is mooi. De software is redelijk, maar hun eigen templates voor het aanleveren als PDF werken niet.

  Service kennen ze bij Blurb niet. Als je een probleem hebt, dan moet je dat zelf uitzoeken. Ik had een mail gestuurd naar de klanten service met een vraag. Ik kreeg keurig een autoreplay dat ze binnen 8 dagen zullen reageren. In feite heb ik nooit een reactie gekregen op mijn mail
  09-09-2009
  Josee
  Vandaag mijn derde Blurb album ontvangen en dit album is schitterend!!!!!!!

  Ik was niet te spreken over het eerste album en ik heb ook tot 2x toe een nieuw album gehad. Het tweede album (premium papier) was al veel verzorgder en het derde album is op gewoon papier gedrukt, omdat het een album van 320 pagina's is geworden. De foto's zijn veel scherper dan in de vorige albums.

  Klasse, Blurb!
  03-09-2009
  Ruben
  Ik heb twee recente ervaringen met het printen van albums, eenmaal Blurb en eenmaal Albelli (voorheen albumprinter). Ik zie mijzelf als gevorderde hobbyfotograaf. Over de kwaliteit kan ik kort zijn: BLURB IS SUBLIEM ten opzichte van Albelli. Zie mijn tevens vandaag ingezonden Ervaring over Albelli bij Albelli zelf. De kleuren van Blurb komen zeer goed overeen met mijn gecalibreerde scherm, het premium paper is erg mooi, de foto's zijn echt goed scherp, en de teksten eveneens, het is goed ingebonden. Geprint in NL (ja ergens in de buurt van Eindhoven of zo), snel in huis (exact conform afgegeven inschatting). Ik ben helemaal verkocht.
  Ben nog met het album bij een fotowinkel langsgelopen voor de mening van professionals, en die waren ook zeer onder de indruk.
  De software van Blurb lijkt minder gebruikersvriendelijk dan die van Albelli (fotolayout editen zonder dat je je foto en de tekstvlakken daarbij ziet), maar daar ga je later de voordelen echt van inzien!
  Blurb, helemaal top! Dit gaat me nog een hoop geld kosten :-) juist omdat het ook nog eens goedkoper is dan Albelli.
  01-09-2009
  Mona
  Wat een waardeloze systeem heeft Blurb voor het uploaden van je eigen opgemaakt pagina's in PDF's!

  Ik ben al 2 dagen bezig om een fotoboek te uploaden, maar tot nu toe alleen maar ellende. Ze hebben onlangs een nieuwe service geintroduceert. Je kunt je eigen boek zelf vormgeven in Indesign en daarna exporteren als PDF. Echter het uploaden lukt niet.
  Eerst had ik Safari en Firefox gebruikt voor het uploaden. Na een half uur uploaden zegt ie dat er een fout in de PDF ziet, maar ze weten niet wat voor fout.
  Later heb ik het geprobeert met Internet Explorer. Al weer een foutmelding, maar deze keer zegt ie dat het formaat niet klopt, terwijl ik het formaat 20X25 CM heb gebruikt zoals op hun website staat vermeldt. Ik heb hierna het hele boek opnieuw opgemaakt volgens de specificaties van de foutmelding. Weer geuploadt. En wat denk je? Al weer een foutmelding. Ik heb een allerlaatste poging ondernomen en hun eigen templates gedownload en deze gebruikt. Een hele avond bezig geweest om het boek opnieuw op te maken.
  Ik dacht het kan niet niet meer fout gaan. En ja, hoor al weer een foutmelding!
  Echt waardeloos!

  Naast dat het upload-systeem voor de PDF niet goed werkt, word je ook vaak van de website uitgegooid.
  21-08-2009
  Jaap
  citaat Jean-Pierre:
  <<Foto's over twee bladzijden gespreid zijn niet mogelijk en foto's als achtergrond gebruiken waarop andere afbeeldingen geplaatst worden is ook niet mogelijk. >>

  Dit is heel goed mogelijk (zie ook het gebruikersforum van blurb). Heb dat naar volle tevredenheid gedaan.
  Boeken zien er erg goed uit. Absolute aanrader voor de prijs (die inmiddels wel weer wat wordt opgeschoefd...)
  08-07-2009
  Josee
  Ik heb weer een poging ondernomen met Blurb, vanwege het Premium papier. Bewust heb ik ook foto's geplaatst uit mijn eerdere album om te kijken of het afdrukken verschil zou uitmaken.

  Het papier is dikker, maar er is geen verschil in de afdrukken. Ook worden deze albums niet (meer) in de USA gedrukt, maar in Eindhoven.

  Het oogt beter, omdat het papier dikker is, maar de foto's worden toch weer iets donkerder afgedrukt. Ook is het verpakken nu in orde! Ik had geen beschadigingen aan de kaft. De inbinding is ook verbeterd.

  Ik heb de albums nog eens vergeleken met albums, die ik uitgemaakt had in Albumprinter en ik moet zeggen dat de kwaliteit daarvan vele malen beter is

  Blurb heeft zijn voordelen vanwege de mogelijkheid van vele pagina's en is prijstechnisch aantrekkelijk. Ook is de service van Blurb (Eri) uitstekend.

  De keuze voor mijn vakantiealbum wordt dit jaar dus moeilijk.
  15-05-2009
  Simone
  Ik heb bij blurb.com een boek besteld van 160 pagina's voor 50 euro (incl. btw en verzendkosten).
  De boeken komen dan wel uit de USA, maar ze zijn niet langer dan een week onderweg hoor! Ik zou voor blurb gaan. Kan je je boek ook nog in de online-winkel aanbieden!
  29-04-2009
  Rebecca
  IK ben op zoek naar de naam van de drukker in Eindhoven die deze boeken drukt.

  Ben trouwens zeer tevreden over het boek dat ik er liet drukken.
  16-01-2009
  Jean-Pierre
  Na lange twijfel, onder andere door de recente negatieve recensies op deze site heb ik toch besloten Blurb te proberen. De hoofdreden was dat ze zopas het nieuwe premium fotopapier hebben geintroduceerd, dat de software al stukken beter is dan een jaar geleden (meer pagina indelingen) en dat ik absoluut eens een boek met stofomslag wou laten maken. Het werd uiteindelijk een 76 blz tellend boek (A4 landschap) dat op 8 december besteld werd, op 16 december vanuit San Francisco gestuurd werd en een week later in mijn brievenbus (Belgie) lag. Het was keurig verpakt en verbazingwekkend van kwaliteit. Prijs omgerekend 50 Euro. De afdrukken waren minstens even goed als Fotobuch, de bladen van vergelijkbare dikte, de stofomslag en harde kaft binding waren voortreffelijk. Als test had ik twee zwart wit foto's bijgevoegd en deze bleken perfect van tint, contrast en absoluut kleurzweem vrij te zijn. Uiteraard werden al mijn gebruikte foto's voorafgaand op een gecalibreerd beeldscherm gecorrigeerd op kleur, scherpte en afbeeldingsresolutie. Kortom ik was zeer tevreden. Enkele kleine minpuntjes wil ik wel even vermelden. De pagina nummering ontbrak vaak om onbekende reden en kon niet gecorrigeerd worden. De resolutie van kleine afbeeldingen op de flappen van de stofomslag is minder goed dan in het boek zelf. Indien horizontale foto's pagina breed geplaatst worden met een kleine witte rand (dus niet 'full bleed') zal de binnenste vertikale rand van de foto tegen de boekbinding liggen en dus niet los ervan. De mogelijkheden tot schikking van tekst en foto per blad is ruim doch benadert nog niet de flexibiliteit van Fotobuch. Foto's over twee bladzijden gespreid zijn niet mogelijk en foto's als achtergrond gebruiken waarop andere afbeeldingen geplaatst worden is ook niet mogelijk. Kortom Fotobuch heeft nog een kleine voorsprong betreffende design mogelijkheden maar is duidelijk duurder en biedt nog geen stofomslag aan, noch een horizontaal A4 formaat in zijn prijsgunstigere classic serie (wel in professional). Laten we hopen dat de eerder vermelde kwaliteitsproblemen van Blurb nu van de baan zijn. Het premium papier is beslist aan te raden en hun drukker in San Francisco kent zijn stiel.
  06-01-2009
  Niek
  ik heb al eerder albums bij Blurb laten maken, ditmaal twee 7x7 inch exemplaren met softcover resp. hardcover. 7x7 formaat wordt sinds kort geprint op dezelfde Indigo printers als de grotere (duurdere) albums. De drukkwaliteit is inderdaad identiek met het grote album, dus ik verwijs daarvoor naar mijn eerdere ervaringen: goed, maar iets minder dan o.a. fotobuch.de.
  De software laat nog wat te wensen over, en er gaat bij Blurb regelmatig wat mis. Maar problemen werden bij mij altijd netjes opgelost, en een boek van 120 pagina's met softcover kost maar 15 euro! Dankzij de lage prijzen kun je naar hartelust experimenteren.
  Het nieuwe premium paper (iets duurder) ziet er fraai uit, heel geschikt voor een foto portfolio. Een van mijn boeken had alleen zwartwit (infrarood) foto's en hoewel die nog steeds niet 100% monochroom afgedrukt worden is het resultaat zeker geslaagd te noemen en beter dan bij een eerder Blurb boek. Ondanks de kerstperiode verliep de levering volgens schema in een ruime week.
  04-12-2008
  Csilla
  Ik heb zelf al 4 boeken besteld bij Blurb. Ik ben met de anderen eens over de dikte van papier, grauwe waas en doffe fotos. Waarom toch 4? Vooral de dikte. Mijn laatste vakantie is 430 bladzijde geworden. De prijs-kwaliteitverhouding is wel goed (lage prijs = lage kwaliteit). Als je het maar weet wat je verwacht Ik ga ervan uit dat de afdrukken op premium papier beter worden. Wij zullen het zien!
  04-11-2008
  Marjolein
  Ik heb een hardcover van 80 pagina's bij Blurb laten afdrukken. Over de software kan ik niet veel zeggen, ik heb mijn eigen pagina's in Photoshop opgemaakt. Toen ik het boek in huis kreeg was ik niet te spreken over de kwaliteit. Veel te donkere foto's (terwijl ik daar zelfs rekening mee had gehouden door mijn foto's lichtelijk over te belichten in Photoshop), waarbij alle detail in donkerdere gebieden wegviel. Er lag een grauwe waas over de foto's, zodat alle kleuren mat en dof werden en je kon erg goed het printraster zien waardoor de foto's onscherp leken. Ik heb hierop geklaagd bij Blurb en ze hebben het boek voor me in herdruk genomen. Nette service. Het tweede boek is beter wat betreft de kleuren, maar nog steeds veel te donker en een overduidelijk printraster. Ook is dit boek veel losser ingebonden, het stiksel is gewoon te zien. Tot slot is het papier dat ze bij Blurb gebruiken niet erg dik, als je een pagina in je handen hebt kan je de foto's aan de andere kant van het vel erdoorheen zien schijnen. Sinds kort heeft Blurb echter Premium papier in het assortiment, een dikkere papiersoort met meer glans. Ik ben erg benieuwd naar de printkwaliteit op dit papier. Boeken afgedrukt op het normale papier zal ik daar echter nooit meer bestellen.
  30-10-2008
  Josee
  Lang heb ik getwijfeld, maar toch heb ik voor Blurb gekozen, omdat ik graag een boek met 280 pagina's wilde hebben. Veel pagina's zijn van tekst voorzien en persoonlijk vond ik dat tekst niet zo mooi naar voren komt bij Album Printer.
  Vanochtend kreeg ik mijn boek en de tranen schoten in mijn ogen. Het boekwerk is zelfs scheef gebonden!!! Knap drukwerk!!!! De kaft is gekreukt net zoals alle pagina's. Zelfs de pagina's staan bol. Het lijkt wel een golfslagbad. Ik had dit boek graag maandag aan mijn man willen geven voor zijn verjaardag, maar ik schaam mij diep om dit te tonen. Het lijkt ook of de foto's bewogen zijn, maar dat zal dat golfslagbad effect wel zijn. Ook zijn de foto's veel te donker afgedrukt en dat terwijl de foto's zeer goed waren. De lichtomstandigheden zijn ideaal in Zuid-Frankrijk, dus de foto's zijn prachtig. Ook beschikken wij over een zeer goede camera en de foto's hebben wij niet bewerkt. Speciaal voor de achtergrond zwart gekozen voor het mooiste effect.
  Blurb? Ach, waarschijnlijk krijg ik weer zo'n misdruk aangeboden, dus van de service ben ik ook niet kapot, omdat ze door blijven gaan met die prutser uit Eindhoven/Best. Ik wil een fatsoenlijk boek. Het lijkt mij dat er genoeg fatsoenlijke drukkerijen zijn, die zo'n album wel netjes kunnen afleveren.
  Wat is nu wel een echte aanrader voor grote boeken? Dit boek heeft mij ca. EUR 110,= gekost, dus ik vind dat ik daar wel iets voor mag verwachten, omdat het gewoon papier is. Kreeg trouwens vanochtend een nieuwsbrief van Blurb dat men op ander papier gaat drukken, maar dan mogen de boeken niet meer dan 160 pagina's bevatten.
  Blurb is prut!!!
  30-10-2008
  Niek
  Mijn Blurb fotoboek werd wegens 'bumps' in de pagina's gratis opnieuw gedrukt, waarbij ik gelijk het boek kon updaten. Ik maakte twee verschillende versies (hardcover 8x10 inch, 120 resp. 160 pagina's). De nieuwe boeken zagen er netjes uit maar nu was er een ander probleem: de 120p. versie heeft een merkwaardig inbindsysteem, het lijkt van binnen wel een multimap; erg lelijk. Volgens Blurb een 'feature' van de boeken met minder dan 160 pagina's. Ik heb het vermoeden dat de manier van binding mede afhankelijk is van waar het boek gedrukt is. Gelukkig (?) mag het boek opnieuw over wegens dunne witte lijntjes in sommige pagina's. Printkwaliteit was vrijwel hetzelfde als vorige keer, zie mijn reactie van 1 juli. de zwartwit foto's waren nu iets beter maar nog steeds niet mooi neutraal. Het 'random blue dot' probleem van vorige keer was nu verdwenen.

  De stabiliteit van de layout software is verbeterd, maar het blijft traag (vooral bij werken met tekst) en layout mogelijkheden zijn beperkt. Gebruik van de volledige beelduitsnede is wél mogelijk in de standaard layouts, maar misschien niet zoals Ralph hieronder zou willen. Soms kun je beter alles zelf opmaken in bijv. Photoshop. Uploaden en bestellen verliep opnieuw zeer snel en soepel, verzendkosten waren nu veel lager (ruim $7 in plaats van $15 voor twee boeken); ik moest ook deze keer nog 6% BTW betalen. Blurb blijft uniek door de lage prijs bij veel pagina's (elders onmogelijk of véél duurder) en het bedrijfsmodel (je eigen boeken verkopen is bij andere aanbieders geen haalbare optie, alleen al vanwege de kosten). De support blijf ik prima vinden, maar helaas is er nog een lange weg te gaan bij de kwaliteitscontrole ...
  16-10-2008
  Ralph
  Blurb lijkt op papier hele goede cijfers te hebben, maar valt in de praktijk door de mand.
  Reden om voor Blurb te kiezen waren voor mij het feit dat Blurb veel dikkere boeken kan leveren dan de meeste andere aanbieders en de prijs ook nog eens fors lager is bij grotere pagina aantallen. Maar dan nu de praktijk: De bestelsoftware is enorm star. De opmaaktemplates zijn artistiek verantwoord, maar hebben (waarschijnlijk bewust) geen enkele variant waarbij de een foto in zijn volledige beelduitsnede wordt afgebeeld. Heb je dus een fantastische fisheyeopname met een wolkenlucht, dwingt het opmaakpakket je weer terug tot een 50mm beeldje. Daarbij is de locatie van de tekst niet te veranderen, waardoor voor titelpagina’s het nauwelijks te voorkomen is dat tekst op een ‘onhandige’plek in de foto terechtkomt.
  Maar dan het ergste: De uploadfunctie van het programma heeft problemen met diverse Nederlandse internetproviders (!) Ja, dat bestaat, ik had het nog nooit meegemaakt maar is een bekend probleem. Na een hoop gemail met hun servicedesk kreeg ik uiteindelijk een uploadmogelijkheid bij hun Amerikaanse FTP-site. Maar al met al ben ik drie weken iedere avond bezig geweest om een boek op te maken en het geupload te krijgen.
  Dan het boek: Ik was niet onder de indruk. De foto´s zijn te donker en de afdukscherpte is mager. Het papier ligt niet mooi vlak in het boek en heeft op diverse plaatsen kreuken in de pagina die mij de indriuk geven dat het bij de eindafwerking @of een ongelofelijke rotzooi is, of dat iemand uitgebreid in het boek heeft zitten te lezen. Beide gedachtes spreken me niet aan. Al met al is Blurb voor mij een eenmalige ervaring. Dan maar een paar euro meer.
  23-09-2008
  Marc
  Alles is goed bij Blurb, de prijs, de bestelsoftware, de service, de verzendsnelheid, behalve... de kwaliteit van het drukwerk. Zowel de kwaliteit van de foto's als de afwerking van het boek zijn gewoon bedroevend slecht. De foto's zijn te donker, ze hebben een groene kleurzweem, ze zijn flets en korrelig. Nadat ik mijn problemen aan de servicedesk gemeld had heb ik meerdere keren een (gratis) herdruk gekregen (ze vragen om foto's van de pagina's te mailen waarop de problemen zichtbaar zijn). Maar het resultaat was elke keer exact hetzelfde. Ik ben niet de enige met deze problemen. Op het forum van Blurb wordt dit probleem meerdere malen gemeld door gebruikers. Met name over de Europese (Nederlandse) drukker worden de problemen gemeld. Ik begrijp dan ook niet dat Blurb hier zo hoog scoort.
  Na dit teleurstellende resultaat heb ik Myphotobook.nl geprobeerd (n.a.v. de test in de consumentengids). Hier was het resultaat precies tegenovergesteld. De prijs ligt hoger, de bestelsoftware is ronduit slecht (traaaaaaaag) en je moet lang wachten voordat je het boek in huis hebt. Maar de kwaliteit van het boek is prima! De foto's zien er zetzelfde uit als op mijn gekalibreerde scherm en het boek erg mooi afgewerkt. Het gaat mij uiteindelijk om het resultaat dus ik blijf voorlopig bij Myphotobook.
  19-09-2008
  Sebastiaan
  Geen review, maar een reactie op een aantal vragen van mensen, waar ik uit eigen ervaring op kan antwoorden.

  @Remco: ik had hetzelfde probleem in mindere mate. Foto’s waren iets donkerder dan op mijn scherm. Bij de HEMA-boeken heb ik dit probleem niet ervaren, terwijl ik die met op dezelfde laptop gemaakt heb. Blijkbaar kunnen de foto’s iets lichter aangeleverd worden.
  @Elise: Of je pagina’s kunt opmaken met Photoshop Elements weet ik niet. Waar het om gaat is dat je in software een pagina kunt opmaken en kunt opslaan als jpg afbeelding. Die jpg afbeelding kun je vervolgens importeren als full page foto in Blurb. Photoshop is hiervoor een uitstekend programma, maar ik kan me voorstellen dat je dit met meerdere programma’s kunt doen.
  @Niek: hoge verzendkosten en BTW achteraf herken ik niet. Bij mij is het product gewoon in Nederland gedrukt en verzonden, terwijl afrekening in dollars gewoon via de VS ging. Heb geen BTW afrekening gezien.
  16-09-2008
  Piet
  Circa 1 week na uploading het (medium-)boek ontvangen (harde kaft met omslag, waarop eigen foto geprint). Goed verzorgd; papier alleen aan de dunne kant. Heb geen ervaringen met andere boekprinters; weet niet of die zwaarder papier gebruiken. Kleuren komen goed over, alleen iets minder fel dan op de monitor. Bij het gebruik van hun blad-sjablonen oppassen voor te veel (>6) kleine foto's op 1 pagina : foto's 'springen' er dan niet echt uit. Combinatie van tekst IN of NAAST de foto is goed mogelijk , evenals het zonodig weglaten van een foto-element op een pagina; alle niet gebruikte ruimte krijgt automatisch de kleur van de onderliggende situatie (dus foto, of gekleurde dan wel zwarte ondergrond). Mocht je nog meer willen (bv deels transparante foto-ondergrond, met eroverheen kleinere foto's) dan is fotoshoppen nodig, waarna je de hele foto bladvullend op een pagina zet. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.
  16-09-2008
  Remco
  Na deze site hebben geraadpleegt heb ik uiteindelijk gekozen voor Blurb. Hetgeen goed heeft uitgepakt. Mooie afwerking en prima kwaliteit boek. Wel vind ik dat de foto's donkerder zijn dan op mijn scherm. Kan aan mijn scherm liggen, maar dan nog zijn de foto's soms niet geheel realistisch. Heeft iemand anders ook deze ervaring? Hoor het graag.
  De software vind ik heel gebruikersvriendelijk. Het voordeel tov vele andere programma's (bv Hema) is dat je binnen een kader kan bepalen welk deel van de foto je wilt laten zien. Het (vooraf) bijsnijden van foto's is zo dus niet meer nodig, erg handig. Verder zouden er nog wel wat meer templates kunnen worden toegevoegd. Ik merkte dat ik wel eens beperkt werd in de keuze.
  Kortom, op het contrast van de foto's na ben ik erg tevreden. Ik zal dan ook zeker vaker van Blurb gebruik maken.
  01-07-2008
  Niek
  Blurb is interessant vanwege relatief lage prijzen, met name bij groot aantal pagina's, en voor sommigen wellicht ook vanwege de commerciele mogelijkheden. Helaas maken de relatief hoge verzendkosten en BTW (achteraf) het prijsverschil kleiner dan het lijkt. Ik heb recent twee fotoboeken gemaakt met Blurb, een 160 pagina A4 hardcover en een 80 pagina A4 softcover. Ik maakte eerder een 20x15 cm fotoboek via fotobuch.de. Al met al vind ik dat Fotobuch voor de hogere prijs een beter eindprodukt levert. Bij Blurb lijkt er nog steeds onvoldoende grip op de uiteindelijke printkwaliteit (gerelateerd aan de manier van werken?). Wellicht is de conclusie dat je voor deze prijs niet te hoge eisen moet stellen. Samenvatting Blurb vs. Fotobuch:
  - opmaken: Fotobuch software is veel sneller en flexibeler (pagina indeling, maken van spreads etc.)
  - uploaden en orderafhandeling: over beide tevreden, Blurb maakte de beste (snelste) indruk.
  - printformaat/uitvoering: Blurb heeft meer keus bij cover uitvoering, minder bij printformaat.
  - binding en papierkwaliteit: beide OK, maar Fotobuch maakt op mij een betere indruk vooral omdat het boek veel mooier vlak opent.
  - printkwaliteit: Fotobuch vond ik duidelijk beter, foto's ogen wat scherper (betere details, minder storend raster, meer kontrast/kleur). Al met al zou ik het tijdschrift kwaliteit noemen, zeker niet het nivo van de betere fotoboeken die ik heb. Mijn Blurb boeken hadden nauwelijks tekst zodat ik tekstkwaliteit niet kan beoordelen.
  - kleurweergave: ik gebruik geen officieel kleurbeheer, beide firma's printen vrijwel zoals ik het op mijn monitor zie.
  - afwerking: bij Blurb probleempjes zoals vouwen in de pagina's, veel stof/viezigheid op de laatste pagina. Slordig. Klantenservice reageert wel snel op klacht.
  - overig: zwartwit foto's zijn bij Blurb af te raden, zwartwit verandert (binnen dezelfde foto) in subtiele groen/magenta variaties; bij fotobuch dit probleem niet gezien.
  21-06-2008
  Elise
  Ik ben begonnen met het maken van een fotoboek met Blurb. Als ik voorbeelden zie van boeken die met dit programma zijn gemaakt, moet ik zeggen dat het er zeer mooi uitziet. Nu heb ik alleen een beetje problemen met de software. Het is een heel star programma. Je kunt niet zelf de foto's of tekst op een andere plek zetten. je zit vast aan de paginaopzet die blurb je aanbiedt. Nu heeft iedereen het over pagina's opmaken in photoshop. Kunnen jullie mij vertellen of dit ook kan met Photoshop Elements of heb je echt de volledigte versie nodig van Photoshop? Het prettige aan dit programma is dat je oneindig pagina's in kunt voegen en dat het een mooi groot fotoboek formaat heeft (in tegenstelling tot Fotobuch) en de afdrukkwaliteit moet bijzonder goed zijn.
  21-04-2008
  Judith
  Ook ik heb voor zakelijke doeleinden al diverse albumaanbieders geprobeerd, Fotoproduct4u ,Henzo en Fotobuch en Hofmann(echte fotoprint). Wat betreft digitaal drukwerk is Fotobuch (m.n. de software-mogelijkheden) heel goed, Blurb is kwalitatief gezien beter. Ik gebruik albums m.n. voor portretalbums of voor alternatieve/goedkopere trouw-feest albums. Ik heb daarom ook niet zoveel toeters en bellen nodig om een pagina op te maken.
  Dit is iets wat bij Blurb door sommigen misschien als een nadeel wordt gezien, ik ervaar dat dus niet zo. De software is verder erg gebruiksvriendelijk (ook voor Mac te gebruiken!!) en de kwaliteit is zeer goed en overtreft alle aanbieders die ik tot nu toe heb gezien (m.b.t. drukwerk).
  Een leuke bijkomstigheid is de 'dustcover' bij hardcover albums. Een extra-omslag waar je extra info/foto's op kwijt kunt; je ziet ze ook wel eens bij luxere uitvoeringen van leesboeken.
  De service verdient een dikke 10. Een van de albums die ik had besteld was verkeerd gedrukt, de pagina's binnenin waren allemaal 90 graden gedraaid afgedrukt. Een mailtje naar Blurb en binnen 2 uur reactie en de mededeling dat het album al in herdruk was genomen en per expres op weg was naar mij (kosteloos en zonder het retourneren van het eerste album). Als dat geen service is ! Bij mij gaat alles naar Blurb......
  10-04-2008
  Jil
  heb begin dit jaar - ivm aanschaf iMac - een reisverslag gemaakt met Blurb. Valt nl niet m ee om goede aanbieders te vinden?!
  Mijn ouders zijn vorig jaar van Nederland op de f iets naar Rome gegaan. Moest dus een reisverslag worden met dagboek [tekst] + foto's van d e betreffende dagen. Moet zeggen dat Blurb heel gebruiksvriendelijk is en ze redelijk wat "templates" aanbieden. Hier en daar zou ik iets meer mogelijkheden willen maar al met al k on ik aardig uit de voeten. Uiteindelijk een boek gemaakt - in groot formaat [omdat je dan ook mooiere grote foto's kon afdrukken] - van 80 pagina's - voor een kleine 50 euros. De verzendkosten waren iets meer dan 10 euro. Of het boek nu uiteindelijk in Nederland is ged rukt is mij onduidelijk. De UPS tracking had het over Louisville & Best?!?!? Denk dat ze v oornemens zijn geweest naar Europa te komen maar dat dat vooralsnog niet is doorgegaan. Ze ker ook gezien de levertijd van ruim 2 weken [denk ik dat het uit de USA komt] kwam het bo ek met UPS aan. Het resultaat is prachtig! Super mooie afdrukken van de foto's en het ziet er heel professioneel uit. Mijn ouders zijn SUPER blij met dit reisverslag en kwamen de d ag erna al direct met een mooie bos bloemen om te bedanken.
  Wij gaan zeker vaker van Blurb gebruik maken en hopen dat ze binnenkort echt naar Europa komen zodat de verzendkos ten wat omlaag kunnen. Ruim 60 euro voor een boek is niet niks maar als je kijkt wat je er voor krijgt is het het geld zeker waard.
  Heb voorheen met Pixbook albums gemaakt [ivm hun mooie kwaliteit foto afdrukken] maar ga nu zeker verder met Blurb [= wel geen foto afd ruk maar wel professioneler & een geliktere uitstraling].
  10-04-2008
  Sebastiaan
  Na de Hema en Fotoproduct4u had ik op deze site al aangekondigd Blurb te gaan proberen. In 2007 hebben we een fantastische rondreis door het westen van de VS gemaakt en hiervan had ik al 1 deel bij de Hema laten afdrukken. Op zich goed, maar het blijft een 'fotoalbum' en ik wilde meer. Na wat rond snuffelen kwam ik op diverse site lovende recensies tegen over Blurb. Na de software gedownload te hebben, kwam ik er achter dat deze minder mogelijkheden biedt dan die van bijvoorbeeld de Hema. Maar omdat ik het dit keer toch 'professioneel' ging aanpakken, vormde dit geen probleem. Alle pagina's opgemaakt in Adobe Photoshop en geimporteerd in de Booksmart software van Blurb. In totaal telde mijn boek aan het eind 220 pagina's. En daar is al het eerste grote voordeel: dit kan allemaal in 1 boek. Bij andere drukkers had ik met meerdere losse boeken gezeten. Ook het 1e deel dat ik eigenlijk al bij de Hema had laten afdrukken, heb ik alsnog in dit Blurb boek gedaan.
  De boel geupload naar Blurb, kostte dik een uur en order afgerond. Voor een big size landscape formaat met harde kaft en dustcover en dus 220 pagina's inclusief verzendkosten heb ik zo'n €90 euro betaald. Bij de Hema had ik 5 tot 6 boeken nodig gehad (maximaal 60 pagina's), dus reken zelf maar uit hoeveel je dan bij Blurb bespaart.
  Dan het belangrijkste: het resultaat. Binnen een aantal dagen werd het boek door UPS geleverd. Verzending kun je trouwens volgen op internet. Het resultaat is echt verbluffend! Een echt coffee table boek, winkelkwaliteit, strak, netjes ingebonden, goede afdrukkwaliteit, helemaal top! Iedereen die ik dit boek laat zien, staat versteld wanneer ze dit boek zien. In vergelijking met dit boek verbleekt de concurrentie uit Nederland, zoals Hema, Fotoproduct4u en noem ze allemaal maar op.
  Advies is wel om de pagina's op te maken in een soort Adobe Photoshop of InDesign. Je bent dan helemaal vrij in het bepalen van je layout. 2-page spreads werkten bij mij ook prima. Je moet rekening houden met een 1/8 inch marge aan de zijkanten en natuurlijk een inbindmarge aan de binnenkant.
  Blurb is wat mij betreft absoluut een aanrader en toekomstige albums laat ik zeker alleen bij hun afdrukken. Een laatste tip, zorg dat je afrekent in dollars en niet in euro's, daarmee heb je nog een extra voordeel.
  31-03-2008
  Marcel
  Kwaliteit : 9
  Service: 9
  Bestelsoftware: 9
  De foto's van mijn vakantie naar Nieuw-Zeeland wilde ik vastleggen in een fotoalbum. Na het lezen van diverse lovende recenties heb ik de software van Blurb.com gedownload. De software genaamd BookSmart werkt prima. Er zijn genoeg templates beschikbaar om een professioneel fotoalbum te maken. Middels een template bepaal je de layout van de pagina (aantal foto's en ligging). Een nadeel van de software is dat je achteraf niet meer het formaat van het boek kunt veranderen. Denk dus eerst goed na welke van de 4 beschikbare formaten je kiest!
  Ik heb gekozen om het album via UPS te laten afleveren. Het fotoalbum wordt in Eindhoven gedrukt. 6 dagen na uploaden van de foto's had ik het album in huis. Met de post zal het een dag of twee langer duren denk ik.
  De kwaliteit van het album is perfect. Ik heb het aan diverse vrienden laten zien en allen waren enthusiast. Het zou zo in de boekhandel kunnen liggen. Ik heb gekozen voor een hardcover met een losse omslag van papier. Deze dustcover kan worden voorzien van foto's en tekst, net als de achterzijde. De zijkant kan alleen worden voorzien van een tekst op een zelf te selecteren gekleurde achtergrond. De pagina's zijn ingebonden en het ziet er niet naar uit dat pagina's na verloop van tijd los komen. Het is dik papier. De kwaliteit van de foto's (kleur,scherpte) is precies zoals de originele digitale foto's. De bladzijden worden mat afgedrukt. Persoonlijk zie ik liever een keuze tussen glanzend en mat.
  Ik wilde graag spreads in mijn album. Dat is een foto gespreid over twee volledige pagina's. Dat kan met de BookSmart software maar de kans is groot dat op de naad de foto niet mooi aansluit. Middels tips op deze site kon ik perfecte spreads maken http://theartofengineering.wordpress.com/2008/01/23/want-to-make-a-blurb-book/
  Blurb heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik betaalde voor een 25x20 cm hardcover boek 30,68 EURO voor maximaal 120 foto's.
  Kortom, ik ben zeer tevreden over de software, de aflevering en de kwaliteit van Blurb. Zal de volgende keer zeker weer een album hier bestellen.
  29-03-2008
  Jeroen
  Ik heb inmiddels twee boeken laten maken bij Blurb. Beide boeken in het grote formaat (33 x 28 cm). De kwaliteit van afdrukken is perfect. De foto's worden op dezelfde kwaliteit afgedrukt als boeken in de winkel. Het software programma werkt met pagina-templates. Je bent hierdoor wel minder vrij in je ontwerp dan bij de meeste andere aanbieders. Blurb richt zich dan ook meer op gebruikers die fotoboeken willen maken. De layouts komen dan ook erg overeen met de professionele fotoboeken zoals je in de winkel kunt kopen. Tevens zit er geen beperking aan het aantal pagina's in je fotoboek. De prijsstelling is per 20 pagina's en niet zoals bij veel andere leveranciers per pagina. Het versturen van het boek naar de afdrukcentrale duurt door de betere afdrukkwaliteit van de foto's wel langer. Maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de perfect afdruk kwaliteit.
  Al me al een aanrader.
   
  Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
  Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?