onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go

fotobuch.de

Website fotobuch.de

Ervaringen Geef ook uw mening / ervaring over fotobuch.de! Klik hier.

Bij de verschillende producten staan de ervaringen onderaan de pagina. Hieronder staan de gemiddelde rapportcijfers door onze bezoekers gegeven.

fotoalbums:
 laatste jaaralle ervaringen
  kwaliteit:n.v.t.8.2
  service:n.v.t.8.4
  software:n.v.t.8.5

Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
Afdrukcentrale ?
Levertijd 7 werkdagen
Offline samenstellen
(bestelsoftware)
Ja
Album
 • Soort kaft: Harde kaft (karton)
 • Hoe ingebonden: ingebonden
 • Max. aantal pagina's: ?
 • Bestelsoftware
 • Windows, Mac.
 • Foto op volledige pagina
 • Bijzonderheden
 • De rug van het boek kan ook bedrukt worden met een tekst.
 • Mogelijkheid om ingescande documenten toe te voegen.
 • Eigen foto's mogelijk op de kaft.
 • Korting bij bestelling van meerdere albums.

 • Verzendkosten
  € 6,90

  Betalingsmogelijkheden
  Creditcard
  Hieronder staat een selectie van een aantal producten met bijbehorende prijsindicaties. De aanbieder heeft nog meer producten.
  Slim (20,5cm x 15cm) 16 pagina's voor € 14,90 en 40 pagina's voor € 34,90.
  Classic (20,5cm x 27cm) 40 pagina's voor € 34,90 en 80 pagina's voor € 59.90.


  Gebruikerservaringen: Gemiddelde rapportcijfers:
   laatste jaaralle ervaringen
    kwaliteit:n.v.t.8.2
    service:n.v.t.8.4
    software:n.v.t.8.5
  19-01-2013
  Adriaan
  Diverse ervaringen, alle goed. Laatste ervaring met profi A4-landscape, toppertje! (wel wat duurder, maar 25 jaar garantie op de binding wil ook wat zeggen). Zeer fijn raster
  12-01-2012
  Ma
  Zier er gewoon goed uit. Tot op heden alle fotoboeken goed van print, goed gebonden. Levertijd is wat langer door langere verzendtijd.
  09-11-2010
  Sandra
  Een van de weinige leveranciers die 15x15 albums levert (Premium Handy), een ideaal formaat!

  Snap alleen geen bal van de website.
  Weet iemand of zo'n album plat kan liggen en of dat ook met echt fotopaper is/kan?
  03-11-2010
  Dick
  Gisteren deel 2 van onze reis door Nieuw-Zeeland binnen gekregen.
  Album is 120 pag. groot. Formaat 30 x 30.
  Ik moet zeggen: het ziet er prima uit. De foto's zijn prima van scherpte en kleur.
  Ook de ingevoegde scans zijn erg scherp.
  Ik moet wel zeggen dat ik de afbeeldingen en de foto's op mijn Mac op kleur had gecorrigeerd.
  Ondanks het 24' scherm is een dergelijk groot formaat niet goed in te schatten. Het uiteindelijke formaat is nog groter (30 x 30 dus). De tekst (12 punt) zou achteraf wat kleiner mogen zijn, hoewel de grootte nog niet niet storend is.
  Ik ben nog steeds erg enthousiast over de mogelijkheden die de software van Fotobuch biedt.
  Ook de service is prima. Toen een album eens naar onze mening niet goed was ingebonden (de rug was niet haaks), is zonder problemen een nieuw album gestuurd.
  Toch een puntje van kritiek: van verzenden (per internet) tot ontvangen duurde het dit keer langer dan de beloofde 7 dagen.
  18-06-2010
  Elise
  Ik heb al verschillende fotoboeken gemaakt met Albelli, Hema, Picturefactory, Myphotobook en Blurb, maar ik blijf Fotobuch het fijnste programma vinden om mee te werken met het mooiste resultaat. Ik heb gisteren een fotoboek besteld, gemaakt met Fotoalbum.nl, omdat deze beter scoort op deze website, maar wat een rotprogramma om ee te werken! Fotobuch heeft zoveel verschillende opties om een mooi fotoboek te maken. Ook kun je hier een heel groot fotoboek maken. Een groot voordeel i.v.m. andere aanbieders!! Mijn laatste boek had 216 pagina's en it zit keurig ingebonden. Ook de kleuren zijn heel mooi en de pagina's zijn veel dikker dan bij andere aanbieders. Ik maak altijd een jaarboek met verschillende belevenissen in een jaar en dan zijn de verschillende layouts en figuren in Fotobuch echt leuk om een divers boek te maken. Ik zou fotobuch dan ook zeker aanraden!
  16-02-2010
  Renate
  In januari 2010 is mijn trouw-fotoalbum van 30x40 en van 80 pagina's bezorgd en tot grote tevredenheid. De software is prima mee te werken. De foto's kunnen goed uitgelijnd worden en zelf gemaakte pagina-indelingen worden opgeslagen zodat ze makkelijk opnieuw te gebruiken zijn. Bij problemen (het programma is 1x gecrasht) wordt via mail goed antwoord gegeven op vragen en wordt er ook meegedacht naar oplossingen. Mijn foto's waren door een professionele fotograaf gemaakt en rond de 4-5 MB per stuk. Het totale album bestond uit meer dan 160 foto's en gaf geen problemen (behalve dat het lang duurde) met uploaden en doorsturen.
  Ik ben zeer tevreden !
  31-08-2009
  Jos
  In het voorjaar heb ik een fotoboek besteld bij fotobuch, 30 bij 40 liggend. Het is een dik boek, zo'n 120 bladzijden. Het opmaken was een plezier, de software is prima.
  Het boek is heel goed gedrukt, alhoewel ook wel witte stipjes op de zwarte achtergrond. Maar de kleuren en helderheid zijn echt prima. Helaas lieten de eerste dag al bladen los. Misschien was het boek gewoon te zwaar voor de matige kwaliteit binding. Een teleurstelling natuurlijk, na wat mailtjes heen en weer het boek terug gestuurd, was geen probleem. Ik kreeg een heel nieuw boek toegestuurd Helaas lieten ook daarvan de bladen vrij snel los, de hele binding kwam los. Erg jammer. Het had naar mijn idee niet veel zin om het boek weer terug te sturen, de binding is gewoon te slecht. Ik heb het boek uiteindelijk naar een boekbinder gebracht die het voor 40 Euro opnieuw heeft ingebonden. Geen ideale oplossing dus. Maar jammer, want voor de fotokwaliteit was ik anders zeker bij fotobuch gebleven.
  04-06-2009
  Claudia
  Inmiddels het fotoboek ontvangen. Ik ben er erg trots op! Het is werkelijk prachtig. Mooie kleuren, keurig afgewerkt. Het fotoboek kwam overigens ook keurig op tijd en ik werd van de vorderingen zeer goed op de hoogte gehouden.
  Echt klasse!
  Inmiddels ook twee andere programma's geprobeerd (fotofabriek en fotoalbum), maar geen van beide haalt het bij fotobuch.
  Ik ben zeer tevreden. Volgende boek wordt uiteraard wederom fotobuch!
  15-05-2009
  Claudia
  Momenteel kan ik nog niets zeggen over de kwaliteit van het album of de service, want ik heb het boek net besteld. Dus volgende week zal ik daarover berichten.

  De software is echt fantastisch. Eigenlijk alles is mogelijk met de afbeeldingen, en (bijna nog belangrijker) in een handomdraai! foto's verbeteren, maar ook speciale bewerkingen (veranderen van kleuren, een rand eromheen, veranderen van de vorm van een foto). Eén druk op de knop en je hebt het voor elkaar De achtergronden (artwork) zijn ook super en heel divers.

  Twee kleine kritische noten:
  - Persoonlijk vind ik de mogelijkheden met tekstvakken beperkt (bijvoorbeeld: het rond laten lopen van tekst (in een cirkel of halve cirkel) is niet mogelijk. Tekst kan alleen recht, Je kunt het tekstvak wel draaien, maar dat geeft niet het speelse effect dat ik leuk vind. Zeker als je een ronde foto plaatst is het wel eens leuk om de tekst er rondom omheen te laten lopen. Gaat dus niet.
  - Erg jammer dat de add-ons (de eindeloze en prachtige variatie aan opmaakprofielen die fotobuch biedt) niet toegepast kunnen worden op de grotere boeken (groter dan A4). Op het vierkante exemplaar (Style) kan dit namelijk niet

  Voordelen:
  - Eindeloos varieren met je foto's (heel veel extra opties voor een aparte weergave).
  - software is snel en vertraagt je computer niet (mijne in elk geval).
  - je kunt opmaakprofielen die je zelf hebt gemaakt opslaan en later met een druk op de knop weer gebruiken.
  - Veel keuze in verschillende boeken
  - Een heel groot voordeel van Fotobuch vind ik dat enorm veel pagina's kunt maken (bij de meeste aanbieders is ca. 50 toch wel het maximum). In het Style boek passen 152 pagina's!!!
  - Verder gebruiken ze relatief zwaar 250 grams papier.

  Ik ben heel nieuwsgierig naar het resultaat van mijn album.....
  14-04-2009
  Mieke
  In 2007 heb ik twee albums laten drukken die perfect waren. Maar de albums daarna vielen erg tegen: foto's die onscherp waren afgedrukt, pagina's die maar half geprint waren en alle foto's te donker. De service is op zich heel goed: je mag het gewoon terugsturen en ze drukken het opnieuw. Helaas kostte dat wel veel extra door het terugsturen naar Duitsland. Ik bleef elke keer terugkomen doordat ik alle albums hetzelfde formaat wilde hebben maar ik ga nu toch echt op zoek naar een andere aanbieder. Helaas want de software is geweldig!
  06-03-2009
  Reinier
  Ik heb in korte tijd drie premium fotoboeken ontvangen van fotobuch.de. Mijn eerste reactie was erg enthousiast maar bij nadere beschouwing bleken op de, door mij veelvuldig toegepaste, zwarte achtergronden veel witte stipjes te zitten. Alsof er stof op de pagina's ligt. Nu is mijn vraag of iemand hier daar ook wel eens last van gehad heeft. Één van de boeken is al opnieuw gedrukt maar het resultaat was eerder slechter dan beter. Ik sta nu op het punt om alle drie de boeken retour te sturen. Gelukkig is dat bij fotobuch.de geen probleem. Over de service tot nu toe niets dan goeds. Op e-mails wordt erg snel gereageerd. Ik hoop dat het probleem opgelost wordt want de boeken zijn verder erg mooi en ook de foto's zijn perfect afgedrukt. Ik vind echter dat ik voor de prijs die je bij fotobuch.de moet betalen een perfect product mag verwachten.
  27-02-2009
  Dick
  Na een klein fotoboekje bij Myphotobook, heb ik voorjaar 2008 een (Premium) fotoboek laten maken. Het betrof een trouwerij, waarvan de foto's donkerder werden gedrukt dan ze op mijn gekalibreerde monitor te zien waren.
  Na wat correspondentie en overleg met de drukker over de oorzaak hiervan, heb ik de foto's wat lichter gemaakt en zij drukten het album opnieuw. Nu goed van kwaliteit. Wel was deze druk een fractie minder donker gedrukt dan de eerste keer. Dat zal ook wat gescheeld hebben.
  Fotobuch mailde wel dat een drukproces niet vergeleken mag worden met een print. Desondanks zag het geheel er mooi uit.
  Najaar 2008 weer een fotoboek gemaakt, wat qua kleur en scherpte erg mooi is geworden.
  Het contrast en de levendigheid van de kleuren van de omslagfoto('s) is duidelijk hoger dan de foto's binnenin.
  Over de software (Mac) ben ik erg te spreken. Alles kan qua grootte en indeling van foto's en teksten. En de snelheid van de software is ook prima. Dat was bij Myphotobook veel minder.
  Fotobuch doet veel aan klantenbinding, door kortingsbonnen te geven bij een bestelling.
  Nu nog een 'landscape' A4 boek en de mogelijkheid van glanspapier. Dat zou helemaal mooi zijn.
  04-02-2009
  Mirella
  We hebben bij fotobuch een handy boekje laten maken (10x15). Wat me opvalt is dat je op sommige foto's heel erg goed pixels kunt zien. Je ziet dan allemaal stipjes en het is best storend. Misschien valt het meer op omdat dit album voornamelijk portretfoto's bevat en geen standaard vakantiefoto's met gebouwen en natuur? Ik vraag me af of dit te maken heeft met het papier (is dat zo bij elk digitaal fotoboek?) of met de kwaliteit van de afdruk? Verder ziet het boekje er netjes uit. Mooie kaft, mooi ingebonden en goede kleuren. Software is erg gebruiksvriendelijk en biedt veel mogelijkheden.
  23-12-2008
  Bart
  Ik heb nu 3 foto boeken laten afdrukken bij Fotobuch.de en het eindresultaat is telkens uitstekend. De software is flexibel maar je moet wel tussentijds opslaan want een enkele keer crasht het.
  De communicatie tijdens het bestelproces is prima en het belangrijkste prima afdrukken.
  04-12-2008
  Sophia
  Ik heb nu een aantal boekjes laten maken door fotobuch. De eerste 2,5 jaar geleden. De laatste heb ik deze week ontvangen. Ze zijn eerlijk gezegd wel verbeterd! Ik heb nu de zgn 'fotobuch Lounge' ontvangen. Hij is erg goed van kwaliteit. Het papier is mooi dik en mat, de afdrukken goed scherp. Dat viel mij alles mee. Ook de zwartwit afdrukken zijn erg mooi geworden.
  Het enige minpuntje is dat de foto op de kast een iets andere kleur heeft dan de werkelijke foto (die ook in het boek staat).

  Ik heb ook al eens een fotoboek via Apple (iphoto) gemaakt Hoewel de afdrukken daarvan ook erg mooi zijn, is de dikte van het papier zo dun, dat het daardoor wat goedkoper aanvoelt.

  Ik blijf voorlopig dus bij Fotobuch, kwaliteit, gebruiksgemak voorop (ook voor apple gebruikers)
  10-11-2008
  Wouter
  Ik heb bij Fotobuch een professioneel album op A3 besteld. De keuze is op fotobuch gevallen door positieve beoordelingen op deze (erg informatieve!) website en de mogelijkheden: ik wilde graag een album op A3 formaat en dan is de keuze erg beperkt.
  De software van fotobuch is erg flexibel en makkelijk in gebruik. Je kunt gebruik maken van templates, maar ook zelf de pagina inrichten. Als je zelf de pagina opmaakt is het gebruik van 'magnetische hulplijnen' handig om foto's recht onder of naast elkaar te zetten. Een nadeel van deze lijnen is dat ze niet altijd even goed werken en er toch kleine verschuivingen kunnen ontstaan. Een ander nadeel van de software is dat je niet precies ziet waar de rand van een pagina valt, wat lastig is als je dingen vlak bij de rand hebt staan. Verder heeft de software veel bewerkingsmogelijkheden voor foto's. Je kunt (creatieve) uitsnedes maken, kleuren bijstellen en nog veel meer.
  Het bestellen ging vlot en ook de levering ging snel (ongeveer een week).
  Het boek is prachtig geworden: mooie kleuren, juiste helderheid en een goede print. Ik heb zelf geen ervaring met andere aanbieders, maar wel albums gezien van hema en albumprinter. In beide gevallen vond ik het resultaat een minder goed, maar dat kan natuurlijk ook liggen aan de kwaliteit van de gebruikte foto's (die in het geval van albumprinter behoorlijk ruizig waren).
  De service van fotobuch was prima: na een email hebben ze gratis een monster van hun kaftmaterialen opgestuurd.
  01-07-2008
  Niek
  Blurb is interessant vanwege relatief lage prijzen, met name bij groot aantal pagina's, en voor sommigen wellicht ook vanwege de commerciele mogelijkheden. Helaas maken de relatief hoge verzendkosten en BTW (achteraf) het prijsverschil kleiner dan het lijkt. Ik heb recent twee fotoboeken gemaakt met Blurb, een 160 pagina A4 hardcover en een 80 pagina A4 softcover. Ik maakte eerder een 20x15 cm fotoboek via fotobuch.de. Al met al vind ik dat Fotobuch voor de hogere prijs een beter eindprodukt levert. Bij Blurb lijkt er nog steeds onvoldoende grip op de uiteindelijke printkwaliteit (gerelateerd aan de manier van werken?). Wellicht is de conclusie dat je voor deze prijs niet te hoge eisen moet stellen. Samenvatting Blurb vs. Fotobuch:
  - opmaken: Fotobuch software is veel sneller en flexibeler (pagina indeling, maken van spreads etc.)
  - uploaden en orderafhandeling: over beide tevreden, Blurb maakte de beste (snelste) indruk.
  - printformaat/uitvoering: Blurb heeft meer keus bij cover uitvoering, minder bij printformaat.
  - binding en papierkwaliteit: beide OK, maar Fotobuch maakt op mij een betere indruk vooral omdat het boek veel mooier vlak opent.
  - printkwaliteit: Fotobuch vond ik duidelijk beter, foto's ogen wat scherper (betere details, minder storend raster, meer kontrast/kleur). Al met al zou ik het tijdschrift kwaliteit noemen, zeker niet het nivo van de betere fotoboeken die ik heb. Mijn Blurb boeken hadden nauwelijks tekst zodat ik tekstkwaliteit niet kan beoordelen.
  - kleurweergave: ik gebruik geen officieel kleurbeheer, beide firma's printen vrijwel zoals ik het op mijn monitor zie.
  - afwerking: bij Blurb probleempjes zoals vouwen in de pagina's, veel stof/viezigheid op de laatste pagina. Slordig. Klantenservice reageert wel snel op klacht.
  - overig: zwartwit foto's zijn bij Blurb af te raden, zwartwit verandert (binnen dezelfde foto) in subtiele groen/magenta variaties; bij fotobuch dit probleem niet gezien.
  10-06-2008
  Klaas
  Na veel ervaringen op deze site te hebben gelezen heb ik besloten voor fotobuch te kiezen. Ik heb eerst in photoshop A4 bladen gemaakt en die vervolgens in z'n geheel in het programma ingevoegd. Dat ging overigens erg gemakkelijk en snel, positioneren gaat erg goed, dus voor de bestelsoftware een 9. Ik kreeg het boek op de 8e werkdag na verzending binnen, wat naar mijn idee erg snel is. Op vragen via de mail had ik ook met een paar uur antwoord, dus de service eveneens een 9.
  Dan wat betreft het boek zelf. Het heeft een stevige kaft, bladen zitten goed vast, de overloop van een foto over twee bladzijden ziet er eveneens goed uit. Wel een paar minpuntjes: tijdens het printen zijn blijkbaar alle bladzijden iets omhoog geschoven, waardoor een witte rand van 1.5 mm aan de onderkant van de bladzijden verschijnt die in de preview van het programma niet te zien was. Dit is af en toe een beetje hinderlijk. En de foto's zelf zijn wel een beetje donker, donkerder dan als ik zelf uitprint in ieder geval. De scherpte van de foto's is wel prima in orde, ik had scan's met hele kleine lettertjes en die waren zelfs van heel dichtbij nog erg scherp. Al met al was ik dus wel tevreden over het eindresultaat, maar er kleven dus wel wat minpuntjes aan. Maar ik denk dat mijn volgende boek wel een photobuch wordt, gewoon de foto's iets lichter aanleveren misschien...

  P.S. Jullie site is trouwens erg goed, een echte hulp voor het maken van een beslissing!
  15-03-2008
  Tim
  Ik kreeg nadat ik een foutief CC nummer had ingevuld eindelijk het boek binnen. Het boek is prachtig ingebonden en de foto's zijn redelijk tot goed. Ik kan niet vergelijken met echte foto's omdat ik de fotos niet los heb laten afdrukken. De service is echt goed de software nog beter. Software heel erg gebruiksvriendelijk. Aangaande de kwaliteit van de foto's het volgende: ik heb het idee dat ze best scherp zijn afgedrukt maar omdat het papier waarop afgedrukt geen glaspapier is de foto's ietsje flets zijn. Toch al met al zeer tevreden.

  P.s Dank voor de prima site van jullie!
  01-03-2008
  Henk
  Gisteren, uiteindelijk 3 weken na het insturen, mijn lang verwachte fotoalbum ontvangen. Het album was goed verpakt. Kans op beschadigingen was dus nihil. Het bestelde boek was A4 Professional.
  Het boek zelf zag er prima uit, netjes afgewerkt, ingebonden, de zwarte achtergrond die ik gebruikt heb was ook echt zwart. Tot zover niet anders dan lof....maar dan:
  de foto's zijn in mijn optiek van (zeer) slechte afdrukkwaliteit. De kleuren zijn flets, het lijkt of de foto's onderbelicht zijn (de foto's zijn te donker en de donkere partijen "lopen" helemaal dicht), de afdruk is heel korrelig (afdruk kwaliteit 120 dpi ?). Mijn Canon printer IP4200 presteert op alle vlakken 10x beter. Ik ben dus over het algemeen zeer ontevreden over de opgeleverde kwaliteit. Het gratis foldertje wat ik in de bus krijg ziet er stukken beter uit. Zeker in relatie tot de prijs! Ik kan fotobuch.de dus bij niemand aanbevelen.
  27-02-2008
  Judith
  Even een reactie op mijn ervaring van 29-1-2008. Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen met Fotobuch. Het was inderdaad een misverstand. Door verkeerde instellingen in mijn mailbox heb ik geen bevestigingsmail van hen ontvangen. Uiteindelijk het album binnen de beloofde leveringstijd ontvangen en met een prachtige kwaliteit !!
  29-01-2008
  Judith
  Ook ik heb mede voor de positieve recensies voor Fotobuch gekozen. Helaas tot nu toe nog niet zo positief. Niet door de software die is uitgebreid en gebruiksvriendelijk, maar wel voor de afhandeling ervan. Ik heb namelijk mijn album 21 januari verstuurd, tijdens het versturen gaf ie geen foutmelding, alles ging goed. Toch ontving ik maar geen bevestigingsmail van Fotobuch. Dus 23 januari even een mailtje met de vraag of alles ok was ontvangen. Geen reactie 25 januari mailtje nummer twee de deur uit gedaan.
  Tot dusver nog steeds geen reactie. Dan gaan we maandag toch maar even bellen, denk ik. Ik ga er nu niet meer van uit dat mijn album ontvangen is; aangezien ik hier op de site lees dat je een bevestigsmail moet ontvangen. Maar dan kunnen ze toch nog wel even reageren op mijn herhaalde mailtjes? Dit had ik echt niet Fotobuch verwacht...
  Dus dat wordt voor de service een 2 en de andere twee kan ik gewoon nog niet beoordelen, maar ik ga er vanuit dat er ergens een simpel misverstand aan ten grondslag ligt. Gezien de overwegend positieve reacties op deze site.
  24-01-2008
  Jose
  Allereerst een groot compliment voor jullie site! Ontzettend handig. Het heeft me weliswaar een dag gekost om alle informatie door te lezen maar uiteindelijk kreeg ik een goed beeld van de verschillende aanbieders. Na die uitvoerige orientatie koos ik uiteindelijk voor fotobuch.de. Wat hierbij de doorslag gaf, was het aantal pagina's dat in het fotoboek kan (tot 152 pagina's!) en de overwegend positieve reacties. De software is gebruikersvriendelijk, terwijl het mijn allereerste ervaring was met het maken van een digitaal album. De opmaak van het album heeft me uiteindelijk minstens 4 hele dagen gekost (geen straf!). Wat ik ook handig vond, was dat het aantal pagina's achteraf nog aan te passen is. In eerste instantie koos ik voor een album met 80 pagina's en na verloop van tijd bleken 72 pagina's voldoende te zijn. Dat pas je dus nog simpel aan. Het versturen van het complete bestand nam 5 uur in beslag. Binnen een paar uur ontving ik een bevestigingsmail dat het bestand goed ontvangen was en welk bedrag betaald moest worden. Na de betaling heeft het exact 7 werkdagen geduurd voordat er een mail kwam dat het fotoboek de fabriek had verlaten en onderweg was naar ons. Prima service dus! Mijn verwachtingen had ik na best wat negatieve verhalen op deze site voor de zekerheid maar vast wat bijgesteld. Dat bleek niet nodig. Het boek is prachtig geworden! Mooi afgedrukt, perfect ingebonden en stevige papierkwaliteit. Een volgend album zal ik zeker weer via Fotobuch laten maken.
  31-12-2007
  Marc
  Ook wij hebben ons fotoboek door fotobuch.de laten maken en zijn zeer tevreden. De kwaliteit en de stabiliteit van de Designer 2.0 bewerkingssoftware is ronduit fantasties. We verstuurde ons hele fotoboek (Classic Premium met 96 pagina;s) per internet naar Fotobuch.de, het geen tamelijk lang duurde (+/- 12 uur). Dat kan volgens mij sneller. Aansluitend kregen we van Fotobuch.de een mail dat de gegevens goed ontvangen waren. We verstuurde een week voor kerst onze foto's in de veronderstelling dat een aflevering voor kerst, gezien de drukte, niet meer mogelijk zou zijn. Inderdaad enige dagen later ontvingen we een email met daarin het excuus, dat het door de drukte, Fotobuch ontving een record aantal van aanvragen 7500 per dag(!!)), het naar alle waarschijnlijkheid niet mogelijk zou zijn om levertijd na te komen. Dat hadden we al verwacht en roemde de service van het melden. Echter, 22 december werd door TNT het fotoboek aan de huisdeur afgeleverd. Een mooie kerst surprise!! We zijn zeer tevreden over kwaliteit, service en software.
  12-12-2007
  Jean-Pierre
  Ik heb voor de vierde keer een fotoalbum bij Fotobuch besteld (Classic, A4 formaat, 104 pagina’s). Hun software is sinds mijn laatste bestelling veranderd in een tweede versie, waarover veel lof. Allereerst het belangrijkste: de kwaliteit van hun afdrukken en boekbinding is voortreffelijk gebleven! Ik gebruik een gekalibreerde monitor en bewerk al mijn foto’s zelf, waarbij de resolutie altijd op 300 dpi ingesteld wordt met eindafmetingen van de gedrukte foto. Het verscherpen gebeurt ook door mijzelf. Ik heb nooit moeten vaststellen dat hun programma mijn beelden nog verder verscherpt heeft wat zou leiden tot zeer vervelende artefacten. Ook de kleurweergave en details zijn prima. De nieuwe versie van hun Designer programma heeft volgende pluspunten. Het installeren is een fluitje van een cent, taal instelling (Duits of Engels) naar keus. Het is stabieler dan vorige versie, maar uit goede gewoonte wordt regelmatig gesaved tijdens de opmaak. Zodoende is een crash geen probleem. Betaling via kredietkaart is nu ook mogelijk. Zeer handig is de nieuwe preview en export naar PDF document gebleken. Het is veel geschikter om eventuele fouten of onnauwkeurigheden te detecteren. De tekstmogelijkheden zijn veelvuldig maar nog niet optimaal. Het maken van een inhoudstabel met tabulering/insprong wordt niet correct weergegeven. Een import mogelijkheid uit een word document ware zeer handig geweest. Nu was ik verplicht de tabel in Word af te maken, af te printen, digitaal te fotograferen en als een foto te importeren. Het werkt prima. Het eindbestand met de betalingsgegevens werd op een CD gebrand en opgestuurd. Drie dagen later werd de goede ontvangst per mail bevestigd en het boek was 2 weken later in mijn brievenbus. Op mijn verlanglijst staat nog de mogelijkheid om een boekflap af te printen om het geheel nog professioneler te laten maken. Zie hun concurrent www.blurb.com. Hoewel blurb’s boeken fraaier ogen is hun software niet flexibel genoeg volgens mij en de beeldafdrukkwaliteit lijkt nog niet optimaal volgens een commentaar van de hoofdredacteur van Focus magazine in november (of oktober). Fotobuch heeft nu ook A3 formaat liggende boeken voorzien maar hun kaft kan niet voorzien worden van foto’s of opschriften, jammer. Kwaliteit: 8.5 , service: 9, software: 9 voor mij. Mijn volgend boek wordt weer Fotobuch.
  07-12-2007
  Jorg
  Ik heb mijn fotoboek gisteren aangekregen, 3 weken nadat hij verzonden was. Op zich geen probleem, maar dit is wel een stuk langer dan de 5 tot 8 dagen die ze op dat moment beloofden. Ik had een ‘luxe’ uitvoering besteld omdat er in de andere categorieën geen liggend A4-formaat mogelijk was.
  In vergelijking met een Hema-boek van een collega viel me op dat het boek zelf een stuk beter van kwaliteit is en de printkwaliteit ongeveer gelijkaardig . Het papier in het Hema-boek is echter glanzender waardoor de foto’s beter uitkomen. Bijna alsof je afdrukt op gewoon papier of op speciaal fotopapier.
  Gezien de reviews hier vond ik dit eigenlijk verrassend, maar ik zie voor mijn volgende album geen reden meer om fotobuch te verkiezen boven Hema (ook al gezien het prijsverschil van 15€ met het liggende album van hema)
  (Ik wou eerst de nr. 1 hier - fotoproduct4u - proberen, maar met hun software lukte het me niet om een foto over 2 pagina’s te spreiden, wat toch wel heel leuk is voor panorama’s).
  07-12-2007
  Ilona
  Ik had hetzelfde probleem als saskia. Echter 1 mailtje naar de servicedesk, heel snel antwoord, en opgelost! Gewoon een spatie tussen de cijfers en de letters van je postcode (en even opnieuw intypen). Hoe de kwaliteit is weet ik nog niet, maar de service is geweldig en supersnel!
  23-11-2007
  Saskia
  Me uitvoerig op Onlinefotoservices.nl geinformeerd welke dienst ik het best kon kiezen om mijn fotoboek te laten printen. Fotobuch was voor mij (en kennelijk vele anderen) de beste keuze. Na downloaden en installatie van de software heb ik vele uren gestoken in het maken van het album/fotoboek. Wil ik uiteindelijk gaan bestellen, accepteert hij de postcode niet! Vier cijfers kon ik invoeren, maar wat ik ook invoerde.. het werd niet geaccepteerd. Vele malen opnieuw geprobeerd, onder een andere taalinstelling, etc etc.. Niets hielp. Ik wil natuurlijk best geloven dat de kwaliteit van Fotobuch doorgaans beter is, maar moet ik het natuurlijk wel tot een bestelling kunnen brengen! Wat een teleurstelling en wat ongelooflijk zonde van mijn kostbare tijd. Dat is dus absoluut 1 keer en nooit weer. Hopelijk gaat het bij de Hema beter.
  25-09-2007
  Niek
  Dit album was mijn eerste exemplaar, ik kan dus niet direkt vergelijken met andere aanbieders. Ik koos voor fotobuch op basis van een veronderstelde betere printkwaliteit en het grote aantal pagina's dat mogelijk is. Het Designer ontwerpprogramma werkt makkelijk (gelukkig, want online toelichting ontbreekt nog in de engelse versie) en biedt volop mogelijkheden. Alleen de tekstfunkties vond ik primitief en voor verbetering vatbaar; een eenvoudig DTP programma levert véél betere tekstkwaliteit (spatiering etc.). Belangrijk minpunt: tijdens het werken aan het album (van 96 blz. en +/- 300 vakantiefoto's) liep de software frequent vast (programma ineens weg). Dus zoals al door anderen aangegeven: regelmatig project bewaren! Na online bestelling wordt je per email netjes op de hoogte gehouden van de voortgang van het bestelproces; na tien dagen (incl. verzenden) werd het fotoboek afgeleverd.
  Het resultaat oogt fraai en verzorgd, maar de beeldkwaliteit viel mij toch een beetje tegen. De kleuren zijn mooi neutraal en wat minder verzadigd dan het origineel, maar de drukkwaliteit vond ik duidelijk minder dan gemiddeld drukwerk; wellicht vergelijkbaar met een gemiddeld tijdschrift. Vooral in partijen met laag kontrast verdwijnen de details in het raster. Bij grote afbeeldingen meestal geen probleem, bij kleine plaatjes en foto's met laag kontrast soms storend. De album software geeft aan wat de effectieve resolutie van de foto wordt, maar of het nu 150 of 800 dpi is, voor de kwaliteit van het eindresultaat lijkt het niets uit te maken. Naar mijn indruk is de beeldkwaliteit niet duidelijk beter dan de demoalbums die ik bij Kruitvat in de winkel zag (alleen de tekst was bij Kruitvat nog veel lelijker, wellicht omdat het als jpeg plaatjes verwerkt wordt?). De manier van inbinden bij Fotobuch is heel fraai, spreads over twee pagina's komen zo goed tot hun recht. Al met al een mooi produkt, maar gezien het stevige prijsnivo zou een betere beeld- en tekstkwaliteit wenselijk zijn. Voorzover ik weet is er geen duidelijk beter alternatief, dus vermoedelijk volgende keer toch weer een fotobuch.
  20-09-2007
  Ron
  Vandaag mijn eerste album van Fotobuch binnen gekregen , Fantastisch !!! Ik heb al eerder albums van de HEMA gehad maar als je ze naast elkaar legt steekt Fotobuch er echt met kop en schouders bovenuit . Vooral de helderheid van de foto’s en het ontbreken van ruis deden me versteld staan . Ook de software is na een half uurtje proberen en puzzelen heel fijn om mee te werken . Hou er wel rekening mee zeer regelmatig je project op te slaan want als er eens iets vastloopt is er zo een hoop werk verloren . Het programma slaat niet automatisch op en geeft ook geen waarschuwingen dat er al een tijdje niet is opgeslagen . Groot pluspunt is ook de enorme hoeveelheid mogelijkheden om je foto’s te bewerken en je pagina’s in te delen . Wat ook niet onbelangrijk is , is het aantal pagina’s dat je kunt maken , tot wel 152 !!! Al met al een zeer dikke voldoende , mijn volgende project gaat weer via Fotobuch !
  27-08-2007
  Marielle
  Vandaag heb ik mijn foto album van onze huwelijksreis ontvangen,.. en het resultaat is in een woord: SCHITTEREND!!!! De kwaliteit van de foto's zijn echt prachtig,.. ik ben zeer blij met het resultaat heb vandaag ook contact gehad met met deze firma om ook hun mijn positieve reactie over te brengen.
  27-08-2007
  Mieke
  Ik ben met mijn allereerste album bezig. De fotosoftware werkt tot nu toe voortreffelijk. Alleen de tekst op de rug wordt van beneden naar boven geschreven, op de Duitse wijze. Ik wil hem graag van boven naar beneden, zoals al mijn andere boeken. Ik kan in de software geen mogelijkheid vinden. De supportdesk adviseert na elke letter een enter te geven. Dat werkt natuurlijk op elke andere pagina om verticale tekst te krijgen, maar niet op de boekrug. Iemand nog een tip?
  14-07-2007
  Regi
  Ben ook tot nu toe geen beter tegengekomen dan deze. Heb al verschillende boeken laten maken, echt top! Zeer aan te bevelen.
  Reacties van die meneer dat de kwaliteit in dpi te laag is: zijn uw foto's wel van voldoende kwaliteit? zonee, maak ze dan een beetje kleiner; het systeem geeft het aan als de resolutie te laag is. Diezelfde meneer dat men niet reageert op mails: heb ik nooit problemen mee. De eerste keer lukte het verzenden niet bij mij: ze hebben mij stap voor stap door een andere procedure geleid (bleek dat het document te groot was) en is alles prima gelukt.
  Voor mij krijgt Fotobuch echt een tien!
  22-05-2007
  Albert
  Ik heb een foto album samen gesteld met de software van "Kodak Images bestelsoftware 4.1.2", je kan dit online doen of op een cd branden.
  Nu ik heb het online besteld en dat is goed verlopen. Indien ik nog één fotoboek wil bestellen kan dit ook via een cd gaan en dan naar de winkel. Het probleem bij mij is dat de cd brander niet werkt. Geen nood dacht ik, het bestand staat op de c-schijf, inderdaad maar ik vind het bestand niet terug. Weet iemand waar en hoe deze bestanden worden weg geschreven.
  07-03-2007
  Arnold
  Tot dusverre heb ik mijn fotoalbums bij diverse leveranciers in Nederland besteld. Vorige week ontving ik een boek van fotobuch.de.

  Van het boek van fotobuch.de vind ik de voor- en achterkant prachtig. Ook het feit dat foto's tot de rand van het papier kunnen worden afgedrukt vind ik een sterk punt. Helemaal mooi is dat foto's over twee pagina's kunnen lopen. Door de prachtige binding kun je je boek helemaal plat leggen. Een foto over twee pagina's kan dan praktisch naadloos van de ene pagina naar de andere overlopen.
  Ik had gehoopt, mede naar aanleiding van het reviewcommentaar op deze site, dat de afbeeldingen van de foto's minder grofkorrelig zouden zijn dan bij andere aanbieders. Ik kan echter geen verschil ontdekken met bijvoorbeeld de korreligheid van mijn HEMA fotoboeken. (De vergelijking doe ik op basis van foto's die volgens de bestelsoftware van fotobuch met 300DPI worden afgedrukt). Het lijkt dat fotobuch helemaal niet afdrukt met 300DPI, maar het kan ook zijn dat de 600DPI van mijn fotoprinter misschien toch niet zo'n overkill is als het lijkt.
  Een minpunt vind ik dat teksten met Arabische tekens wel netjes in Designer 1.0 (de ontwerp- en bestelsoftware van fotobuch.de) getoond worden, maar niet correct worden afgedrukt. Ik vermoed dat ook andere niet-standaard tekens incorrect worden afgedrukt. Omdat het mij nog niet gelukt is een reactie van fotobuch te krijgen en/of het boek te reclameren, beoordeel ik de service van fotobuch op dit moment met een 4. Per slot van rekening zou ik er vanuit mogen gaan dat er op mijn mails gereageerd wordt als ik schrijf dat een boek niet wordt afgedrukt zoals het in de ontwerp- en bestelsoftware wordt getoond.
  Fotobuch kan fotoboeken leveren tot een grootte van 20x20 cm. Dat is toereikend, maar het is een wereld van verschil met een 30x30 maat. Qua oppervlakte is een 30x30 boek meer dan twee keer zo groot. 20x20 zal ik niet meer bestellen; 30x30 spreekt mij meer aan.
  De ontwerp- en bestelsoftware van fotobuch.de is zeer gebruiksvriendelijk en kent veel mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld heel eenvoudig een foto als achtergrond te gebruiken, door deze naar de achtergrond te slepen. Voor achtergronden kan per pagina gekozen worden uit zelf samen te stellen kleuren. Ik heb tot nu toe nog geen betere fotoboeksoftware gezien.
  26-02-2007
  Silvia
  Vandaag mijn fotoalbum binnengekregen. Ziet er er goed uit. Software werkt perfect. Twee puntjes die mij opvielen zijn:
  - Het via e-mail ontvangen van het wachtwoord om zo de bestelling te volgen kan enkele uren duren. (in mijn geval 6 uur).
  - De linkjes om eventueel na te bestellen en om het boek alvast in te zien voor aflevering verschenen bij mij pas toen het boek al naar DHL verstuurd was.

  De gedownloade software heb ik in de engelse taal omgezet net zoals eerder wordt beschreven door Ronald op 02-02-2007.
  Verder alle vrijheid gehad om het fotoalbum naar eigen inzicht samen te stellen. Zoals aantal foto's per pagina, wel of geen tekst, foto's roteren of foto's wel of niet in vorm uitsnijden. (gebruik hiervoor wel de instelling expert onderaan de pagina te vinden.)
  Eerst heb ik album samengesteld. en toen het album one-line verzonden. Krijgt bericht dat de bestelling ontvangen is en dat de bestelling wacht op verdere afhandeling. Vervolgens krijg je weer een e-mail als het fotoalbum naar DHL is verstuurd voor verdere verzending. Fotoalbum op 08-02-2006 verzonden en vandaag op 20 februari binnen.

  De mailtjes en de website zijn natuurlijk in het duits. Laat je hier niet door tegenhouden want de gratis vertaler van www.WorldLingo.com is dan een aanrader. ( Zie op die site Free Translation Tools). Hiermee kan je je e-mail vertalen maar ook de gehele website van fotobuch kan in het Nederlands vertaald worden binnen enkele seconden.
  02-02-2007
  Saskia
  Ook ik heb een drietal boeken besteld bij fotobuch. Vooralsnog vind ik de kwaliteit tot nut toe de beste en de boeken erg mooi. Vind het ook erg leuk dat je je eigen foto’s op voor-en achterkant kunt plaatsen. Bij Henzo is het een mooi album, maar de fotokwaliteit erg korrelig. Ik gebruik voor de achtergronden eigen afbeeldingen door een nieuwe fotobox in te voegen en deze te bewerken met het bewerkingsprogramma (kies transparant). Vervolgens volgorde te kiezen en op achtergrond te plaatsen. Het is even gepuzzel, maar erg mooi. Ook ik loop er tegenaan, dat het programma wel eens vastloopt en mijn veranderingen zijn verdwenen. Mijn volgende boekje is al weer onderweg. Ben altijd benieuwd naar het resultaat. Oh ja en het Duits went vanzelf.
  02-02-2007
  Ronald
  Software is wel in het Engels!
  Je moet dan wel in het menu bij Extra, Settings (staat al op Engels bij mij, maar Duitse benaming moet eenvoudig te herkennen zijn:-) de taal bevestigen.
  27-01-2007
  Pieter
  Vorige week mijn eerste album besteld (classic 80 pagina's) bij fotobuch. Nu 9 dagen later heb ik hem binnen en ik ben zeer tevreden over het resultaat.
  Met name de foto's op de voor- en achterkant zijn mooi, maar ook de inbinding en overige foto's zien er goed uit. Enige minpuntje is dat de software alleen in het Duits is en niet in het Engels, terwijl dat vooraf wel is geselecteerd bij installatie. Maar ja dat weet je als je iets in Duitsland besteld.
  Verder is het aantal achtergrond mogelijkheden buiten de standaard kleurenpalet beperkt en daar zou wat meer variatie in kunnen. In ieders geval zeker een aanrader!
  Score: kwaliteit:8,5 service:8,5 bestelsoftware:8
  24-01-2007
  Jean-Pierre
  Heb verleden week mijn derde fotoboek geproduceerd door Fotobuch.de gekregen. Mijn CD werd opgestuurd vanuit België op 2 januari, ontvangst werd bevestigd een paar dagen later per email, de bijhorende rekening werd dezelfde dag via netbanking betaald en het boek was in mijn brievenbus op 18 januari (DHL). Het bijzondere was dat dit een herwerkte versie was van een boek, dat een paar weken tevoren geleverd was. Mijn veranderingen waren voornamelijk aanpassingen in de contrasten en kleurbalans van schilderij reproductie foto's om ze natuurgetrouwer te krijgen. Mijn veranderingen zijn inderdaad zichtbaar in de nieuwe versie. Fotobuch heeft mijn aanpassingen dus wel degelijk in de gewenste zin toegepast. Hoewel nog niet optimaal is dit het beste dat kan gedaan worden bij gebrek aan een calibratieprofiel.
  Besluit: kwaliteit: 8.0, service:9.0, software:9.0 Dik in orde dus.
  22-01-2007
  Govert
  Al diverse boeken bij Fotobuch besteld met prima resultaten. Helaas een onlangs besteld boek werd een grote teleurstelling. Verschillende foto's vertonen onverwacht veel 'haperingen'. Er zijn 2 plaatjes die ondanks een meer dan voldoende hoge resolutie helemaal ergens op lijken, en dat terwijl minder goede foto's gewoon goed zijn afgebeeld.
  Ik haak af, ondanks de voordelen van mooie covers, opmaak over 2 pagina's enz.
  18-01-2007
  Jean-Pierre
  Ik heb twee fotoboeken laten afwerken in het classic formaat bij fotobuch.de, eentje van 132 p, andere van 32 p. Hun software is buitengewoon goed doch vereist minimale kennis van het Duits.
  Communicatie met de verantwoodelijken in het Engels is geen probleem. Na een beetje experimenteren heb ik begrepen hoe kaders konden aangepast worden aan het fotoformaat. Uitsnijden is niet mogelijk wanneer het beeld geplaatst is op het blad.
  Verschuiven van bladzijden verloopt ook niet altijd vlot (foto vastnemen in de overzichtsbalk bovenaan en slepen).
  Regelmatig bewaren is altijd een goede zaak want meermaals werd het programma geblokkeerd door manipulaties van de foto's in de overzichtslijst met Photoshop tijdens het samenstellen van het album.
  Eens de finale versie klaar wordt het omgezet tot een bestand dat helaas niet leesbaar is met het bijgevoegd programma. De bestelkorf moet goed nagekeken worden vooraleer te finaliseren want de oude bestelling blijft erin zitten zolang het niet eruit genomen wordt, hetgeen bij mij tot een verkeerdelijke dubbele bestelling geleid heeft, dat helaas niet kon ongedaan gemaakt worden toen de vergissing pas later ontdekt werd.
  Het finale bestand op CD branden en opsturen per post is het gemakkelijkst. Na aankomst wordt de goede ontvangst bevestigd per email en worden de prijs en rekening nummers doorgestuurd voor een internationale bankverrichting.
  Het uiteindelijk resultaat is prima kwa papier en druk kwaliteit. Een goed gecalibreerd beeldscherm is zeer noodzakelijk voor de beste kleurreproductie. In mijn geval waren de roodtinten iets te sterk aanwezig. Gelukkig werden de foto's niet verder verscherpt door hun programma nadat ik ze zelf op de gepaste manier verscherpt heb in Photoshop.
  Kortom mits een beetje oefening en geduld is dit ongetwijfeld een van de beste prijs/kwaliteit fotoalbum providers op de markt. Heb ze ontdekt dank zij uw website.
  27-11-2006
  Marco
  Heb pas een boek op Classic formaat laten maken van onze reis door de USA. Foto’s gemaakt met een Canon 20D (8 Mpix). Moet zeggen dat de afdruk kwaliteit erg goed is. Andere pluspunten:
  - Je kunt de hele kaft zelf laten bedrukken (+ teksten) zonder meerkosten. Ziet er glanzend en schitterend uit.
  - Erg goed ingebonden.
  - Wordt op 300 DPI afgedrukt, daarom landschappen nog zeer mooi afgebeeld.

  Eerder een boek laten afdrukken bij Albumprinter (zie Hema) meer dat is niet te vergelijken met Fotobuch. Album printer heeft in vergelijk een veel lagere resolutie (grover raster) en veel slechtere album kwaliteit.
  16-11-2006
  Mathilde
  Ik ben nu al helemaal tevreden met Fotobuch, terwijl ik het eindresultaat nog niet eens heb gezien. De software is perfect. Heel flexibel en gebruiksvriendelijk. Wat ik bijvoorbeeld bij HEMA en TNT mis, is de mogelijkheid om fotos met een lagere resolutie in te voegen. Bij fotobuch geeft het programma zelf aan vanaf welke grootte de kwaliteit niet meer goed is. Verder is alles mogelijk, qua kleur, achtergrond, lettertype en grootte en indeling. Super!
  Het enige minpuntje wat ik nu heb, is dat je paginas niet makkelijk kunt verwisselen of ergens tussen in een nieuwe pagina kan invoegen. Of weet iemand hoe dat moet?
  Ik ben erg benieuwd naar het uiteindelijke boek! Voorlopig ben ik nog lekker aan het frbelen en is het boek nog lang niet af.
  14-10-2006
  Francie en Gerard
  Ik wilde ook even reageren op jullie forum t.a.v van fotoboeken van digitale foto's. Eigenlijk is dit een vervolg op onze ervaring met kruidvat.
  Daar wij een boek zochten met meer dan 50 pagina's was onze keus erg beperkt Gelukkig trof ik de site van "fotobuch" onder de gevonden links via google. De software gedownload en aan de slag. Het fotoboek is makkelijk te maken en ook de keuze mogelijkheden zijn reuze. Je kunt gebruik maken van de standaard layout, maar ook je eigen creativiteit gebruiken.

  Een minpunt vind ik wel de manier waarop de foto's op de blz geplaatst worden. Je moet eerst een kader maken om de foto te kunnen plaatsen, daarna sleep je hier de foto naar toe. Echter het kader past zich niet aan, aan het formaat van de foto. Je kunt dit achteraf allemaal wel weer bijwerken, maar kost toch extra veel moeite en tijd. De achtergronden kun je na eigen inzicht maken. Wij gebruikten geregeld foto's die we lichter gemaakt hadden als achtergrond. Gelukkig bleef dit ook zo in het boek, dit in tegenstelling tot het kruidvat die de achtergronden weer te donker afdrukte ( zie recensie van het kruidvat)

  De e-mail notificatie is ook prettig zodat je weer hoever het product gevorderd is . Ook dat je op de site kunt kijken hoe het boek er uitziet. Handig om ook aan andere even snel het boek te laten zien, zonder dat je het daadwerkelijk bij de hand hebt.

  Rapportcijfer: kwaliteit 10, service 10, bestelsoftware 8 (vanwege het niet aanpassen van het fotoformaat)
  04-10-2006
  Elza
  Zeer goede ervaring met Fotobuch. Ik heb twee albums gemaakt van mijn reis naar India. De software is makkelijk en biedt zeer veel mogelijkheden om ook collage-achtige pagina's te maken. De kleuren van de foto's kun je perfectioneren en je kunt verschillende kleuren als achtergrond instellen (en ook foto's, wat mooie collages oplevert). Kaartjes en plaatjes van internet zijn makkelijk in te voegen, net als stukjes tekst (ik heb stukken tekst van mijn reiswebsite ingevoegd). Tot nu toe heb ik het formaat ''slim'' gebruikt, wat zeer leuk oogt. Ook de foto's die ik met 9 op een pagina heb gezet zijn nog erg duidelijk. De grote foto's over 1 of 2 pagina's zijn goed van kwaliteit. Het uploaden gaat snel en probleemloos. De bezorging en betaling net zo (bij mij altijd binnen 7 dagen). De kwaliteit van de foto's is erg goed, beter dan bij andere aanbieders die ik tot nu toe heb gezien. Het is net alsof je zo'n plaatjesboek uit de winkel hebt, maar dan persoonlijk. Aanrader.
  07-08-2006
  Luc
  Vierkant boekje van 24blz voor 25euro + verzendkosten. Heel mooie kwaliteit, mooi ingebonden, eenvoudige software. Levertermijn (België) ongeveer 2 weken. Dit na problemen met visa-betaling die niet aanvaard werd. Alles betaald met gewone internationale overschrijving (iban)
  Degelijk verpakt en thuis afgeleverd met DHL. Zeker een aanrader. Heb de opmaak wel eerst helemaal in Photoshop gedaan per bladzijde en dan dus 1beeld per bladzijde in het boekje gezet.[BRZeker voor herhaling vatbaar. De enige die momenteel beter is volgens mij is asukabook, maar de prijzen liggen dan ook vele malen hoger.
  29-07-2006
  Bas
  Ik heb een fotoalbum bij fotobuch besteld, goede software om mee werken, veel keuze mogelijkheden. Vooral dat je foto's op de kaft kan laten drukken is zeer leuk.Na de bestelling duurde het ongeveer 2 weken dat ik het binnen had. Op zich een zeer leuk fotoalbum, ziet er toppie uit. Alleen de kwaliteit van sommige fotoafdrukken vielen me tegen, de kleuren niet altijd goed, soms wat wazig. Ik heb vorige jaar een fotoalbum bij hetfotoalbum laten afdrukken, daar vond ik de kwaliteit van afdruk stukken beter. Uiterlijk van fotobuch is leuker maar foto kwaliteit is stukker minder en daar gaat het me wel om
  24-05-2006
  Bert
  Goede ervaringen met Fotobuch. Aan te raden! Uitstekende kwaliteit. De vakantie afgerond met dit boek. Gemakkelijk te gebruiken software om het boek te maken. Vooral de vrije keuze van formaat foto en zelf te maken uitsnede van het origineel is uitstekend! Panoramafoto over 2 bladzijden en voor de rest van dezelfde 2 pagina's andere foto's. Kleuren heel goed (3 weken geleden zijn de foto's gemaakt). Order plaatsen en uploaden van de productiefile ging vlekkeloos: geen enkel probleem gehad met de firewalls. Heb ter vergelijking de moeite van een vriendin gezien om een digitale kalender geupload zien te krijgen bij ... Dat is op geen enkele manier gelukt. Conclusie: super!
  18-04-2006
  Monique
  In een woord: Wauw. Wat wordt dat boek mooi!! Ik heb er inmiddels 3 gezien van fotobuch. 1 van mezelf, 1 van mijn zwager en 1 van mijn schoonvader. Je ziet, de hele familie is verslaafd. Ik heb blokker, hema, colormailer, pixbook, phototools, webprint en henzo gezien en fotobuch blijft het mooiste. Mooie matte afdrukken. Geen raster zichtbaar. Stevige binding, die van webprint raakt nogal snel wat losser in de binding. Nog aan niemand laten zien die daarna even de URL heeft opgeschreven om zelf ook eens op de site te kijken. Fotobuch is wel iets duurder, maar nog steeds goedkoper dan Henzo. Als je I-photo en Fotobuch met elkaar zou vergelijken wordt het pas spannend denk ik.
  Hele kleine nadelen: grootste vierkante formaat is 20,5 X20.5 (ik zou graag 30X30 zien), geen foto's uitsnijden in figuren zoals de photools software dat kan, en achteraf niet uitbreidbaar met meerder pagina's. Dit laatste zullen ze ook nooit gaan doen denk ik omdat ze nogal (terecht) trots zijn op hun binding.
  09-03-2006
  Floris
  Mijn ervaring met Fotobuch is goed. Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit. Ik had een keer bij Blokker een fotoboek besteld. Op zich was dat ook heel mooi alleen de afdrukkwaliteit vind ik minder vergeleken met Fotobuch. Bij Blokker wordt de afbeelding "gedithered" (a la krantenfoto) terwijl bij Fotobuch 600 dpi Computer-to-plate gebruikt wordt. Hier zie je in ieder geval geen dither. Vooral blauwe luchten (of andere grote vlakken van dezelfde kleur) zien er veel strakker uit. Dat was voor mij de reden om Fotobuch eens te proberen.

  Software: veel flexibiliteit met layout. Foto's zijn vrij te plaatsen met verschillende groottes en je kunt ze vrij roteren. Ook overlap van een pagina op de andere is mogelijk. Een witte tekst toevoegen op een zwarte achtergrond is niet zo handig zoals Vincent ook al opmerkte. Bij het plaatsen van de bestelling kun je nog kiezen tussen RGB, meer verzadigde kleuren, of CMYK, meer natuurlijke kleuren, aldus de software. Ik koos CMYK en het ziet er goed uit.

  Service: OK, je wordt per e-mail op de hoogte gehouden: bericht van goede ontvangst opdracht, bericht dat boek in productie gaat, en bericht dat boek verzonden is. Betalen per credit card of "Vorkasse". Minpuntje is dat de tracking via DHL niet helemaal goed werkte, omdat het tracking systeem een vijfcijferige postcode vereist. In totaal duurde het een dikke week voordat ik het boek had.
  08-03-2006
  Vincent
  Fotobuch is flexibel en handig. Grote plus is dat er een foto over 2 paginas, maar dus ook 3 fotos boven elkaar in panorama.
  Zelf is de fotobuch software nog wat voorzichtig met de kwaliteit van de foto's. De tool gebruikt groen,geel en rood om de verwachte afdruk kwaliteit aan te geven. Regelmatig geeft het een rood of geel kader, maar op het eindresultaat is het maar een tikkie minder.
  Alleen tekst toevoegen in een reverse kleur gaat de tool niet zo handig mee om. Verbeteringen zijn nog dat je de fotos in figuren kunt snijden bv rond, driehoek etc.
  08-12-2005
  Marjan
  heb al vele fotoboeken gemaakt en vele van anderen gezien, maar niet een kan tippen aan fotobuch!
   
  Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
  Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?