onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go

fotofabriek

Website fotofabriek

Ervaringen Geef ook uw mening / ervaring over fotofabriek! Klik hier.

Bij de verschillende producten staan de ervaringen onderaan de pagina. Hieronder staan de gemiddelde rapportcijfers door onze bezoekers gegeven.

fotoalbums:
 laatste jaaralle ervaringen
  kwaliteit:n.v.t.8.7
  service:n.v.t.9.2
  software:n.v.t.8.3

Fotofabriek.nl
Fotofabriek.nl
Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
Afdrukcentrale Chris Russell BV
Levertijd 5 werkdagen
Online samenstellen
(via website)
Ja
Offline samenstellen
(bestelsoftware)
Ja
Album
 • Soort kaft: hardcover, softcover (foto-omslag) of transparant kunststof
 • Hoe ingebonden: ingebonden of wire-o-binding (spiraal)
 • Max. aantal pagina's: 100
 • Bestelsoftware
 • Windows
 • Foto op volledige pagina
 • Bijzonderheden
 • Product opties: Lay-flat en mat laminaat
 • Ook losse fotobladen mogelijk!
 • Website van de drukker: http://www.chrisrussell.nl
 • Voor Mac gebruikers heeft Fotofabriek een oplossing voorhanden waarbij bestanden in PDF aangeleverd worden via de PDF uploader.
 • Foto mogelijk om de gehele omslag + rugtitel.
 • De verzendtijd is maximaal 5 dagen, in de praktijk is het 2 tot 3 werkdagen.
 • Tegen meerprijs kan het album in hoogglans of premium satin worden afgedrukt.
 • Voor meer pagina's geldt euro 2,00 per 4 pagina's. (XL euro 4,00 per 4 pagina's)
 • Fotofabriek heeft een eigen drukkerij namelijk www.chrisrussell.nl. Daar kun je terecht voor grotere oplages of maatwerk.

 • Verzendkosten
  € 2,95 tot 5,95 per product

  Betalingsmogelijkheden
  iDEAL, Creditcard of eenmalige machtiging
  Hieronder staat een selectie van een aantal producten met bijbehorende prijsindicaties. De aanbieder heeft nog meer producten.
  Fotobladen A4 10 bladen voor € 12,99
  A4 Softcover fotoboek staand L, € 15,99 voor 24 pagina's.
  A4 Fotoboek deluxe staand L, € 24,99 voor 24 pagina's.
  30 x 30 Fotoboek exclusief XL, € 98,99 voor 100 pagina's.
  29 x 21 Fotoalbum spiraal liggend L, € 19,99 voor 24 pagina's.


  Gebruikerservaringen: Gemiddelde rapportcijfers:
   laatste jaaralle ervaringen
    kwaliteit:n.v.t.8.7
    service:n.v.t.9.2
    software:n.v.t.8.3
  11-10-2013
  Nico
  Vandaag weer een Fotoboek Exclusief XL in Lay-Flat uitvoering ontvangen. Het boek is, zoals gebruikelijk, van een top kwaliteit. Dit is mijn achtste fotoboek wat ik bij fotofabriek besteld heb. Het mooie van fotofabriek is dat de boeken geleverd worden in een constante hoge kwalitiet. Het is het eerste boek in de lay-flat uitvoering. Ik ben blij dat ik deze uitvoering geprobeerd heb. Een echte aanrader. Het boek wat ik besteld heb heeft (het max.) 200 bladen. Met de lay-flat uitvoering geen last meer van opbollende bladen. Of je nu op pagina 10, 100 of 195 kijkt, het boek blijft mooi vlak liggen.
  Kortom ik was al en ben nog steeds heel blij met de kwaliteit die fotofabriek levert.
  Daarnaast hebben ze een service afdeling waar je direct iemand persoonlijk aan de lijn krijgt. Deze mensen weten je HEEL service gericht te helpen. TOP TOP TOP.
  19-01-2013
  Regina
  Prachtig fotoalbum van allemaal gescande oude foto's. De kwaliteit van de oude foto's was boven verwachting. De kleuren zijn correct weergegeven.
  Een uitstekende online helpdesk en een snelle levering. We zijn zeer tevreden en bestellen bij fotofabriek zeker ook het volgende album.
  24-12-2012
  Marjolijn
  In de afgelopen maans november in totaal 4 verschillende Fotoalbum Exclusied en De Luxe laten maken bij Fotofabriek. Alles weer geheel naar wens.

  Maar....... Stom stom stom. Bij een album zijn door mijn eigen schuld een paar pagina's weggevallen omdat ik hebben zitten kopieren en plakken van een De Luxe XL naar een Exclusief. Om dat het betreffende boek over onze vakantie ging was het natuurlijk jammer dat niet alle foto's erin zaten.

  Maar......... Alle hulde aan afdeling Klantenservice. OP mijn vraag of ze mee wilde denken kwamen ze met een snelle en passende oplossing Zelfs op zondag werd mijn vraag beantwoord. Kijk dit is wat mensen willen. Snel antwoord en passend bij hun vraag. Top hoor!

  En dan wil ik toch nog even reageren op berichten dat mensen de software niet uitgebreid genoeg vinden. Ik begrijp dat helemaal niet. Ik kijk regelmatig bij andere fotoalbum aanbieders naar hun mogelijkheden en ik heb nog geen enkele andere ( Nou ja er is 1 andere omdat die met hetzelfde software pakket werkt) die de mogelijkheden biedt die Fotofabriek heeft. Ik vraag me af of de mensen die beweren dat de software niet voldoende is wel gebruik maken van de Expert Modus.

  Ok er zijn best nog wel dingen die ik graag opgenomen zou zien in de software. Dat is bv een spellingscontrole en de mogelijkheid om met een colorpicher de tekstkleur te bepalen. Maar men heeft op de website de mogelijkheid om wensen en ideeen te opperen. Maak daar gebruik van zou ik zeggen.
  12-06-2012
  Jean-Paul
  Prachtige kwaliteit afdrukken maar uiterst langzame verzending (7-10 dagen binnen Nederland) bij relatief hoge verzendkosten.
  01-06-2012
  Joke
  prima!!!!!!
  Mooie fotos, , snelle aflevering ruim binnen gestelde termijn.
  Service snel en duidelijk.
  Handleiding om een digitaal fotoalbum te maken , perfect en eenvoudig
  30-03-2012
  Arie
  Binnen 3 dagen fotoalbums retour, groot formaat, glanzend. Perfect gedrukt en gebonden en prima kwaliteit foto's. Software werkt goed met veel mogelijkheden.
  13-03-2012
  Erwin
  Ik begrijp de vele positieve reacties over Fotofabriek niet. Ik ben een enthousiaste hobbyfotograaf met veel ervaring op het gebied van fotoboeken en ik heb Fotofabriek uitgeprobeerd op basis van de positieve berichten. Eerst een proefboekje op hoogglanspapier besteld om de afdrukkwaliteit te kunnen beoordelen. Die was dik in orde. Mooie kleuren en contrast, en alles in overeenstemming met de foto's die ik op mijn (goed gekalibreerde) beeldscherm zie. Probleem met het hoogglanspapier was echter dat het zo glossy is dat iedere vingerafdruk erop blijft staan. Eén keer het boek doorbladeren en het ziet er al niet meer uit. Voor het uiteindelijke boek heb ik daarom gekozen voor de eveneens dure maar matte versie. Wat een teleursteliing bij het ontvangen van het boek! Foto's met fletse kleuren en weinig contrast. Inaccurate kleuren ook (met name blauw en groen) in vergelijking met de oorspronkelijke foto's. Daarop heb ik contact opgenomen met de klantenservice, die mij aanraadde om het boek terug te sturen, samen met het proefboekje. Tevens vroegen ze mij om ze enkele foto's toe te sturen om mijn klacht te onderbouwen. Dit heb ik allemaal gedaan. Vervolgens kreeg ik een reactie dat ze ernaar gekeken hadden en dat ze geconstateerd hadden dat de foto's 'kleurrijk en helder' waren afgedrukt. De verschillen die ik constateerde lagen aan het ontbreken van de hoogglanslaag. En dat was het dan. Geen enkele reactie op de foto's die ik meegestuurd heb, op het overduidelijke kleurverschil. Geen aanbod om dan alsnog een boek met hoogglans papier te kunnen kopen met korting. Alleen een laatste mail waarin ze aangeven dat ze het boek zouden terugsturen. Omdat ik vele weken bezig ben geweest met het maken van dit boek voel ik me nu gedwongen om alsnog een boek met hoogglanspapier te bestellen voor de volle prijs. Maar dit is zeker de allerlaatste keer geweest.
  25-01-2012
  Marleen
  Een paar weken geleden het Fotoalbum Exclusief Xl besteld met hoogglans, met name door de hoge notering op deze site. De software is redelijk tot goed en na een paar avonden zweten was dan het album klaar. In ongeveer een week viel het album op de mat, netjes verpakt dus tot dan alles prima. Echter daarna begon de teleurstelling, wellicht was mijn verwachting te hoog gespannen maar ik vind het echt niet beter dan de aanbieders die hier niet eens in de lijst voorkomen of heel laag staan. Korrelige foto's, niet egale glans, rommelig gebonden, slordige cellofaan (of wat dan ook) op het omslag. Eigenlijk net niet slecht genoeg om erover te klagen, kortom een redelijk boek maar echt niet supergoed als ik het vergelijk met wat ik bijvoorbeeld van de Hema ken hoogstens maar dan ook hoogstens gelijkwaardig. Doen ze slim een regulier album aanprijzen met 'aanbevolen door professionele fotografen' dat snap ik toch echt niet een loze kreet, want ik kan me niet voorstellen dat een prof dat doet, maar enfin ieder zijn ding, ik in ieder geval niet meer dan pak ik wel een veel goedkopere aanbieder als ik dergelijke kwaliteit zoek. Ik ben welleens benieuwd naar Profotonet die nu ineens hier staat met maar liefst een 10. Ik laat wel eens weten wat daar de ervaring geweest is.
  12-01-2012
  Jac
  Gewoon perfect
  23-12-2011
  Gert
  Naar volle tevredenheid weer een fraai album gemaakt bij de Fotofabriek.
  Ik heb het album 3 keer besteld, staand-A4 met ringband, 1x met standaard papier, 1x premium satin en 1x hoogglans, voor 20, 26 en 27 euro. Zo'n ringband ligt mooi plat en is niet duur. Snel geleverd en prima kwaliteit, met gratis een eigen A4 maandkalender. De volgende keer bestel ik het album alleen met standaard papier, het premium satin is maar een fractie dikker en het hoogglans haalt de kleuren niet fraai op, het spiegelt alleen maar. Heel jammer en voor mij geen 6 of 7 euro extra waard. Hopelijk bieden ze ooit echt fotopapier aan, dat is wel de meerprijs waard.
  Het lukte goed om binnen twee avonden het album helemaal naar wens op te maken. Waar je op moet letten: een foto mag niet buiten de rand geplaatst worden, een achtergrond foto moet je selecteren vanuit het overzicht, niet vanaf een foto die je al in het album hebt zitten. Die mag wel buiten de rand lopen.
  Mijn eerste albums, jaren geleden, gemaakt bij Fotoproduct4u, toen die gestopt waren een slechte ervaring gehad bij de Hema. Nu al weer een stuk of 10 albums gemaakt bij de Fotofabriek, A4 staand of A5 liggend, allemaal met ringband, atijd prima afgewerkt, binnen 3 dagen geleverd en snel en correct antwoord op vragen.
  23-12-2011
  Michael
  Ik heb bij de fotofabriek 3 verschillende gratis albums laten maken, in standaard mat, hoogglans en extra dik mat papier.
  Over de resultaten ben ik erg tevreden. De afdrukkwaliteit is erg hoog, het extra dikke matte papier voelt heel luxe aan en de kleuren zijn heel mooi. In hoogglans vind ik de kleurenafdrukken een beetje hard van kleur maar dat is een kwestie van smaak. Zwart wit in hoogglans is erg mooi.
  Ook foto's van matige kwaliteit zijn behoorlijk scherp afgedrukt.

  De software is buitengewoon uitgebreid en biedt allerlei mogelijkheden om foto's te bewerken qua kleur, effecten en uitsnedes. Ook het vervagen van achtergronden en het plaatsen van een foto over twee pagina's is mogelijk. Voor wie dat allemaal heel ingewikkeld lijkt, is er allerlei help informatie op de site over alle mogelijkheden van de software.
  Daarnaast zijn er mogelijkheden om de pagina's uit te lijnen zodat fotokaders horizontaal of verticaal op één lijn komen te staan, wat vooral handig is als je de standaard kaders verandert.

  Heel prettig aan de software is dat-ie een ingebouwde eindcontrole heeft. Als je produkt klaar is, kan je een controle doen om te zien of er geen kaders zo uitgerekt zijn dat ze buiten de pagina's van je album vallen en of alle gebruikte foto's goed zijn. Je ziet na de controle meteen of er nog pagina's zijn waaraan je iets moet verbeteren.

  Levering was heel snel, en de dag nadat ik de mail kreeg dat de albums verstuurd waren had ik ze al in huis.
  23-12-2011
  Marjo
  Al 2 uitstekende ervaringen met fotoalbums van de Fotofabriek gehad; prima kwaliteit, snelle levering en uitmuntende klantenservice. De klantenservice van vele bedrijven kunnen qua bereikbaarheid en hulpvaardigheid nog een puntje zuigen aan die van de Fotofabriek.
  23-12-2011
  Selma
  Super kwaliteit en klantvriendelijkheid
  07-12-2011
  Karen
  Eindelijk een aanbieder met een mogelijkheid om de software te omzeilen en pdf's te uploaden! Na slechte ervaring met gewijzigde software van de HEMA (enkele jaren geleden was dat nog de enige andere aanbieder met een losbladig album), gebruik ik liever aanbieder-onafhankelijke software. Maar ik heb daarmee nog niet veel ervaring en er is dan ook een foutje geslopen in de geuploade pdf's, een deel van de teksten wordt anders afgedrukt dan op scherm zichtbaar is in de pdf. Voor Fotofabriek ook een raadsel en ze doen erg veel moeite om eea te controleren en de fout te herstellen. Uiteindelijk blijkt de oplossing te zitten in het 'embedden' van alle gebruikte fonts en ik krijg zonder enige kosten (zelfs geen portokosten) de mislukte bladen opnieuw opgestuurd, nu wel met de juiste fonts!

  Verder was het ook eerder al geen enkel probleem om een los blad als proefdruk te bestellen tegen vrij minimale kosten. Deze mogelijkheid staat nergens op de site, maar op een mailtje kwam snel antwoord en de proefdruk werd snel geleverd.

  Naast deze erg goede service is de kwaliteit ook prima. Ik kan het met slechts één ander album vergelijken en Fotofabriek levert duidelijk betere kwaliteit. Ik heb een losbladig album met afwisselend teksten en foto's en alles is mooi scherp en de kleuren zijn zoals ik ze op scherm zie.
  Erg tevreden en ik ben druk bezig met de rest van de bladen (heb tot nu toe alleen de eerste 20 bladzijdes laten afdrukken als test).
  19-10-2011
  Gysella
  Ondertussen 2 nieuwe fotoalbums opgestuurd gekregen! Binnen zeer korte tijd. Helemaal goed afgesneden en ook de witrand was verdwenen. Dus TOP!
  28-09-2011
  Gysella
  Ik heb al meerdere fotoalbums bij Fotofabriek besteld. Altijd was ik hier zeer tevreden over. De laatste keer had ik echter 2 albums tegelijk die verkeerd afgesneden waren. Aan de onderkant zat veel een veel te kleine rand. Ook was er op 1 pagina een witrand te zien. Dit bleek achteraf mijn eigen fout te zijn. Op mijn mail kreeg ik binnen een paar uur een reactie. Na meerdere mails heen-en-weer kon ik de albums retour sturen en worden de albums opnieuw afgedrukt. Ook mocht ik 1 van de albums opnieuw uploaden, zodat in het nieuwe afgedrukte album geen witrand meer te zien was (wat dus mijn eigen fout was). Echt TOPservice! En dit alles is geregeld binnen 2 dagen. Nu nog wachten op het resultaat...
  05-08-2011
  Arie
  Al vele albums laten maken bij Fotofabriek. Kwaliteit constant goed. Opvallend goede, persoonlijke service. De kans bestond dat coverfoto niet helemaal aflopend zou zijn. Kreeg telefoontje dat het anders moest om geen risico te lopen. Nieuw cover gemaakt en door fotofabriek aan het eerder toegezonden bestand gehangen en na enkele dagen een prachtig resultaat terug. Vijf albums gemaakt over een lange reis door Amerika. Kwaliteit erg goed, afwerking en verzending/verpakking voldoen aan hoge norm!
  29-07-2011
  Ellen
  Fotoboek voor mijn moeder gemaakt via het handige stukje software dat op de site van de Fotofabriek staat. Ondanks dat er een paar zeer oude foto's gebruikt zijn waarvan de kwaliteit wel een beetje te wensen overliet was het uiteindelijke resultaat in het fotoboek verbluffend goed geworden. Geweldig kan ik wel zeggen! Daarnaast heb ik van de Klantenservice van de Fotofabriek fantastische ondersteuning ontvangen om dit boek ruim op tijd bezorgd te krijgen.
  Mijn welgemeende complimenten voor het behaalde resultaat, de snelheid en klantvriendelijkheid van de medewerkers van de Fotofabriek. Graag weer een volgend keer !
  29-07-2011
  Cyril
  Verbijsterend mooie kwaliteit en zeer professionele afwerking. Zeer snelle levering. Hun software is een genot om mee te werken.
  14-07-2011
  Marjolijn
  Ik ben nog steeds tevreden over Fotofabriek.
  Zowel softwarematig als de keuze in de diverse formaten en uitvoeringen.
  Wat ik helaas nog mis bij hun is een vlakliggend album zoals waarmee Albelli nu mee op de markt is gekomen.
  Daarom had ik daar toch even naar gekeken, maar de mogelijkheden van Albelli halen het bij lange na niet bij de software van Fotofabriek. Er zit dus niets anders op dan nog maar geduld te hebben en te hopen dat Chris Russell oo overstag gaat wat vlakliggende albums betreft
  04-07-2011
  Koos
  Zeer professionele uitvoering. De kwaliteit van de afdrukken is van een uitstekende kwaliteit. Ook biedt het programma uitgebreide mogelijkheden om de lay out te verfraaien. Een klein minpuntje is de afdruk van de letters op de rug van het boek, deze kunnen indien nodig niet aangepast worden aan de dikte van het album.
  04-07-2011
  Cora
  Deze keer een XL fotoboek gemaakt met meer dan 100 pagina's . Er zaten veel 'oude' foto's in die ingescand waren maar toch super kwaliteit!!!
  een aanrader!
  27-06-2011
  Elizabeth
  probleem met mijn p.c. 100% support terwijl het niets met de software van de fotofabriek had te maken; heel veel tijd en energie ingestoken om mijn probleem op te lossen, perfecte mensen en perfect product
  18-06-2011
  Renee
  Mijn ervaring is van bijna 2 maanden terug maar de plaatsing is toen hier niet doorgekomen. Derhalve terug opnieuw. Software is uitgebreid en biedt veel mogelijkheden, het ontbreekt echter aan duidelijkheid. Bestellen loopt prima, klantenservice zelfs 's avonds gecontacteerd was redelijk echter wat nors en bij momenten onduidelijk (kennisgebrek?). Afdruk is matig tot redelijk, afwerking slecht tot matig, glanslaag niet egaal. Samenvattend niet slecht genoeg om te kunnen reclameren, niet goed genoeg om hier een tweede fotoboek te bestellen. Ik vind de nummer 1 positie hier zeker niet terecht heb betere boeken ooit verkregen van leveranciers die hier niet in de top 5 staan, wellicht dan duurder maar dat hebben wij er dan graag voor over.
  18-06-2011
  Ruud
  Extra's van Fotofabriek:
  1. Als je veel fotografeert in stand 'landscape' kun je deze foto's het best in een album plaatsen dat hetzelfde formaat heeft. Fotofabriek is een van de weinigen die dit in zijn assortiment heeft.
  2. Je kunt in Fotofabriek je eigen achtergronden invoeren, die precies zo werken als de meegeleverde achtergronden van Fotofabriek. Tijdens onze reis door Ierland viel de overal bloeiende brem op. Een stukje hiervan heb ik verwerkt tot achtergrond.
  3. Fotofabriek nummert de pagina's helaas niet, als je dat wilt, moet je het met de hand doen.
  18-06-2011
  Pauline
  Vandaag 31 fotoalbums ontvangen van fotofabriek, dik tevreden!

  + kwaliteit foto's is erg goed, helder en scherpe afdrukken.
  + service mbt bestellen van grote hoeveelheid albums is prima. Snelle reactie op e-mails + makkelijk telefonisch bereikbaar!
  + Goede kortingen bij het bestellen van veel albums. Ik heb heel wat sites afgezocht, hema geeft helemaal geen korting bij meerdere albums en andere sites meestal niet meer dan 10/15%. Bij fotofabriek standaard 25% korting bij deze hoeveelheid, top!
  + Snelle levering, het proefexemplaar binnen 3 werkdagen en 31 stuks na 1,5 week ontvangen.

  +/- Gebruikte papier voor de kaft is veel glanzender dan fotokaften die ik gewend ben, even wennen.

  - software iets beperkt: vb beperkt aantal sjablonen en achtergrondfoto kan je niet spiegelen
  18-06-2011
  Marja
  Weer een fotoalbum de Luxe hoogglans laten maken van 100 pagina's. Weer was ik compleet verrast dat het zo prachtig is geworden. Voor mij was het heel belangrijk dat ik, hoewel ik oude foto's al bewerkt had, alsnog op foto verbeteren kon drukken waardoor ze nog mooier werden. En ik heb het echt over 35 jaar oude dia's en foto's.
  De kwaliteit/prijsverhouding is optimaal.
  De volgende is alweer in de maak!!
  17-06-2011
  Jhon
  de eerste keer bj fotofabrek een boek besteld en wel een grote
  beetje problemen met de webste I.V.M links de niet goed werkte.maar day werd al snel vergeten zag dat de levering 7 dagen zou duren heb hier over gebeld of het mogelijk was om sneller te leveren direkt werd er acte ondernomen om het eerder klaar te hebben had verwacht 5 dagen nou het waren er twee
  de kwaliteit is echt enorm eindresultaat ik ga hier niet meer weg

  fotofabriek.nl jullie zijn meer dan top
  super bedankt
  een zeer tevreden klant
  17-06-2011
  Ingrid
  Zeer mooie albums en hele goede service. Er was een klein probleempje met de winkelwagen en dit werd direct professioneel opgelost!
  05-04-2011
  Henriette
  Redelijk. De software kan gebruikersvriendelijker. Wat ik mis zijn leuke achtergrond mogelijkheden die andere aanbieders zoals Albelli wel hebben! Toen ik mijn fotoalbum binnenkreeg viel mij direct tegen dat de kleuren heel anders geprint worden dan deze op mijn computer getoond worden. Ze zijn erg hard. Ik weet nog niet of een 2e album hier zou maken. Het duurde 6 dagen voordat ik mijn album ontving.
  22-02-2011
  Peter
  De kwaliteit van de albums ( meestal vierkant deluxe xl, satin afgewerkt ) is erg goed en de kwaliteit van de foto's is SUPER.
  Wanneer er ook maar iets is, is de afdeling clientenservice goed bereikbaar en correct.
  07-02-2011
  Marique
  Ik heb van een heel bijzondere vakantie een fotoalbum gemaakt bij Fotofabriek. Daarbij heb ik gekozen voor het 'fotoboek exclusief liggend L' omdat het groot is (29*35 cm2) en omdat je het kan uitbreiden tot 120 bladzijden. Het was een duur grapje (meer dan 150 euro vanwege de uitbreiding tot 120 pagina's) maar dat wist ik vantevoren. Maar het resultaat is echt geweldig, ik ben er helemaal blij mee (en ik ben best kritisch...)! Het is echt een stoer, groot, mooi fotoboek geworden!
  12-01-2011
  Aart
  Zeer tevreden over de service van Fotofabriek. Langs de aflopende foto's in mijn album waren soms nog hinderlijke strookjes wit te zien, waarschijnlijk omdat ik de foto's in de software te krap op de rand van de pagina had geplaatst. De Fotofabriek heeft mij de gelegenheid gegeven de foto's opnieuw te plaatsen en vervolgens gratis een nieuwe versie van het album opgestuurd. Grote klasse.
  11-01-2011
  Marianne
  Ik heb al 3 keer een album via fotofabriek besteld en ben er steeds tevreden over. De service is erg goed, ik kreeg snel iemand aan de lijn en ook via de mail had ik meestal dezelfde dag antwoord op mijn vragen. Ook toen ik door een fout van de post geen album ontving, hebben ze me fantastisch geholpen.
  Ik kon goed overweg met de software, alleen wel regelmatig opslaan, want het is wel gebeurd dat hij tussendoor vastliep en ik alles kwijt was. Mogelijkheden genoeg en uiteindelijk heb ik er 3 mooie vakantie-albums en een prachtig trouwalbum aan over gehouden.
  11-01-2011
  Els
  Geweldige ervaringen gehad met het maken van 2 luxe fotoalbums. Hele fijne begeleiding van Anja bij enkele problemen. Werkelijk super betrokken! Hoewel ik al 68 jaar ben zijn het geweldig mooie boeken geworden met heel veel persoonlijke mogelijkheden. Heb er dan ook heel veel complimenten voor gekregen. Het werd steeds leuker om te doen. Ga zo voort!
  22-11-2010
  Piedro
  Ik heb, ook dit jaar, voor mijn vakantiefotos een fotoalbum van de Fotofabriek gekozen. Dit omdat het album mij bij de vorige keren (2007/2008) prima bevalen was.
  Deze keer gekozen voor een acie ' Luxe album dubbeldik'
  Na (NB!) 3 dagen het album al thuis, prima service. Album bekeken en alle fotos waren naar verwachting.
  Vergelijking met de vorige twee albums (ook hard cover) viel me de mindere kwaliteit van het inbinden al meteen op, jammer.
  Na 6X openen en bladeren in het album is de kaft aan de achterzijde al beschadigd langs de rug. Dit vermindert het gebruik niet maar ziet er niet goed uit.
  Verder best teverden met dit album, maar misschien kies ik de volgende keer of geen hard cover meer bij de fotofabriek of komt een andere leverancier ook in aanmerking.

  OPM:
  -Met de software van de fotofabriek kan ik prima werken, vaak beter als bij andere leveranciers.
  -Fotofabriek heeft een uitgebreide keuze uit formaten, vergeleken met (mij bekende) ander leveranciers.
  09-11-2010
  Marjolein
  Ik heb door de jaren heen verschillende aanbieders uitgeprobeerd en ben bovenmatig positief over Fotofabriek

  Ik heb er in drie maanden tijd vijf albums laten afdrukken met het satijnglans papier.

  De printkwaliteit is prima: diepe, verzadigde kleuren en een zeer klein raster. Het inbinden mag wat steviger.

  Het beste aan deze aanbieder is de klantenservice. Goed bereikbaar, vriendelijk en adequaat. Als er onverhoopt een probleem is met een album (en dat kan overal gebeuren) wordt het probleem direct opgepakt en wordt er meteen naar een oplossing gezocht.

  De software is duidelijk, uitgebreid en simpel. Slechts een paar kleine ergernissen. Het uitlijnen zou bijvoorbeeld preciezer moeten kunnen. Ik zou graag de waarden in een veld willen kunnen invullen. Ook stoort het me dat een witte rand toch een minuscaal klein grijs streepje blijkt te hebben. Maar dit zijn echt kleinigheden. Over het algemeen vind ik dit een van de betere softwareprogramma's.
  09-11-2010
  Cora
  Ik heb een zeer mooi fotoalbum A4 van 72 pagina's .
  Foto's en tussendoor het reisverslag, kaarten en zelfs grafieken toegevoegd.
  De soft ware leent zich hier prima voor en vind ik gebruikers vriendelijk.
  Ik had wat problemen met de grootte tekst, maar met de services van Anja van de klantenservices is dit prima opgelost. Fotofabriek een geweldige aanrader.
  05-11-2010
  Marjolein
  Sinds midden verleden week had ik problemen met de software, het verwijderen, het opnieuw installeren en nog wat kleine dingen.
  Ben hierbij echt fantastisch te woord gestaan, zowel mondeling als per mail door Anja van der Woude van de klantensupport. Niks dan lof.
  Zoals het er nu naar uit ziet zijn de kronkels verleden tijd.
  Aan deze manier van werken kan menig afdeling klantenservice een voorbeeld aan nemen.
  04-11-2010
  Els
  Dit is nu het 2e album dat ik bij Fotofabriek gemaakt heb, Ik ben al 68 jaar met hulp van Anja van de klantenservice heb ik nu 2 prachtige albums, waar ik heel veel lof over gekregen heb gemaakt. Ik had een paar problemen, maar met veel geduld en hartelijkheid heeft Anja me begeleid tot dit prachtige resultaat. Aaanbevolen!!!
  04-11-2010
  Letty
  Anja van de fotofabriek attendeerde mij op een foto die op z'n kop stond, dat is nog eens service.
  Kwalitatief keurig album.
  12-10-2010
  Marieke
  Best of 2 worlds: internetaankoop en persoonlijke service!
  Een paar jaar geleden had ik al een erg goede ervaring bij de fotofabriek. Deze is nu nog verbeterd. De pagina's van het boek (Luxe album) zijn nog dikker geworden.

  Via Luxe album Dubbeldik Actie (nog tot eind oktober) heb ik 3 (dezelfde) fotoboeken besteld. Ik had er 1 met bijbetaling satin besteld en die pagina's waren nog dikker (al was dat niet echt nodig, het basisresultaat was al goed).

  Wat vooral weer fantastisch was was de persoonlijke service. Ik wilde de boeken graag snel hebben en op de dag van inbinden heb ik gebeld. Men kon toen met kleine bijbetaling (reeds betaalde transportkosten werden er al af getrokken) een koerier inzetten voor transport, zodat de fotoboeken al op de 3e werkdag voor 10.00 uur werden uitgeleverd door zeer vriendelijke en persoonlijke bemiddeling! Waar vind je dat nog bij internetaankopen?
  12-10-2010
  Marlies
  Inmiddels heb ik 3 orders geplaatst voor multomap fotobladen en ik ben zeer tevreden. Op mijn vorige bericht kreeg ik een reactie van Fotofabriek dat ze n.a.v. een suggestie van mij de software hebben aangepast, zodat je nu 2 bladen tegelijk in beeld hebt en ook eenvoudig een foto vergroot kunt plaatsen op 2 pagina's. Ik kreeg ook diverse tips. Deze service vind ik prettig en ze zijn ook snel met reageren. Ik heb ook de handleiding uitgeprint, waarschijnlijk haal ik daar nog wel meer tips uit. Tja, meestal is het eerst doen en daarna pas lezen. Wat ik nog wel handig zou vinden, zijn wat voorbeeldboeken om ideeën op te doen. Ik heb nu ideeën opgedaan via de album-wedstrijd van het Kruidvat. Het is altijd leuk om nog creatiever te worden met het maken van albums/fotobladen. Klein minpuntje: de weergave van de perforatiegaten 'verdwijnt' soms, waardoor ik wel eens de mist in ga met de even/oneven pagina's (perforatie rechts/links).
  01-10-2010
  Paul
  Het XL-boek in de nieuwe Exclusieflijn van Fotofabriek laten maken: 200 pagina's 30 x 30 cm. Het drukwerk was uitstekend, zoals ik van FF gewend ben, zowel de inhoud, de band en het bindwerk. Over de afwerking (hoogglans, premium satin of geen van beide) goed overleg gehad en op basis van proefpagina's beslist. Op elke mail binnen enkele uren antwoord, ook op zaterdag. Ik kies FF mede voor de service, die is echt top.
  28-09-2010
  Klantenservice Fotofabriek.nl
  Beste Marlies,

  Wij hebben mede op jouw verzoek toch nog een keer gekeken naar de mogelijkheden de fotobladen per 2 pagina’s weer te geven in de software. De wijziging is inmiddels al doorgevoerd. Je hoeft de foto’s nu niet meer te bewerken in 2 delen.

  Het uitlijnen van foto’s is heel goed mogelijk in onze software. Door twee foto’s te selecteren (shift ingedrukt houden en klikken op de gewenste foto) kun je bovenin de software kiezen voor uitlijnen. (activeer de expert modus voor meer opties)

  Tevens kun je via het menu bekijken kiezen voor vorm dimensies, hiermee kun je foto’s per millimeter verplaatsen. Indien je verder nog vragen hebt, kun je ons altijd bellen of mailen.

  Met vriendelijke groet,

  Anja van der Woude
  klantenservice@fotofabriek.nl
  050-314 4401
  27-09-2010
  Marlies
  Eerst plakte ik foto's op ringbandbladen. Nu druk ik al jaren mijn foto's af op ringbandbladen. Voorheen via de Hema. Omdat zij het formaat van de bladen hebben veranderd (en ik graag in hetzelfde formaat in bestaande multomappen wilde verder werken), ben ik overgestapt naar Fotofabriek. Het was dus even wennen aan de iets andere software, maar dat was niet echt een probleem.

  Jammer vind ik dat je bij de fotobladen geen foto vergroot over 2 pagina's kunt plaatsen. Na navraag bij Fotofabriek kreeg ik de tip om de foto te editten in 2 delen. Even puzzelen voor het juiste formaat, maar dan is dat goed te doen. Ander nadeel vind ik dat je bij het aanpassen van je lettertype dit niet als standaard kunt vastzetten, zodat al je tekstblokken dezelfde opmaak hebben. Dit heb ik opgelost met kopieren en plakken. De verschillende opties, zoals rand om de foto, schaduw, effecten, etc. werken gemakkelijk.

  Foto's op de zelfde hoogte onder of naast elkaar en van gelijke grootte is nog wel eens lastig. Soms lukt het net niet helemaal om 2 foto's gelijk te krijgen.

  Over het eindresultaat ben ik zeer tevreden. De afdrukken zijn mooi en helder van kleur.

  De fotobladen worden binnen een paar dagen geleverd. Het is een beetje lastig om de verpakking open te krijgen. De foto's zitten stevig verpakt en dusdanig in de verpakking geplakt, dat ze niet kunnen schuiven waardoor beschadigingen worden voorkomen

  De Hema is een klant kwijt. Fotofabriek heeft er eentje bij.
  27-09-2010
  Jean
  Gematigd positief. Prima service, leuke software, snelle levering. Prijs is redelijk maar ten opzichte van het resultaat te hoog, ik heb beter gezien en gekregen. Vind het het meest vergelijkbaar met Albelli qua kwaliteit en dat is voor mij niet goed genoeg. Was de moeite van proberen waard, maar ik geef liever wat meer geld uit voor echte topkwaliteit. Ik ben er nog niet helemaal uit wil ook Aldi nog eens proberen en dan zal ik eens laten weten wat ik nu de beste tip vind. Prima site dit!!
  17-09-2010
  Muriel
  Ik heb echt superpositieve ervaring met fotofabriek. De software is erg gebruiksvriendelijk, de bereikbaarheid van de klantenservice is zowel telefonisch als per mail erg goed, het fotoboek werd op speciaal verzoek al na 3 werkdagen afgeleverd en is kwalitatief echt heel erg mooi geworden. Een echte aanrader dus!
  16-08-2010
  Rieks
  Ik heb onlangs mijn 7e fotoboek van de fotofabriek gekregen (in een periode van ong. twee jaar). Dat was een fotoboek dat eerst bij TNTPost was verdwenen en later na veel gedoe en veel steun van Anja van de Fotofabriek weer boven water kwam. Alle lof voor de service. Tot nu toe heb ik alleen maar positieve ervaringen met de bijzonder goede service van de Fotofabriek. Wat ik ook bijzonder op prijs stel is dat je direct iemand aan de telefoon krijgt zonder ('om u efficiënt van dienst te zijn') een keuzemenu te moeten doorwerken. Bovendien krijg je dan iemand aan de telefoon (in mijn geval vaak Anja) die je echt verder helpt en dat is pas echt efficiënt. Wat de kwaliteit van de foto's betreft: ik merk altijd weer dat de kleuren één op één overeen komen met de originelen (wel goed controleren met de Pagina Preview!). Dit is voor mij erg belangrijk, omdat ik het resultaat van de afdrukken wil kunnen voorspellen. Het programma is erg uitgebreid, heeft veel mogelijkheden voor de indeling van het boek en beschikt over erg veel functies voor het bewerken van foto's. Die functies gebruik ik overigens alleen als ik merk, dat de foto's na plaatsing in het boek na eerdere bewerking nog verder bijgewerkt moeten worden. Nog een tip: controleer altijd voor het opsturen of de tekst nog steeds binnen het tekstvak valt. De reden is, dat de afmeting van het tekstvak wel eens onvoorspelbaar reageert op wijzigingen in de tekst, die op het laatste moment worden ingevoerd. Hierdoor kunnen delen van de tekst wegvallen.
  Ik mis alleen een spellingcontrole, omdat ik nogal wat teksten toevoeg en niet altijd alle tikfouten in de tekst ontdek. Verder ben ik alleen maar positief over de Fotofabriek.
  13-07-2010
  Daphne
  De levertijd voor een foto-album staat op 5 dagen. Ik had op maandagmiddag een album besteld wat ik eigenlijk op vrijdag op een feestje cadeau wilde doen. Toen ik de bevestigingsmail ontving dat mijn betaling (Ideal) was ontvangen, heb ik gemaild en mijn vraag voorgelegd. Ik hoopte dat ik het vrijdag met de post zou krijgen, maar het werd zelfs al op donderdag bezorgd! Supergoede service dus! Ben er heel blij mee en het bruidspaar gelukkig ook!
  13-07-2010
  Marjolijn
  Fotofabriek blijft bij mij na diverse albums nog steed op nummer 1 staan.
  Een klein minpuntje vindt ik dat je tekst van de jaarboeken niet kan veranderen.

  Wat ik echt heel plezierig vindt is dat je met de colourpicker een kleur uit een foto kan selecteren en om als achtergrond te gebruiken.

  Een prettige optie zou ook nog zijn dat je een foto die je als achtergond gebruikt op 1 pagina, zou kunnen spiegelen op de andere pagina.

  Wiet weet in de toekomst, Mijn ervaring is in ieder geval dat Fotofabriek open staat voor suggesties om hun product nog verder te verbeteren.
  24-06-2010
  Nico
  Gisteren weer een fantastisch fotoboek binnen gekregen. Ik ben weer heel tevreden.
  Afgelopen maandag heb ik het album ge upload. Hierbij was blijkbaar toch iets verkeerd gegaan. Ik ontving direct een e-mail van de klantenservice waarin ze zelf melde dat de er iets mis was gegaan. Na telefonische contact met de klantenservice en opnieuwploaden, werd het probleempje direct opgelost en stond mijn orderstatus een uurtje na de voetbalwedstrijd Nederland-Denemarken al op 'drukken'
  Ongeduldig als ik was keek ik iedere dag of mijn zending al op verzenden zou staan.
  Toen dit donderdag nog niet het geval was kon ik het niet laten naar de klantenservice te bellen waar mijn boek bleef.
  De klantenservice medewerkster gaf me netjes een uitleg wat er eigenlijk allemaal komt kijken om een boek te maken en dat er voor een glossy uitvoering fotoboek minimaal drie dagen nodig zijn om het boek van een goede kwaliteit te maken.
  ik bedankte haar voor de uitleg en moest mijn ongeduld bedwingen tot vrijdag. Toen stond er 'verzonden' op de orderstatus.
  Zoals gezegd Zaterdag ochtend kwam het boek binnen.
  Op naar de volgende.
  16-06-2010
  Janet
  Het was last minute werk om een het foto-cadeau op tijd in huis te krijgen, maar volledige medewerking van de Fotofabriek en wat een gaaf album. Gelijk meerdere bijbesteld voor enthousiaste familieleden en ook die waren in no time in huis.
  Software is zeer gebruikvriendelijk, vele mogelijkheden, je kunt pagina's toevoegen en tussenvoegen. Foto's worden schitterend weer gegeven.
  Echt een aanrader !!
  16-06-2010
  Jolanda
  superkwaliteit, na bestellen binnen paar dagen thuis!!
  16-06-2010
  Henry
  Veelzijdige software.
  Klein probleem gehad met album, maar dat is door de klantenservice heel kordaat opgelost.
  Problemen kunnen overal voorkomen. Is belangrijk hoe daarmee omgegaan wordt
  08-06-2010
  Lies
  Het was ons eerste fotoboek, wij zijn er heel blij mee en vinden het een mooi cadeau voor onze dochter die gaat trouwen,
  Wij willen van de trouwerij ook weer een fotoboek maken!!
  02-06-2010
  Loek
  Binnen 3 dagen mijn fotoboek van 60 pagina's, ingebonden met harde kaft, in huis. Zag er zeer goed uit. Dik tevreden over het resultaat
  Zal bij fotofabriek zeker meerdere boeken gaan bestellen.
  22-05-2010
  Henri
  Na upload problemen (o.a. werkzaamheden aan het ADSL-netwerk door Telfort) uiteindelijk op vrijdag 7 mei op mijn werk kunnen uploaden en op dinsdag 11 mei een door de ontvanger (mijn zus die op zaterdag 15 mei 50 werd) zeer gewaardeerd album ontvangen.
  Hulde voor alle ondersteuning en meedenken van de klantenservice om het album tijdig in huis te kunnen hebben!
  26-04-2010
  Andre
  Onlangs fotoboek besteld.
  Dankzij opmerkzaamheid van de controle-afdeling is een fout van mij, (te klein kader waardoor een letter weg viel) van mij opgevallen. Er is direct contact geweest en het euvel is netjes verholpen waardoor ik toch een geweldig boek heb ontvangen. Het boek is in 6 dagen thuis afgeleverd ondanks tussentijdse aanpassing.
  17-04-2010
  Robert
  Fantastische fotoalbums heb ik afgelopen week weer gekregen van fotofabriek! Wat een verschil met de concurrenten! En een goede service, echt top! Ik en zo te lezen vele andere zijn zeer tevreden over fotofabriek. Ik kijk nu al weer uit naar het volgende: de uitnodigingskaartjes voor de verjaardag van mijn zoon! Ga zo door!!
  16-04-2010
  Sem
  Ik heb een receptieboek laten drukken bij de fotofabriek. Fotofabriek is een onderdeel van Chris Russell en die kunnen werkelijk van alles drukken op allerlei ondergronden. Ik had wat speciale wensen maar dat was geen enkel probleem. Vakkundig geholpen en al snel was mijn boek klaar precies zoals ik het voor ogen had.
  14-04-2010
  Sven
  Erg snelle levering, zowel voor de proefdruk als de definitieve kaart. Helaas zat er wel een fout in de definitieve kaart, maar dit is binnen 1 dag opgelost, dus meer dan tevreden.
  12-04-2010
  Dick
  Voor de derde maal een album bij Fotofabriek besteld, ditmaal van mijn kant nogal ingewikkeld want het bestond uit twee delen. Na overleg met Fotofabriek kon dit probleemloos geregeld worden. Al na een paar dagen kreeg ik een supermooi gecombineerd album thuis van voortreffelijke kwaliteit. Alle lof voor de uitstekende service en kwaliteit van Fotofabriek !
  30-03-2010
  Mattine
  Ik ben echt heel positief over fotofabriek ik heb 1 album gemaakt en ontvangen en ben nu ondertussen met mijn 2e bezig.
  Kwaliteit was heel goed en alles precies zoals je in het preview kon bekijken.
  Ook super dat het zo snel geleverd was, maandagavond besteld en woensdag al binnen!
  Het uploaden van het album duurt wel lang en de kaders mogen wat mij betreft ook wat leukere bij maar da's ook het enige!
  29-03-2010
  Jean
  Niet goed, niet slecht is mijn conclusie. Prijzen zijn redelijk vergelijkbaar met de competitie, kwalititeit matig tot redelijk. Service is OK heb ze 1x moeten bellen en dat feit is al wat waard de dame die ik kreeg stond me netjes te woord en natuurlijk kan ze ook niet alles weten. Het album op zich redelijk dus, afdruk zeker niet de beste, afwerking ook niet, maar ook geen drama. Ik weet betere fabrikanten voor minder geld, of veel betere voor wat meer geld (de plaatselijke fotograaf en profotonet). Ze hebben mij dus niet overtuigd maar ook niet teleurgesteld, ik zoek verder en laat wel wat weten. Tot nu is Aldi mijn beste keuze gebleken, zal het tweede deel van ons reunie boek daar eens laten drukken.
  25-03-2010
  Arnoud
  Ik had losse fotobladen besteld in twee delen. Deel een ging goed. Deel twee ging twee keer mis, maar....! bij dit bedrijf zitten mensen die een probleem willen oplossen en reageren gewoon adequaat. Dus nu heb ik wat ik wil en ben heel tevreden met het resultaat.
  19-03-2010
  Linda
  Ontzettend goede service, snelle levering en de fotoboeken zijn prachtig geworden! Erg mooie heldere foto's! ik heb nu vijf boeken besteld en blijf op zeker klant bij jullie! Vragen aan de klantenservice werden tevens ontzettend snel beantwoord, dat is bij andere bedrijven wel is anders. Mijn complimenten.
  19-03-2010
  Berber
  Ik ben zeer tevreden over de service en kwaliteit van de fotofabriek. Ik kreeg steeds binnen 15 min antwoord op mijn vragen! De kwaliteit is heel goed en haar scherp. Ik heb het album op dinsdag besteld en donderdag was hij al thuisbezorgd! Super!
  11-03-2010
  Judith
  ik had het beter verwacht. vele foto's nog wel bokkering, niet haar scherp. ook waren de onderpunten van de kaft beschadigd.
  afgedrukt op hoogglans
  08-03-2010
  Andre
  Na veel wikken en wegen heb ik uiteindelijk ook voor Fotofabriek gekozen (wat een rotnaam trouwens) voor mijn laatste album, een fietsvakantie overde noordzeefietsroute in Noorwegen. Eerdere ervaring met Albelli was best goed, de kwalitiet van de foto's uitstekend, maar het bindwerk was onder de maat: de twee albumpjes begonnen al snel los te laten.

  De goede referenties en de snelle aflevering gaven de doorslag om voor Fotofabriek te kiezen: zondagavond geupload, donderdag in de brievenbus en op vrijdagavond had ik het albumin Zuid Afrika! De kwaliteit is inderdaad geweldig en de bladzijden zijn nog niet aan t losaten. Alle lof!

  Toch een paar kanttekeningen. De waarschuwing dat het uploaden wel een paar uur in beslag kan nemen kwam pas bij het uploaden zelf dus nadat er al aardig wat uren/dagen in het maken van het album waren gestopt. En omdat het uploaden vanuit Zuid Afrika gebeurde met een gebrekkige internetverbinding was dat toch even schrikken. Uiteindelijk viel het reuze mee, bijan anderhalf uur zonder storingen. Het verloop van de upload wordt trouwens heel overzichtelijk getoond en bij eventuele storingen hoef je niet weer van voor af aan opnieuw te beginnen. Compliment.

  De service van Fotofabriek is perfect. Ik had binnen een uur een adequaat antwoord op een email-vraag en daardoor kon ik gewoon snel verder met het maken van het album.

  Wat de software betreft ben ik me ervan bewust dat de probleempjes die ik had met deels veroorzaakt worden door de routines die ik met software van andere leveranciers heb opgebouwd. Het ontleren lukt, maar over de software ben ik toch minder te spreken. Een paar punten die mi voor verbetering vatbaar zijn om het product echt toppie te maken:
  - De stap-terug functie werkt niet op achtergronden en fotobewerkingen. Als je bijvoorbeeld de functie gebruikt om een achtergrond te herstellen, verdwijnt zomaar de laatste foto die je hebt ingevoerd.
  -Als je handmatig afmetingen van een foto hebt veranderd, werkt de functie ook niet lekker: alle stapjes worden een voor een afgelopen en soms lukt het gewoon helemaal niet.
  -Het aantal sjablonen is onder de maat. Ik miste vooral sjablonen met een panorama-formaat in het "large liggende album; teveel vierkante foto's en betrekkelijk weinig foto's per pagina.
  -Vervelend was dat de gebruikerssjablonen in een staand formaat worden getoond waardoor de afmetingen en verhoudingen niet met de werkelijkheid overeenkomen. Mogelijk komt dat doordat ik eerst een staand formaat heb uitgeprobeerd.
  -Het kunnen spiegelen van eigen layouts zou handig zijn en ik mis de horizoncorrectie.
  -De fotobewerkingen duren nogal lang en ik zou veel sneller het resultaat van een bepaalde bewerking willen zien.
  -Het duurde ook erg lang voor ik doorhad hoe je bijvoorbeeld de hoogte van een fotokader kan aanpassen met behoud van de oorpsornkelijke breedte. Dat gaat door handmatig de getalletjes van de afmeting te veranderen, maar ik ben er nog steeds niet achter of dat met de muis ook kan (zie geen instellingsmogelijkheid zoals bij andere software).
  -De functie om twee foto's van plek te kunnen omwisselen is heel handig. Jammer dat als je een foto's verwisselt waaraan je gesneden hebt deze weer terugschiet naar het oorspronkelijke formaat.
  -Een heel handige functie vind ik de mogelijkheid om een kleur voor de achtergrond te kiezen die overeenkomt bijvoorbeeld met kleur uit een foto.

  Al met al ben ik toch heel tevreden met het resultaat en het tweede boek staat in de steigers. Ik let niet erg op de prijs maar 60 euri voor een beetje glans en wat extra pagina's is flink. Ook vind ik het formaat voor A4 eigenlijk iets aan de kleine kant.
  08-03-2010
  Maarten
  Ik heb een album laten maken dat ik als pdf heb aangeleverd - de opmaak heb ik zelf gedaan, met het programma InDesign. Eerder ging ik altijd naar de Hema, maar dan ben je afhankelijk van de software van de Hema (en die veranderen de specificaties nog wel eens). De telefonische ondersteuning van Fotofabriek was vriendelijk en accuraat - ik kwam niet helemaal uit de website. En toen ik vroeg of een spoedlevering mogelijk was, had ik het album zelfs in twee dagen in huis. De kwaliteit van het product is prima, zeker zo goed als die van de Hema.
  En gezien het feit dat je dus zelf pdf's kan aanleveren, wordt het ook bedrijfsmatige doeleinden interessant. Als je een enkele klant een geillustreerd superdeluxe rapport wil aanbieden, bijvoorbeeld.
  08-03-2010
  Loana
  Ik ben zeer onder de indruk van de kwaliteit en de snelle en nette levering. Ook de software is gebruiksvriendelijk en biedt leuke pimp opties.
  08-03-2010
  Rutger
  Mijn eerste fotoboek ooit heb ik bij Fotofabriek.nl laten drukken en deze lag afgelopen weekend op de mat. Er zijn twee redenen waarom ik voor Fotofabriek heb gekozen. De eerste is dat ik bij Fotofabriek een PDF kon aanleveren zodat ik niet gebonden was aan fabrikant eigen software, die niet draait op de Mac. Nu kon ik mijn boek gewoon opmaken in Adobe InDesign, dit biedt je alle mogelijke vrijheid in de opmaak van je boek. De tweede reden waren de lovende recensies op deze website. Het boek wat ik ontvangen heb valt zeker niet tegen, maar ik vind het ook niet fantastisch.

  De kwaliteit van het boek is erg goed. Het is mooi dik papier (n.b. ik heb de hoogglans optie gekozen) en het zit stevig gebonden. Houd daarom wel een wat grotere marge in de rug aan dan aan de randen (iets wat sowieso verstandig is). De hoogglans optie is mijn voornaamste punt van kritiek. Het papier wordt namelijk gelamineerd om het hoogglans effect te verkrijgen. Doordat papier altijd een eigen textuur heeft, zit er altijd een beetje lucht tussen papier en laminaat. Mijn boek had een zwarte achtergrond, welke nu niet diep zwart is maar wat grijzer is. Daarnaast lijkt het zwart in foto's dieper zwart dan het zwart van het papier. Mijn vermoeden is dat er op zwart papier is gedrukt en niet op wit papier dat een laag zwarte inkt heeft gekregen.

  De kleuren van het boek zijn over het algemeen goed. Vooral verzadigde kleuren komen er goed uit. Met minder verzadigde kleuren (o.a. huidtinten) heeft Fotofabriek.nl duidelijk wat meer moeite, maar de resultaten zijn nog steeds ruim voldoende. Fotofabriek.nl "drukt" de boeken en laat ze niet chemisch belichten zoals Profotonet dat doet. Het ligt dan ook in de lijn van verwachtingen dat kleuren wat minder verzadigd worden. Helaas is het niet van te voren te voorspellen omdat er geen ICC-profielen geleverd worden (dit doet overigens geen enkele album drukker, behalve blurb.com voor zakelijke klanten (KvK-nummer vereist)). Van belang om hier te vermelden is dat mijn beeldscherm gekalibreerd is met een spectrofotometer.

  Een klein laatste puntje van kritiek was dat hun website niet werkte. Hierover heb ik contact opgenomen met de klantenservice. Zij antwoorden behoorlijk snel, met de suggestie om een CD met de bestanden te sturen. Het heeft alleen nog 2,5 week geduurd voordat het boek uiteindelijk kon bestellen nadat ze de CD ontvangen hadden. Dit had wat mij betreft wel wat sneller opgelost mogen worden.

  Kortom ik ben tevreden over het boek, maar niet over de hoogglans optie. Een volgend boek laat ik waarschijnlijk op "Premium Satin" papier drukken.
  08-03-2010
  Carola
  Afgelopen week een album besteld.
  We zijn er erg blij mee. Een aantal vrienden dacht dat het een boek uit de winkel was, zo professioneel!
  Ik had een kleine fout gemaakt met bestellen, maar na contact met de klantenservice is dit geheel kosteloos opgelost! (dat kan bij andere online aanbieders anders!!!)

  Fotofabriek bedankt, vanaf nu bestellen we alleen maar bij jullie!
  02-03-2010
  Klantenservice Fotofabriek.nl
  Beste Jolanda,
  Bij de fotofabriek worden zeker ook fouten gemaakt daarom vragen wij u ons een e-mail te sturen betreffende de beschreven klacht zodat wij de mogelijkheid krijgen deze te onderzoeken en af te handelen. Aangezien u bij onlinefotoservices heeft aangegeven anoniem te willen blijven en wij geen correspondentie kunnen traceren ontneemt u ons de gelegenheid dit te onderzoeken. Wij vertrouwen erop dat u alsnog contact met ons zult opnemen via klantenservice@fotofabriek.nl

  Fotofabriek.nl
  Anja van der Woude
  01-03-2010
  Jolanda
  Helaas kan ik me niet vinden in de meeste onderstaande berichten. Ik bestelde mijn boeken altijd elders maar wilde voor het familiefeest een hogere kwaliteit en koos voor de nummer 2 alhier (Profotonet had mijn gewenste formaat helaas niet wel een topclub!). Boek kwam vol met fouten en pas na weken werd mijn klacht in behandeling genomen, te laat want ik had ondertussen al een andere besteld elders (Aldi), veel beter. Algemeen is de kwaliteit goed beschreven door de Consumentenbond, ofwel matig, service tsja wellicht had ik pech maar echt niet snel. Software is prima dat dan weer wel soms wel traag maar veel opties. Gezien het eindresultaat echter het belangrijkst is zien ze mij hier niet meer terug en mogen ze de tegoedbon houden. Sorry maar ik vind ze sterk overschat!
  01-03-2010
  Mirjam
  Ik heb inmiddels 5 fotoboeken besteld bij Fotofabriek, en er gaan er nog velen volgen. Ik heb vrij lang gezocht naar een goede aanbieder om de albums van mijn wereldreis te laten drukken, ik heb er zelfs een paar anderen geprobeerd Maar qua afdruk kwaliteit en gebruikersgemak van het programma steekt Fotofabriek met kop en schouders boven de rest uit. Mijn eerste boek had ik laten drukken op Premium Satin papier, maar bij nader inzien vond ik Hoogglans toch mooier. De volgende boeken zijn dus allemaal op hoogglans gedrukt, en nu heeft de Fotofabriek mij aangeboden mijn eerste boek alsnog op hoogglans te drukken zodat de reeks 'een geheel' is. Super service dus!
  24-02-2010
  Esmee
  Ik heb al regelmatig fotoboeken bij Fotofabriek besteld en ze zijn altijd weer mooi. Met de laatste wilde het uploaden niet lukken maar CD opgestuurd en met de inspanningen van de klantenservice en een prima voortgangsbewaking wederom een perfect fotoboek in handen gekregen: service perfect!
  24-02-2010
  Arie
  Ik had om allerlei redenen 7 fotoboeken te bestellen. Twee daarvan waren een Liber Amicorum. In verband met het afscheid van een functionaris heb ik de relaties gevraagd een mooie herinnering aan het papier toe te vertrouwen en zo mogelijk een foto mee te sturen. Die bijdragen zijn omgevorm naar een 2 fotoboeken A4 van100 en 50 pagina's, hoogglans. De teksten, omgezet naar een lettertype, zijn verlucht met foto's die werden meegestuurd en waar ze ontbraken, was er in de eigen verzameling voldoende voorhanden. Het resultaat is erg mooi geworden door de uitstekende kwaliteit, die Fotofabriek levert. Ook de andere boeken, vol vakantieherinneringen op 30x30 XL hoogglans waren weer als de vorige boeken. Prachtige kwaliteit en snelle levering. Het zijn heel mooie boeken geworden. Daaraan draagt ook bij het mailcontact met Anja van de Woude. Heel snel reageert zij per mail op vragen en ze geeft de goede antwoorden!
  De opmerkingen over meer soorten achtergronden/kaders, bijv. een ronde, een ovale of een gekartelde, herken ik zeker ook.
  22-02-2010
  Wieza
  Dat fotofabriek een makkelijk programma is om mee te werken is al veel gezegd. Dat de prijs/kwaliteit verhouding goed is, is ook bekend. Deze week heb ik ook ervaren dat de service een vette 10 is. Echt super. Een kleine ontevredenheid in het afdrukken is direct opgelost.
  Het enige wat ik hoop is dat er wat meer achtergronden beschikbaar komen voor de toekomst.
  Maar nogmaals gezegd, ik vind fotofabriek echt geweldig!
  16-02-2010
  Wim
  Ik heb begin februari een fotoboek laten maken bij fotofabriek.nl. Ik heb gekozen voor de keuze large liggend, wat erg mooi is bij landschapfotografie. Ook heb ik de keuze aangevinkt om mijn fotoboek te laten afdrukken op extra satin papier. Het gehele boek omvangt 96Blz.

  Zelf ben ik erg tevreden over de afdrukkwaliteit, hetgeen naar mijn mening het belangrijkste is. Er is soms te zien dat er gebruik wordt gemaakt van een digitale techniek (het verloop van een erg blauwe lucht is niet altijd 100% een verloop) Ook is de software erg gebruiksvriendelijk, en is niet vastgelopen. Toch moet ik mij aansluiten bij de mening van anderen; soms mogen er van mij nog wel wat meer opties in het programma.

  Desondanks bleek het toch nog heel wat werk om een fotoalbum te maken, maar het eindresultaat mag er wezen: het boek is prachtig geworden.

  Ik had nog enkele vragen voor de klantenservice, deze zijn snel en vakkundig beantwoord.

  Omdat foto's meer zeggen dan woorden, heb ik hieronder een aantal foto's van mijn album:

  foto 1

  foto 2

  foto 3

  foto 4

  foto 5
  16-02-2010
  Nicoline
  Onlangs heb ik ons eerste softcover fotoboek bij fotofabriek besteld, na het uitpakken bleek een hoek van het boek beschadigd te zijn tijdens het vervoer. Na contact te hebben gehad met de klantenservice, kregen wij binnen 5 dagen, gratis een nieuw boek thuisgestuurd! De kwaliteit van het boek is prima en ook over de service zijn wij zeer tevreden.
  16-02-2010
  Fija
  Onlangs losse fotobladen besteld, prima softwaren en hele mooie afdrukken, zeer goed verzorgd.
  Ik had 1 foutje in de afdrukken (oorzaak onbekend) maar dit is snel opgelost door Fotofabriek. Prima klantenservice daar bij Fotofab riek.
  01-02-2010
  Judith
  Ik heb voor het eerst losse fotobladen A4 bij Fotofabriek besteld omdat de Hema deze fotobladen niet meer levert. Ik ben erg tevreden over deze fotobladen van Fotofabriek, ze worden geleverd op mooi dik papier, 300 grams, ik vind de kleuren mooi en ook ben ik blij dat de achtergrond doorloopt over de ponsgaatjes, ziet er zeer verzorgd uit.
  De software is zeer gebruiksvriendelijk en er zijn aardige randen, kaders, maskers en meer te gebruiken. Wel zou ik het leuk vinden als er wat meer keus in achtergronden komt.
  De fotobladen lagen na 3 dagen al in de brievenbus, lekker snel.
  Bovendien geef ik voor klantenservice een 10, een probleem werd adequaat en zeer klantvriendelijk tot volle tevredenheid opgelost. Zelfs al komt de Hema weer terug met A4 bladen, ik blijf echt klant bij Fotofabriek.
  21-01-2010
  Freddie
  Als kado wilde de club waar ik voetbal 11 persoonlijke (verschillende) fotoboeken schenken aan de 11 vrijwilligers die intensief betrokken waren bij de nieuwbouw. Na hele slechte ervaringen bij de Hema kwam ik bij fotofabriek terecht. Hier kreeg ik eerst kreeg advies om 1 proefalbum te laten maken. Verder zou ik korting krijgen als ik de gehele partij bij fotofabriek zou laten maken. Ondanks dat het verschillende boeken waren. Vanaf de eerste bestelling was er geweldige service (Anja bedankt). Telefonisch kreeg ik zelfs tips en advies voor de volgende boeken. Binnen drie dagen had ik reeds het proefalbum thuis. A4 met 88 pagina's. Het boek zat in iets te ruime binding, maar verder zag het er prachtig uit. Mooi en stevig kwaliteit papier en ook de foto's en achtergronden waren prachtig. Dus de 11 boeken direct besteld en binnen een week waren deze ook al binnen. Ook hier was het resultaat geweldig. Ook de mensen die de boeken kregen en andere die de boeken onder ogen kwamen, waren vol lof.

  Als ik een klein minpuntje mag noemen, is dit de software. Kan gebruiksvriendelijker en zou iets meer mogelijkheden moeten hebben.
  18-01-2010
  Tineke
  Ik heb van mijn vakantiefoto's in Noorwegen een luxe album large op glanzend papier laten maken. In eerste instantie ging het mis met het afsnijden van de pagina's, maar nadat ik daarover gemaild had, werd dit probleem snel en vakkundig afgehandeld! Ik ben erg tevreden over de service en ook over de afdrukkwaliteit van de foto's. Op naar de volgende vakantie met het daarbij behorende vakantieboek!
  13-01-2010
  Willie
  Ik heb gisteren een wired fotoalbum besteld bij fotofabriek.nl
  Tot mijn grote verbazing lag deze vandaag al in mijn brievenbus.
  Een leuk en net album, mooi als kadootje. Kwaliteit van de afgedrukte foto's is wat minder (ben afdrukken van een vaklab gewend)
  Maar ik ben er erg tevreden over.
  31-12-2009
  Will
  Als Mac-bezitter en professioneel grafisch ontwerper was ik al tijden het internet aan het afstruinen op zoek naar een albumprinter die PDFs verwerkt, zodat ik de pagina's in Indesign kan opmaken. Ondanks de waarschijnlijk drukke periode rond de Kerst lag het boek na enkele dagen op de mat.
  Ik had eerst een CD met de bestanden gestuurd, maar ik bleek een foutje gemaakt te hebben met het aantal pagina's. Onmiddellijk na ontvangst van de CD bij Fotofabriek werd mij dat gemaild. Ik heb toen het boek geupload en dat ging helemaal goed. De foto's waren perfect gedrukt, de teksten waren scherp. Ik had alleen een puntje van kritiek op het satin papier en heb dat gemaild. Onmiddellijk antwoord. Ik heb nu een pagina geupload, die als proef op 3 soorten papier zal worden gedrukt.
  Verder is het uniek om direkt antwoord te krijgen en tips en oplossingen te ontvangen.
  29-12-2009
  Bernhard
  Aanvankelijk wilde ik mijn fotoalbum laten afdrukken bij Profotonet. Helaas is daar nog steeds geen fotokaft of -omslag mogelijk bij een album en de software is niet gebruikersvriendelijk. Zeker als je veel tijd hebt gestoken in het maken, bewerken en selecteren van de foto's, is het een domper als je maar zo weinig mogelijkheden hebt. Lastige paginaindelingen kun je eigenlijk alleen via Photoshop opstellen.

  De software van de Fotofabriek is daarentegen zeer gebruikersvriendelijk. De standaardsjablonen zijn erg handig. Het zou mooi zijn als er nog 2 extra standaardsjablonen worden toegevoegd: voor 6 foto's liggend of voor 6 foto's staand op een pagina, beide zonder randen (het is nl. nog best lastig om de hoekjes van de foto's goed op elkaar aan te laten sluiten).

  De kwaliteit van het album De Luxe XL is prima. Ik had zelf de matte versie (7,95 euro extra meen ik). Van scheef afgedrukte pagina's had ik geen last (dat was bij mijn albums bij de Hema wel anders) en ook de helderheid van de foto's was prima (let erop dat je monitor ook verkeerd ingesteld kan zijn). Het enige dat verkeerd was gegaan was de panoramafoto op de voorkant van het kaft. Deze had over de gehele breedte afgedrukt moeten worden, maar helaas was er aan de rechterkant een witte rand zichtbaar. Het is dus verstandig om de foto op het kaft ruim over de marges te plaatsen!
  Naar aanleiding van mijn mail hierover, heeft de klantenservice van de Fotofabriek aangeboden het album terug te nemen en kostenloos een nieuw album te versturen. Voor de service dus een dikke 10!

  Kortom, ik sluit me volledig aan bij de positieve ervaringen.
  24-12-2009
  Barbara
  Ik heb van veel verschillende aanbieders gebruik gemaakt maar fotofabriek biedt gewoon de meeste mogelijkheden. Niet alleen hebben ze de meeste keuze in sjablonen, ook kun je probleemloos extra bladen aan je fotoalbum toevoegen. In mijn geval heel nuttig want bij anderen ben ik al meerdere malen bij aan het einde van mijn fotoboek gekomen, terwijl ik nog lang niet aan het einde van mijn fotoverzameling was!
  De kaderverzameling is lekker uitgebreid en ook de clipart optie vind ik erg leuk (al mag deze van mij nog wel uitgebreid worden).
  Maar waar ik echt het meest over te spreken ben bij de fotofabriek is de de uitstekende service, hulp en persoonlijke aandacht van de medewerker(s). Afgelopen vrijdagochtend heb ik een opdracht verzonden en afgelopen maandag was het boek al binnen! Perfect op tijd voor kerstmis! Het enige wat ik hoefde te doen is vragen of ze dachten dat het nog zou lukken voor kerst. Er werd spontaan een spoedopdracht van mijn fotoboek gemaakt! Dat is nog eens meedenken met de klant! Het boek is trouwens van erg goede kwaliteit! Ik kan echt niks bedenken waar ik niet tevreden over ben (dit is nl niet de eerste keer dat ze mij van uitstekende service voozien!) . De drie 10-en die ik gegeven heb verdienen ze dubbel en dwars en ik kan dan ook iedereen aanraden gebruik te maken van fotofabriek! Ga ik zelf ook zeker nog vaak doen in ieder geval!
  11-12-2009
  Chantal
  Van mijn reis naar Guatemala, Mexico en Belize heb ik 3 fotoboeken gemaakt bij Fotofabriek. De software is erg gebruiksvriendelijk en maakt het leuk om met zoveel foto's aan de slag te gaan (genoeg opties). Het resultaat was super, 3 ontzettend mooie boeken van hoge kwaliteit! Zeker een aanrader!
  30-11-2009
  Jan-maarten
  Prima service. Verwerkt ook pdf-bestanden die met de Mac gemaakt zijn. Het resultaat overtreft de verwachtingen. Aanrader voor ontwerpers en fotografen. Toen er even iets mis dreigde te gaan is er snel contact gelegd en werd ik professioneel geholpen. Vooral die persoonlijke betrokkenheid stel ik zeer op prijs.
  20-11-2009
  Ria
  Ik ben sinds een jaartje overgestapt van Albelli ( voorheen Albumprinter) omdat ik enorm veel klachten had, soms moest een album 3x overgemaakt worden omdat er van alles aan mankeerde. Bij fotofabriek is alles uitstekend, de service is werkelijk perfect en ook de kwaliteit met name van de hoogglans fotoboeken is heel goed. Ik kan iedereen Fotofabriek aanbevelen.
  02-11-2009
  Susanne
  Makkelijk te gebruiken software. Goede service. Levering op tijd. Kwaliteit fotoalbum uitstekend. Mooie kleuren, goede verzadiging. Zeer tevreden!
  15-10-2009
  Marjolein
  Vorige week opnieuw een fotoboek van Fotofabriek ontvangen.
  Het betreft een Softcover album 20x20 op premium papier.
  Wederom vindt ik de kwaliteit uitstekend.
  En klein minpuntje is dat bij het door mij gekozen lettertype en lettergrootte de letter niet zo heel strak waren. Ik had gekozen voor Viner Handwrinting. In eerdere albums met bv lettertype Broadway had ik geen enkel probleem. Dus dat ligt echt aan het wat schuine lettertype met daar bij de grootte van 18 en meer. Bij 10 en 12 heb je daar geen problemen mee.

  De levertijd was ook weer prima.

  De laatste update in de software waardoor je oa. heel makkelijk voor bv randen en achtergronden met een colourpicker kan werken is een zeer goede verbetering.
  De clipart mogelijkheid is ook een leuke verbetering.

  Op vragen welke je via het kontaktformulier stelt krijg snel en duidelijk antwoord.

  De laatste vraag welke ik gesteld heb ging over het aantal pagina's in het XL album.
  Ik kom mn met vakantiealbums tekort met de 72 pagina's.
  Binnen 3 uur had ik al antwoord.

  Dus ik blijf zoals het er nu uitziet bij Fotofabriek.
  29-09-2009
  Hilde
  Ik heb een heel gemengde ervaring met Fotofabriek. Terwijl ik het album aan het maken ben is het al 5x (!) gebeurd dat ik na een aantal pagina's opeens een foutmelding kreeg (ondanks het regelmatig opslaan) waarna de file corrupt was en of niet meer te openen of inhoudsloos.
  De klantenservice was heel vriendelijk en heeft me op alle mogelijke manieren geprobeerd te helpen, maar een corrupte file is niet meer te herstellen. Ik dacht bij het eerste boek dat het aan mijn foto's lag en heb toen een album bij een andere aanbieder gemaakt. Het tweede album gaf ook foutmeldingen, maar toen kon ik de pagina's die de error veroorzaakten uit het album verwijderen waardoor het lukte om een album te maken. Het gedrukte album was zo mooi dat ik het een derde keer wilde proberen.
  Hierbij ben ik inmiddels 2x overnieuw begonnen en 2x het album kwijtgeraakt door foutmeldingen, waarna de file corrupt werd (het zijn steeds de niet bewerkte pagina's die foutmeldingen geven).

  Heel jammer, want het gedrukte boek is erg mooi. Toch ga ik het nu niet meer proberen, het kost teveel tijd en gaat te vaak fout.
  28-09-2009
  Marty
  Ik heb destijds voor Fotofabriek gekozen omdat het mij de meeste vrijheid gaf in het opstellen van pagina's. Je kunt met sjablonen werken of geheel 'freestyle'. Ook de sjablonen kunnen worden aangepast geheel naar wens.

  Uren plezier met het opstellen van mijn 96 pagina tellende A4 fotoboek.

  Er was een probleem ontstaan tijdens het uploaden en de klantendienst hebben mij de volgende dag gemaild erover. probleem werd handmatig door hun opgelost en contact met de klantendienst verliep perfect.

  Na ontvangst van het pakketje werd ik zeer aangenaam verrast door de kwaliteit van het product. Ik heb veel fotoboeken gemaakt, bij verschillende bedrijven, en vaak is de kleur verzadiging een probleem, je weet nooit wat je krijgt, vaak veels te verzadigd. Deze was perfect! geheel zoals ik het in mijn computer had gemaakt. Ik had voor de zwaarder papiersoort gekozen en het is een best substantieel boek geworden. Alles op zijn plaats, geen tekst verschoven, niets afgesneden, perfect gewoon.

  Ik moet tussen nu en vijf jaar tijd veel meer van dit soort (les)boeken maken en ze zullen zeer zeker allemaal door Fotofabriek worden gedrukt.
  28-09-2009
  Mirjam
  Heb net mijn eerste album binnen van de Fotofabriek; 30x30 cm, Premium Satin.
  Ik ben zelf nogal kritisch op de afdruk kwaliteit, had eerst een boek geprobeerd bij fotodigital (of Hofmann) maar vond het daar te korrelig (als was het boek zelf erg mooi). De afdrukken van Fotofabriek zijn minder korrelig, maar nog steeds vind ik met name grotere vlakke, zoals luchten, er niet heel erg mooi uitkomen. Lang niet zo mooi dan wanneer je een foto laat afdrukken.
  Ga nog wel een keer hoogglans proberen, wie heeft daar betere ervaringen mee?
  Software is prima, alleen ontzettend traag!
  28-09-2009
  Edwin
  Ik heb een grafisch verleden en met veel verschillende software gewerkt. De software van de fotofabriek is erg vriendelijk in gebruik. Mogelijkheden zijn plenty! Met een half uurtje spelen en proberen haal je al een heel goed resultaat. De kwaliteit van de foto's zowel in kleurbereik en in schepte zijn onvoorstelbaar goed. Afwerking en vooral de service zijn ook van het hoogste niveau! Ik wil een ieder, die de hoogste eisen stelt aan het eindresultaat adviseren om hun albums te bestellen bij de fotofabriek!
  23-09-2009
  Rita
  Ik heb mijn eerste fotoboek bij fotofabriek besteld, hoogglans. Binnen een paar dagen het boek ontvangen. Zeer tevreden over de kwaliteit van de foto's. Glossy uitstraling. Papier vind ik persoonlijk niet zwaar genoeg. Echter niet hinderlijk. Software heeft veel mogelijkheden.
  11-09-2009
  Lester
  Verbluffende eerste ervaring met fotofabriek. 8-9 's avonds album ge-upload, en op verzoek 11-9 's ochtends bestelling afgeleverd! Binnen 2,5 dag! Album (30 x 30 / satin) ziet er grandioos uit.
  Zeer tevreden klant.
  03-09-2009
  Rienus
  De software is uitermate handig. Bijsnijden, het maken van eigen sjablonen en dergelijke is binnen no time gedaan.
  Het uploaden ging ook snel.

  Ik had een staande A4 boek, 100 pagina's met hoogglans.

  De kwaliteit van de foto's in het boek zijn verbluffend. De foto's zijn scherp en goed van kleur.
  De foto's op de kaft zijn volgens mij iets aan de verzadigde kant.

  De service van fotofabriek is geweldig te noemen. Nadat ik na 5 werkdagen mijn boek nog niet had ontvangen, heb ik een e-mail gestuurd. Deze werd bijna direct beantwoord.
  Het fotoboek was wel verzonden, maar ik heb het nooit binnen gekregen. Waarschijnlijk iets bij TNT fout gegaan.
  Fotofabriek heeft voor mij gratis het boek herdrukt en die wel gelukkig binnen gekregen

  Kortom, fotofabriek kan van mij nog wel een aantal bestellingen verwachten!
  03-09-2009
  Ria
  Ik heb een mooi boek mogen ontvangen. Zeer tevreden. Met een aanmerking dat de grootte van de letter (bijv. 12) bij een boek van 30x30, groter uitvalt als ik gedacht had. Het komt omdat je automatisch aanneemt dat als je voor 12 kiest, het ook 12 wordt. Ik had het kunnen weten omdat je in de preview heel goed kunt zien, hoe het boek in werkelijkheid wordt. Daarover heb ik met fotofabriek gesproken en zij weten ervan en zijn druk bezig met daar verandering in aan te brengen. Zodat je niet in de war gebracht wordt. Maar zeer sympatieke reactie en bereid tot oplossingen. Maar het boek blijft ontzettend mooi, ondanks een wat grotere letter.
  03-09-2009
  Dirk
  De grijze achtergrond-kleur is nu nog beter dan het eerste album ('rustiger') dat ik in februari maakte. De service, het overleg als dat eens nodig is, is zeer goed. En de kwaliteit van de foto's ook heel mooi, met veel nuaces, geen dichtgelopen plaatjes.
  Ik zou in de software graag wat meer controle op de getallen zien; ik had moeite het tweede boek precies naar analogie van het eerste te maken: lettergrootte gaat nog, maar kleur, RGB of CMYK nummer, opmaakgrootten...
  03-09-2009
  Ada
  Ons trouwalbum met de software van Fotofabriek gemaakt. Geweldig mooi geworden. Ook de service met Eric geweldig goed. Het volgende boek van de receptie en het eten is in de maak en wordt zeker weer bij Fotofabriek besteld. Vooral op de hoogglans pagina's komen de foto's prachtig uit. Ook zag ik dat de nieuwste software de kaders en maskers uitgebreid heeft. Erg fijn. Veel mogelijkheden. Binnen 3 dagen keurig verzorgd in huis gekregen. Zeer tevreden.
  02-09-2009
  Dick
  Na twee fotoalbums van Fotofabriek: zowel over de kwaliteit als de software van Fotofabriek ben ik zeer tevreden. Een volgende album staat al op de planning. En wat de service betreft, die is werkelijk voortreffelijk!
  01-09-2009
  Wendy
  Een super service! Het album ziet er mooi uit en is goed ingebonden. Heb er ook een van de Hema maar daar vielen na twee dagen de pagina's al uit. Ook de klantenservice is uitermate behulpzaam en geeft snel reactie. Ontwerp programma geeft inderdaad veel waarschuwingen als je het wilt verzenden, laat je hierdoor niet tegenhouden, dit verbeterd alleen de kwaliteit van het album.
  01-09-2009
  Alinda
  Een tip van mijn vader: bestel je fotoalbum eens bij de fotofabriek! Voorheen bestelde ik ze ergens anders, maar nu inderdaad via de fotofabriek gedaan. De software is gemakkelijk om mee te werken en als je er eenmaal inzit is het erg leuk om het fotoboek in elkaar te zetten naar je eigen wensen. Zelf je achtergronden creeëren, leuke kaders toepassen en de plaats en grootte van je foto's bepalen. Nadat ik met uploaden een probleem had en dit door de klantenservice telefonisch keurig was opgelost, heb ik het boek in vierkant formaat XL hoogglans besteld en na 2 werkdagen binnengekregen. Echt een supermooi boek! Alleen de foto op de buitenkant al was prachtig om te zien, bijna nog mooier dan de originele foto op de computer!! Dezelfde dag een kleiner fotoboek besteld, daar bleek iets verkeerd te zijn gegaan met de betaling, de volgende dag over gemaild, allemaal goedgekomen en dezelfde dag geleverd als het eerste fotoboek (in hetzelfde pakket!). Kortom, ben zeer tevreden, prijs is trouwens ook beter en zal zeker hier weer bestellen.
  01-09-2009
  Frans
  Ervaring gebaseerd op twee hoogglans albums en één in satijn-mat. De software geeft veel mogelijkheden. Maar het belangrijkste is: de albums op glanspapier geven de perfecte kleur, precies zoals ik bedoeld heb - ik werk op een gecalibreerde monitor en lever bewerkte ( en dus) goede foto's aan. Deze (kleur)kwaliteit is echt heel veel beter dan de drie centrales die ik hiervoor heb gebruikt - maar die hadden geen glans optie (toen). De satijnmat kwaliteit van Fotofabriek lijkt wat meer gemiddeld. De service in geval van vragen en probleempjes is meer dan uitstekend. Ik ben en blijf nu vaste klant van Fotofabriek.
  31-08-2009
  Esther
  Inmiddels 3 boeken verder ben ik erg positief! Eerder heb ik bij fotoproduct4u boeken besteld, maar die zijn 'helaas' failliet. Daarom was ik genoodzaakt naar een ander op zoek te gaan en achteraf ben ik heel blij dat ik bij Fotofabriek terecht ben gekomen. Het software programma biedt veel meer mogelijkheden. Enerzijds lastig, want het is behoorlijk wennen, anderzijds kan je er dus veel meer mee. Ikzelf mis wel wat achtergrondmogelijkheden zoals bij fotoproduct4u, maar wellicht weet ik nog steeds niet hoe ik alle mogelijkheden bij Fotofabriek moet gebruiken. Iig, al doende leert men.
  Toen ik eindelijk zo ver was dat ik alles klaar had, kreeg ik grote problemen met het uploaden. Maar de redding was nabij. Na enkele mailtjes, die zeer vlot beantwoord werden, hebben de mensen van Fotofabriek mijn problemen op kunnen lossen. En binnen een hele korte tijd had ik alle 3 de albums thuis. Erg mooi! Ik ga meteen weer beginnen met het vervolg...
  31-08-2009
  Steven
  Ik ben heel tevreden over deze afdrukcentrale:
  Pro:
  -Fotofabriek haalt het onderste uit de kan wat de afdrukkwaliteit betreft voor digitaal printing. Beter vindt u enkel bij chemisch drukwerk.
  scherpe foto afdruk
  geen kleurzweem
  mooie verzadigde kleuren
  niet te donker (Ik werk wel met een gekalibreerde monitor)
  netjes afgesneden
  -Fotofabriek gaf mij de mogelijkheid mijn werk af te leveren in pdf formaat, zodoende ik mijn eigen software Adobe Indesign kon gebruiken. Doordat ik mijn album op deze manier mocht aanbieden beschikte ik over een oneinidige waaier aan mogelijkheden rond schikking, uitlijning, vormen, cliparts,...
  Kleurruimte AdobeRGB, 300 DPI
  - Uitstekende servce:
  voorbeeld
  Ik had een paar blz. van mijn fotoboek doorgestuurd als test. Fotofabiek mailde mij terug dat de positie van de rugtitel 1,5 mm verkeerd stond en dat ik een te groot lettertype had gekozen(rugtitel). Deze kon ik bij de definitieve versie nog aanpassen!
  Fotofabriek antwoordt snel op email, echt binnen 24 uur!++
  Fotofabriek kunt u ook telefonisch contacteren!++
  -Verpakt in een stevig karton.
  Contra:
  Digitaal printing heeft niet dezelfde kwaliteit als chemische belichting zoals Profotonet. Maar dat is een beperking van de druktechniek.
  Verzending naar Belgïe duurt lang 7 werkdagen tussen email verzonden item en aankomst pakketje. Profotonet scoort beter met 3 werkdagen verzendtijd.
  Graag had ik ook een inbindtechniek gehad waarbij de pagina's volledig opengevouwd konden worden zoals Profotonet.
  25-08-2009
  Nico
  Voor het eerst een fotoboek hoogglans 30x30 cm besteld.
  Prima kwaliteit. Snel verzonden. Ik ben uiterst tevreden.
  21-08-2009
  Lodewijk
  Ik was erg tevreden over mijn (hoogglans) nieuwjaarskaarten van de Fotofabriek, dus ook mijn vakantiealbum daar besteld.
  Resultaat valt me tegen. Allereerst de onhandige software. Afdruk op zijdeglans papier lijkt een grover raster op te leveren. Geen mooie scherpe (zwarte achtergrond) snijranden, Het mes waarmee de bladen zijn gesneden was kennelijk bot. Kleur van de foto's is wel bijzonder goed, zij het een tikkie donker.
  Vorig jaar een soortgelijk album bij fotoproduct4u op standaard papier, was kwalitatief beter!
  Snelle levertijd dat wel, prijzig!
  17-08-2009
  Tineke
  10 augustus album ge-upload. Duurde ongeveer 2 uur voor een album met rond de 60 foto's. En vandaag 12 augustus het complete album al in huis! Heel mooi geworden. Ik ben zeer tevreden. Heel makkelijke software. Had wel iets meer mogelijkheden mogen hebben. Leukere achtergronden bijvoorbeeld en ik mis cliparts.
  31-07-2009
  Marjolijn
  Ik wil graag reageren op een paar recensies.

  Ik had, men name had, ook moeite met uitlijnen. Daarom heb ik de vraag gesteld op het contact formulier.
  Dit is het antwoord: Ten eerste dient voor uitlijnen de Expert Modus geactiveerd te zijn (zie knop rechtsbovenin). Voorts werkt het als volgt; selecteer de foto's die u wilt uitlijnen met Shift + linkermuisknop, ga dan op 1 van de foto's staan met de muis en klik op de rechtermuisknop en kies de gewenste manier van uitlijnen.

  Ik moet zeggen dat dit heel goed werkt. Je moet er wel weer even mee om leren gaan.

  Dan zie ik ook nog een keer dat men de mogelijkheden beperkt vind.

  Staat het programma dan wel in de Expert Modus????

  Ik heb van diverse bedrijven software geprobeerd en ik moet zeggen dat ik de software van fotofabriek behoorlijk uitgebreid vindt.

  Leuke mogelijkheden ook met de tekst, patronen en gradient om er maar een tweetal te noemen.

  Veel achtergronden met de mogelijkheid om die te bewerken.

  De sjablone voor de pagina indeling zijn misschien wat beperkt maar je kan de pagina's naar eigen idee indelen. Een beetje creativiteit dus.......

  Als je klaar bent met het album en door wil sturen krijg je eerst een pagina met allerlei waarschuwingen. Misschien dat er mensen zijn die dit als lastig ervaren maar ik vind het wel handig als extra controle. En ook hier geldt dat je dat ook kan negeren
  Bv. Ik plaats regelmatig een foto over de rand van de pagina. Dit ziet het programma als fout. Logisch.... ik doe het bewust maar ik kan mij voorstellen dat er ook mensen zijn die dit misschien niet in de gaten hebben.

  Foto's of tekst plaatsen op het midden tussen twee pagina's is ook niet zo'n goed idee want er valt een klein stukje weg.

  Er is 1 bedrijf dat probleem niet heeft, misschien een tip voor overige centrales om dit systeem over te nemen.


  En zit je met vragen neem kontakt op met ze. Je krijgt zeer snel en duidelijke uitleg.

  Ik moet wel toegeven dat het programma soms wat traag reageert maar ik denk eerder dat dat misschien aan mijn laptop ligt.

  Kortom tot op heden , na een 5 tal fotoboeken, ben ik zeer tevreden over dit bedrijf
  Voorlopig blijf ik bij Fotofabriek.
  Bij mijn volgende album ga dan de Premium Satin proberen want ik vind de hoogglans net iets te. Voor foto's is het uiteraard wel erg mooi maar voor de achtergrond vindt ik het te glanzend.

  Meer commentaar zal dan wel volgen.
  31-07-2009
  Marjolijn
  Heb inmiddels een paar keer bij Fotofabriek een album besteld. Voor het eerst ook een hoogglanzend exemplaar. Het ziet er allemaal keurig uit. De foto's op de omslag vallen iets donkerder uit dan in werkelijkheid maar dat vind ik niet onoverkomelijk.
  Ik wil mij graag aansluiten wat betreft de opmerking over het uitlijnen. Dat is niet echt makkelijk.

  Je moet ook inderdaad goed uitkijken als je foto's in het midden van een pagina plaatst, maar dat geldt eigenlijk voor elke afdrukcentrale.

  Wat is ook mis bij de diverseaanbieders welke ik geprobeerd heb is een 100% functie. Of een mogelijkheid dat je wanneer je op een foto klikt het formaat in cm ziet.
  Dus dat je een beter idee krijgt hoe het uiteindelijke resultaat eruitziet. Er is een bedrijf waar je wel het formaat in pixels kan zien maar dat vind ik niet echt handig want dat kan je toch wel bij de eigenschappen van je foto zien.
  28-07-2009
  Corine
  Inmiddels mijn tweede album laten drukken bij Fotofabriek en weer enthousiast! Het eerste album op satin papier laten drukken en ziet er heel goed uit. Het tweede album (trouwalbum) op hoogglanspapier en dit ziet er zeer professioneel uit. In 1e instantie lijken gebruikersmogelijkheden beperkt maar wanneer je wat gaat uitproberen en dieper in de mogelijkheden duikt, is er toch heel veel mogelijk. Beide albums zien er prachtig uit. Daarnaast is de service helemaal perfect en is de levering supersnel. Ik ben dus een zeer tevreden klant!
  28-07-2009
  Arie
  Na een mooie vakantie en 1500 foto's rijker wil je de herinnering aan een week Rome graag vasthouden.

  Hoe selectief je ook wilt zijn, een flink aantal foto's vraagt gewoon om bewaard te worden in een mooi fotoboek.

  Opnieuw hebben we gebruik gemaakt van de diensten van Fotofabriek.nl.

  Deze keer ging het niet vanzelf. Toen het album voor ons gevoel vol was, gaf de validatie aan dat er toch enkele bladzijden leeg waren. Maar ze waren wel gevuld. Dan is het mooi om gewoon de telefoon te kunnen pakken en advies te krijgen van Eric de Boer van de klantenservice. Echte service voor de klant, die graag verder wil en eigenlijk al zit uit te kijken naar het fotoboek.

  Na wat technische adviezen lukte het de foto's te uploaden en te verzenden. De oorzaak lag waarschijnlijk in het tussentijds verplaatsen van foto's in het oorspronkelijke bestand.

  Binnen enkele dagen bracht de post de schitterende fotoboeken, in dit geval 72 en 64 pagina's, formaat 30x30 en hoogglans.

  We waren in Rome met nog een echtpaar, voor wie we eveneens een tweetal albums besteld hebben. Prijstechnisch bleek ook dat gunstig.

  Al met al zijn onze herinneringen nu geboekstaafd in twee glanzende albums.

  Waar voor je geld en een resultaat dat evenredig is met de kwaliteit van je fotoapparatuur!
  28-07-2009
  Martijn
  Ook ik heb enkele weken geleden een album gemaakt met de software na mijn vakantie. Gekozen voor het A4 staande album. De software werkt erg goed, je hebt alle vrijheid, alleen mijn foto's werden steeds afgesneden aan beide kanten. Je kan gelukkig wel weer resetten dan. Gekozen voor het premium satin papier.
  Betaling ging allemaal goed en had het boek snel in huis.
  De kwaliteit viel mij echter erg tegen, misschien was de verwachting vrij hoog door de vele lovende kritiek.
  Alle foto's hebben horizontale strepen erdoor met afwijkende kleur. Hemelsblauw foto's hebben last van een licht roodkleurig effect. Tevens lijken de foto's ineens last te hebben van heel veel ruis, terwijl de meeste foto's toch echt in een laag iso zijn geschoten. Totaal niet wat ik zie op het scherm van mijn laptop en dat is dan al niet al te best. Inbinding van het boek was wel weer prima in orde.
  Bij mijn broer nog wat andere boeken bekeken, van fotobuch.de oa, deze hadden hier totaal geen last van.
  27-07-2009
  Marjan
  De software kan nog wel wat beter. Het uitlijnen is lastig. Bijv. bij fotobuch.de is dat perfect in de gebruikerssoftware opgelost. Daar staat tegenover dat de afdrukwaliteit prachtig is. De foto's zijn helder en de scherpte is mooi. Let op dat je het onderwerp van je foto niet te dicht in het midden plaatst.
  Er ging wat mis met de website, ik kon geen voucher downloaden. Maar de support was snel en goed.
  27-07-2009
  Natacha
  Fotoboek in PDF aanleveren kan ook!
  Fotofabriek ook heel handig voor grafisch ontwerpers die hun boek zelf willen vormgeven via PDF in RGB. ( handleiding hoe aan te leveren is beschikbaar)
  Er zijn geen andere fotoafdrukcentrales die dat ook doen. Ziet er prachtig uit!
  27-07-2009
  Tinie
  Ze hebben me zo goed geholpen met het zoeken naar de beste foto van het exemplaar.
  En wat er bij komt voor wie de foto was vond hem fantastisch.
  Dus mensen bedankt.Kom vast nog eens terug voor een andere foto.
  27-07-2009
  Gysella
  Maandag mijn eerste fotoalbum besteld van Fotofabriek. Vandaag binnen gekregen. Met 3 werkdagen dus. Een mooi album. Erg scherpe foto's.
  De kleuren van de achtergronden en tekst zijn wel iets donkerder geworden dan op de pc te zien was. Echter niet hinderlijk.
  De software werkt erg fijn. Het is eerst wel even uitzoeken, maar daarna kun je er veel mee. Jammer alleen dat het erg veel moeite kost om iets recht naast elkaar te krijgen. Je kunt wel het raster gebruiken, maar dan nog is het erg lastig om iets precies op dezelfde hoogte te krijgen.
  Ik ben in ieder geval wel dik tevreden met dit mooie fotoalbum!! Dit was zeker niet de laatste.
  27-07-2009
  Gerrit
  We hebben een aantal fotoboeken gemaakt voor de bruiloft van onze dochter, door de snelle en goede service van Fotofabriek was alles op tijd geleverd. De jaarboeken waren op hoogglans geprint en de kwaliteit was uitstekend ondanks dat er een aantal oude ingescande foto's geen digitale kwaliteit hadden.
  27-07-2009
  Desiree
  Ik heb voor mijn school het fotojaarboek laten maken bij Fotofabriek. Met name op het gebied van de service en de prijs-kwaliteit-verhouding ben ik zeer positief. Het is als opdrachtgever voor een dergelijk groot project prettig dat er snel en goed op vragen wordt gereageerd en zonodig extra service wordt geboden.
  27-07-2009
  Jan
  Fotofabriek heeft een fotoboek afgeleverd die geheel aan de verwachtingen heeft voldaan. Haarscherpe afdrukken gecombineerd met goede service heeft mijn enthousiasme doen toenemen. Het tweede fotoboek is al onderweg en er volgen er ongetwijfeld meer. De reacties van kijkers zijn onverdeeld positief! Ook voor de klantenservice niets dan lof. In mijn geval heeft Eric antwoord kunnen geven op vragen Hulde
  25-07-2009
  Diana
  Prima ervaring met fotofabriek.nl. Goede service, met name t.a.v. de levertijd. Een mailtje was voldoende om het boek de volgende dag al in de bus te hebben, erg servicegericht dus!
  20-07-2009
  Paul
  Eerste ervaringen met fotofabriek prima. Mijn meetpunten: kwaliteit product, gebruiksgemak software en service. De service is opvallend goed: twee probleempjes (een met de betaling, een met de kwaliteit) werden erg snel en erg prettig opgelost.
  08-07-2009
  Nina
  Onlangs heb ik mijn trouwalbum bij de Fotofabriek gemaakt/besteld. Ik had de luxe album XL formaat met hoogglans besteld. En ik moet zeggen het is echt supermooi geworden. Het boek zelf, de afdrukkwaliteit van de foto's en ook de service is geweldig!! Alleen maar goede ervaring met de Fotofabriek. De software is duidelijk en gemakkelijk in gebruik.
  Ik ga zeker in de toekomst meer gebruik maken de Fotofabriek!
  08-07-2009
  Nicoline
  Fotofabriek heeft mijn ontwerp voor een afscheidsalbum voor een collega, ondanks vele technische problemen en 'tegenwerking'van TNT, in zeer snelle tijd klaargemaakt. Het resultaat was een boek om trots op te zijn. Goeie eenvoudige handleiding (ook voor beginners als ik), een help desk die zowel via telefoon als e-mail goed te bereiken is. Ik heb dit bij andere aanbieders veel slechter meegemaakt. Een absolute aanrader. Terecht een no. 1 positie. Ga zo door in de toekomst.
  08-07-2009
  Heidi
  Deze week mijn eerste fotofabriekboek ontvangen. Het ziet er erg mooi uit. Ook kreeg ik volledige medewerking om het boek ivm met wat tijdsdruk op tijd in huis te krijgen. Perfect.
  Volgende keer weer weer fotofabriek voor mij
  08-07-2009
  Mario
  Voor mijn moeder haar 80ste verjaardag heb ik een fotoboek samengesteld met foto's van de hoogtepunten en mooiste herinneringen van haar hele leven, van meisje van 8 jaar tot nu. Door de zeer uitgebreide mogelijkheden van fotofabriek.nl is het een prachtig kado geworden. Het keurig op tijd geleverde boek is echt vakwerk en dat voor een keurige prijs. Complimenten.
  22-06-2009
  Coby
  In mei een album besteld met foto's van een fantastische race dag op Zandvoort. Dit leek me een leuk vaderdag cadeau. Ergens was er iets mis gegaan want ik kreeg het album maar niet.
  Gemaild met Eric en nog dezelfde dag kreeg ik antwoord terug. Hij heeft een en ander uitgezocht en van de bestelling een spoed gemaakt zodat ik net voor vaderdag het album per post toegestuurd kreeg.
  Eric, nogmaals bedankt voor de geweldige service. Ik zal zeker nog vaker bij jullie bestellen.
  22-06-2009
  Ria
  De albums zijn heel makkelijk te maken. Ik heb al een aantal albums gemaakt. Je kunt de sjablonen gebruiken, maar je kunt ook heel makkelijk zelf een indeling maken.
  Na bestelling heb je je album heel snel in huis, vaak na een paar dagen al.
  15-06-2009
  Roos
  Onlangs bestelde ik voor de eerste maal een fotoalbum, ik deed dit bij fotofabriek alhoewel de benaming mij wat afstootte (!). Maar gelukkig ben ik niet bedrogen uitgekomen, en is het fotoalbum zeer mooi! Daarbij kon ik de foto's vlot ingeven, veel keuzemogelijkheden waren voorhanden. Eén klein minpuntje: sommige opgegeven sjablonen konden niet altijd gebruikt worden.Ondertussen heb ik een tweede album ontvangen van extrafilm (bestelling met 'aktievoorwaarden'dwz een gratis album! ja, dat laat je niet liggen..), dat was ook goed en hier was het pluspunt : meer 'fantasie'mogelijkheden qua sjablonen en bijkomende tekeningen enz.
  12-06-2009
  Jaap
  Vandaag eerste album van Fotofabriek ontvangen. 30x30cm en maximale dikte (74p.) met zijdeglans. Geweldige kennismaking. Ik had hem op de zaak laten bezorgen. Collega: normaal houd ik niet van vakantiefoto's bekijken van anderen, maar nu heb ik zoiets van: geef dat boek eens hier! Op gekalibreerde monitor alle foto's bewerkt met optimaal contrast en verzadiging. Bij afdrukken via Kruidvat etc gaat dat door hun autocolor acties vaak fout en komt alles overdreven over. Nu helemaal zoals ik het had bedoeld.
  Ook de wijze van inbinden is klasse. Dit samen met de papierkwaliteit geven de suggestie dat het om een boek uit de winkel gaat. Ter info: ik werk bij een dagblad en daar ging hij bijna met de te recenseren boeken naar de reisredactie...
  Klein minpuntje: foto voor- en achterkant hebben onverwacht een witrandje terwijl paginavullend bedoeld.
  Service was ook goed. Na lange upload 's nacht bestelling afgemaakt, maar door heen en teruggaan in de browser en door mijn slechte controle 's nachts akkoord gegeven op 2 boeken. Werd beetje te duur. Onmiddelijk mail achteraan gedaan en ondanks dat 's ochtends productie al was begonnen hoefde ik alleen 1 boek te betalen en paar euro bankkosten. Opnieuw via de op dit forum al meer geroemde Erik.
  Tenslotte is ook de software perfect. Spreads over meerdere pagina's, klikken op grid, pagina's bij/af/verplaatsen. Beste tot nu toe. Voor trouwalbums doe ik Phototools, maar voor boeken is dit met stip mijn topper.
  10-06-2009
  Meriam
  Zoals eerder beloofd in een andere review elders, zou ik laten weten wanneer ik een goede vervanger zou hebben gevonden voor Fotoproducts4u. Nou die ik heb de naam is FotoFabriek.nl. Perfecte software met de meeste mogelijkheden (ik denk dat de Claudia hieronder zich niet goed verdiept heeft, of aandelen Fotobuch ;-)), uitstekende klantenservice, deskundig en snel. Supersnelle bezorging, mijn XL album met premium papier, in 4 dagen op de mat. De kwaliteit de beste van de hier aanwezige top 5 (ik heb ze allemaal gehad). Kortom vandaar een tien met een griffel, al helemaal omdat de klantenserice mij liet weten dat ze binnenkort ook gaan komen met fotobladen en een 30 bij 40 boek.
  De software wordt inderdaad bij een groot boek met zware foto's wat trager, maar te doen, tip die ik kreeg 'kies eens tussendoor voor Opslaan/Optimaliseren.

  Kortom de nummer 1 hier is inderdaad ook mijn nummer 1, ik hoop dat ze het volhouden.
  04-06-2009
  Linda
  Prima! De software werkt heel gemakkelijk en je kunt leuke dingen met de foto's doen. Goede service en snelle levering. En een heel mooi eindresultaat! Na mijn eerste bestelling heb ik hetzelfde fotoalbum heel gemakkelijk nog een aantal keer nabesteld voor mijn familie.
  04-06-2009
  Jan
  Had al 2 andere fotoalbums laten maken bij 2 andere aanbieders, toen ik de software van de Fotofabriek gebruikte voor mijn derde album. Ik had een aardig vergelijk, en moet zeggen er zitten een hoop mogelijkheden in deze software, en het uiteindelijke resultaat van je creativiteit en de software hebben een prachtig album opgeleverd. De foto's afgedrukt op satijnpapier geven een prachtig resultaat

  Een puntje voor het programma wat misschien wel handig is d.i.: dmv een kleur in de foto met een pipetje aan te wijzen, die kleur als achtergrond te kunnen gebruiken.

  Heb hier inmiddels met Eric over gemailed, en en de RGB nummers van de kleuren kan je met ieder fotobewerkings-programma achterhalen, en gebruiken voor een achtergrondkleur.

  Deze tevreden klant weet wel waar hij zijn volgende album laat printen: BIJ DE FOTOFABRIEK

  Veel succes met het creatief bezig zijn met de software van de Fotofabriek
  29-05-2009
  Michel
  De afdrukkwaliteit van Fotofabriek kan mij niet imponeren. Op basis van de ervaringen die ik hier lees had ik beter verwacht. Ik had gekozen voor premium satin papier (meerprijs) maar ik vind de kleuren er niet uitspringen, en wat mij het meest stoort is de korrelige structuur die vooral zichtbaar is in gezichten en op b.v. blote armen. Dit terwijl de originele foto's prima van kwaliteit en ruisvrij zijn. Verder is de rugtitel links op de vooromslag afgedrukt i.p.v. op de rug. Ik heb e.e.a. aan de Fotofabriek voorgelegd (contact Eric), en op hun advies het boekje en de originele foto's op CD naar hun toegestuurd zodat zij dit konden bekijken. Uiteindelijk was hun conclusie dat het album goed was afgedrukt en dat er niets mis is met de afdrukkwaliteit. Daarop kreeg ik hetzelfde album ongewijzigd weer retour, dus zelfs met nog steeds een verkeerd geplaatste rugtitel. Normaal druk ik zelf mijn foto's af op een fotoprinter en dat ziet er vele malen beter uit. Hun argument is dat je drukwerk niet kan/mag vergelijken met een chemische print of met die van een (goede)fotoprinter. Maar ja, als je zelf print is dat wel je referentie.
  29-05-2009
  Claudia
  Ik begrijp werkelijk niets van het hoge cijfer van fotofabriek voor de
  software. Ongetwijfeld is de kwaliteit goed, net als de service, maar daar kan
  ik niet over oordelen. Ik ben namelijk al afgehaakt op de software! Tuurlijk;
  iedereen kan met de software werken, maar de mogelijkheden zijn zoooo ontzettend
  beperkt. Geen handige achtergronden of leuke cliparts. Alle product sjablonen
  zijn voor rechthoekige foto's, je zult per foto de vorm moeten veranderen.
  Weinig vormen mogelijk voor je foto's (in vergelijking tot fotobuch), opmaakmogelijkheden voor
  foto's zeer beperkt (eigenlijk alleen sepia/zwart-wit en negatief, in fotobuch
  eindeloos veel meer). Geen kleur met pipet kunnen pakken van een foto om die
  bijvoorbeeld in een tekstvak te kunnen verwerken. Enzovoorts enzovoorts.....
  Overigens vind ik het programma niet supersnel, hij moet soms best een poosje nadenken voor je verder kunt.

  Voordelen zijn wel het gebruiksgemak en de mogelijkheid om tekst te buigen vind ik prachtig. Verder werkt het aanpassen van foto's erg mooi (zeker ook de witbalans). Maar dat maakt het voor mij toch geen supercijfer.....

  Ik wilde eens wat anders proberen, omdat bij fotobuch de software alleen in engels en duits verkrijgbaar is, en NLs dan toch makkelijker is, maar echt.... ik ga hard hollend weer terug, naar de alleskunner fotobuch!
  27-05-2009
  Maarten
  Vandaag mijn foto-album binnen gekregen. Kwalitatief zeer goed! Overtrof mijn verwachtingen. XL foto-boek liggend, maximaal aantal pagina's, extra dik papier. Papier is erg mooi, foto's zijn precies zoals ik ze verwachtte qua kleur en dergelijke. Binding is mooi en netjes afgewerkt, rugtekst netjes in het midden.

  Snelle levering. Goed verpakt.

  Prettige software. Enige nadeel daarbij is dat je niet een enkele pagina kunt invoegen, maar er altijd twee moet doen. Je kunt dus niet een foto tussenvoegen, zonder de rest te moeten verplaatsen.

  Maar verder alles top! Ik doe het voortaan bij Fotofabriek!
  27-05-2009
  Marcel
  Na 2 slechte ervaringen met een andere aanbieder van fotoalbums en na het lezen van de goede ervaringen op deze site,ook maar eens een fotoalbum bij fotofabriek besteld.De software vindt ik nogal omslachtig en lastig om mee te werken. Zo vond ik het moeilijk om foto's perfect met elkaar uit te lijnen ondanks het uitlijn raster.
  Ook vindt ik het jammer dat je voor kaders en achtergronden geen kleur uit de foto kan nemen zoals bij Albelli.
  Maar goed, na 3 werkdagen het album netjes thuis ontvangen.Ik heb het album met zijdeglans afwerking gekozen, maar ook bij deze aanbieder vindt ik de scherpte van de foto's erg tegen vallen.
  Foto's geprint door mijn 5 jaar oude huis, tuin en keuken printer van HP doet dit vele malen beter.
  Als dit de kwaliteit is van alle online afdrukcentrales, hoef ik geen albums meer bij deze te bestellen. Zonde van het geld. Ik heb onlangs gelezen dat Profotonet ook fotoalbums gaat maken, hier heb ik met mijn foto's altijd uitstekende resultaten mee gekregen. Ik zal het in de toekomst zeken eens bij profotonet proberen.
  27-05-2009
  Paulette
  Ik werk voor een groot adviesbureau en één van onze opdrachtgevers wilde zijn rapport in een luxe uitvoering gedrukt zien met veel foto's en een harde kaft. Na heel wat offertes bij boekbinders bleek fotofabriek onze redder in nood. De oplage was geen probleem, de prijs was goed en het resultaat is professioneel. We hebben prima hulp gekregen bij het opmaken van de bestanden en het afwikkelen van de betaling. Collega's en opdrachtgever zijn zeer tevreden over het eindproduct. We laten de boekwerken nu ook aan andere klanten zien, die eveneens enthousiast reageren. Kortom, we komen terug bij fotofabriek.
  Behalve foto's en veel tekst zaten er ook kaarten in de boekwerken die over twee hele pagina's waren verdeeld. Daarvan hebben we geleerd dat we iets meer marge in het midden moeten aanhouden. Een tip voor de volgende keer. Eric bedankt voor al je hulp.
  19-05-2009
  Karin
  De site online foto services geeft een goed beeld van de mogelijkheden per aanbieder. door te zoeken op kwaliteit kwam ik bij deze aanbieder terecht, volstrekt willekeurig eigenlijk. De lovende kritieken die je leest zijn inderdaad waar!. Gemakkelijke software waar je hele mooie creaties mee kunt maken, veel verschillende mogelijkheden om pagina's op te maken en effecten om foto's weer te geven.

  Het enige probleem dat we gehad hebben is de bezorging. het heeft meer als een week geduurt voordat het album gearriveerd was, maar dit is enkel en alleen te wijten aan de TNT. Na enkele dagen heb ik contact opgenomen om aan te geven dat ik het album nog niet ontvangen had, de klantvriendelijkheid heeft men bij fotofabriek hoog in het vaandel, erg prettig om serieus genomen te worden!

  Als je iets moois wilt kan ik de fotofabriek zeker aanbevelen!
  15-05-2009
  Sandra
  Afgelopen april zijn wij getrouwd en hebben besloten om ons trouwalbum te maken en te bestellen bij fotofabriek.
  ik heb het luxe album vierkant besteld met de pagina's in hoogglans. ik ben er een heel groot aantal uren mee bezig geweest en om een mooi boek te maken waar we nog vele jaren plezier van mogen hebben maar wat niet onder mocht doen voor een digitaal boek gemaakt bij een proffesioneel fotograaf.
  De uitkomst is fantastisch! het trouwalbum is geweldig geworden. De software is makkelijk en goed te gebruiken en geeft vele opties. Zodra je het even onder de knie hebt een aantal pagina's hebt gedaan gat het als vanzelf.
  Het uploaden gaat erg gemakkelijk en een goede uitleg over de foto's zodat je eventueel nog aanpassingen kunt doen aan de hand van de voorgeschreven kwaliteit van de foto en aanwijzingen die worden aangedragen.
  eenmaal thuis is de kwaliteit harstikke mooi en het gebruik van de hoogglans bladzijde maakt het echt een luxe album. Al met al het doet niet onder voor een album gemaakt door een fotograaf.
  een aanrader voor een ieder die een mooi album wil!!!!
  15-05-2009
  Rudy
  Ik had ervaring met 2 andere fotoboek leveranciers; het aspekt waar ik met name niet zo tevreden over was, is de papier kwaliteit. Voor een album wat ik gemaakt heb voor een fotografie workshop , was ik met name op zoek om de indruk te wekken dat het een professionele fotografie boek is. Ik ben daarom speciaal gaan zoeken naar leveranciers die kwaliteit in het algemeen en papier kwaliteit specifiek hoog hebben staan.

  Uiteindelijk heb ik gekozen voor de fotofabriek en ben zeer tevreden over de kwaliteit van het Premium Satin papier. Het doet niet onder voor de kwaliteit van een catalogus die ik laatst gekocht heb bij een foto-expositie - professioneel .
  15-05-2009
  Marius
  Heb een eenvoudig fotoalbum (met spiraalbinding) bij Fotofabriek laten afdrukken. Eerst een proef om te zien hoe het er uit kwam te zien en daarna een aantal extra exemplaren (voor de kinderen) met verschillende papiersoorten. Algemene indruk van de software is: even wennen maar al snel kun je er goed mee uit de voeten. Heb zelf wat sjablonen gemaakt die dan als 'gebruikerssjabloon'worden opgeslagen en eenvoudig toegepast kunnen worden. Heel handig! De basis papiersoort geeft een heel goed resultaat. Ik heb ook afdrukken laten maken in Premium Satin en in hoogglans. Van deze laatste soort ben ik niet erg onder de indruk. Is mijns inziens zijn meerprijs niet waard. Premium Satin is erg mooi en inderdaad iets beter dan het normale basis papier. Als je dus iets echt top wilt maken kun je daarvoor kiezen.
  Snelheid van levering was steeds dik in orde. Na 2-3 werkdagen lag de bestelling in de bus.
  Al met al ben ik zeer tevreden over Fotofabriek en zal er in de toekomst zeker gebruik van blijven maken.
  15-05-2009
  Marjolijn
  Eerste indruk is prima. Leuke software, Snelle levertijd (3 dagen), goede kwaliteit op standaard papier.
  15-05-2009
  Robert
  Fantastische service in vergelijking met andere aanbieders. Enorm snelle levering en prachtig resultaat!
  Een aanrader voor een ieder die een mooie herinnering wil hebben.
  15-05-2009
  Tom
  Na een aantal ervaringen - minder goed - met andere aanbieders ditmaal fotofabriek geprobeerd.
  Luxe versie in liggend A-4 formaat met glans.
  De software is gemakkelijk en werkt uitstekend. Ook kun je vooraf exact zien hoe het resultaat zal zijn, zowel qua lay-out als kleur en scherpte.
  De bestelling was binnen 5 werkdagen bij mij thuis.
  Het resultaat vind ik - in 1 woord - prachtig.
  Ik zal zeker vaker bij fotofabriek bestellen.
  15-05-2009
  Marga
  Na eerder twee fotoboeken besteld te hebben wilde ik een nabestelling doen bij de fotofabriek. Helaas bleek ik alles gewist te hebben vanaf mijn computer. Eric van de fotofabriek heeft mij bijzonder goed geholpen en mijn bestelling teruggevonden!
  Dus nogmaals 5 mooie fotoboeken besteld en daarbij een serie visitekaartjes, die er erg goed uitzien. Een pluim!!
  14-05-2009
  Jane
  Via Fotofabriek.nl heb ik het 'luxe album staand' gemaakt met foto's van een weekendtrip. De software is erg intuitief en uitgebreid. Je kunt sjablonen gebruiken of alles helemaal zelf bepalen. Het programma biedt een 'preview' waarmee je goed en getrouw kunt zien hoe het eindproduct er daadwerkelijk uitziet. Uploaden gaat makkelijk en geeft nog een extra check mocht er iets niet helemaal regulier zijn.

  Ook een paar keer contact gehad met de klantenservice over wat standaard dingen. Snel en deskundig antwoord gekregen. Prima!

  Toen ik mijn album daadwerkelijk in handen had was ik heel erg blij met het resultaat! Het voelt degelijk aan en de pagina's waren stuk voor stuk plaatjes geworden! Het standaard papier is van stevige kwaliteit. En de kleuren van de foto's waren prima.

  In deze tijd van digitale camera's en pc's vergeten we soms hoe leuk het is om weer eens wat foto's in handen te hebben en hoe leuk het is om door een album te bladeren en dat aan anderen te laten zien. Het is echt een aanrader om een album te maken! In een dag of 2 heb je al een verbluffend resultaat.
  04-05-2009
  Mark
  Na wat teleurstellingen bij andere aanbieders heb ik dit jaar de foto's van mijn Laos & Cambodja vakantie bij Fotofabriek laten afdrukken. De keuze was gevallen op het Luxe A4 album zonder hoogglans.
  De software is vrij gemakkelijk in het gebruik. Er waren weinig sjablonen in 2:3 formaat beschikbaar, maar die waren snel zelf te maken. Het uiteindelijke resultaat was verrassend veel beter dan mijn vorige ervaringen met fotoalbums.

  Door deze positieve ervaring ben ik meteen begonnen een boek van een vorige vakantie te maken. Van Fotofabriek kreeg ik mailtje dat zij nu ook de papiersoort Premium Satin leveren. De omschrijving van dit papier paste precies bij mijn idee over foto's kijken.

  Ik heb dit boek ondertussen ook binnen en ben zeer tevreden met het resultaat. Het is net geen foto maar ik heb tot nu toe geen mooier drukwerk gezien. De kleuren lijken er nog iets beter uit te komen dan bij het standaard papier en dat is ook al erg goed.

  Daarnaast is de communicatie met de Fotofabriek erg plezierig geweest. Op vragen krijg je een echt antwoord, ook als je technische vragen hebt als DPI en kleurruimte.
  23-04-2009
  Nico
  Na een aantal producten te hebben afgenomen van fotofabriek met uitstekende resultaten, was ik begonnen aan een volgende hardcover. Ik heb er uitgehaald wat er in zat qua software en tot slot had ik alweer een prima product. Ik had alleen een klein probleempje met deze zending en na telefonisch contact met Eric hebben ze het probleem prima opgelost. Ik had al als eerste al een mening gegeven over Fotofabriek en ze zijn voor mij nog steeds de beste. Prima Producten en een geweldige Service. Bedankt Eric.
  14-04-2009
  Rob
  Ik ben zeer onder de indruk van de mogelijkheden van uw programma:
  Het is 'by far the best !'
  Nadat ik lang had geworsteld met andere programmas heb ik met 'fotofabriek' twee albums in een paar dagen in elkaar gedraaid. Geen handleiding nodig...De resultaten zijn perfect!
  Alle andere programmas heb ik van mijn computer verwijderd!
  Uw mogelijkheden (en snelheid van levering) overtreffen die van de meeste aanbieders.

  De enige 2 opmerkingen die ik moet maken zijn:
  dat je een zware comuter nodig hebt als je meer dan 36 paginas wil vullen. De computer wordt dan traag.
  dat ik zelf de voor en achterkant door elkaar gehaald heb, dat zou iets duidelijker aangeduid kunnen worden.
  10-04-2009
  Ronald
  Na vele goede ervaringen met de Aldi toch eens ander geprobeerd. Werkt prima. Toch wel 1 groot minpunt zijn de tekstvakken. Deze breken aan het einde af (prima), maar te laat, waardoor op de pagina de laatste letters van een regel vaak wegvallen. Je ziet dit wel in de preview maar betekent wel dat je zelf harde regeleindes moet maken.
  Uiteindelijke kwaliteit boek goed, maar toch niet goed opgelet en 2 letters weggevallen :-(
  08-04-2009
  Talia
  Vorige week kwam ik op het idee om een geboortehoroscoop die ik heb laten maken voor mijn moeder te combineren met foto's in een document.
  Ik kwam op deze site en zag allerlei lovende woorden over fotofabriek.
  Aangezien het kort dag was heb ik contact opgenomen om te vragen of het mogelijk was om het nog te leveren. En ja hoor. Vandaag is het boek afgeleverd en het resultaat is prachtig. Precies zoals de preview!
  De service van fotofabriek vind ik perfect! Ze zijn ontzettend klantgericht!
  De software heeft vele mogelijkheden. De eerste keer moet je daar even de tijd voor nemen. Het programma geeft aan welke foto's je al hebt gebruikt en hoe de kwaliteit van die foto's is. Hoe handig! Het uploaden vind ik nog vrij lang duren, maarja het is dan ook een groot en zwaar document.
  Ik heb mijn foto's zelf bewerkt. Ik gebruik hiervoor photoshop of photoimpact.
  Ik ben tegenwoordig niet meer zo snel onder de indruk van bedrijven, zeker niet via internet. Het gaat ze vooral om de poen, maar kwaliteit, service, nazorg ho maar!
  Als fotofabriek zo doorgaat blijf ik klant.
  08-04-2009
  Pieter
  Na een aantal eerdere ervaringen met andere aanbieders heb ik onlangs een fotoboek besteld bij Fotofabriek. Het betreft een Luxe Album XL 30x30, 52 pagina's in hoogglans.
  Belangrijk was voor mij het feit dat Fotofabriek het fotoboek kon afdrukken op basis van een door mij aangeleverde PDF. Voor de opmaak van het fotoboek heb ik namelijk gebruik gemaakt van Indesign CS4. Aangezien ik hiervoor wat extra informatie nodig had zoals maten, bleeds, kleurruimte e.d. heb ik een aantal keren mailcontact gehad met Fotofabriek. De beantwoording van deze mails was steeds deskundig, snel en compleet. Een compliment waard!
  Het boek werd netjes geleverd binnen de 5 werkdagen. De kleuren van de afdrukken zijn consistent en komen geheel overeen met de kleuren zoals deze op mijn gekalibreerde beeldscherm getoond worden. De kwaliteit van het printwerk van zowel de omslag als het binnenwerk is van hoogstaande kwaliteit, uiteraard in aanmerking nemend dat het hier om digitaal printwerk gaat. Het hoogglansvernis lijkt enigszins gevoelig te zijn voor krassen.
  De afwerking en de binding zijn keurig uitgevoerd en oogt verzorgd. Prettig detail voor de iets meer eisende foto liefhebber: Fotofabriek drukt af op 300dpi en kan de kleurruimte AdobeRGB aan.
  Kortom: voor mij een bijzonder prettige ervaring met Fotofabriek. Een mooi product, perfecte service, deskundige helpdesk en levering volgens afspraak!
  03-04-2009
  Ineke
  Ik heb alleen maar lof over de fotofabriek.
  Prachtig is mijn boekje geworden en zo snel geleverd.
  Binnen 3 dagen had ik hem in huis.
  De klantenservice was zeer behulpzaam en het bestelprogramma prima te doen.
  25-03-2009
  Mia
  Het 100 pagina tellende familieboek wat ik gemaakt heb is werkelijk prachtig geworden. De kleuren zijn precies zo als ik ze in de preview had zien staan. Ook de rest van de familie was enthousiast en verrast over het resultaat.
  Hoe langer je met het programma werkt, des te meer mogelijkheden je ontdekt waardoor het resultaat alleen maar mooier wordt. Wellicht kan men in de handleiding nog meer info geven op welke manieren het programma zoal te gebruiken is.
  Als ik vragen of problemen had werd ik of via de telefoon of via de mail goed en snel geholpen; petje af voor deze goede service.
  Ga zo door!
  25-03-2009
  Marga
  Mijn eerste fotoboek van de fotofabriek heb ik binnen en ik ben er erg tevreden over.
  Het boek ziet er goed uit, de bestelsoftware duidelijk en de maak- en aflever- service prima en snel.
  25-03-2009
  Dick
  Na eerst een aantal fotoboek online drukkers te hebben geprobeerd, ben ik blijven steken bij de fotofabriek.
  Er was eerst een misverstand over welk boek er gemaakt moest worden. Het was niet geheel duidelijk dat ik graag een medium ringband wilde hebben, dus stuurden ze mij (binnen 2 dagen ) een softcover.Het zag er mooi uit maar dat was dus niet de bedoeling.Na telefonisch overleg ( met Eric, ook prettig dat je gewoon kan bellen met iemand die er ook verstand van heeft), is er besloten om een nieuwe te maken. Dit was om vrijdagmiddag 3 uur. Ik zou het prettig vinden om het zo snel mogelijk te hebben.
  Er is beloofd dat ze het die vrijdagmiddag nog gingen maken en diezelfde dag op de post zouden doen.
  Tot mijn stomme verbazing werd de volgend dag mijn ringband medium thuis bezorgd.

  Ik ben over de uitvoering zeer te spreken, en over de service heb ik al genoeg gezegd.
  18-03-2009
  Jan
  Deze maand voor het eerst een digitaal album gemaakt,30 x 30 met harde kaft. Met de software van Fotofabriek was het een prettige klus, erg gebruiksvriendelijk. Voor het verzenden worden de pagina's gecontroleerd op fouten zodat je deze nog kan corrigeren. De uitvoering glanzend geeft een zeer mooi resultaat. De kleuren en scherpte waren uitstekend.Al met al is het een prachtig album geworden.
  Een aanrader.
  16-03-2009
  Patrick
  Ik heb uw site veelvuldig geraadpleegd in mijn orientatie naar de juiste aanbieder van fotoboeken en wil graag mijn steentje aan uw website bijdragen door nu zelf ook een recensie te schrijven. Bij deze.

  Graag stuur ik u hierbij mijn recente ervaring met Fotofabriek.nl. Ik ben een fanatiek natuurfotograaf en stel hoge eisen aan de afdrukkwaliteit. Ik schiet mijn natuurfoto's in RAW formaat en investeer niet alleen veel tijd en energie in het maken van de foto's in het veld, maar ook in beeldbewerking met Photoshop om de optimale kwaliteit uit de foto's te halen. Omdat ik een vierkant album wilde maken waarbij zowel staande als liggende foto's op A4 formaat konden worden afgedrukt kwam ik in november 2008 uit bij Albumprinter, omdat zij op dat moment als een van de weinigen een vierkant XL (30 x 30 cm) maakten met een eigen foto op de cover. Dit album voldeed helaas bij herhaling niet (foto's te donker, te rood en met een te lage resolutie). Uiteindelijk kwam ik bij Fotofabriek terecht. Vooraf heb ik telefonisch contact gehad met hun helpdesk en tips gekregen hoe de optimale kwaliteit kon worden gekregen om zo teleurstellingen als met Albumprinter te voorkomen. Het album dat ik vervolgens van Fotofabriek ontving, onderscheidde zich sterk van dat van Albumprinter: optimale scherpte en veel betere kleurweergave van het binnenwerk (hoewel de kleuren iets fletser waren dan de bestanden in Photoshop op mijn gekalibreerde beeldscherm, zij het wel identiek aan de weergave van de foto's in hun eigen software). Wat echter tegenviel was de cover. De hardcover was aan de dunne kant en de kleurweergave en scherpte waren beduidend minder dan bij het binnenwerk. Om die reden heb ik me weer tot hun helpdesk gericht. Daar verzocht de zeer behulpzame Eric mij mijn opmerkingen per mail door te sturen zodat ze hier werk van konden maken. Zo gezegd zo gedaan. Snel kreeg ik een e-mail van de eindverantwoordelijke van Fotofabriek waarin hij mij verzocht als testklant mee te werken aan de continue verbetering die ze met hun product nastreven. Dat heb ik gedaan en het uiteindelijke resultaat mocht er zijn. De dikte van de cover is nu structureel aangepast, in de tussentijd heeft men een nieuwe printer in gebruik genomen om het probleem met de coverkwaliteit te tackelen en bovendien is dikker papier in het binnenwerk gebruikt. Ik kreeg het verzoek van Fotofabriek om de premiumversie van hun vierkante XL boek te testen die binnenkort op de markt verschijnt. Dit premiumalbum biedt de kwaliteit waar ik - pixelpeeper als ik ben - naar streefde. Een kleurweergave die geheel overeenkomt met de kleurweergave in Photoshop (op gekalibreerd beeldscherm) en een werkelijk uitstekende scherpte en contrast. Bovendien is het gebruikte papier gesatineerd wat het echt boek afmaakt. Als ik heel kritisch ben, vind ik dat de kleurverzadiging van de cover nog nét iets beter kan, maar de scherpte is ook hier dik in orde. Al met al is het premiumalbum echt van hoge kwaliteit (volgens mij echt het beste in de markt). Fotofabriek geeft aan zich op het topsegment (semi)professionals te richten. Ik denk dat dat ze daar heel goed in slagen. Hun service heb ik echt als uitzonderlijk ervaren. Ik weet wel waar ik mijn volgende fotoboeken laat printen.
  Voor alle duidelijkheid. Ik ben een gewone, zij het zeer kritische fotoconsument en hoewel ik door de hele gang van zaken veel sympathie voor Fotofabriek heb gekregen, ben ik op geen enkele manier aan dit bedrijf verbonden.
  13-03-2009
  webmaster
  Hieronder staat de reactie van Fotofabriek op de ervaring van Roelof (12-03-2009):

  Er is ons geen enkele leverancier bekend die hoogglans gratis aanbied, wellicht als een standaard product maar dan zal het altijd meer kosten dan hetzelfde product zonder hoogglans, hier zijn wij nagenoeg 100% zeker van. We hebben Roelof aangeboden zijn boek terug te sturen en zijn foto’s om dit te onderzoeken, evenwel daar heeft hij geen gebruik van gemaakt, onder het mom van; 'mensen in zijn omgeving het boek wel mooi vonden', 'hij wellicht te kritisch was' en 'hij geen mensen in diskrediet' wilde brengen (bewijs van deze email communicatie doorgezonden naar onlinefotoservices.nl). Kortom wij betreuren deze gang van zaken ten zeerste, immers er is geen gebruik gemaakt van de geboden gelegenheid de bevindingen te onderzoeken, maar wel wordt er hier een stelling geplaatst die dus niet verifieerbaar is door beide partijen. Dit terwijl wij elke bevinding serieus nemen en altijd een passende oplossing aanbieden.
  12-03-2009
  Roelof
  Na de positieve beoordeling op deze site besloten om fotofabriek ook eens te proberen. Vlotte levering en handige software (met meer opties dan veel andere programma's) maar belangrijker is hoe men met vragen en klachten omgaat. Na een eerste mailwisseling met de sympathiek overkomende Eric bleef het stil op mijn vraag over de hoogglansoptie van 10 euro; een optie die door verschillende andere leveranciers gewoon standaard toegepast wordt. Ook de afdrukkwaliteit bleef achter bij vergelijkbare boeken van bijvoorbeeld (de veel lager gewaardeerde!) Kruidvat. Zo zijn de kleurverlopen in luchten niet egaal maar streperig. Geen echte aanrader dus.
  11-03-2009
  Paul
  Luxe album gekozen vierkant harde kaft.
  zeer goede begeleidende service (ontbrekende foto werd tijdig over gemaild door medewerker Erik en goede, prettige communicatie per mail over en weer.
  mooi, stevig album.
  Software; goed bruikbaar. Niet moeilijk.
  De bezorging was op tijd ,het album was goed ingepakt en het album zelf zag er mooi uit.
  Dus: top.

  Met vriendelijke groeten, en wellicht tot een volgend album.
  11-03-2009
  Moxie
  Lekker uitgebreide software met heel veel opmaakmogelijkheden. Handige rasterlijntjes en uitlijnmogelijkheden om alles netjes in het 'grid' te krijgen.
  Programma leest ook GIF-bestanden, nuttig voor uitsnedes met transparante achtergrond.

  Helpfunctie is erg summier, ook de pdf-handleiding beschrijft volgens mij niet alle opties. Tip: maak eerst een 'oefenalbum' om alle mogelijkheden uit te proberen.

  Scherp afgedrukte foto's, kleuren zijn correct.
  Onderaan de laatste bladzijde helaas een kleine barcode in een wit vlakje. Deze zie je niet in de opmaak.

  Snelle reacties van de helpdesk op een paar vragen die ik nog had, ook supersnelle verzending (1 dag na upload).
  Ik ga zeker meer albums bestellen!
  11-03-2009
  Mariska
  Inmiddels heb ik twee hardcover, twee softcover en een wire-o fotoboek gemaakt bij Fotofabriek en ik ben heel erg tevreden. Het programma is gebruikersvriendelijk en er zijn veel leuke mogelijkheden om de foto's te bewerken. Ik bewerk de foto's nooit voor in andere programma's. Dat vind ik te ingewikkeld en als ik het resultaat zie vind ik het ook niet nodig. De boeken zien er prachtig uit. De levertijd is ook nog eens heel snel.

  Voorheen heb ik ook bij andere leveranciers fotoboeken gemaakt maar ik merk dat ik het meest tevreden ben over Fotofabriek. Ik heb het gevoel dat het boek met zorg wordt gemaakt en gecontroleerd. Het is echt een aanrader!
  11-03-2009
  Esmee
  Hoogwaardige kwaliteit en perfecte service!

  Deze maand voor het eerst een digitaal album gemaakt met de software van Fotofabriek. Zeer gebruikersvriendelijk en met de mogelijkheid om pagina's in te voegen...
  Levering van het album was zeer voorspoedig, maar de harde kaft met foto-afdruk had een groenzweem en de kleurtoon in het album was vrij grijs. Deze twee punten heb ik voorgelegd aan de klantenservice en binnen een week had ik een nieuw album op de mat liggen waarin beide punten volledig naar wens waren opgelost! Het album is van hoge kwaliteit.

  Fotofabriek heeft er een nieuwe vaste klant bij!
  27-02-2009
  Arend
  Mijn bestelling betrof een fotoalbum 30x30cm, harde kaft 52 pagina's. Nadat ik m'n foto's had geupload, wat overigens met de gedownloade software zeer prettig en zonder enige moeite gaat, Was het even afwachten. Na enkele dagen (5 dagen) kreeg ik een bericht dat er ergens iets niet goed was gegaan met mijn foto's. Tijdens de eindcontrole bleek de kleurstelling niet te kloppen. Volgens dhr. de Vries wilde hij het album in deze kwaliteit niet opsturen. Dit vond hij niet passen bij zoals hij zei, de professionele foto's en opmaak.

  Mij werd gevraagd of ik het album opnieuw wilde uploaden in de gangbare RGB-kleurstelling er zou dan geheel kosteloos een nieuw album gedrukt worden. Ik was hierdoor zeer blij verrast.
  Na een goede week gewacht te hebben kreeg ik de 'foute druk'en de opnieuw gedrukte versie thuis gestuurd. De 'foute druk' was inderdaad niet om aan te zien. Daarentegen was de nieuwe versie van perfecte kwaliteit. Dit dus zonder extra kosten.

  Het kan dus wel... een goede service bieden aan je klanten. In ieder geval wel bij Fotofabriek en dan ook nog een stuk vakwerk afleveren.
  Langs deze weg wil ik speciaal Eric bedanken voor de goede onderlinge communicatie en nette afhandeling...,mijn complimenten!!
  Verder wil ik iedereen die een goed fotoprodukt thuis wil hebben, Fotofabriek aanbevelen.
  17-02-2009
  Ramon
  Ik heb 8 fotoboeken laten afdrukken (84blz, 30x30cm, hoogglans) bij De Fotofabriek en ik ben erg onder de indruk. Ik heb de fotoboeken zelf gemaakt in Adobe InDesign CS4 en een PDF geëxporteerd.

  Omdat het aanleveren van PDF's buiten de normale workflow om ging had ik wat vragen over bleeds, slug, kleurprofielen, versturen, etc, etc... had ik nogal wat mailcontact. Op alle vragen werd keurig antwoord gegeven.

  De kwaliteit van het boek vind ik ook erg goed. De foto's zijn mooi diep van kleur en de scherpte is helemaal top. De harde kaft is bedrukt (en niet met een losse omslag) en de prijs is volgens mij wel concurrerend. Wat mij betreft dus absoluut een aanrader.
  17-02-2009
  Marjorie
  Goede service en je wordt vriendelijk geholpen.
  het resultaat is mooi en je bestelling wordt super snel afgehandeld en verzonden.
  Niet verwacht dat het fotoboek al zo snel in de bus zou liggen. Dat is trouwens ook een positief punt, je hoeft niet thuis te zijn om de bestelling te onvangen.
  05-02-2009
  Quirine
  Wat een geweldige service. De Fotofabriek had een goed prijsaanbieding voor een jaarboek.
  Ik moest het jaarboek (80 pagina's, softcover, geen hoogglans) in zeer korte tijd hebben en ik werd keurig te woord gestaan en een oplossing gezocht. Toen bleek dat de TNT niet echt meezat, hebben zij zelf actie ondernomen en meegedacht! Echt super!

  De software is eenvoudig. Afdrukkwaliteit naar mijn idee prima.
  04-02-2009
  Jeroen
  Op basis van de gebruikerservaringen hieronder heb ik in december bij fotofabriek een boekje gemaakt over een weektrip naar Terschelling.
  De software is gemakkelijk te gebruiken; over het maken van achtergronden, toepassen van effecten etc. kan ik niet oordelen omdat ik foto's zonodig aanpas voordat ik ze importeer.
  De verwerkingstijd is vlot; ik had het boek al binnen een paar dagen binnen.

  Toen ik het boek had uitgepakt was ik teleurgesteld: de foto's waren te donker en hadden een roodzweem. Bovendien zag ik nu pas dat de software een bug bevat in de dialoog voor lettergrootte: ik had 11pt gekozen en verder niet gecontroleerd omdat ik weet hoe dat eruit hoort te zien, maar het resultaat lag dichter bij 13-14pt. [De uiteindelijke lettergrootte wordt correct weergegeven in de preview, maar die had ik alleen gebruikt om even te kijken of de foto's stonden zoals ik ze wilde hebben.] Na deze teleurstelling heb ik contact opgenomen met fotofabriek, en die reageerde snel en adequaat.

  Het lettergrootteprobleem was nog niet eerder gemeld. De leverancier van de software is nu op jacht naar de bug. Met betrekking tot de te donkere/roodachtige foto's werd meteen gevraagd of ik het boek kosteloos terug wilde sturen zodat men kon bekijken wat er was misgegaan en een betere versie kon maken.

  Intussen heb ik een nieuwe versie ontvangen die ook nog eens op glanzend papier is afgedrukt. De kwaliteit is nu een stuk beter; ik vind de foto's wel wat 'onrustig' gerasterd.
  04-02-2009
  Frans
  Naar aanleiding van de goede recensies ook eens geprobeerd. Software is prima. 2 dagen na bestelling had ik het boek al binnen. Het resultaat viel tegen. Over het algemeen wel goede kwaliteit foto's maar gezichten werden erg rood afgedrukt. De slimme correctie deed daar geen goed aan. Bij een mailtje aan de leverancier was het eerste antwoord dat hij het wel grappig vond dat het leek alsof de gezichten erg acne hadden. In tweede instantie werd gesteld dat ook de originelen wel erg rood waren hetgeen niet het geval was. Jammer. Wel werd een kortingsbon uit coulance geboden en werd aangeboden om er nog eens samen aan de telefoon naar te kijken.
  28-01-2009
  Meriam
  Wij hebben al vele aanbieders geprobeerd en goede, slechte en trieste ervaringen gehad met Belgische en ook Nederlandse leveranciers. Wel na alle goede berichten hier was het tijd voor de FotoFabriek.nl. Mooie software veel mogelijkheden al bewerk ik de foto's altijd voor in Photoshop, volgens de medewerker die inderdaad wist waar hij over sprak was het dan het beste om in Tiff op te slaan en die foto's verder te bewerken. Kortom service en software zeer prima, prijzen ook zeker zeer aanvaardbaar, kortom bestellen en wachten in spanning. Het resultaat kan ik kort over zijn, deze is superieur ten opzichte van alles wat we tot nu toe ontvangen hebben, enige minpuntje was dat ik in tegenstelling tot de mensen hieronder 6 dagen moest wachten, maar dat zal het postverkeer van NL naar BE zijn. We hebben het resultaat vergeleken met ons recent nog gekalibreerde scherm en het was nagenoeg 1 op 1 (mijn man is videobewerker vandaar dat wij een dergelijk zeer kostbaar scherm hebben.
  Ik sluit me derhalve gaarne aan bij alle positieve ervaringen hier en kan mij dus niet vinden in de enige negatieve ervaring.
  Ook vanuit Belgie chapeau!
  28-01-2009
  Jorike
  Ik heb via Fotofabriek.nl nu een aantal boekjes 'Luxe Album Small' gemaakt en cadeau gegeven. Mooi formaatje voor oma's om in de tas mee te nemen (foto's kleinkind) he he
  Het was ook een beetje een test om de software te proberen en de kwaliteit te bekijken. Maar beide zijn erg goed! Voor de kwaliteit ga ik dan vooral af op het oordeel van mijn wederhelft, want die is nogal nauwkeurig met zijn oordeel en commentaar, maar die is erg positief. En de software vind ik erg gebruiksvriendelijk. En door de vele mogelijkheden, welke makkelijk toe te passen zijn, wordt je vanzelf wel creatief (als je dat nog niet was) en kun je je helemaal uitleven! Super hoe je bijvoorbeeld met een klik op de knop de foto sepia/zwartwit kan maken, rand/schaduw/kader effecten kan toepassen (en weer weghalen). En ook het invoegen en verplaatsen van pagina's is flexibel.
  Kort samengevat: goede kwaliteit en software! Daarnaast is de service ook top, wat niet onbelangrijk is. Een aantal maal heb ik per e-mail contact gehad en volgens mij altijd volgende dag een reactie gehad.
  Daarom bestellen we dus binnenkort de eerste 'large' size van het Luxe Album met harde kaft. Na vele uurtjes 'knutselen' heb ik de eerste vakantie eindelijk klaar. Helaas heb ik me vergist in het aantal pagina's, want ik had rekening gehouden met 100 pagina's. Maar dat zijn er slechts 80 bij de harde kaft!! Het was de soft cover waar je tot 100 pagina's kunt gaan... :-(. DOM DOM DOM en daar kwam ik dus achter bij pagina 79. Maar goed, daar zijn ze op dit moment mee bezig bij Fotofabriek. Wie weet komt het dan nog goed voor me (eind volgende week waarschijnlijk meer duidelijkheid of uitbreiding tot 10 pagina's technisch mogelijk is voor hard cover), anders wordt het een beetje extra werk.
  Oh ja, in praktijk is de levertijd inderdaad vaak 2 tot 3 werkdagen. Als je eindelijk klaar bent, wil je snel het resultaat zien (ik iig wel) en dan is dat nog een leuk pluspunt.
  27-01-2009
  webmaster
  Hieronder staat de reactie van Fotofabriek op de ervaring van Joost (26-01-2009):

  Wij betreuren de reactie van Joost, temeer omdat hij zich niet eerst tot ons heeft gewend met zijn klacht. Wij verwachten van een (professionele) klant dat deze het verschil tussen een fotoafdruk en een digitaal gedrukt boek kan onderscheiden. De verschillen in productie c.q. wijze van produceren tussen een Kodak Nexpress (onze digitale pers) en een Agfa netlab 2 plus (Profotonet) lijken ons overduidelijk. Klachten over kwaliteit worden door ons altijd zonder discussie direct opgelost. Ondanks het feit dat wij uit eigen ervaring en vooral de ervaringen van onze klanten ervan overtuigd zijn dat wij absoluut een aanbieder zijn met een van de beste prijs/kwaliteit verhoudingen blijft het onrealistisch de afdrukken van een professioneel fotolab te vergelijken met een digitale fotoboek aanbieder. Het feit dat een fotoboek bij een professioneel lab veel duurder zal zijn, is daarvoor al een goede indicatie. Het blijft een keuze, de foto's zijn bij het professionele fotolab beter, teksten, vector en achtergronden zijn in digitale offset beter. De productie technieken verschillen teveel voor een eerlijk vergelijk. De belangrijkste redenen voor ons om niet te kiezen voor afdrukken op fotopapier, zijn de hoge productiekosten en de forse milieubelasting. Onze producten worden op FSC gecertificeerde materialen gedrukt en zijn als enige 100% te ontinkten. Wij zullen contact met Joost opnemen om alsnog zijn vermeende klacht te behandelen.
  26-01-2009
  Joost
  Ik heb vorige week voor het eerst eens zo'n fotoboek laten maken. Aagemoedigd door de positieve verhalen op deze site heb ik hier fotofabriek voor uitgezocht.

  De software werkte goed en gaf voldoende flexibiliteit. Prima. Het boek lag vervolgens lekker snel binnen 3 werkdagen op mijn deurmat.

  Maar wat een tegenvaller was de kwaliteit! Misschien ben ik wel te kritisch; het drukwerk van profotonet is mijn vergelijkingsmateriaal. De blauwe luchten zijn vlekkerig, de scherpte ontbreekt, de kleurverzadiging is tot een onrealistisch niveau opgekrikt. Aan mijn foto's ligt het niet. Bij profotnet kreeg ik perfecte resultaten met dezelfde foto's op een veel groter formaat afgedrukt. Nee dit is een totaal weggegooide 40 euro. Eens en nooit meer.
  20-01-2009
  Gerrit
  Vorige week hebben wij een A4 foto album laten maken. Wij waren meteen erg enthousiast over de kwaliteit van het drukwerk. Het overtrof onze verwachtingen.
  Helaas was er iets mis gegaan. Een van de pagina's was op de verkeerde plaats ingevoegd.
  Ik heb verzocht het album nog een keer af te drukken. Binnen twee dagen hadden wij een nieuwe druk van het album thuis liggen!
  Dus niet alleen goede kwaliteit: ook perfecte service!! Aanrader!
  29-12-2008
  Ella
  Mijn eerste ervaring met Fotofabriek was de bestelling van onze kerstkaarten dit jaar. Vanwege de scherpe aanbieding (2e set wenskaarten gratis) en actie ben ik op de site terechtgekomen. Heel professioneel en zeer gebruikersvriendelijk. De bestelling kreeg ik ondanks de tnt-kerst-drukte snel binnen. Prachtige glanskaarten met mooie enveloppen! Ook vragen over producten worden zeer snel en vakkundig beantwoord! Ik ben super tevreden en kan iedereen fotofabriek aanbevelen!
  22-12-2008
  Miranda
  Ik heb fotofabriek ook uitgeprobeerd na alle positieve reacties en ik moet zeggen, ik vind het top!
  Ik heb kerstkaarten ontworpen met eigen foto's en digitaal gescrapt met sterren en kleurtjes etc. (hopelijk zegt iemand dit iets). Ze hadden een goede aanbieding waardoor je het tweede setje gratis kreeg en je kan de eerste keer een kortingscode aanvragen van 5 euro. Ik was dus voor 10 euro klaar en had daarbij 30 hoogglans kaarten! De software heb ik niet uitgebreid getest omdat ik zelf het ontwerp al met Paint shop pro had gemaakt. De foto's zijn naar mijn idee iets te 'bruin'afgedrukt maar niet storend.

  Ik ben echt erg tevreden, ik had ze ook binnen 3 dagen in huis dus super! Ga ze zxeker nog ene keer proberen met een album.
  Fotofabriek.nl
  Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
  Levertijd 5 dagen
  Grootste maat 90x60 cm
  Bijzonderheden
 • Keuze tussen online of sofware downloaden voor meer opties

 • Verzendkosten
  € 3.95 - 6.95

  Betalingsmogelijkheden
  internet bankieren, credit card, eenmalige machtiging
  Hieronder staat een selectie van een aantal producten met bijbehorende prijsindicaties. De aanbieder heeft nog meer producten.
  90 x 60 € 49,99
  30 x 20 € 14,99


  Gebruikerservaringen:
  04-01-2012
  Sebastiaan
  2 foto's van de kinderen op canvas (60 bij 40) laten afdrukken voor de kerst. Ze zijn prachtig! Ook de canvas afbeeldingen. ;-)

  uploaden en bijsnijden ging makkelijk met het online programma. Dus niet hetzelfde als de fotoalbum software.

  Ik wilde eigenlijk een andere aanbieder testen, maar weet van Fotofabriek dat de kleuren van de albums altijd uitstekend zijn, dus heb op safe gespeeld.
  05-11-2010
  Brenda
  zeer snelle levering zondag besteld dinsdag al gekregen en zeer mooi gedaan.
  10-05-2010
  Hennie
  Na een valse start met Optimel code, en heel snel reageren van de Fotofabriek, een mooie afdruk binnen de tijd ontvangen.
  Service dus een 10.
  03-09-2009
  Tessa
  Ik heb een doek besteld, waarbij ik ook nog eens via persoonlijk emailcontact duidelijk kon maken wat mijn extra wensen waren, van een zelfgemaakte fotocollage bij fotofabriek.nl, van 60 x 60, en ik was zeer verblijd toen ik de doos opendeed. Goed verpakt, voelt aan en oogt als kwaliteit en bovenal, de foto en kleuren knallen van het doek af!!! helmaal top. hier een indruk.
  27-07-2009
  Marja
  Ik heb via mijn werk als kerst geschenk een keuze kado gekregen. Het was voor de 2E keer en wist eigenlijk niet wat ik wilde. Totdat ik wist dat ik een reis naar Israel ging maken en een foto op canvas wel leuk zou zijn omdat ik er al een had. (ook bij jullie vandaan)
  De service was perfect. Omdat mijn foto niet mooi op het canvas uit kwam (60x60) heb ik via Eric het omgezet in een canvas van 60x90 met een kleine bijbetaling. Omdat dat mij niet lukte heeft Eric het allemaal voor mij geregeld. Geweldig toch!!! Het resultaat is werkelijk prachtig. Ik heb er absoluut geen spijt van dat ik het zo gedaan heb.
  Eric en al de andere medewerkers bedankt voor het schitterende resultaat.
  Voor herhaling vatbaar.
  10-06-2009
  Alwin
  De foto op canvas van de Fotofabriek is perfect! Het is een zeer mooie afdruk, strak op het frame en oogt zeer duurzaam. Ook de service is zeer goed. Na het uploaden van de foto via de website kreeg ik een email met daarin de 'proefafdruk'. Ook werd door de medewerker (Erik) een suggestie voor verbetering gedaan. Door deze suggestie is de foto op canvas nog mooier geworden. Klasse! Twee dagen na het bestellen had ik het canvas in huis! Ik heb gelijk een tweede foto op canvas laten afdrukken.
  12-01-2009
  Jolanda
  ]Ik kreeg via mijn werk een boekje waar uit ik wat mocht kiezen.Daar zat o.a een bon bij van online fotoservices.Daar ik niet zo goed met de computer ben heb ik gebeld met een medewerker(Eric) of ik ook een foto per email mocht doorsturen om op doek te zetten.Het betrof een foto van mijn dochter en zoontje,waarvan helaas mijn zoontje 1 jaar geleden is overleden.Het was geen enkel probleem,en binnen 2 dagen had ik de foto op doek binnen.Geweldige service zeker voor herhaling vatbaar.

  Heel erg bedankt het doek is supermooi,ik ben er erg blij mee en de rest van de familie ook.
  20-12-2008
  Patrick
  Ik heb een Canvas doek besteld 40*30 cm

  het doek was binnen 5 werkdagen binnen.
  Het doek is erg mooi.
  de software die ik heb gebruikt van fotofabriek kan zelf een kind van 4 gebruiken.
  Ja hier gaan meer producten vandaan komen dat weet ik zeker !
  Fotofabriek.nl
  Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
  Producten
  • Fotobladen
  • Visitekaartjes
  • Tuinposter
  • Kalender
  • Geboortekaartjes
  • Plexiglas
  • Wenskaarten
  Levertijd 3 werkdagen
  Online ontwerpen Ja
  Bijzonderheden


   Gebruikerservaringen: Gemiddelde rapportcijfers:
   nog niet beschikbaar!
   01-07-2011
   Monique
   tuinposter - de tuinposters zijn super mooi
   zonder jullie hulp was het me niet gelukt
   nogmaals bedankt
   01-07-2011
   Sietske
   tuinposter - Na uitstekend geholpen te zijn via de mail, kwam vandaag de via fotofabriek.nl bestelde tuinposter bij ons binnen. Wij zijn ontzettend tevreden!
   27-06-2011
   Carolina
   kalender - ik had heel snel een verjaardagskalender nodig en dit was heel snel en prima in orde.
   het grootste pluspunt van de fotofabriek is dat je ze gewoon kan bellen en mailen en je wordt direct geholpen. super!!
   18-06-2011
   Dominique
   kalender - Wat een geweldige service, ik had op korte termijn een kalender nodig. Toen viel de server van de fotofabriek uit.... dacht dat het niet meer zou lukken. Maar iedereen was zeer behulpzaam en ze hebben alles in het werk gesteld om op tijd de kalender te leveren. En het resultaat was ook nog eens prachtig, kwaliteit van het foto materiaal blijft absoluut behouden.
   Dank voor jullie super snelle service!!!
   07-02-2011
   Els
   fotokaart - Losse fotobladen besteld met hoogglans-optie: prachtige kleuren, haarscherpe afdrukken! Foutje bij het afdrukken supersnel en netjes hersteld.
   Ben heel blij dat ik hier losse bladen met hetzelfde formaat als multo-bladen kan bestellen - superhandig!
   Jammer dat er nog geen sjablonen voor beschikbaar waren.
   25-01-2011
   Brigitte
   tuinposter - Tuinposter bestel. Hele goede feedback i.v.m. de foto. Snelle levering en een geweldig resultaat. Zeker een aanrader. Alleen jammer, dat je firefox moet gebruiken, omdat de software van Fotofabriek niet werkt met I.E.
   25-01-2011
   David
   visitekaartjes - Gisteren visitekaartjes bestellt en vandaag al in de brievenbus. Ik ben heel tevreden over de snelle service maar ook over de uitstekende kwaliteit van het product. Echt professioneel. Omdat im met een Mac werk kon ik hun software niet gebruiken. Ik heb daarom met hun PDF up-loader gewerkt. Werkte ook perfect, vereist wel dat je je visitekaartje bijvoorbeeld met Photoshop zelf creëert. Niet voor iedereen dus, maar top resultaat.
   12-01-2011
   Kitty
   kalender - Ik heb online bij fotofabriek een verjaardagskalender gemaakt. Ze hebben een zeer snelle service (binnen 2 dagen) en de kalender is erg mooi geworden.
   06-01-2011
   Carla
   kalender - Wij hebben voor 5 december een kalender laten drukken bij de Fotofabriek. Over het standaard-stramien waren we niet zo te spreken, maar toen bleek dat je ook een PDF kunt uploaden, volledig naar eigen ontwerp. Het resultaat was prachtig en erg snel thuisbezorgd. Zeer vriendelijke en hulpvaardige klantenservice. Alles bij elkaar een aanrader.
   06-01-2011
   Anita
   kerstkaarten - Ik heb zojuist voor het werk kerstkaarten besteld.
   De kwaliteit weet ik nog niet, maar wat wel slecht is, is dat de volumekorting van 30,-- niet werd gegeven omdat ik de kortingscode gebruikt had van 7,50!!! echt makkelijk geld verdienen zo.
   Natuurlijk heb ik meteen gebeld, maar ze zeiden het staat in de voorwaarden..... Ze gaan nog overleggen.. ben erg benieuwd!
   17-09-2010
   Ilse
   kalender - Super kwaliteit (kalender) en heel erg snel ontvangen
   20-07-2010
   Michiel
   verjaardagskalender - Super goed geholpen. Ik werd keurig te woord gestaan aan de telefoon en iedere vraag die ik had werd zowel telefonisch als via email snel beantwoord.

   Normaal vul ik dit soort dingen niet in, maar omdat deze mensen mij zo goed hebben geholpen kon ik het niet laten.

   Ps. het product (de verj kalender) zag er ook nog eens erg mooi uit en (de software) heeft veel opties waardoor je alles aan kan passen naar jouw smaak.
   13-07-2010
   Marjolijn
   tuinposter - Onlangs mijn allereerste tuinposter 50 x 50 cm. af laten drukken door Fotofabriek.
   Erg leuk product. De originele foto is weliswaar wat lichter van kleur maar overkomelijk.
   Wat ik wel een beetje jammer vindt is dat het materiaal trekt bij de bevestigingsringen.
   09-07-2010
   Jessica
   geboortekaartjes - Fotofabriek ontdekt bij de geboorte van mijn dochter,en ik ben uitgegroeid tot een mini onderneming. In 1 woord TOPKWALITEIT.Ben zeer te spreken over de service en werk dan ook graag samen met fotofabriek,met als resultaat een fantastisch geboortekaartje en tevreden papa's en mama's
   16-06-2010
   Jaap-Jan
   wenskaart - Ervaring met bestelling van wenskaarten met eigen ontwerp en foto's.
   Wij zijn erg tevreden over het gebruiksgemak van de software, de kwaliteit van de kaarten is uitstekend (what you see is what you get!) en de bestellingen worden zeer snel geleverd.
   01-05-2010
   Agmaja
   tuinposter - Ik heb een zgnd. tuinposter laten maken van onze honden met de afmeting van 1.00 bij 1.50 meter. Tijdens het plaatsen van de foto werd vermeld dat het een 'matige' kwaliteit was. Aangezien ik de prijs van 50 euro zeer aantrekkelijk vond, heb ik het risico genomen en de tuinposter besteld. De tuinposter is werkelijk grandioos geworden met een megakwaliteit (foto wel gemaakt met Nikon 12.1 mlj.pixels). Snel geleverd!
    
   Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
   Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?