onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go

pixbook

Website pixbook

Ervaringen Geef ook uw mening / ervaring over pixbook! Klik hier.

Bij de verschillende producten staan de ervaringen onderaan de pagina. Hieronder staan de gemiddelde rapportcijfers door onze bezoekers gegeven.

fotoalbums:
 laatste jaaralle ervaringen
  kwaliteit:n.v.t.6.7
  service:n.v.t.8.0
  software:n.v.t.8.0

Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
Afdrukcentrale ?
Levertijd 2 werkdagen
Offline samenstellen
(bestelsoftware)
Ja
Album
 • Soort kaft: pvc semi-doorzichtige hardcover of zwart kunstleer
 • Hoe ingebonden: losbladig
 • Losbladige fotobladen
 • Max. aantal pagina's: ?
 • Bestelsoftware
 • Windows
 • Foto op volledige pagina
 • Bijzonderheden
 • Beste Koop DigitaleConsument juli/augustus 2006.
 • Behalve fotoalbums kunnen ook kalenders of wenskaarten besteld worden.

 • Verzendkosten
  € 0

  Betalingsmogelijkheden
  creditcard of overschrijving
  Hieronder staat een selectie van een aantal producten met bijbehorende prijsindicaties. De aanbieder heeft nog meer producten.
  A4 staand Lederen kaft 20 vellen dubbelzijdig € 39,50.
  A4 liggend Plastic kaft 20 vellen dubbelzijdig voor € 27.50.


  Gebruikerservaringen: Gemiddelde rapportcijfers:
   laatste jaaralle ervaringen
    kwaliteit:n.v.t.6.7
    service:n.v.t.8.0
    software:n.v.t.8.0
  16-06-2010
  Letty
  Bestelde tot 2x toe een losbladig systeem met schroefjes, echt een mooi systeem, aanrader.
  Foto afdruk (hoogglans) matig, kleuren refereren niet aan de werkelijke kleuren, de foto wordt bij pixbook (te) verscherpt.
  Daarin tegen is de fotoafdruk op de cover PERFECT.
  Veel ruis op grote vlakken in de foto's.
  Klantenservice prima, beantwoorden van mail gaat zeer snel.
  Ook de (snelle) software is zeer gebruiksvriendelijk.
  16-06-2010
  Maaike
  Ben ik weer. Aangezien ik zelf heel veel kijk op deze site, reageer ik dus ook bij elk album wat ik maak..sorry als ik wat theatraal overkom...

  Pixbook herkansing....WRONG...Ik krijg een het is niet veel te groen, het is te blauw. Maar we drukken het opnieuw (het is te, dus maakt mij het uit welke kleur). Krijg ik het nieuwe binnen...nou het begint nog enigszins goed...maar al snel zie ik wederom de zweem verschijnen. Mijn man is zelf drukker en zag het: om zwart dieper te krijgen, mengen ze met puntje blauw. Dit is weliswaar geprint, maar gezien de achtergronden zwarter dan de vorige keer zijn, beginnen wij te vermoeden dat dit het dus is. De strepen zijn als je schuin op het blad kijkt, nog wel te zien maar minder, de foto's zijn echter blauw!!!
  Ik heb hen gemaild dat ik het hierbij laat. Ik ga niet meer met hen in zee, blijkbaar is hun kwaliteit gewoon niet degene die ze vorig jaar hadden.
  Strepen ook nog zichtbaar in de kleurenfotos en er wordt mij verteld, dat dit normaal is omdat het geprint is. Sorry, maar fotoalbum.nl en zelfs kruidvat hebben dit niet, dus waarom zij wel?
  3 voor de kwaliteit
  4 voor de service (ik vind het niet kunnen om een klacht te corrigeren met het is niet blauw het is te groen)
  8 voor software al had ik dat nu niet nodig
  15-05-2010
  Maaike
  ik zou nog wat laten weten over de kwaliteit. Van de week kwam het binnen..zwaar pakket. De opbergdoos, in 1 woord fantastisch. Je klapt hem open en door een lintje trek je het album omhoog zodat je niet hoeft te pulken met alle gevolgen vandien..

  Kunstlederen wit album met schutvellen, dit is prima. Dan zie ik de 1e foto. Zien jullie deze achtergrond hier, de kleur? Precies...mijn foto's...

  Zwart wit foto's hebben een blauwe zweem, die per pagina erger wordt (scherm is gekallibreerd en daarbij, heb met zelfde kallibratie ander album gemaakt, deze is wel perfect, ook van Pixbook). Ik heb de familie Smurf laten vereeuwigen geloof ik.

  Kleurenfoto's hebben strepen.
  Zwarte achtergronden: allemaal strepen.

  Er zijn maar 2 foto's die acceptabel zijn?!!!

  Ik heb gelijk gemaild, dat dit echt niet kan. Dat ik zeer teleurgesteld ben, gezien mijn eerdere ervaring en zeker omdat het een trouwalbum betreft. Krijg een vrij droog mailtje terug dat ik het terug moet sturen. Kan ook nu naar nederlandse postbus.
  Dan stuur ik nog een mail, met de vraag hoe ik de verzendkosten vergoed krijg, gezien ik niet zit te wachten op een tegoedbon. En of ik dan de opbergdoos kan houden, zodat zij alleen album opnieuw drukken, aangezien die doos de boel nogal vertraagde.
  Dit was donderdag. Geen reactie tot op heden, terwijl ik Pixbook ken als binnen 1 half uur reactie. Ik mag niet hopen dat zij alleen zo snel reageren wanneer iets positiefs is.

  Ik ben nu werkelijk niet te spreken hierover, zeker omdat men extra aandacht had toegezegd gezien onderwerp album. Blijkbaar heb ik iets over mijzelf staan afroepen hiermee..

  Ik wacht tot maandag af.
  05-05-2010
  Maaike
  Eerder album gemaakt om te kijken wat hun kwaliteiten zijn aangezien ik een goede leverancier zocht voor ons trouwalbum zelf te maken.
  Deze was meer dan prima, had spijt dat ik maar 10 pagina's gedaan had. Aangezien ik vond dat de software te wensen over liet, ben ik verder gaan zoeken en kwam uit op profotonet. Uiteindelijk sta ik voor hen de pagina's alsnog in Photoshop op te maken, maar goed.

  Pixbook gaat wel het 2e (een 'minder officieel') album mogen drukken, gister op de bestelknop gedrukt.

  Het kan aan mij liggen, maar de software lijkt makkelijker. Kan niet goed zeggen waaraan het ligt, maar puik albumpje in elkaar gezet. Sowieso vind ik dat het minder vertraagd (kan ook aan computer liggen), sneller werkt, ook al heb ik grote foto's en 50 pagina's opgezet. Uploaden was zo gebeurd.

  Aangezien ik het verkeerde formaat had aangeklikt, heb ik gemaild en ook dat ik schutvellen wil. Je wordt erg snel beantwoord, voor ik het wist hadden zij het formaat gecorrigeerd.
  Heb ook mijn twijfels neergelegd omdat het niet zomaar een album is, aangezien de reviews hier nogal wisselen, en zij gaan vooraf al extra opletten, voor ze het versturen.

  Met opbergdoos, neplederen kaft, 50 pagina's en schutvellen, 51.30 kwijt (kortingsactie op hun site inberekend) Ik vind het niet veel, gezien het tweede (of 1e) album bij Profotonet rond de 315 eu gaat kosten.
  Zodra ik het album heb (vannacht besteld) laat ik kwaliteit nog weten. ik oordeel nu over vorig album (kwaliteit 8 omdat ik inmiddels weet dat je bizar mooi chemisch kan laten belichten, en daar zit verschil in, maar daar kan Pixbook niets aan doen)
  06-04-2010
  Loes
  Kwaliteit is zonder meer goed. Alleen de schikking van de teksten komen niet altijd 100% overeen met de ingave.
  Mat of hoogglans, spiraal, losbladig systeem, ingebonden schijnt op komst te zijn, veel pagina's, kortom keus te over.
  De software biedt veel mogelijkheden maar je moet er wel even aan wennen.
  Service kan (volgens mij) niet beter!
  13-01-2010
  Marcel
  Album A5 glans spiraalbinding besteld. Eerdere ervaring met Aldi A4 mat ingebonden. Het fotoalbum voelt uitstekend aan. De bladzijdes lijken geplastificeerd. Voelen daardoor stevig en peuterproof aan en blijven lekker open liggen vanwege de ringband. Wat me echter erg tegenvalt is de kwaliteit van de foto's. Veel korreliger en minder kleurecht dan de foto's in mijn Aldi-album. Fotoalbum teruggestuurd ter beoordeling, blijkt echter de 'perfecte' kwaliteit van Pixbook te zijn. Volgende album wordt dus weer van Aldi danwel een andere aanbieder uit de top 5. Wat wel een pluspunt van Pixbook is, is de uitmuntende klantenservice. Vaak binnen het uur reactie op je email.
  04-06-2009
  Jaap
  Ik ben erg tevreden over Pixbook. Heb ooit 1 andere aanbieder geprobeerd maar daar vond ik de kwaliteit erg matig van.
  De afdrukkwaliteit is echt schitterend, mooi glanzend papier en de foto's net zo scherp als ik ze aanlever. Ik heb er iets van 15 albums besteld in allerlei vormen (vanaf A6 agenda boekje tot 30x30cm vierkant album) en over allemaal ben ik zeer te spreken.
  In het begin kon een harde kaft alleen als zwart kunstleer, dat werd wat saai met 8 op een rij, maar nu kunnen kartonnen kaften ook bedrukt worden.

  Op emails wordt binnen een dag gereageerd, heel netjes.
  Het is misschien heel even wennen aan de software, maar ik vind het een van de meest gebruiksvriendelijke programma's die er is, hele workflow loopt soepel.

  Mijn enige minpunt is dat sinds een paar weken de software crasht op sommige foto's bij het opbouwen van de thumbnail gallerij. Om net de 2 of 3 'rotte' tussen 700 andere ertussen uit te vissen is een heidens karwei, daarom ben ik nu wat andere aanbieders aan het bekijken. Maar van de 5 geprobeerde programma's vind ik er nog geen enkele zo soepel werken als pixbook.
  29-05-2009
  Hans
  Ik heb gekozen voor Pixbook, omdat ik daar een goed voorbeeld van had gezien bij vrienden. Onze eigen ervaring is zeer goed. De software is even wennen, maar biedt uiteindelijk alle vrijheden en mogelijkheden. De kwaliteit van de foto's in het album is perfect geworden. Wij hebben de voorkeur voor glanzend papier, minimaal A4 en maken vaak zelf onze achtergronden.
  16-01-2009
  Loes
  Er verschijnen eigenlijk weinig reacties op deze aanbieder. Niettemin blijf ik er toch bij dat dit een van de beteren is na inzage in albums van anderen.
  Inmiddels biedt Pixbook ook (boutjes)albums aan van 150 vellen – 300 gr papier. Deze boeken zijn 6 cm dik en dat vond ik wat veel. Op mijn vraag mocht ik ook een wat dunner boek bestellen.
  Onze vakantie in Zuid-Afrika is een boek van 92 vellen (184 blz) geworden, uigevoerd in hoogglans. Echt prachtig!
  Ingebonden is mooier dan een boutjesalbum, maar ja wie biedt die kwaliteit in 30*30 cm? Over het algemeen werk ik chronologisch en dan is een boutjesalbum toch wel heel handig; niet wachten tot het boek vol is, maar gewoon bestellen als er weer eens een serie klaar is.
  Ook de service is zeer goed: reacties op e-mails zijn er nagenoeg altijd binnen 24 uur en vaak zelfs binnen 12 uur. En ja, ik kan best wel punten bedenken waar je eventueel kritiek op zou kunnen hebben, maar als ik alle reacties op de site zo lees, denk ik toch dat ik hier zeer goed zit.
  Hierbij wil ik nog wel aantekenen dat kwaliteit en service bij mij primeert boven prijs; pixbook is niet de goedkoopste.
  12-01-2009
  Jean-Pierre
  Ik laat mijn albums tegenwoordig vrnl. bij Pixbook afdrukken. Ik ben erg te spreken over de kwaliteit, levertijd en service. Vroeger werkte ik met Tictac maar dat is niet naar tevredenheid. Indien ik gebonden boeken wens, bestel ik die tegenwoordig bij fotobuch.

  V.w.b. de opmaaksoftware heb ik geen opinie daar ik de pagina's in zijn geheel in photoshop opmaak.
  09-01-2009
  Ren
  Sinds een klein half jaar (sept2008) bestel ik zeer regelmatig boeken bij pixbook. Ik heb ze gezien op de beurs in Keulen, ze hebben zich als een enthousiaste en precieze team gepresenteerd. Helaas, hun productafwerking laat steeds meer vraagtekens over,beschadigingen, slordige fouten. Het contact en de klachtenbehandeling vind ik wel goed gaan, maar al met al ben ik niet tevreden. Heeft iemand ook zulke ervaringen? En misschien een alternatief? Een ander bedrijf met soortgelijke producten? (A3 formaat gedrukt, het liefst als losbladig systeem. Alvast many thanx!
  31-03-2008
  Loes
  Reactie op de ervaring van Caroline:

  Ik heb al verscheidene boeken met Pixbook gemaakt.
  Wat betreft het raster: is er wel degelijk en je kunt het aan of af zetten. Bovendien kun je je foto's op tienden van mm nauwkeurig plaatsen door gebruik te maken van de absolute getallen onder "verplaatsbaar maken". Ook kun je je templates opslaan, zodat je die indelingen opnieuw kunt gebruiken. Zelf schuif ik ze op volgorde (templates met 1 - 2 - 3 - enz. kaders), kwestie van ze gemakkelijker terug te vinden als je er al een 10- of 20tal hebt opgeslagen. Ze blijven ook voor volgende boeken behouden (tot er natuurlijk weer een compleet nieuwe versie komt). Helpt dit?
  27-03-2008
  Caroline
  Ben nu bezig met Pixbook, maar vindt ook dit systeem niet fijn werken. Hema had tot een tijdje geleden als je een foto versleepte een rasterblad die dan zichtbaar werd, dat was erg makkelijk om foto's goed onder/naast elkaar te krijgen. Dit vind ik bv bij Pixbook ook erg moeilijk gaan, tevens vind ik het niet praktisch dat de indeling van de pagina's al aangegeven zijn en een door mij veel gebruikte indeling er niet bij staat. Ik moet dan een indeling selecteren die er veel op lijkt, om vervolgens weer een aantal fotovlakken te verwijderen.
  Ideeen over het losbandige systeem blijven welkom.
  05-03-2008
  Rob
  Ik ben erg tevreden over Pixbook. Heb de foto's van de afgelopen zomervakantie, Wales, met behulp van Adobe Photoshop verwerkt op A3 formaat, 100 pagina's en een foto op voor- en achterkant. De software vind ik niet erg prettig, temeer omdat bij formaatwijziging de verhoudingen verloren gaan. Ik ben erg handig met Adobe en maak dus alle pagina's daarin op.
  Waar ik erg weg van ben is de glanzend afgewerkte foto's. Zwarttinten zijn nu mooi diepzwart en alle kleuren lijken briljanter.
  Mijn zwager zag het album en heeft het meteen van me gekocht, heb dus een tweede besteld. Inderdaad is inbinden mooier (opmerking in een van de andere commentaren), maar dat woog voor mij niet op tegen de glanzende fotobladen.
  Ben nu bezig, na een aantal ervaringen van wisselende kwaliteit bij Hema en Albumprinter (beiden dezelfde afwerkcentrale), met een album van Myphotobook.nl. Heb ik al een voorbeeld van gezien en ben erg benieuwd naar het resultaat. Wel lekker veel pagina's bij deze firma.
  07-02-2008
  Piet
  De ervaring van Erik, 31-12-2007, over de afdruk kwaliteit, zijn ook de mijne. Ook mijn beweegreden was de lovende kritiek van de consumentenbond. Als Pixbook de afdrukkwaliteit verhoogd, is het prima product.
  31-12-2007
  Erik
  Onderstaand bericht heb ik 15 oktober 2007 geplaatst op het forum van de consumentenbond. Toen geen reacties.
  Als ik de reacties hier lees lijkt het erop alsof er sprake is van een duidelijk kwaliteits verschil tussen eerste helft van 2007 en de tweede helft van 2007. Bovendien kan ik mij niet voorstellen dat PIXBOOK door de Consumentenbond als beste wordt getest als tijdens die test de verticale strepen ook zichtbaar waren geweest.
  Forumbericht 15-10-2007
  Als beste getest door de consumentenbond. Voor mij een reden een fotoalbum te bestellen bij www.pixbook.net.
  Na een eerste zeer goede ervaring afgelopen zomer, met vele positieve reacties van vrienden, in september twee nieuwe fotoalbums samengesteld. Deze waren duidelijk minder van kwaliteit. Behalve dat de kaften van de twee albums waren verwisseld, lag er een zweem over de foto's die het best te vergelijken was met hele kleine uitgeveegde vloeistofdruppeltjes. Ik kon na overleg de albums terugsturen. Daar liep ik al tegen het probleem aan dat PIXBOOK geen postadres in Nederland heeft, waardoor ik ruim euro 16 kwijt was aan verzendkosten.
  Ik kreeg de albums opnieuw afgedrukt en met de juiste kaften terug gestuurd. Echter, nog steeds niet tevreden. Want de wel gesignaleerde maar niet gemelde strepen, omdat de andere klacht duidelijk genoeg was, waren nog steeds aanwezig. De strepen zijn zichtbaar op bijna alle foto's. Het duidelijkst in een paar foto's die ik gemaakt heb in een mistige omgeving aan de kust met veel grijstinten (strepen zijn paarsig van tint). Maar ook de foto's die een lichtblauwe / grijzige lucht hebben vertonen zeer duidelijk de strepen. Reactie van PIXBOOK was dat volgens hen alle problemen correct opgelost waren.
  De gemaakte verzendkosten werden vergoed middels een kortingsbon. Alles bij elkaar heb ik bijna euro 120 uitgegeven, waarvan ik euro 16 euro kan terug krijgen bij een volgende bestelling. Maar of die er nog komt weet ik niet.
  23-11-2007
  Hans
  Recent een album geprobeerd om te vergelijken met andere aanbieders. Vooral vanwege de mogelijkheid glanzend af te laten drukken en de goede recenties. Beetje tegengevallen. Over de hele bladzijde lopen strepen (ook over de achtergrond, dus ligt niet aan de foto's). Glanzende afdruk wel mooi maar wat lamineerfoutjes waardoor niet optimaal. Wel snelle levering. Software gaat ook soepel.
  27-09-2007
  Chris
  ik heb laatst twee boeken A4 liggend van elk 100 pagina's laten printen bij pixbook en inderdaad waren de albums er snel en is de software handig. De kwaliteit was echter errug slecht. Ik heb nog nooit zo'n slechte foto's thuis gestuurd gekregen en toen ik ze vervolgens op hun verzoek terugstuurde kreeg ik een mail met de melding dat volgens hen de kwaliteit perfect was. Nou, er zat op verschillende foto's een klein rood draadje, dat niet op mijn foto's zat; de kleuren waren erg onnatuurlijk en hard; op veel foto's waren duidelijk verticale strepen te zien. Als zij dit perfect vinden, dan hebben we toch een verschil van mening denk ik. Na een niet erg vriendelijk telefoongesprek met hen heb ik uiteindelijk wel mijn geld terug gekregen, maar heb hiermee nog steeds geen albums en er wel veel tijd in gestoken. Ik kan het dus absoluut niet aanraden.
  06-09-2007
  Koen
  Laatst 3 fotoboeken af laten drukken met pixbook (omdat die als beste koop aangeprezen warden door de consumentenbond aldus hun site).
  Formaat: ik koos het formaat A5 (210 x 148,5 mm) liggend met spiraalbinding en bedrukte kaft; 10 vellen (20 pagina’s, of 24 met kaft meegeteld); Glanzend (maar je had ook de keuze uit mat); Niet opgestuurd, maar zelf opgehaald; Ik moest 69 euro betalen.

  De service vond ik uitstekend!!! (3 korte verhaaltjes om dit te illustreren):
  Ik had problemen met betaling omdat ik 2 maal geprobeerd had (de eerste keer VISA niet bij de hand en op annuleren gedrukt). Een telefoontje en het was meteen gefixt.
  Verder had ik het op dinsdag besteld met de expliciete vraag of het snel kon. Ze mailden terug dat het bedrukken van de kaft ook uitbesteed werd en dat ze dat niet in de hand hadden maar dat ze gingen proberen. Woensdag was een verlofdag. Toch mailden ze dat het vrijdagavond klaar lag. Wel jammer dat ze pas om 16:30 mailden, want het is normaal maar open tot 17 uur. Toch vond ik het een supersnelle dienst.
  Toen ik daar was vroeg ik of ze profielen of iets dergelijks ter beschikking stelden om mijn monitor te calibreren naar hun printer. Op hun site kan je een proefdruk downloaden in jpg en kan je diezelfde proefdruk GRATIS laten afdrukken en bezorgen. Als je de afdruk en je scherm naast elkaar legt krijg je een redelijk gevoel van hoe de monitor ingesteld moet worden.

  Kwaliteit: zelf erg tevreden over de prints. Hoewel ik begrijp dat ontwikkelde (belichtte) foto’s beter van kwaliteit zijn kon ik geen merkbare slechtere kwaliteit detecteren. (ik heb ze ook niet onder de loep gelegd).
  Bestelsoftware: Ik ben redelijk veeleisend over software. Als softwareontwikkelaar en “advanced” user kan ik slecht tegen betuttelende software. Maar ik kan er ook inkomen dat ze de drempel laag proberen te houden. Langs de ene kant vond ik deze software goed omdat je wel templates had, maar ook templates aanpassen en saven als eigen templates. Als nadeel vond ik dat ik foto’s niet altijd tot op de milimeter kon positioneren omdat er een raster overlag waardoor fotokaders soms niet te zetten waren waar ik ze wilde. Een ander punt is dat de standaardtemplates allemaal 4:3 formaat zijn. Mijn SLR maakt foto’s in 3:2 waardoor ik steeds moest croppen. Een extra set templates met 3:2 foto’s zou leuk zijn. (maar ik besef ook dat het boekje zelf 4:3 is en dat de foto’s dat dus meestal ook best zijn).

  Al bij al ben ik bijzonder positief over pixbook. (ik gebruik fotoboeken als cadeautje, en niet als vervanging van fotoplakboeken. Dus ik heb lagere afwerkingskwaliteit besteld ivm kaft dan andere gebruikers eisen. )
  13-01-2007
  Lien
  Ik heb een album van 30x30, 50 pagina's laten maken.Dat kwam vorige week binnen en ik ben niet tevreden! Veel vage foto's, vooral bij de luchten zie je dat goed, alof er ruis in zit. Als ik zelf een afdruk maak is het veel mooier, en zijn de luchten wel goed afgedrukt.
  12-05-2006
  Loes
  Tot heden hebben wij drie verschillende soorten boeken besteld: TicTac, Henzo en Pixbooks. Over het resultaat zijn wij redelijk tot zeer tevreden. Toch enkele opmerkingen waarom de een wel/niet tov de ander (uiteraard persoonlijk getint).
  TicTac: ingebonden, heel mooi, kan ook heel groot, en voor kennissen van ondergetekende je van het. Echter gebonden aan paginaopmaak van TicTac, zowel wat de plaatsing van de foto's als wat de teksten betreft, en dat is mij te beperkt. Zij waarschuwen voor mindere foto's, zodat je die wel of niet kunt laten uitvoeren.
  Henzo: mijn persoonlijke voorkeur, vanwege de mogelijkheden en de "klassieke" albumuitvoering, maar toch niet voor herhaling vatbaar vanwege het feit dat er 8 blanco pagina's achterin het album zitten. Met de reden van Henzo "daar bestaat structurele behoefte aan" heb ik nogal moeite. Het bijplakken van toegangsbiljetten, plattegronden, vind ik inderdaad een heel goed idee, tenminste op de plekken waar dit thuis hoort (tussen de foto's) en niet aan het eind van het boek. Het lijkt mij haalbaar om hiermee rekening te houden bij de opmaak. Bovendien zou het verplaatsen van opgemaakte en nog niet opgemaakte pagina's een groot pluspunt zijn, wat nu niet mogelijk is. Maar de uitvoering van eigen achtergronden (evt vervaagd) in combinatie met al dan niet ingekaderde foto's, ovaal, rond, enz. vind ik ronduit schitterend.
  Pixbook: fraai, hoogglans. Ideaal voor zakelijk toepassingen, maar privé geef ik de voorkeur aan (zijde)matte uitvoering. Je kunt een album per onderwerp maken en achteraf samenvoegen tot één geheel. Bovendien vind ik een ingenaaid album mooier dan een met pinnetjes of spiraal.

  Dus eigenlijk zoek ik de combinatie van TicTac, Henzo en Pixbook .... voor privé-toepassingen.
  08-02-2006
  Kaatje
  Wij hebben een 60-paginatellend (dubbelzijdig bedrukt) fotoboek met meer dan 170 foto's besteld bij pixbook.
  Het samenstellen kostte tijd, maar was erg leuk om te doen, omdat je werkelijk alles naar eigen inzicht kan invullen.
  Het uploaden ging vervolgens zonder problemen en het boek was na 2 werkdagen al thuis, geweldig!
  Het resultaat: De pagina's zijn exact zo, zoals je ze op het computerscherm hebt gezien. Prima dus. Geen last van onverwacht grote marges, want die stonden exact aangegeven tijdens het bewerken.
  De gelamineerde pagina's zijn even wennen (vooral met omslaan heb je snel twee pagina's tegelijk) maar de mooie glans doet recht aan de foto's en geeft een authentiek gevoel, wat ik bij een collega die haar boek op matpapier (HEMA) had laten afdrukken niet had; het leek net een boek uit de winkel.
  De kleuren van de foto's vindt ik erg mooi en zijn ook weer precies als het digitale origineel. Als je heel kritisch en close naar de foto's gaat kijken vindt ik de details soms een beetje "vlekkerig". Terwijl ik toch alles op 300 dpi gezet heb. Een 'gewoon' afgedrukte foto is dan misschien toch mooier. Hoeveel dpi is dat? Geen idee? Maar zonder er met een loep op te gaan liggen ziet het er echt perfect uit.
  We hopen dat de keuze in kaften snel wordt uitgebreid (is inderdaad niet heel elegant, die metalen schroeven) dan wordt het allemaal nog leuker.
  Voor nu zijn we er erg blij mee!
  Wat trouwens ook leuk is: Ik had landkaarten van internet gedownload (wel letten op de resolutie!) en in fotokaders bij ons reisverhaal gezet. Ziet er heel profi en prachtig uit!
  07-02-2006
  Lies
  Ik heb vandaag mijn album ontvangen en ik ben zeer tevreden over het resultaat.
  Vier werkdagen na het versturen van de foto's lag het album in mijn brievenbus.
  Bij het versturen heb ik mijn firewall wel volledig moeten uitschakelen (alleen het programma pixbook aanvinken als uitzondering was niet voldoende)
  Ik heb ook het energiebeheer van mijn computer moeten aanpassen (na een half uur niet gebruikt, ging hij over op laag energieverbruik en stopte de transmissie van de foto's) maar daarna verliep alles vlot.
  Misschien is de marge die verloren gaat bij het inbinden wat groter dan gedacht. Daarmee kan je best rekening houden bij het ontwerpen van je album.
  Ik vind het fantastisch dat je de lay-out helemaal zelf kan bepalen en achtergronden kan toevoegen.
  De kwaliteit van het album vind ik ook heel goed. Ik heb wel de luxe-uitvoering besteld, over andere uitvoeringen kan ik niet oordelen.
  25-01-2006
  Monique
  Wij vonden zelf het gelamineerde papier niet zo mooi. Afdrukken overigens wel.
  Ook het album kijkt wat "goedkoop" door de boutjes en de kunstof buitenkant.
  15-01-2006
  Ruud
  Uitstekend product!

  Ik heb van een aantal aanbieders de software uitgeprobeerd en deze springt er voor wat betreft intuitiviteit, gebruikersgemak en correctiemogelijkheden (zwart wit, negatief/positief, sepia, helderheid en contrast) absoluut uit. Grote keuze uit achtergronden.
  Service is uitstekend. Ik had een foutje in de tekst gemaakt en kwam daar achter nadat ik het album al had opgezonden. De volgende ochtend onmiddelijk een mailtje gestuurd en voor de zekerheid een uurtje daarna gebeld. De correctie was al uitgevoerd!!!.
  Ze doen wat ze beloven voor wat betreft levertijden.
  De kwaliteit is uitstekend, zowel het afdrukken als de uitvoering.
  Hopenlijk breiden ze het assortiment in de toekomst uit naar agenda's en kalenders. Albums met de opties halfmat papier en/of de inbreng van een eigen achtergrond zou ook mooi zijn.
  Ik heb nu twee albums door hen laten uitvoeren en ga zeker met dit bedrijf door!.
  07-01-2006
  Margot
  Ik ben heel enthousiast over mijn fotoalbum dat ik met Pixbook heb gemaakt.
  De software biedt letterlijk alle keuzevrijheid van fotokaders die je kunt verslepen, groter en kleiner kunt maken, tot en met paginavullende foto's. Ook tekstblokken zijn overal plaatsbaar en in afmeting zowel horizontaal als vertikaal aan te passen.
  De kwaliteit van het album is uitstekend: op mooi glanzend papier afgedrukt.
  Het uploaden gaat snel (met een ADSL-verbinding): 228 beelden kostte ongeveer een uur. Tip: zet voordat je gaat uploaden in je firewall de Pixbook-software op toestaan dan is het niet nodig om de complete firewall (tijdelijk) uit te schakelen.
  Het bestelproces zelf werkt eenvoudig. Eerst uploaden, dan krijg je een bevestigingsmail, waarna je betaalt. Die betaling wordt weer per email bevestigd. Ook krijg je een mailtje wanneer je fotoalbum is verzonden.
  De prijs is alleszins redelijk: 37,50 voor een album met 30 dubbelzijdig bedrukte pagina's en een doorzichtige hardplastic cover. Omgerekend (met 228 beelden) is dat zo'n 0,16 per foto.
  De snelheid waarmee je het fotoalbum thuis krijgt is verbluffend: ik heb het op maandag aan het eind van de middag besteld en had het woensdag daarna al thuis!
  Kortom, ik ben heel tevreden. Een absolute aanrader voor iedereen die alle keuzevrijheid wil bij het maken van een fotoalbum en (vind ik heel belangrijk) het album op glanzend papier wil hebben.
  07-01-2006
  Ingrid
  Vandaag heb ik mijn bestelde fotoboek van Pixbook ontvangen.
  Ik ben heel erg enthousiast over de fantastische kwaliteit van het fotoboek, zowel kleur, helderheid als scherpte van de foto's is optimaal.
  Het uploaden van de foto's gaat behoorlijk snel. Ik had ongeveer 320 foto's op 80 bladzijdes en binnen een uur was alles verzonden en kreeg ik direct een bevestiging. Binnen 3 werkdagen heb ik het album ontvangen.
  Ik kan er wel in blijven kijken. Het papier is heel mooi glossy en afneembaar. Met vette kinderhandjes altijd in de buurt ideaal!!!
  Het is veel werk om een album samen te stellen, maar het leuke is dat de mogelijkheden binnen een jaar al aardig uitgebreid zijn en er steeds meer verschillende pagina-indelingen zijn. Er is ook de mogelijkheid om je eigen pagina-indeling in te stellen. Het enige nadeel vond ik dat ik in het begin een lagere print-kwaliteit had ingesteld en als je deze wijzigt zijn de voorgaande pagina's niet meer naar een hogere kwaliteit in te stellen. Maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik het verschil niet zie in het uiteindelijke resultaat.
  Ik ga snel nog een album maken.
  03-01-2006
  Irma
  Als kerstcadeau voor mijn ouders wilde ik het reisverslag van hun fietstocht naar Santiago de Compostela samen met de digitaal gemaakte foto’s in een boek samenvoegen. Na heel wat gesurf op het internet heb ik gekozen voor Pixbook.
  Pixbook heeft eigen software ontwikkeld (makkelijk te downloaden) waarmee je in alle vrijheid je eigen fotoalbum vorm kunt geven. Even een aantal features:
  - totale vrijheid over de lay-out
  - achteraf aantal pagina’s wijzigen (meer of minderj)
  - zelf de verhouding van elke foto bepalen (van klein tot paginavullend!)
  - tekst toevoegen (positie, lettertype, grootte, alignement en kleur instelbaar)
  - achtergrondkleur zelf in te stellen
  - fotokader toevoegen (breedte en kleur instelbaar)
  - zelf de printkwaliteit aan te geven (max 300 dpi)

  Ik heb met veel plezier in 2 dagen een A4 boek van 40 pagina’s (dubbelzijdig, dus 80 kantjes) gevuld met 166 foto’s en de tekst van het reisverslag van 40 dagen (makkelijk middels kopie & paste uit een wordbestand gehaald). Alles is zelf te lay-outen en als je 30 minuten de tijd neemt om de mogelijkheden te onderzoeken is het zeer goed te doen. Doordat de lay-out helemaal vrij is kun je van elke pagina de beste uitsnede per foto bepalen en de pagina’s creatief vullen.
  Heb de support/helpdesk van Pixbook nog even een mail gestuurd omdat ik ergens mee zat en binnen 4 uur had ik antwoord!!!

  Het uploaden ging prima en na 3 (werk)dagen had ik een schitterend album op de deurmat liggen. Het overtrof mijn stoutste verwachtingen. Mijn ouders waren ook helemaal onder de indruk van het prachtige “persoonlijke” reisverslag dat zij van hun vakantie ontvingen. De afdrukkwaliteit is prachtig en kan vergeleken worden met fotoafdrukken. De pagina’s zijn mooi gelamineerd waardoor vette vingers geen probleem meer zijn. Eventueel kun je zelf nog A4 bladen invoegen, want het album is zeer makkelijk middels boutjes los te halen (in de software zitten deze achter de gestippelde lijn waardoor je als het dat niet wilt geen boutjes door je foto’s krijgt).
  Zelfs de kosten vallen reuze mee. Je hebt al een album vanaf € 15,--. Ik was voor het album € 47,50 kwijt, wat per foto neerkomt op bijna 29 eurocent! Maar daarbij dient vermeld te worden dat ik ook zéér veel tekst heb ingevoegd én op een aantal pagina’s paginavullende foto’s heb geplaatst.
  03-01-2006
  Irma
  Heb afgelopen week een proefboekje besteld vij PIXBOOK. Voor 5 euro kon je een A5 formaat fotoboekje bestellen. Bij een volgende bestelling kan ik deze kosten in mindering brengen.
  Resultaat is prachtig! Mooi afgedrukt op glanzend fotopapier. Pixbook heeft een zeer gebruikersvriendelijke software om je fotoalbum te maken...
  Veel mogelijkheden... ook heel creatieve... tekst door je foto, spiegelen van foto's etc etc...

  Ben zeer tevreden en ga zeker nogmaals bij hun bestellen - samen met My Photo Fun (agenda laten maken) vind ik dat ze beiden met goede kwaliteit komen.
   
  Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
  Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?