onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go

pixum

Website pixum

Ervaringen Geef ook uw mening / ervaring over pixum! Klik hier.

Bij de verschillende producten staan de ervaringen onderaan de pagina. Hieronder staan de gemiddelde rapportcijfers door onze bezoekers gegeven.

fotoalbums:
 laatste jaaralle ervaringen
  kwaliteit:n.v.t.7.4
  service:n.v.t.6.3
  software:n.v.t.6.5
afdrukken van foto's:
 laatste jaaralle ervaringen
  kwaliteit:n.v.t.7.4
  service:n.v.t.7.3

€ 10,- korting op je Pixum Fotoboek

50 Gratis Foto's voor nieuwe klanten bij Pixum.
Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
Afdrukcentrale CeWe
Levering post
Levertijd 2 werkdagen
Bestelsoftware n.v.t.
Papiersoort Fujifilm Supreme of Kodak Royal
Bestandsformaat JPEG
Extra opties
 • Grootste formaat is 100 x 300 cm
 • Foto index print
 • Foto gadgets zoals t-shirts, mokken e.d.
 • Online foto album
 • Digitale formaten mogelijk
 • Tekst op achterkant van de foto: Eigen tekst of anders de datum van de foto + de eerste 8 letters van de bestandsnaam
Bijzonderheden
 • Het grootste formaat voor posters op zijdeglans papier is 150x200cm of 100x300cm
 • Uploadmethodes: Flash, HTML, Java, FTP, E-mail, CD, iPhoto
 • De grootte van het online fotoalbum is 1Gb
 • De index print wordt met de Pixum-up software gemaakt en kan dan afgedrukt worden.
 • Afdrukken ook mogelijk in Portefeuille formaat (EURO 1,99) en Pasfoto formaat (1,99).
 • De afbeelding wordt afgedrukt in de verhouding zoals aangeleverd, waarbij wordt uitgegaan van het grondformaat (bijv. 9 cm of 10 cm)

Verwerkingskosten0.99
Verzendkostenvanaf 1.95
 
 • Betaling kan met creditcard of online eenmalige machtiging.
 • Het bedrag voor verzendkosten en administratiekosten is vanaf €2,94 afhankelijk van het aantal foto's.
FormaatPrijzen afdrukkenLevering
2550100200
9 cm5.19 7.44 11.94 20.94 post
10 cm5.69 8.44 13.94 24.94 post
11 cm6.94 10.94 18.94 34.94 post
13 cm7.69 12.44 21.94 40.94 post
20 cm27.69 52.44 101.94 200.94 post
Bij de Prijscalculator kunt u zelf aantallen opgeven van verschillende formaten, waarmee het totaalbedrag wordt berekend.


Gebruikerservaringen: Gemiddelde rapportcijfers:
 laatste jaaralle ervaringen
  kwaliteit:n.v.t.7.4
  service:n.v.t.7.3
07-02-2013
Marije
Ben totaal niet onder de indruk van mijn afgedrukte foto's bij Pixum. Slechte kleuren op een deel van de foto's. Net zo goed/slecht als bij Hema.
06-01-2011
Saskia
Fotoafdrukken zijn redelijk. iig beter dan die van foto.com.
24-12-2009
Dick
Vorige week een stapel 'kerstkaarten' besteld 13 x 18 cm.
Het beeld was een Egyptische graftekening, met tekst.
Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de foto's.
Het uploaden ging niet erg eenvoudig (Mac OSX): via HTML gebeurde er niets, maar met Java ging het prima (bleek), want het is niet erg duidelijk wat er precies gebeurt bij het uploaden.
De levering was wat langer dan de beloofde 2 werkdagen, maar ach, kerst en drukte....
Wat blijft is de goede foto's.
De verpakking was uitstekend.
12-10-2009
Remco
Zeer goede ervaring gehad met Pixum! Woensdagavond ben ik ermee aan de slag gegaan om 200 foto's te uploaden, via FTP werkt fantastisch. Site is verder redelijk gebruiksvriendelijk. Zaterdagochtend is de complete bestelling afgeleverd. Zeer netjes in doos ingepakt. Ik ben in het algemeen een vrij kritische consument, over de afdrukkwaliteit ben ik toch zeer te spreken. De afdrukken zijn gemaakt op Kodak Royal papier, zijn zeer kleurecht, en hebben een uitstekend detailniveau. Ik heb er eigenlijk nog geen probleem in kunnen ontdekken. De prijs/kwaliteitverhouding van Pixum is gewoon heel erg goed!

Na wat omzwervingen ben ik Pixum terechtgekomen. De fotobestelsoftware van de Hema werkt wat mij betreft gewoon slecht (knullig product) - het lukte mij niet om 200 foto's ermee te uploaden. Profotonet heb ik altijd goede ervaringen mee gehad, maar is redelijk aan de prijs. Pixum kost minder dan de helft is deed voor mij deze keer niet onder in kwaliteit.
23-09-2009
Niek
na lange tijd weer eens foto's laten afdrukken (voor een kennis) en vanwege prijs/prestatie voor pixum gekozen. Ik ken ze van lang geleden en helaas, de printkwaliteit vond ik een stuk minder dan vroeger. Belichting en afwerking goed, maar fletse kleuren met een beetje rood/bruinige tint. En ondanks dat de 'optimalisatie' uit stond lijkt er iets merkwaardigs te gebeuren met hoog kontrast details zoals scherpe lijnen.
Degene waarvoor de foto's zijn was tevreden, maar toch ... volgende keer maar naar profotonet, dan maar meer betalen.
17-09-2009
Pixum Team
Beste Serge,

Het spijt ons te horen dat u niet tevreden bent met uw bestelling en de foto's te donker zijn uitgekomen. Wij hechten veel waarde aan klantentevredenheid en professionele kwaliteit van onze producten, daarom waarderen wij elke vorm van feedback.

Graag willen wij u helpen en u alsnog tevreden stellen. Zou u ons daarom a.u.b. een e-mail met uw ordernummer en eventueel een voorbeeldfoto of scan van één of meerdere afdrukken, die u reclameert, willen sturen naar info@pixum.com? Wij zullen dit dan met ons lab bespreken en u uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte stellen van de verdere gang van zaken. Wij zijn ervan overtuigd dat we een klantgerichte oplossing zullen vinden.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,

Uw Pixum Team
11-09-2009
Serge
Erg slecht! De meeste foto's dramatisch donker, geen scherpte. De levering was enkele dagen, was eigenlijk niet belangrijk.
17-08-2009
Kees
Ik was altijd erg tevreden over Pixum. Goede kwaliteit, snelle levering en uitstekende service. Sinds enkele maanden gebeurt er iets vreemds met mijn foto's. Meestal op scherpe contrast-overgangen komen er bruine randjes of bruine spikkeltjes. Ik heb de indruk dat ze de foto's verscherpen, met dit als resultaat. Toch geef ik bij elke bestelling aan dat ze niet bewerkt moeten worden. Ik heb hierover al enkele keren geklaagd, en ik krijg netjes antwoord. Eén keer hebben ze zelfs twee maal alle 100 foto's die ik had ingestuurd gratis overgedaan, maar helaas met hetzelfde resultaat. Uiteindelijk hebben ze gezegd dat ze het echt niet beter kunnen doen. Ik heb nog een aantal malen foto's besteld, maar steeds met dezelfde problemen. De foto's waren met verschillende camera's gemaakt, dus daar kan het ook niet aan liggen. Ik bewerk zelf de foto's, maar dat heb ik altijd gedaan. Ik stop nu maar bij Pixum en ik zal een ander proberen. De service is nog steeds uitstekend, maar de fotokwaliteit helaas niet meer.
27-07-2009
Kiel
Drie posters op 75x50cm besteld, samen met 6 A3 posters en 25 gratis kleine afdrukken. (respectievelijk 50x75cm Gigaposter, 30cm Megaposter, en 11cm Premium-Foto)

Nog een paar tegoedbon codes van internet ingevoerd, en daarmee nog een paar euro korting gekregen bovenop de kwantumkorting die ik al kreeg.

Het verschil tussen 'fotoposter' en de 'poster' was me niet geheel duidelijk, afgezien van de meer verschillende afmetingen bij 'poster'. Ik heb gekozen voor de 'fotoposter' simpelweg omdat deze goedkoper was.

De site werkt goed/handig en snel.

Besteld, twee dagen later kreeg ik te horen dat de bestelling een dag vertraging had opgelopen. Daarvoor kreeg ik een vergoeding in de vorm van een tegoedbon. :) Je wordt goed op de hoogte gehouden door Pixum.

Krappe week later de afdrukken ontvangen, en ik moet zeggen: Echt topkwaliteit. Alles was goed verpakt in stevige kokers. De A3 posters waren iets donker van kleur in verhouding tot de andere afdrukken, maar de kleur echtheid en scherpte zijn bij alle afdrukken echt heel erg goed Geen verlopen kleuren, geen vlekken of strepen, op goed stevig kodak glanzend fotopapier. Enorm veel details. Ik ben echt verrast met de kwaliteit van de 75x50 posters, voor die 7,50 per stuk die ik betaald heb.

Dikke 5 van 5!
15-05-2009
Marco
Ik heb voor het eerst bij Pixum besteld. De foto's zien er naar mijn smaak goed uit, een tikkeltje donker misschien maar dat zal meer een persoonlijke smaak zijn.

Probleem is dat eigenlijk alle foto's een andere afmeting hebben. Ok, er staat op de site van Pixum wel een stukje over snij tolerantie en formaten. Ze hebben zelfs een calculator om de uiteindelijke afmetingen te berekenen. Maar het vreemde vind ik dat op vier na alle foto's met dezelfde camera zijn gemaakt, in precies de zelfde pixel verhouding.

Als ik bij Profoto bestel krijg ik gewoon al mijn foto's in de afmeting die ik bestel zonder een calculator te hoeven gebruiken.

Ik had er meer van verwacht maar als nieuwe klant kreeg je 25 foto's gratis dus echt klagen kan ik niet.
09-02-2009
Veronica
Na verschillende services uitgeprobeerd te hebben blijf ik toch hangen bij pixum. Het duurt wel wat lang voordat je foto's er zijn maar de kwaliteit is beter dan foto.com of webprint. Sommige foto's zijn wat aan de rode kant maar verder zijn ze haarscherp, mooie heldere kleuren en redelijke prijzen. Alleen de verzendtijd mogen ze van mij wel wat verkorten!
08-01-2009
Eric
Zeer wisselende ervaringen met pixum: ALS ze bezorgd worden zijn de foto's meestal prima, MAAR nu al 3 maal meegemaakt dat ik herhaaldelijk heb moeten mailen dat mijn foto's niet bezorgd zijn!
06-01-2009
Stefan
Voor de eerste keer foto's via internet besteld. en er waren er heel veel. Toch is mijn keus gevallen op Pixum.nl. Vandaag binnen gekregen en er zaten nog een paar foto's tussen van mijn 3.2mp Nokia telefoon.
Die waren heel erg scherp!
Super.
Van mijn digitale camera waren de afdrukken ook erg goed. Bij de Hema is het minder dan bij Pixum! Kortom geweldig! Via de klantenservice werdt er snel gereageerd!
07-11-2008
Johan
De Pixum Support heeft het netjes en zeer snel afgehandeld:

-----------------
Wij hebben de foto's gecontroleerd en kunnen u laten weten dat de witte rand uiteraard niet aan de foto had mogen blijven zitten. Dit is duidelijk fout gegaan in het snijproces.
Voor wat betreft foto 5, dit valt helaas onder snijtolerantie. Het lab hanteert een veiligheidsmarge van ca 5 mm langs de randen. Alle motieven, teksten of kaders die erg dicht aan de rand zijn aangelegd, kunnen worden afgesneden. Wij adviseren dan ook om hier rekening mee te houden bij een bestelling. Het hoeft niet te gebeuren, maar als een deel van het motief wel wordt afgesneden is het natuurlijk erg vervelend.
Wij willen u een tegoedboncode aanbieden, in de waarde van de door u geplaatste bestelling.
-----------------

Kortom, de Service van Pixum krijgt bij deze een 8.5 .
05-11-2008
Webmaster
Johan (zie 07-10-2008) wordt op zijn wenken bediend. Pixum reageert met het volgende op zijn ervaring:

Het spijt ons te horen dat u niet geheel tevreden bent met uw order bij Pixum. Het afdrukken gebeurt bij Pixum precies naar uw bestand. Als uw foto's een verhouding hebben van 3 staat tot 4 dan worden de afdrukken 10,2 x 13,4 cm. Als de foto's een 2 staat tot 3 verhouding hebben dan worden de afdrukken ongeveer 10,2 x 15 cm. Heeft u zowel 3:4 als 2:3 bestanden, worden de afdrukken inderdaad niet allemaal hetzelfde. Voor gewone fotoafdrukken hoeft niet bijgesneden te worden, wel dient men rekening houden met de toleranties van de belichtingsmachines (enkele mm/pixel).

Maar als de foto's zoals u beschrijft slecht zijn afgesneden stuurt u het beste een e-mail naar onze support, die neemt u klacht graag aan en kan voor een herdruk van uw foto's zorgen.
07-10-2008
Johan
Als test heb ik recent bij enkele online aanbieders foto's laten afdrukken. De betreffende foto's zijn gemaakt met zowel een digitale compactcamera die dus de beeldverhouding van 3x4 hanteert als een digitale spiegelreflex met een beeldverhouding van 2x3. De Pixum software liet niet zien in hoeverre er bijgesneden moest worden voor het 10x15 formaat. Inclusief verzending duurde het ongeveer 4 dagen voordat de bestelling binnen was. Pixum heeft blijkbaar moeite met orders die twee beeldformaten bevatten: de foto's van de spiegelreflex camera zijn er zeer netjes uitgekomen maar de foto's van de digitale compactcamera zijn 13,3 cm breed ipv de 15 cm zoals de foto's van de spiegelreflex. Eveneens zijn de foto's van de digitale compactcamera zeer slecht afgesneden, soms zitten de schuine witrandjes of randjes van andere foto's nog aan de betreffende afdruk. De kleur daarentegen is wel erg goed, veel beter dan foto.com. Mooie volle kleuren zoals op de originele foto te zien is. Er wordt Kodak Royal papier gebruikt wat een stuk beter van kwaliteit is dan het goedkopere Kodak fotopapier van foto.com. De afdrukkwaliteit bij Pixum krijgt daarom een 8 maar vanwege het slechte bijsnijden krijgen ze een punt minder. Ik ben benieuwd hoe ze daarop zullen reageren bij hun support afdeling.
16-09-2008
Jan-Willem
Ik ben vaste klant bij pixum, ik stuur meestal in grote aantallen gelijk op. De levering is altijd erg snel, vaak binnen 3 dagen. Als er vergrotingen bij zitten (meestel 20x30 die zijn erg goedkoop 0,69cent) dan duurt het 5 werkdagen.
Over de kwaliteit ben ik erg tevreden, ik heb een gekalibreerd scherm en ik heb nog nooit kleurzweem of wat dan ook kunnen ontdekken. Bovendien worden de foto’s altijd in het formaat afgedrukt die ik heb opgestuurd. Een enkele keer had ik bij een vergroting hem niet nietjes afgesneden waardoor het kader niet mooi op zijn plek zat, geen probleem bij pixum, snelle reactie en kreeg zo een nieuwe. Pixum is goedkoop altijd aanbiedingen en snelle software, vooral het uploaden gaat erg snel als je de compressie aanzet (hij rekent dan op jouw computer uit wat de printer moet afdrukken, erg handig en geen kwaliteitsverlies en een zeer snelle upload.

Vooralsnog vind ik pixum een echte aanrader
16-06-2008
Greetje
Ik heb een aantal keren foto's bij pixum besteld, de eerste zending was oke, maar daarna werden ze steeds slechter. De foto's vond ik te rood en te donker en bij de laatste 2 zendingen waren er een aantal foto's waarbij je de pixels kon tellen. Dat terwijl de foto's op de laptop er goed uitzagen. De laatste keer heb ik een e-mail gestuurd en binnen no time was die beantwoord, ik kon de foto's opsturen zodat ze ze konden bekijken.Dit heb ik niet gedaan omdat ik ze al weggedaan had. De foto's werden altijd netjes verpakt en ik had ze standaard binnen 3 dagen.
Kwaliteit foto's; 5.5 (vooral door de pixels) en service: 7.5
08-05-2008
Pixum
Hieronder de reactie van Pixum op de ervaring van Fir van 30 april:

Beste Fir,

Onze excuses voor de ontstane situatie.
Natuurlijk krijgt u de 100 foto's gratis.Het beste stuurt u een e-mail naar onze support , die regelt vervolgens de rest voor u.
Informatie mbt. de zijdeverhouding vindt u hier

Met vriendelijke groeten,

Pixum
30-04-2008
Fir
Had nog nooit foto's via een webwinkel afgedrukt en kreeg via de BankGiroloterij een bon voor het gratis afdrukken van 100 foto's, dus een mooie opsteker; na 1.5 maand kreeg ik van Pixum een email hoe het mij was vergaan en of ik tevreden was. Ik had echter nog niets gedaan want de foto's moesten nog worden uitgezocht, een goeie herinnering dus, zo gezegd zo gedaan. Nu was de bon een jaar geldig vol, maar volgens de enquete email had ik echter nog naar twee maanden (en de bon was pas 1 maand oud!) maar wat schetst mijn verbazing, toen ik de foto's opstuurde was de bon ongeldig en moest ik alles betalen. Op zich was ik redelijk tevreden met de foto's (het was wel even zoeken met welk tool ik de foto's naar de centrale moest sturen, met het programmatje van Pixum ging het uiteindelijk prima) ik kreeg ze echter wel op twee formaten afgedrukt. Op de enquete die ik toen wel heb beantwoord heb ik echter nooit meer iets gehoord en m'n geld heb ik ook niet teruggehad, dus ook geen verklaring waarom er verschil in de afdrukmaten zat. Niet meer naar Pixum dus.
07-03-2008
Petra
Sinds kort begonnen met het bestellen van de digitale foto's en na het lezen van de beoordelingen, gekozen voor Pixum.
Het software programma is ideaal, door het offline kunnen vullen van de winkelwagen geen last van hikken in de internetverbinding. Dankzij een hoge internetverbinding waren 500 bestanden met een halfuurtje de deur uit. Met 3 tot 4 dagen heb je de foto's keurig verpakt, met index, in huis.
De foto's zijn van goede kwaliteit met een scherpe prijsverhouding. De eerste keer was afgedrukt op Fujicolor papier en de tweede keer op Kodak Royal, allemaal in een tijdsbestek van een paar weken. Ik ben benieuwd waar de derde serie op is afgedrukt. Persoonlijk vind ik op Kodak papier mooier omdat Fuji een wat groener resultaat geeft.
Vooralsnog is Pixum een aanrader.
08-10-2007
Maikel
Voor het eerst voor mijzelf mijn digitale foto's laten afdrukken. Had dit voor mijn ouders en zus wel eens gedaan, maar altijd via het bekende (en dus als veilig en goed gezien Kruidvat). Nu ik voor mezelf moest laten afdrukken heb ik me via deze site wat meer in de verschillende aanbieders verdiept en mede op basis van de goede waardering door andere mensen en de in verhouding daarmee lage prijs heb ik voor Pixum gekozen.
En dat is me heel erg goed bevallen. De levering van de foto's was binnen 1 dag ipv de genoemde 3 a 4 werkdagen, dus echt super snel. Grote doos en netjes verpakt ook moest ik tekenen voor aflevering (geeft gevoel van veiligheid).
Maar het meest onder de indruk was ik van de kwaliteit van de foto's. Ik had een aantal oudere foto's (640X480 en lager) van volgens hun website inferieure kwaliteit toch laten afdrukken, en de resultaten waren ver boven verwachting. Ook de overige foto's kwamen veel beter uit op papier dan op het scherm en ik ben hier dan ook erg tevreden mee. Veel beter dan de korrelige foto's die ik voorheen had van het kruidvat had gezien.
Ik kan over de bestelsoftware weinig zeggen, aangezien ik het via de flash webbased upload heb gedaan, maar deze werkte dan ook erg goed.
Wat mij betreft dan ook een echte aanrader. Volgende keer kies ik hier zeker weer voor.
08-10-2007
Hans
Ik heb net een nieuwe Kodak-camera (mijn eerste digitale) en kwam bij Pixum terecht vanwege de concurrerende prijs voor grote aantallen. De foto's waren netjes verpakt en keurig op tijd, maar een flink aantal was van bedroevend slechte kwaliteit: de kleuren waren heel onnatuurlijk. Een mail gestuurd, waarop ze me netjes meldden dat de foto's inderdaad slecht waren afgedrukt en dat ze betere zouden sturen. Vervolgens kreeg ik netjes alle 500(!) opnieuw toegestuurd. Maar hoe ik ook keek, de foto's waren precies even slecht van kleur! De foto's hebben een veel te sterke geelkleuring in meerkleurige gebieden. Kortom, je ziet geen gele waas, maar als er geel in een vlak zit, wordt dat te sterk benadrukt.
Misschien ligt het eraan dat er Fuji-apparatuur en papier gebruikt wordt en ik een camera heb die op Kodak is afsteld.... Voor mij met deze camera dus nooit meer Pixum.
07-09-2007
Ans
Voor de eerste keer Pixum geprobeerd met een 150 foto's, diverse formaten door elkaar gebruikt en ik kan niets anders zeggen dan prima. Met een paar dagen binnen, een(door mijn eigen fout) te grote foto keurig in een koker geleverd en andere vergrotingen tussen een kartonnen flap om beschadiging te voorkomen. Zeer nette afdrukken, helder, kleurrijk zonder dat ik er een vervelende overheersende toon in kan ontdekken. In het verleden ook andere centrales geprobeerd en ik had de indruk dat daar vaak eerst het formaat van de foto terug gebracht werd, dat was hier niet het geval. Goed dat duurt even met verzenden (700 MB) maar dan heb je ook wat. De volgende serie gaat naar de zelfde centrale
21-08-2007
Clemens
Vooraf met de klantenservice gemaild met vragen en zeer snel en correct antwoord gekregen.
Na 6 uur uploaden om 17h00 ruim 1400 foto's besteld. De volgende dag bericht dat de foto's onderweg waren en de dag daarop alles binnen: in totaal binnen 1,5 dag dus - perfect! De kwaliteit van de foto's was prima en ik ben kortom zeer tevreden. Een volgende keer ga ik zeker weer bij Pixum bestellen!
21-08-2007
Joyce
Sinds deze zomer werk ik met Pixum, heb inmiddels al honderden foto's laten afdrukken, allemaal goed van kwaliteit. Pixum was ook heel concurrerend qua prijs. WAS, zeg ik erbij, want ze hebben nu ineens ergens een toeslag vandaan getoverd die ‘bewerkings- en servicekosten' heet. Voorheen betaalde je alleen 1,95 verzendkosten! (Tot max. 100 foto's, daarboven meer). Dus ik voel mij nu wel een tikje bekocht. Temeer daar ze dat nergens hebben aangekondigd; het is geruisloos ingegaan en het staat ook nog nergens op de vergelijkingssites, dus iedereen denkt nog steeds dat ze de goedkoopste zijn…
16-08-2007
Yvonne
Ik heb ook altijd bij pixum besteld en hele goeie ervaringen hiermee!! Altijd hele mooie foto's en leuke actie's.

Nu heb ik vroeger altijd het programma pixum-up gebruikt maar dat heb ik niet meer op mijn pc staan. Heeft iemand dit programma voor mij!!!
02-07-2007
Anne
Ik heb inmiddels een heleboel online fotoservices geprobeerd ( ben sind een 1/2 jaar trotse moeder... ) en ben met bijna alle fotoservice aanbieders grotendeels tevreden. De beste op dit moment vind ik pixum.nl , waarover ik graag een bericht wil sturen.
De foto's van pixum worden allemaal op het supreme papier van fujifilm ontwikkelt, dus m.b.t. de kwaliteit een groot voordeel. Na aanmelding heb ik de bestel software gedownload. Via slepen naar het rechter menu kun je met de software heel makkelijk de foto's bestellen. Het uploaden duurde wel wat lang vond ik , maar voor de rest een makkelijke software.
Ook over de prijs kan ik niet klagen ik had 75 foto's besteld voor een totaalprijs incl. verzendkosten van maar 6,49 euro. Elke nieuwe klant krijgt bij de eerste 4 bestellingen 25 foto's gratis. Ik heb betaald via eenmalige machtiging en binnen 3 dagen, lagen de foto's netjes verpakt bij mij thuis op de deurmat.
Wat pixum wel nog kan verbeteren is meer betaal mogelijkheden, ik zou liever via ideal betalen, maar goed alles is perfect verlopen en de foto's zijn echt prachtig. Mooi dik papier en prachtige kleuren.
De prijzen zijn volgens mij ook erg goed vergeleken met andere aanbieders. Ik ga dit weekend nog een bestelling plaatsen, ze hebben bij pixum namelijk echt leuke handgemaakte baby beertjes die ik nog nergens anders gezien heb...

Ik hoop dat jullie wat aan mijn bericht hebben. Hartelijk bedankt voor de service die jullie aanbieden.
21-06-2007
Andre
prima ervaring.
foto's binnen drie dagen in de brievenbus ontvangen, uploaden via site niet helemaal top op de mac.
foto's zijn van goeie kwaliteit en kleurecht, geen digitale foutjes te vinden. aanbieding van 20gratis foto's werd meteen bij het bestelproces op de site verrekent, niet zoals bij andere aanbieders waar je later zelf ervoor moet zorgen om je geld terug te ontvangen.
09-05-2007
Dick
Wel goedkoop, zeker voor de eerste paar foto's. De levering is redelijk, maar niet supersnel. Zondag besteld en betaald, donderdag kreeg ik de foto's binnen. De foto leken me in de eerste gezicht bijna hetzelfde als op het scherm alleen vond ik ze niet bijzonder eruit zien, totdat ik de foto's eens bekeek op mij tft scherm. De afgedrukte foto's zijn te donker en de kleuren zijn aan de rode kant. Dus zeker niet gelijk aan wat je op je monitor ziet. Daar moet meer uit te halen zijn. Het is dat ik nu alleen maar 1,99 hoefde te betalen aan verzendkosten voor de foto's, want de kwaliteit vind ik alleen maar redelijk te noemen. Kan beter. Sommige foto's zijn de de donkere afdruk gewoon ronduit lelijk geworden. Liever iets meer kwaliteit en wat meer betalen dan dit. Een pluspunt is het kunnen betalen zonder creditcard en dat het pakketje er verzorgt uit ziet met duidelijke indexfoto's. Over de foto's ben ik minder te spreken. Nog (geen) aanrader dus.
06-03-2007
Bert
Inderdaad hele goede fotos tegen een scherpe prijs. Maar die prijs wordt snel anders wanneer Pixum een keer niet kan afboeken van je bankrekening (vanwege bijv. saldo-tekort) dan krijg je meteen zonder waarschuwing in de eerst email 7 euro admin. kosten aan je broek. Ik heb dezelfde dag contact opgenomen met de mededeling dat ik direct het bedrag zou overmaken. Toch nog die 7 euro betalen wegens bedrijfspollicy! Ik heb aangegeven dat ze meteen mijn gegevens konden verwijderen en dat ik op deze agressieve wijze niet meer met ze van doen wil hebben. Dus op zoek naar een alternatief......maar moet nu volgens mij weer op mijn knieen naar pixum: De beste fotos tegen de beste prijs (alleen ff aan voldoende banksaldo denken!!)
Prettiger zou zijn wanneer Pixum ook ander betalingsmogelijkheden zoals overboeken aanbiedt.
08-02-2007
Geja
Ik liep hopeloos achter met het bijbestellen van mijn foto's (+/- 2000 in de wacht) en hierdoor zocht ik een aanbieder die ten eerste geen limiet had voor het aantal foto's dat je per keer mag uploaden en eentje met een scherpe prijs. Pixum stond na de prijscalculator in de top van de aanbieders qua prijs en na wat vergelijk heb ik het bij hen besteld.
Uploadprogramma:
Deze vind ik heel erg handig werken. Enige nadeel vind ik dat als je bij 30 10x15 foto's wilt en 15 9x 13 je dit niet per batch kan aanpassen, maar of alle foto's van formaat moet wijzigen of per stuk. Tijdrovend klusje kan dat worden. Het nabestellen lukte eerst niet, kreeg aan het eind van de bestelling steeds foutmedlingen. Uiteindelijk heb ik ze maar in stukjes van ongeveer 500 foto's per keer besteld. Dit ging wel probleemloos
Prijs:
Netjes, niks op aan te merken
Levertijd/Verpakking:
Door het enorme aantal had ik rekening gehouden met een langere levertijd, maar de foto's waren in no time bij mij in huis. Ook al waren het verschillende formaten. Netjes bezorgd in kleine kartonnen doosjes en netjes hoesjes om de foto's heen. Keurig! Nadeel is wel dat je er thuis voor moet zijn. Bezorgd is GLS di 1 keer aanbied en je daarna af laat halen of laat bellen op welke dag er wel bezorgd kan worden. Dit kan voor vertraging zorgen, zeker als je 5 dagen per week werkt (zaterdag is geen bezorgdag)
Kwaliteit Foto's:
Mooi dik papier, foto's zien er net zo uit als op mijn beeldscherm. TOP!
Service:
Mailtjes op de foutmeldingen werden binnen enkele uren beantwoord met een uitleg van de melding.
Conclusie:
Een goede aanbieder met een fijn programma, goede kwaliteit foto's en nette manier van verzenden. AANRADER! Zeer tevreden!
27-12-2006
Maartje
Ook ik heb ervaring met Pixum.
Eerst goede ervaringen, maar langzamerhand stellen ze me keer op keer teleur
Allereerst had ik een fotoposter besteld van 50x75 en kreeg een hele andere! De foto was dus gewoon zoek. Lekker, dan heb je het over copyright... God weet waar die foto terecht is gekomen. Uiteindelijk een nieuwe gehad, dat wel.
Een paar bestellingen later kreeg ik foto's, 13x18 die beschadigd waren aan de randen! Flink beschadigd. Dit gemeld en weer kreeg ik nieuwe. Nu netjes.
Nu ben ik het beu. Heb 27-11 een poster van 30x40 besteld. GLS is aan de deur geweest, zonder briefje! Geen melding. Omdat ik het lang vond duren, gemaild. Zij zeiden dat GLS aan de deur was geweest. Ander adres opgegeven en nu zou de foto via TNT verzonden worden. Bijna een maand later, nog geen foto.
Heb net vriendelijk verzocht mijn geld terug te boeken. Ook zij zijn een klant kwijt. Dan betaal ik liever meer als ik weet dat mijn foto's netjes aankomen binnen 1 dag. Het andere bedrijf waar ik altijd bestel.
Geen aanrader dus.
20-12-2006
Annemieke
Pixum: donderdag besteld, woensdag binnen. Iets te laat maar niet vervelend. De foto's zagen er prachtig uit, zelfs degene die bewerkt was en van een logo'tje voorzien. De kwaliteit van deze digitale foto was niet heel denderend, maar het afgedrukte resulataat erg goed.
Ik heb besteld met de 'eerste keer klant' korting en nog een korting die ik op hun site vond. Uiteindelijk betaalde ik voor 100 foto's, 8.90 euro, inclusief bezorging.
De foto's zijn afgedrukt op net papier en ik vind daarom de prijs-kwaliteit verhouding erg goed. Al met al ben ik zeer tevreden over dit bedrijf.
09-12-2006
Jeroen
Om te proberen een setje van 25 laten afdrukken middels een kortingscode. Express een paar lastige tussen gestopt van een bezoekje aan het aquarium in blijdorp. Eigenlijk iets te donker en te blauw.
Set foto's komt keurig op tijd binnen. Afgedrukt op erg dun aanvoelend papier, mag dan wel Kodak Royal heten maar zo komt het niet over. Bovendien was er kleurcorrectie op mijn foto's losgelaten waardoor een paar afdrukken van het aquarium verknoeid waren, rood was zo opgefokt dat de boel veel en veel te korrelig werd.
Mailtje naar de klantenservice gestuurd, probleem uitgelegd. Paar dagen later een vers setje afdrukken in huis. Weer was op de moeilijke prints correctie gedaan en weer waren de afdrukken verknoeid.
Pixum probeert het dus wel maar luistert niet naar klanten en mij zijn ze ook kwijt.
01-12-2006
Jan
Ik vond mijn foto\'s de laatste keer te donker.
De snelheid van levering was prima.
03-11-2006
Peter
Mijn ervaringen met Pixum zijn wat wisselend. Laat ik beginnen met de bestel- en leverprocedure: niets dan lof. Vlot, geen haperingen duidelijke communicatie. 8 Ook de prijs is prima.
Voor kleurenfoto's: redelijk goede kwaliteit. De afdrukken zijn goed van contrast en helderheid. Alleen aan de kleur mankeert wel eens iets. Partijen in foto's die ik uitdrukkelijk neutraal had gefilterd (=grijs) in Photoshop bleken een lichte roodzweem te hebben in de afdruk. Dat valt echter alleen bij zeer nauwkeurig kijken op en met de losse foto is het geen echt bezwaar. Kwaliteit kleurenfoto's: 7
Anders ligt het met zwart-wit afdrukken bij Pixum. Vandaag kreeg ik enkele Z/W afdrukken 30x40 cm terug die zwaar beneden iedere maat waren:Contrast was niet in orde; witte partijen geen doortekening meer (volledig uitgevreten) terwijl het ingestuurde bestand daar zorgvuldig op was bewerkt. (Photoshop CS2 post processing) en het zwart was me lang niet zwart genoeg naar de zin.
Het ergste echter was het feit dat alle Z/W foto's een duidelijke groenzweem hadden. Ik neem aan dat dat inherent is aan het proces (afdrukken op kleurmateriaal en verwerken in kleurchemie) maar aangezien het niet mogelijk is om apart Z/W te bestellen beoordeel ik het resultaat dat ik zie: Kwaliteit zwart wit foto's ongeschikt als vervanger van eigen doka of kwaliteitsprinter: 4
02-11-2006
Peter
Gebruik al een jaar Pixum. Goede kwaliteit op een enkele uitzondering na. Laatste keer een groot aantal veel te donker van de 161 foto's. Mailtje gestuurd naa Pixum, na een week complete serie opnieuw geprint in huis, zeer goede service!!
30-10-2006
Kees
Over de service van Pixum alleen maar lof: 'k had steeds de foto's binnen twee dagen in huis, gewoon verstuurd via de post. En betalen via een eenmalige automatisch incasso is toch wel het allergemakkelijkst: geen gezoek naar creditcardnummers of het vooraf moeten overmaken van geld, maar gewoon lekker automatisch.
Ook e-mails met vragen werden stipt beantwoord, zij het niet altijd met een perfekt uitgeplozen en op mijn situatie toegespitst antwoord, maar meer met een soms te eenvoudig 'standaard' antwoord, maar goed, zij zullen het vast wel druk hebben.
In eerste instantie was ik over de kwaliteit tevreden, maar op een gegeven moment viel het mij meer en meer op dat de foto's ontwikkeld door Pixum toch vaak wel erg donker zijn! Met name ook de kleur groen heeft de neiging heel somber, zwaar, donker en contrastloos dicht te lopen. De scherpte van de plaatjes ik gewoon goed; ik bewerk de foto's vooraf in Photoshop en vindt het fijn dat je de optie hebt om bij Pixum het Automatische Scherpstellen' op uit te zetten, omdat ik dit scherpstellen liever zelf doe. Ook erg fijn vind ik dat zij de foto's afdrukken in precies het formaat waarop ik zij zelf heb uitgesneden: een lange, smalle foto, komt bij hen ook precies net zo lang en smal uit de pers rollen, zonder dat er veel wordt bijgesneden.
Wel heb ik gemerkt dat een foto waarvan ik een gedeelte expres onscherp had gemaakt, na afdrukken bij Pixum weer helemaal scherp was geworden, dat had dus voor mij niet gehoeven.
Al met al ga ik dus op zoek naar een andere afdrukcentrale, vooral dus omdat ik hun afdrukken te donker vind.
09-09-2006
Carin
Prima ervaring met Pixum. Dinsdag heb ik meer dan 800 foto's besteld en had die donderdag al in huis. Het werkt prettig om offline je bestelling klaar te kunnen maken, je kunt er alle tijd voor nemen die nodig is. Ik was wel een beetje huiverig voor de leveringstijd, ook door de ervaringen die hier vermeld staan, maar dat was niet nodig, na 2 dagen alles al in huis. Het ziet er ook allemaal goed uit, ik heb de meeste foto's niet bewerkt en ook gekozen voor afdrukken zonder correctie. Pixum is zeker voor herhaling vatbaar!
07-08-2006
Eric
In tegenstelling tot wat ik op uw website lees heb ik nu al meerder malen erg slechte ervaringen met Pixum. Afdrukken (± 250/keer) worden óf te groen óf te donker afgedrukt. En een klacht indienen? Zelfs geen ontvangsberichtje, laat staan dat er iets mee gedaan wordt!

Erg teleurgesteld dus...
29-07-2006
Rob
De kwaliteit van de foto's is gewoon heel goed geen klachten over. Afdruk 30*45 perfect met 5 megapixel camera.
Echter de bezorging is een heel ander verhaal, de pakketten worden bezorgd door een koeriersdienst GLS. Bij eerste aflevering was ik niet thuis geen briefje in de bus bij de tweede idem. Dus mail naar pixum kreeg netjes een mail terug wanneer aangeleverd was en het nummer van gls voor nieuwe bezorg datum. Afgesproken met gls dat zij maandag de 17 juli zouden leveren dus bleef die dag dan maar thuis. En ja hoor weer niemand, dinsdag lag er een briefje in de bus van gls, en nee ik was weer eens niet thuis. Dus nu nummer van distributie centrum dat 15 km verder lag en afspraak gemaakt voor op te halen, prima geen probleem. Kom bij de firma gls zijn ze het pakje kwijt.
Uiteindelijk 1 maand na de eerste aanbieding heb ik mijn foto's gekregen, was wel de moeite waard maar ga op zoek naar een ander lab daar ik dit geen 2e keer wil meemaken.
27-04-2006
Yvonne
Jeske, waarom mail je je probleem niet even naar de helpdesk van Pixum? Mijn ervaring is dat ze altijd zeer snel met een goed antwoordt komen.

Ik heb pas weer een fantastische ervaring met Pixum. In het verleden was het fout gegaan met een grote bestelling, omdat ik vergeten was mijn huisnummer in te vullen bij het bestellen. Pixum bood aan om de order gratis nog een keer uit te leveren. Juiste adresgegevens doorgegeven, maar tot mijn verbazing kwam deze bestelling ook nooit bij mij aan. Inmiddels waren er al enkele weken voorbij gegaan en kwam Pixum met het voorstel om het geld terug te storten zodat ik de bestelling opnieuw kon plaatsen. Deze keer werd de bestelling zonder problemen bezorgd. Prima service toch.
Deze week heb ik mijn foto's, genomen tijdens een kamelentrektocht door de Sinaï woestijn, ontvangen. Ik had diverse formaten 13 x 18, 20 x 30 en 30 x 45 cm. Ik had de foto's niet bewerkt, op een enkele na, en ze waren prachtig, vooral de posters waren super mooi. Ik had niet verwacht dat ze er zo goed uit zouden zien, want ik heb een speciale monitor voor foto's en dan kunnen afdrukken toch altijd iets minder mooi zijn.

De foto's zijn genomen met een digitale spiegelreflex Canon 350D. Ik kan iedereen Pixum aanraden, want de kwaliteit is erg goed en doet zeker niet onder voor analoog. Dan komt ook nog de prijs die aantrekkelijk is.
25-04-2006
Jelger
Op het moment dat ik mijn eerste digitale foto's wilde gaan afdrukken, via de recenties op deze site "gegokt” op Pixum.
Off-line kunnen de foto's worden klaargezet via de software van Pixum, waarna het uploaden verder kinderspel is, doch lang duurt (4 uur) voor 400 foto's van mijn 5Mpixelcamera. Bijsnijden is mogelijk via een ander programmaatje van Pixum. Ik heb diverse afdruk-formaten 11,13 en 20 in een keer geupload naar de Duitse fotocentrale.
De grotere formaten 13x17 en 20x27 blijken veel gunstiger geprijsd dan andere centrales. Ook een tweede lading vergrotingen tot en met 30x45cm heb ik zodoende bij Pixum weggezet. Ik heb overwogen bij een andere centrale te proberen, maar de uploadsoftware bleek dusdanig knullig, dat ik toch weer voor Pixum ben gegaan.
Maandag geupload en donderdag werd de post bezorgd. Kosten worden automatisch afgeschreven.
Kwaliteit van de afdrukken is goed en op de achterzijde is de naam van het foto-bestand en datum opname gedrukt (handig). Prijs-kwaliteit van Pixum is zeer goed en kan ik –als hobby-fotograaf- iedereen aanbevelen. Ander pluspunt van Pixum is de mogelijkheid om 1 gb online te gebruiken als backup voor de mooiste foto's. Laat alle bestellingen in het online-fotoboek plaatsen, waarna je later altijd een sortering van de mooiste foto's kan maken.
14-04-2006
Jeske
Deze week ben ik teruggekomen uit Venetië, mijn vriend en ik wilde natuurlijk meteen de foto's bestellen via Pixum.
We zijn een woensdag teruggekomen en nu al 4 dagen bezig om onze foto's te bestellen. Deze site is het goedkoopste aangezien wij 244 foto's dubbel willen laten afdrukken en dat blijkbaar niet mogelijk is. Telkens wanneer ze zijn upgeload en we doorgaan met foto's bestellen staat er in 1 keer dat we van iedere foto er 5 willen bestellen. Heeft iemand al eerder te maken gehad met dit probleem, doe ik iets verkeerd en hebben mensen tips hoe ik dit anders moet aanpakken?
09-02-2006
Henk
Voor het eerst digitale foto's af laten drukken. Veel ervaringen van anderen aangehoord over Kruidvat, AH, Schlecker en Hema. Vooral Hema sprong er negatief uit. Via deze site eigenlijk besloten eens bij Pixum te proberen. Foto's zijn van zeer goede kwaliteit op stevig Kodak Royal Digital papier. Na 3 dagen in huis. Ik heb besteld via de te downloaden software zodat ik offline een bestelling kon maken. Toen deze bestelling compleet was, alles in 1 keer verzonden. Werkt een stuk eenvoudiger, overzichtelijker en sneller dan de online versie. Die laatste werkt erg omslachtig en na 12 foto's moet je eerst uploaden voor je weer verder kunt.

Wel even wennen als je een raar formaat thuis krijgt. Ligt overigens niet aan Pixum maar aan het formaat waarin de foto opgestuurd is. Is deze niet in de verhouding 2x3, wordt de hoogtemaat aangehouden (10cm) en de breedte aangepast. Als dit je stoort, even je camera eenmalig goed instellen en je hebt er geen last meer van.
28-01-2006
Bram
Eerste ervaring met online bestellen dus eerst maar de 10 gratis afdrukken gedaan.
Makkelijk aanmelden en uploaden als je het eenmaal door hebt.
Bestellen was na 3 dagen binnen in prima kwaliteit.
Tweede keer 50 foto's besteld ook binnen 3 dagen thuis ontvangen en net zulke goeie kwaliteit sommige foto's waren iets minder maar dat aan de kwaliteit van de fotocamera en het eventuele verkleinen of snijden. Dit zou je overal denk ik wel hebben.
Ik ga zo weer een bestelling doen aangezien het me al eerder goed bevallen is.
30-12-2005
Yvonne
Ik heb sinds kort een Spiegelreflex Canon 350D. Om wat foto's uit te proberen heb ik 14 onbewerkte foto's besteld bij Pixum formaat 13x18 (werd uiteindelijk 12,5x19).
Ik heb de foto's bewust niet bewerkt en ze gewoon maar verstuurd in afwachting van het resultaat. Zondagavond verzonden en ondanks alle kerstdrukte had ik ze woensdag al in huis. Netjes verpakt in karton en de foto's in een fotozakje van Pixum en het resultaat was bijzonder goed. De kleuren waren mooi en helder, precies zoals op mijn scherm. Er was niet met de verhoudingen geknoeid en alles was dus afgedrukt.
Dezelfde foto's heb ik enkele dagen daarna ook naar Profotnet gestuurd met een erg teleurstellend resultaat. De kleuren waren vrij bruin tot tegenstelling bij Pixum. De foto's waren op een kleiner formaat dan besteld. Ik had aangegeven 13x17 maar ze waren 12,5x17 en daardoor in elkaar gedrukt. Ook was niet alles afgedrukt, misschien iets moeten doen met de bestandsformaten. Maar omdat ik een beginneling ben heb ik me daar niet in verdiept.
28-12-2005
Pi
Prima foto's, snelle levering, heldere website, goede prijs. (Als het niet zo super-perfect hoeft als bij profotonet.nl, en ik geen matfoto's hoef (foto.com) ga ik voor Pixum!) Niets op aan te merken.
25-08-2005
Simone
Heb net een aantal foto's binnen, de kwaliteit is boven verwachting. Mooie kleuren, huidtinten natuurlijk van kleur, foto's mooi scherp.
Zeker aan te raden!
12-08-2005
Erik
Heb deze week enkele foto's af laten drukken bij Pixum, waaronder een megaposter van 30X40 cm. Over het resultaat ben ik erg tevreden. De kleuren zijn mooi en de poster is goed qua scherpte. Ik maakte de foto's met een 8 megapixel camera van Sony (F828).
09-07-2005
Tom
Na meerdere online diensten te hebben getest. picoprint, kruidvat, hema, etc. moet ik zeggen dat pixum de beste kwaliteit levert!
De kleuren kloppen aan het beeld dat ik ervan verwacht. Bij veel andere kreeg ik foto's terug die te groen, donker of zelfs onscherp waren.
Echt een aanrader. Ben zelf in het bezig van een Nikon D70!
Kwaliteit: 9 Service (gemak van upload en levering): 6
27-05-2005
Ilse
Heb net een vergelijking gedaan tussen Hema, Pixum en Webprint. Foto's van Webprint hadden allemaal een gele gloed, Pixum prima afdrukken; goede kleur en scherpte. Hema te groen. Alle foto's gemaakt met een Nikon D70.
21-02-2005
Colette
Zie het artikel kwaliteitsvergelijking van Colette.
24-01-2005
Wouter
Ik heb diverse keren foto's en vergrotingen bij PIXUM laten afdrukken. Mijn ervaring was dat de foto's niet echt scherp werden afgedrukt. Het antwoord van PIXUM was "Het lab belicht met 200 dpi". Een ander probleem was dat er cropping plaats vind; ca 60 pixels rondom een foto van 1655x2482.
Ze hebben de foto's overgedaan nu met een hogere resolutie en minder cropping. Ik maak geen gebruik meer van PIXUM gezien de standaard 200 dpi, die veel lager is dan andere centrales.
19-10-2004
Sandra
Gebruik Pixum nu bijna 2 jaar. Een erg goede site, waar je je foto-albums kunt delen met je vrienden (welke hier ook gretig gebruik van maken).
De kwaliteit is meestal goed. Mocht het niet goed zijn (wat bij mij 4 keer is gebeurd), dan kun je ze een mailtje sturen (en je stuurt ze een slechte afdruk toe) en je krijgt je foto's gewoon weer opnieuw toegezonden!
De prijs is ook nog een van de laagste en er zijn vaak kortingsacties. Het enige wat ik minder vind, is dat je geen korting meer op de verzendkosten krijgt.
11-08-2004
Marjan
Heb tot nu toe vier keer foto's bij Pixum laten afdrukken, waaronder ook posters. Ik ben zeer tevreden over de kleuren en de afwerking. Het gemak van foto's thuis bezorgd krijgen, allemaal binnen een week, bevalt me ook prima.
02-08-2004
Ivo
Ik heb al verschillende malen foto's af laten drukken bij Pixum. Het uploaden van de foto's kan soms even wat tijd kosten. Evenals de levertijd. Deze bedraagt meestal een week. Daarentegen vind ik de kwaliteit wel ontzettend goed. De kleur en lichtintensiteit blijft mooi. Ik vindt Pixum nog steeds een van de beste voor het afdrukken van digitale foto's.
06-01-2004
Arjan
Ik gebruik Pixum al een jaar en vind 't erg goed.
27-07-2003
Anton
Ik heb foto's afgedrukt via Fujicolor en Pixum om een vergelijking tussen die twee te maken. De foto's van Fujicolor kwamen overeen met de afdrukken van de fotograaf. Kleuren, contrast en helderheid kwamen overeen met de originele foto's. De foto's van Pixum waren een stuk fletser en lichter van kleur. De foto's van Fuje Webprint kon ik binnen twee dagen al weer ophalen bij de fotograaf bij ons in het dorp. De communicatie met Fuje Webprint is zeer goed. Van de bestelling, de order en de gereedmelding krijg je een keurig emailtje. De foto's van Pixum hebben daarentegen meer dan een week op zich laten wachten.
12-06-2003
Frank
Duidelijk scherper dan Hema, natuurgetrouwer maar helaas met meer bruin/geel. Groen is natuurgetrouwer maar spreekt minder aan, minder glans. Kwalitatief tot nu toe de beste, maar....... volgens mij moet er een centrale zijn die beter is.

€ 10,- korting op je Pixum Fotoboek
Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
Afdrukcentrale CeWe
Levertijd 3 werkdagen
Offline samenstellen
(bestelsoftware)
Ja
Album
 • Soort kaft: kunstleer, hardcover, softcover, linnen, schrift
 • Hoe ingebonden: ingebonden (behalve het schrift, dat wordt geniet)
 • Max. aantal pagina's: 154 (maar is afhankelijk van het formaat)
 • Bestelsoftware
 • Windows, Mac., Linux
 • Foto op volledige pagina
 • Bijzonderheden
 • De levertijd bedraagt 3-7 werkdagen (afhankelijk van het formaat en kaft)
 • mat papier en papier met hoogglans coating.
 • Mogelijkheid om aantal pagina's tot 154 pagina's uit te breiden. Het uitbreiden gaat per 8 pagina's waar apart voor betaald moet worden.
 • Persoonlijke tekst mogelijk op boekrug en foto op kaft, zonder extra kosten.

 • Verzendkosten
  € 4,49

  Betalingsmogelijkheden
  Creditcard en Ideal
  Hieronder staat een selectie van een aantal producten met bijbehorende prijsindicaties. De aanbieder heeft nog meer producten.
  21 x 21 cm Linnencover, 26 pagina's voor € 22,95. 8 extra pagina's voor € 3,60.
  21 x 28 cm Hardcover, 26 pagina's, A4 formaat voor € 29,95. 8 pagina's extra voor € 4,00.


  Gebruikerservaringen: Gemiddelde rapportcijfers:
   laatste jaaralle ervaringen
    kwaliteit:n.v.t.7.4
    service:n.v.t.6.3
    software:n.v.t.6.5
  24-10-2013
  Gerri
  Ben wel tevreden over Pixum Er zijn ook fotoboeken met glanzend fotopapier te bestellen. En de software kent zoveel mogelijkheden. Tevens zijn er gratis online workshops te volgen met tips en trucs om je album net die extra effecten te geven om er iets moois van te maken.
  25-05-2012
  Gawe
  Had 3 mei een fotoboek gemaakt en besteld.
  2 dagen erna zou volgens Pixum het foto-
  boek thuis geleverd worden.Mooi niet.10 dagen was het fotoboek zoek. Volgens klantenservice was het eerst geleverd door hun Pakketdienst,dag later door Post Nl en weer een dag later door de Duitse Post en dat duurde zo wie zo langer. Kortom, ik geloof Pixum totaal niet meer. Kreeg alleen een sorry, excuus
  16-09-2011
  Amber
  Nadat ik een fotoboekje van 13 x 14 cm. had gemaakt en het naar Pixum wilde verzenden bleek dat ik € 5,- verzendkosten moest betalen (het boekje zelf was € 7,95)
  Dat lijkt mij niet in verhouding! Hetzelfde boekje bij Kruidvat besteld. Dezelfde software dus niet het boekje opnieuw maken, maar wel gratis af te halen bij ongeacht welke vestiging.
  07-02-2011
  Alex
  Na een aantal jaar bij Hema de foto-albums gemaakt te hebben (3-0x30 hoogglans) heb ik bij Pixum mijn eerste boek op fotopapier gedaan. Het maken van het boek is een genot: de software is goed en uitgebreid en het is heerlijk om geen rekening te hoeven houden met de binnenvouw. Je laat gewoon de foto's doorlopen over 2 pagina's! En het boek kan uit 80 pagina's bestaan en dat zijn er 10 meer dan bijvoorbeeld bij de Hema! Helaas was de afdrukkwaliteit niet wat ik had gehoopt: doffe, matte kleuren. Ze hebben bij Pixum alleen mat fotopapier en daar ben ik nooit een voorstander van geweest en dat wordt bevestigd Maar ik ben wel om wat betreft de vlakke ligging van de pagina's. Zeker bij (gewoon geprinte) dikke boeken was dat altijd een ergernis. Kortom, ik ga nu ergens anders kijken of ik een fotoboek op glanzend fotopapier kan laten afdrukken.
  24-11-2010
  Marianne
  Goed, mooie kleuren, vlotte service.
  11-12-2009
  Sandra
  Ik ben nu al anderhalve maand bezig een fotoboek van pixum (A4 liggend, 130 pag) Eerste keer dat het boek binnen was, vond ik de kwaliteit zeer slecht. Enkele foto's waren gespikkeld en het heel boek vond ik echt donker,terwijl het heel mooie en heldere foto's waren. Pixum zei dat het aan DPO instelling lag. Het heeft bijna 2 weken weer gekost totdat ik het nieuwe boek kreeg en resultaat was nog erger Dit keer was DPO bij alle foto's uitgeschakeld en nog steeds donker en gespikkelde foto's. Het ergste was dat de eerste 4 pagina's gewoon waren weggelaten. Nu stuur ik weer voorbeeldfoto's op en hoop echt dat ik dit keer toch een goed boek krijg. Maar bestel nooit meer bij pixum.
  05-11-2009
  Yvonne
  Ik heb dus dezelfde ervaring als Erwin.
  Gekozen voor een boek op fotopapier; bij het bestellen blijkt het toch gewoon papier te zijn. Gemaild met Pixum, en als antwoord gekregen dat ik het hele boek opnieuw moet maken.
  Zelfde advies van mijn kant:
  Begin nooit aan Pixum.
  05-10-2009
  Marrie
  Ik heb een 30 x 30 album gemaakt bij Pixum. Ook mijn album is 2 keer vastgelopen en verdwenen, maar met hulp van het Pixum team is dit weer opgelost. Inmiddels heb ik mijn album en het ziet er schitterend uit. Een minpuntje (2 drukfouten op 2 bladzijdes) maar ook dit is prima opgelost. Ik heb gratis een nieuw album gekregen. M'n volgende album zal ik zeker weer bij Pixum maken.
  28-09-2009
  Erwin
  De software gedownload en gekozen voor een boek op echt fotopapier. Vele avonden eraan gewerkt, de foto's van teksten voorzien en toen ik eindelijk het boek wilde bestellen werd ineens gewoon papier geselecteerd. Ik kon dit niet veranderen. Heel vreemd want het is hetzelfde boek, maar dan op fotopapier. Toen een mail gestuurd naar Pixum en die vertelden (na 3 dagen, je kunt ze telefonisch niet bereiken) dat ik blijkbaar toch gewoon papier had geselecteerd en dat ik het hele boek opnieuw moest maken. Na dit monnikenwerk, waar ik weer dagen mee bezig ben geweest, heb ik zojuist de laatste foto geplaatst en klikte op 'Opslaan'. Tot mijn verbazing kreeg ik de mededeling 'Dit bestand kan niet opgeslagen worden'. Ik heb uiteindelijk het bestand maar afgesloten en de software weer opgestart. Tot mijn verbazing is de map met het bestand ineens helemaal leeg en is mijn hele boek verdwenen. Deze software is beschamend slecht, met vastlopers en andere ellende (zo zijn er al eerder spontaan foto's verdwenen). Bespaar jezelf de frustratie en begin nooit aan Pixum.
  04-06-2009
  Yvonne
  Ik werd er niet vrolijk van.
  Vanmiddag de software geinstalleerd. Tot 2 keer toe een bijna compleet album gemaakt en op pagina 24 (van de 26) een vastloper, en alles kwijt. Baal als een stekker en ga maar eens een ander merk proberen. Wel erg jammer want ik was zeer benieuwd naar de kwalitiet op fotopapier.
  06-03-2009
  Melchior
  Al vaker Pixum albums besteld, maar nu voor het eerst het grote XL boek (30x30 cm). Allereerst natuurlijk het eindresultaat; dit is werkelijk prachtig, foto's op een hele pagina of zelfs over 2 pagina's zien er schitterend uit (dit levert effectief een foto van 30x60 cm op!). Afdrukken haarscherp op 200gr papier, zelfs foto's die ver ingezoomd zijn komen er nog zeer scherp op. De hardcover versie geeft de mogelijkheid om foto's en tekst op de voorkant te plaatsen en ook tekst op de rug.
  Service is ook perfect. Aangegeven wordt levertijd 5 werkdagen, het werden er 6 inclusief bezorging. Keurig in dik/stevig karton verpakt en tijdig per mail op de hoogte gesteld wanneer het album opgestuurd wordt.
  Software is ook erg goed en zeker vergeleken met andere aanbieders erg compleet. Wat beter zou kunnen is pagina's per stuk en niet alleen per 8 kunnen toevoegen en het eenvoudiger kunnen verplaatsen van gemaakte pagina's en bladzijden. Een halve pagina (= 1 blz) verplaatsen is nu bv helemaal niet mogelijk. Ook het uitlijnen van foto's en meerdere foto's dezelfde afmeting geven zou eenvoudiger kunnen.
  Mijn volgende album wordt zeker weer een Pixum album!
  13-02-2009
  Petra
  Ik heb nu vele aanbieders vergeleken en pixum staat duidelijk op nr1; prettige volledige software, heldere, scherpe afdrukken en goede service.
  19-01-2009
  Joyce
  Deze week is ons XXL album (30x42cm) van Pixum met linnen kaft gearriveerd. Wij hebben al eerder albums bij Pixum besteld maar dan in de meer gangbare formaten en zijn altijd zeer tevreden over de kwaliteit.
  Het XXL album is een aanrader ! De foto's zijn werkelijk prachtig afgedrukt ! en zeker de pagina-vullende foto's hebben de wow-factor.
  De foto's zijn afgedrukt op 250 grpapier (zeer stevig). De buitenkant van het boek meet 46x31 cm. De bladzijdes zijn 30x42 cm. en dmv een schroefverbinding gebonden.
  Het programma biedt vele mogelijkheden die wel wat tijd kosten om uit te vinden en uit te proberen.
  Bedenk je wel voordat je het XXL formaat kiest dat je dit album ivm de grootte iets minder makkelijk meeneemt naar vrienden ed en ik ben benieuwd hoe het boek zich in de toekomst houdt qua vorm en binding.
  19-08-2008
  Richard
  Op aanraden van enige vrienden besloot ik voor het eerst een digitale fotoalbum te maken. Ze waren tevreden over Pixum. Zo had ik op een maandagavond mijn zelfontworpen digitale fotoalbum naar Pixum gestuurd. Hierna kreeg ik een bevestiging. Paar dagen later kwamen er berichten wanneer mijn album gereed zou zijn. Op donderdag kwam er een bericht dat mijn album binnen 3 a 5 dagen bij me thuis zou komen. Op zaterdagochtend kwam de album binnen via de post. Dat is wel snel. Tot mijn grote verrassing is het een prachtige album. Van uitstekende kwaliteit, zowel de kaft en voorkant, als de afdrukken (qua helderheid en formaat), de tekstopmaak en de achtergrondvellen. Het krijgt van me 9.5.
  Dan de software. Voor het samenstellen van je eigen digitale fotoalbum moest er eerst software gedownload worden. Dat ging goed, alleen hoe groter je album wordt hoe langzamer de programma werkt. Misschien dat het aan mijn computer ligt. Maar ik vind dat er best met nog meer mogelijkheden met Pixum software kan gewerkt worden. Verder is het is wel nadelig dat als je album juist aantal pagina moet hebben. Na 24 bladzijdes kun je bijv. niet 4 extra bladzijdes nemen maar je moet 8 bladzijdes nemen. Niet je eigen gewenste aantal bladzijdes. Voor software dikke 7.
  Dan de service, voor vragen krijg je altijd binnen paar dagen een antwoord. De website van Pixum ziet er verzorgd uit en bevat verder genoeg informatie. Alleen ik hoop dat in de toekomst naast visa ook met bijv. acceptgiro kaart betaald kan worden. Het krijgt een dikke 8.
  Voor mijn volgende fotoalbum zal ik vast en zeker weer gebruik maken van Pixum!
  18-07-2008
  Natalie
  In het verleden verschillende albums gemaakt via de Hema. Hier was ik zeer over te spreken maar vond het maximum van 60 pagina's te beperkt. Om deze reden overgestapt naar Pixum. Ik heb een boek besteld van 30x30 cm. In de praktijk blijkt dit boek net even iets kleiner te zijn. De kaft is wat dunner dan ik verwacht had en het album is gelijmd. Mijn voorkeur gaat uit naar genaaide albums maar deze gecombineerd met een groot aantal pagina's heb ik nog niet kunnen vinden.
  De afdrukkwaliteit vind ik beter dan de Hema. De foto's zijn mooi scherp en erg helder. Ben wel de mist in gegaan met de voorbeeld weergave. Er wordt bij bestelling een beeldcorrectie toegepast tenzij je deze uitgezet hebt. Met deze beeldcorrectie zijn de foto's die ik in Photoshop bewerkt had weer min of meer teruggebracht in hun oude staat. Dit was niet zichtbaar in de voorbeeld weergave. Nadat ik hier een klacht over ingediend had is deze zeer correct afgehandeld. Binnen een paar dagen had ik een nieuw album binnen dat wel was afgedrukt zoals ik dat volgens de voorbeeld weergave had mogen verwachten. Denk er dus aan bij bewerkte foto's de beeldcorrectie per foto uit te schakelen of voor het gehele album de beeldcorrectie uit te schakelen.
  02-07-2008
  Jeske
  Ik heb op vrijdag 30/05/2008 een email ontvangen dat het door mij bestelde fotoalbum die dag zou worden verzonden. Binnen 3-4 werkdagen zou het album worden afgeleverd. Op donderdag 05/06 heb ik een email gezonden naar Pixum dat ik nog niets had ontvangen. Ik kreeg op vrijdag 06/06 een antwoord dat mijn album op woensdag 04/06 was verzonden! Heel vreemd dat er nu sprake is van twee verschillende verzenddata. Ik moest dus nog even geduld hebben maar op zaterdag 14/06 was er nog steeds niet gekomen dus ik heb weer een email gezonden met de vraag waar mijn bestelling bleef. Kijkend naar de verzenddata zat ik inmiddels meer dan 3-4 werkdagen te “wachten”. Op dinsdag 17/06 ontvang ik een email dat ze de order opnieuw gaan produceren. Oke, kan gebeuren dat er echt iets is misgegaan maar inmiddels is het 28/06 en heb ik en nog steeds geen email ontvangen dat de bestelling wederom is verzonden en inderdaad ook nog steeds geen album ontvangen! Ik heb op 26/06 een email gezonden dat ik binnen een dag een antwoord wilde hebben met daarin de nieuwe verzenddatum. Het enige dat ik binnen een dag krijg is een automatische ontvangstbevestiging. Ik heb in mijn laatste email aangegeven dat als ik binnen 7 dagen niets heb ontvangen ik stappen zal ondernemen. Ik ga dan aangifte doen van oplichting. Voor mij echt NOOIT meer Pixum!
  31-12-2007
  Paul
  Ik heb onlangs voor de kerst 3 albums af laten drukken. Ik, en iedereen die de albums gezien hebben, waren zeer onder de indruk. De software heeft me wel wat problemen bezorgt (of vista?) maar er zitten wel leuke features bij. Ik heb ongeveer 400 foto's opgenomen van verschillende camera's en verschillende kwaliteit, en slechts 1 pagina was anders dan verwacht. Deze foto's waren met een Nikon DSLR genomen op RAW. Maar misschien heeft dit aan het RAW conversie filter gelegen (niet Nikon) of mijn monitor? Opvallend is dat dit het dikste papier is wat ik heb gezien (meer dan 200gr) En dat geeft een bijzonder mooi effect met 96 pagina's in linnen kaft op A4, jammer dat ze geen 30x30 hebben.
  03-10-2007
  Margriet
  We hebben zeker 10 verschillende fotoalbums getest (dankzij www.onlinefotoservices.nl makkelijk en snel) en uiteindelijk gekozen voor Pixum. De reden hiervan is 1. het gemak van de software, 2. mogelijkheid om op de omslag een eigen foto te plaatsen, 3. eigen achtergronden en 4. uitbreidbaar tot 98 pagina's.
  De foto's zijn eenvoudig toe te voegen en er zijn legio lay-outs voor de foto's die eenvoudig nog aan te passen zijn. Overal zijn teksten te plaatsen met diverse keuren en lettertypes. Pixum gebruikten wij al voor het afdrukken van foto's. Creditcard is inderdaad de enige betaalmogelijkheid maar dat was voor ons geen probleem.
  We hebben gekozen voor het fotoboek A4 met harde cover en we hebben 98 pagina's gebruikt. Totale kosten incl. 5 euro korting zijn 62,44 euro. Donderdags heb ik het bestand via de software ge-upload en kreeg daarna een bevestiging van ontvangst. De maandag erna kreeg ik een e-mail met bevestiging van verzending en donderdags was het fotoalbum binnen, goed verpakt in stevig karton, dus geen transportbeschadigingen. Op de bijgevoegde pakbon zat een instructie hoe een klacht ingediend kon worden via een e-mailadres. Keurig geregeld.
  We zijn erg content met het album, het was best wel veel werk maar het resultaat is prachtig. Cover is mooi, album zit goed in elkaar en de fotopagina's zijn duidelijk. Niet zo scherp als echte foto's maar dat hadden we ook niet verwacht en dit is zeker niet storend. Ik ben al weer bezig met een volgend album en zal er bij Pixum nog erg veel bestellen.
  29-08-2007
  Petra
  Pixum was de 3e poging een fotoboek samen te stellen. Eerst bij het Kruidvat geprobeerd, echter ik kon het bestand na opslaan met geen mogelijkheid meer terugvinden. Ik vond de mogelijkheden van een achtergrond ook wat beperkt. Toen naar AH. Een paar dagen bezig geweest. Eindelijk was het album klaar en pas bij het verzenden kreeg ik de mededeling dat het album 8 euro duurder was dan waarvoor ik al die tijd gegaan was. 3 keer scheepsrecht, naar de Pixum. Via deze site kreeg ik een code voor 5 euro korting. Ik heb een album samengesteld met 34 pagina's. Ik vond het erg leuk om te doen. Het programma is voor iemand met niet zoveel ervaring goed te doen. Voor mij was er maar 1 groot nadeel en dat was dat ik alleen met een creditkaart kon betalen, die ik niet heb. Dus ik moest een beroep op iemand anders doen. Op een email aan Pixum hierover kreeg ik vrij snel een antwoord. In de toekomst is dat wel mogelijk. Om de beperkte manier van betaling geef ik voor de service dus een 7. Het album werd keurig binnen een week bezorgd en zag er heel mooi uit. Het merendeel van de foto's was haarscherp en soms nog mooier dan op mijn scherm. Er waren maar een paar foto's die wat korrelig waren, maar dat kan ook aan mij gelegen hebben, omdat ik ze misschien te veel bewerkt had. Als er een andere manier van betalen komt, heeft de Pixum aan mij in ieder geval een nieuwe klant.

  10 euro korting op Canvasfoto's bij Pixum!
  Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
  Levertijd 8 dagen
  Grootste maat 90 x 160 of 100 x 150 cm
  Bijzonderheden

  Verzendkosten
  € vanaf €3,99

  Betalingsmogelijkheden
  Creditcard of eenmalige machtiging
  Hieronder staat een selectie van een aantal producten met bijbehorende prijsindicaties. De aanbieder heeft nog meer producten.
  60 x 60 € 54,99
  40 x 50 € 39,99


  Gebruikerservaringen:

  3 euro KORTING op fotocadeaus bij Pixum
  Ervaringen van bezoekers staan onderaan deze pagina.
  Producten
  • Acryl posters
  • Aluminium drinkfles (bidon)
  • Aluminium posters
  • Baseball cap
  • Bierpul
  • Etui
  • Fotokaarten
  • Fotomokken
  • Fotostickers
  • Kaartspel met eigen foto
  • Kalenders
  • Kinderrugzak
  • Knuffels met foto t-shirt
  • Kussen
  • Linnen draagtas
  • Lunchbox
  • Magneet
  • Muismat
  • Puzzels
  • Remembory spel
  • Schrijfblok
  • Slabbetje
  • Sneeuwbol/glitterbol
  • Spaardoos
  • Sporttas
  • T-shirt
  • Wandklok
  Levertijd 5 werkdagen
  Bijzonderheden


   Gebruikerservaringen: Gemiddelde rapportcijfers:
   nog niet beschikbaar!
    
   Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
   Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?