onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
05-01-2007

Bewaarhetverleden.nl

Meestal staan ze op zolder, vaak een hele kast vol met dozen. Ze worden ook steeds stoffiger...
Weet u al waar ik het over heb? Misschien heeft u ze zelf wel. Ik bedoel de duizenden dia's, die in 'een ver verleden' gemaakt zijn.

Bewaarhetverleden.nl heeft hier een oplossing voor, namelijk het digitaliseren van de dia's. Dit mochten wij uitproberen, Bewaarhetverleden.nl gaf ons de mogelijkheid om 100 dia's te digitaliseren.

Uitzoeken

Mijn vader is rond 1970 begonnen met het maken van dia's met als gevolg dat ik weinig foto's heb vanaf 1970. En inderdaad mijn ouders hebben ook een kast vol met dia's. Niet echt vaak worden de dia's bekeken. Het is ook een heel gedoe voordat je eindelijk de projector en het scherm hebt opgesteld. Dat is wel jammer, want het is toch ook wel weer leuk om de 'oude' plaatjes te bekijken.

Op een (gelukkig regenachtige) zaterdag heb ik duizenden dia's bekeken om daar een selectie van 100 dia's uit te maken.

Offerte

Op de site van bewaarhetverleden.nl kan een offerte worden aangevraagd, zodat je precies weet waar je aan toe bent. De offerte wordt binnen 1 dag gemaild.

Er wordt ook een document meegestuurd met de werkwijze, zoals het verzenden van de dia's en over de betaling.
Over het 'Betalen en retourneren' staat het volgende:
"Het pakket met de gedigitaliseerde dia s wordt onder rembours terug gestuurd. Voorafgaand aan de verzending per post krijgt u een E-mail met daarin het aan remboursbedrag en de verzenddatum. Het is ook mogelijk om het bedrag over te maken zodra de opdracht gereed is, waarna het pakket opgestuurd wordt.
De meest veilige manier van retourneren is het laten opsturen van de DVD s waarna het te betalen bedrag overgemaakt wordt. Zodra het bedrag overgemaakt is, worden de originelen teruggestuurd. Zo bent u verzekerd dat u nooit alles kwijt kunt raken in het geval dat er iets met het pakketje zou gebeuren."

Resultaat

De 100 geselecteerde dia's heb ik persoonlijk gebracht bij bewaarhetverleden.nl. Het is uiteraard ook mogelijk om ze op te sturen en teruggestuurd te krijgen.
Als de dia's op dvd zijn gezet krijg ik een e-mail van bewaarhetverleden.nl dat de dia's kunnen worden opgehaald.
Bij het ophalen krijg ik de dvd en de doos met dia's. Op de hoes staan een aantal dia's afgedrukt, heel leuk! (zie het plaatje hiernaast)

Op de dvd staan 100 jpg-bestanden met een grootte van ongeveer 2600 x 2600 pixels. Dit verschilde per dia uiteraard. Alle dia's waren lang niet op dezelfde manier ingeraamd.
De ingeleverde dia's waren zogenaamde halfkleinbeelddia's. De standaard 35 mm dia's leveren bestanden van 4100 x 2700 picels!
Met dergelijke bestanden kunnen met gemak foto's afgedrukt worden of worden gebruikt om een fotoalbum te maken. De resolutie is ook prima voor een canvas schilderij of iets dergelijks.

De kwaliteit van een bestand is uiteraard sterk afhankelijk van de staat waarin de dia verkeerd. Bij mijn dia's waren er een paar die van ouderdom groen uitgeslagen waren. Dergelijke dia's worden uiteraard door scannen niet beter, maar het voordeel van gedigitaliseerde dia's is dat het met de computer bewerkt kan worden!
Bewaarhetverleden.nl biedt ook de mogelijkheid tegen meerprijs om op de bestanden kleurcorrectie toe te passen. Standaard wordt er krasverwijdering toegepast.

Prijsindicaties

Aantal ingeraamde dia'sPrijs per dia (in €)
1 - 990,99
100 - 2490,46
250 - 4990,42
500 - 9990,38
1000 -0,35

Deze prijzen zijn van 21 december 2006. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Over Bewaarhetverleden.nl

Behalve het scannen van dia's kan Bewaarhetverleden.nl ook smalfilms en video's (Video8, Hi8, VHS-C, Digital8, MiniDV, VHS, S-VHS en Video 2000) digitaliseren. Het bedrijf is gevestigd in Barneveld.

Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?