onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
24-12-2010

Foto op plexiglas bij Big Freddy

Bij bigfreddy.com kunnen foto's op van alles en nog wat worden afgedrukt. Wij mochten het afdrukken van een foto op plexiglas uitproberen. Wat hier onder volgt is daar een verslag van. Ook het uiteindelijke resultaat wordt uiteraard beoordeeld. Op de website van Big Freddy staat 'Je foto op plexiglas is trendy en opvallend.' We zijn benieuwd!

Plexiglas

Big Freddy biedt twee manieren om een foto op plexiglas af te drukken. De eerste manier wordt UV direct genoemd. Hierbij wordt de foto in spiegelbeeld op de achterkant van een plexiglaas plaat gedrukt. Dit kan een plaatje zijn van 3 mm dikte, maar voor nog meer diepte effect kan ook gekozen worden uit een 6 mm dikte.
Heel belangrijk om te weten is dat de kleur wit op het plexiglas transparant zal zijn. Alle kleuren worden transparant, maar wit wordt volledig doorzichtig. Hiermee kun je hele leuke effecten creëren. Ik betwijfel het of een foto van een sneeuwlandschap heel mooi wordt. Pas ook op bij een foto met bijna witte gezichten.
Houd ook rekening met de muur waar het 'kunstwerk' opgehangen gaat worden. Bij een hele drukke muur is een transparante plexiglas plaat niet echt een succes, denk ik.
Het mooiste is om het plexiglas op een afstandje van de muur op te hangen. Hiervoor zijn speciale afstandshouders, zie het fotootje hiernaast.
Er is ook een optie dat achter het plexiglas een witte folie wordt geplakt, waardoor uiteraard het transparante effect teniet wordt gedaan.
De andere methode om af te drukken wordt 'Fine-art plexiglas' genoemd. Hierbij wordt de foto afgedrukt op fotopapier. Dit wordt geplakt op een plaatje aluminium (dibond) en daarvoor komt een plaatje plexiglas. Deze techniek wordt veelvuldig toegepast voor kunsttentoonstellingen. Aan de achterzijde kan een zwevende of blinde kunststofophanging worden gemonteerd (zie de foto hiernaast). Hierdoor komt het kunstwerk zwevend van de muur. Deze techniek zorgt voor een absolute vormvastheid en duurzaamheid van de foto.

Foto

We hebben er voor gekozen om een plexiglas te gaan bestellen waarbij wit volledig transparant wordt. Daarvoor hebben we een foto gemaakt met veel wit op de achtergrond door een laken op te hangen. Op het moment dat we de foto maakten was er heel veel zon. En van te veel zon wordt een foto nooit mooi. We hebben toen een witte paraplu voor de zon gehouden en dat werkte heel goed. Een fotostudio in de achtertuin!

Online samenstellen

De foto is klaar, dus we gaan naar de website van Big Freddy om ons kunstwerk te bestellen. Nadat we het product (plexiglas), de uitvoering (transparant) en het formaat (30 x 30 cm) gekozen hebben, wordt de volgende pagina zichtbaar:
Op deze pagina kan de foto worden ge-upload (meerdere foto's is ook mogelijk). Ook kunnen teksten worden toegevoegd. De foto kan geroteerd, gespiegeld of geschaald worden. Rechtsonder wordt met sterren weergegegeven of de kwaliteit van de voldoende is. Een foto bestand moet namelijk wel voldoende resolutie hebben voor een mooi resultaat.
Als alles naar wens is, klikken we op 'Volgende' voor de volgende stap.

Bestellen

Nu kunnen er nog toebehoren bij worden uitgekozen. Wij kiezen voor afstandshouders, dat is het mooiste bij een transparante plexiglas. Verder kan hier worden aangevinkt of cadeau verpakking gewenst is.

Het daadwerkelijke bestellen en betalen gebeurt op de gebruikelijke manier, zoals bij de meeste webwinkels. Er kan betaald worden met iDEAL en creditcard.
We ontvangen daarna een aantal e-mails: de bevestiging van de bestelling en als het product verstuurd is.

Het resultaat

Na een week wordt het kunstwerk geleverd. Dat is dus na 5 werkdagen, keurig op tijd dus. Het plexiglas is goed verpakt.

Op de foto hiernaast wordt de transparantie zichtbaar van het plexiglas, waar ik mijn hand achter het plexiglas houd.

Op de andere foto is het kunstwerk te zien opgehangen aan de muur. Bewust een witte muur!
Het resultaat mag er zijn! Het heeft een hele chique uitstraling, een echte eye-catcher!

Het product is niet goedkoop, maar als je iets specaals wilt is dit wel een aanrader. Zoals gezegd, niet elke foto is hier voor geschikt! Ook voor bedrijven die iets opvallends in de ontvangstruimte willen ophangen, lijkt me dit een hele goede optie.
Een ander idee is een huisnummer en naambord voor naast de voordeur.

Prijzen

Hier onder staan een aantal prijzen (24-12-2010). Op de website van Big Freddy staan uiteraard de actuele prijzen.
Plexi Transparant 3mm Plexi witte achtergrond 3mm Plexi Transparant 6mm Plexi Witte achtergrond 6mm Plexi Helder Fine Art Plexi Mat Fine Art
30 x 30 cm € 27,99 € 28,99 € 30,99 € 33,99 € 42,99 € 45,99
75 x 75 cm € 87,99 € 100,99 € 113,99 € 126,99 € 183,99 € 200,99

Big Freddy

Big Freddy print niet alleen op plexiglas, maar ook op canvas, posters, foto behang, forex (wit pvc) en aluminium.
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?