onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
27-11-2006

CanvasOnline.nl

De naam van de website zegt al veel: naar canvasonline.nl kun je een foto opsturen waarvan vervolgens een schilderij wordt gemaakt met canvas. Over het bestellen van een foto op canvas bij canvasonline.nl gaat deze recensie.

De foto

Voor deze keer heb ik niet een zelfgemaakte foto genomen. Op de website morguefile.com staan heel veel zeer hoge resolutie foto's, die gratis te gebruiken zijn. Hoe veel foto's er zijn, heb ik niet zo gauw kunnen vinden, maar er zijn bijvoorbeeld al 442 foto's van tulpen, 112 foto's van olifanten. En elke dag worden er nieuwe foto's toegevoegd. Voor deze recensie heb ik gekozen voor een mooie bloemenfoto. Het bestand heb ik verder bewerkt met het programma Gimp. Boven de bloemen was oorspronkelijk weinig ruimte, daar heb ik zelf een stuk aan toegevoegd. Verder heb ik een mooi gedichtje toegevoegd aan de foto.

Bestellen

Als het plaatje klaar is, surfen we naar de website van canvasonline.nl en klikken op 'Bestellen'. De hiernaast afgebeelde pagina wordt getoond. Behalve de NAW-gegevens kan worden opgegeven welke grootte van het schilderij gewenst is. Verder kan er ook een extra bewerking gekozen worden. Deze bewerkingen zijn:

Sepia
Zwart-wit
Zwart-wit met een kleuraccentde hele foto wordt dan zwart-wit, behalve een aan te geven element
PopartAndy Warhol stijl
CollageMeerdere foto's op een schilderij

De eerste twee bewerkingen zijn gratis. Op dezelfde bestelpagina kan ook het foto-bestand geselecteerd worden.

Als alles is ingevuld wordt tenslotte geklikt op 'Verzend bestelopdracht'.
Er kan betaald worden door geld over te maken op de bankrekening van canvasonline.nl. Nadat het geld is ontvangen wordt de productie gestart.

Resultaat

Na een week wordt het schilderij afgeleverd. Het schilderij is goed verpakt en zonder beschadigingen komt het linnen uit de verpakking.
Het linnen is mooi opgespannen op het houten frame. Ik heb al aardig wat canvas schilderijen gezien, maar zo mooi als dit schilderij is opgespannen, had ik nog niet gezien. Het canvas wordt aan de achterkant van het frame vastgeniet, zodat de foto ook zichtbaar is aan de zijkant. Het lastige bij het opspannen is (lijkt me) hoe je netjes de hoeken afwerkt. En dat was juist zo netjes gedaan, zonder zichtbare verdikkingen.
De afdrukkwaliteit is ook uitstekend met mooie kleuren zoals verwacht. Het schilderij is 100% UV-bestendig.

De mogelijkheden zijn legio om een mooi uniek schilderij te krijgen of te geven. Tegenwoordig heeft de Ikea ook canvas schilderijen, maar die hangen al in heel Europa. Op deze manier maakt u een persoonlijk en uniek kunstwerk!

Over canvasonline.nl

Canvas Online is een zelfstandig bedrijf en is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby en onvrede met andere foto op canvas aanbieders.
Canvas Online is gestart in April 2006 en heeft in deze korte periode veel vaste klanten waaronder fotografen weten te bereiken met het product foto op canvas. Volgens canvasonline.nl is er dankzij de groei in de digitale fotografie en foto bewerk programmaís veel vraag naar een creatieve manier van fotoís printen op verschillende soorten media, Canvas Online komt in 2007 met diverse soorten papier en textiel media waarop geprint kan worden. Canvas Online gebruikt de printer Canon W8400 P, vanwege zijn snelheid en kleurkwaliteit.

Prijsindicaties

Afmetingen (in cm)Prijs (in €)
30 x 3028.00
45 x 7060.00
80 x 8085.00

Deze prijzen zijn van 25 november 2006. Alle prijzen zijn inclusief BTW en bezorgkosten, dit geldt ook voor BelgiŽ.

Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?