onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
27-02-2008

Canvas schilderij bij Fotoproduct4u.nl

Dat Fotoproduct4u mooie fotoalbums maken kan bewijzen de vele positieve ervaringen van bezoekers. De eerdere recensie over fotoproduct4u.nl laat dit ook zien. Maar Fotoproduct4u.nl kan nog meer met foto's. In deze recensie wordt het bestellen van een canvas doek beschreven.
Hieronder wordt uit de doeken gedaan wat we besteld hebben en hoe het bestellen verliep. En natuurlijk hoe het eindresultaat er uiteindelijk uitzag!

Onderwerp voor het schilderij

Tijdens een wandeling in het bos bij Boeschoten hebben we van een aantal verschillende bomen het boomschors gefotografeerd. De foto's staan verkleind hieronder.

Van links naar rechts: eik; zilverspar; plataan; den; beuk; berk.

Van deze foto's hebben we een collage gemaakt zoals hiernaast te zien is.

Bij het maken van de collage hebben we rekening gehouden met het feit dat de foto over de rand van het schilderij wordt gebogen. Daardoor hebben we van het bovenste en het onderste boomschors een groter gedeelte genomen (tijdens het bestellen op de site van fotoproduct4u is duidelijk te zien wat op de zijkant komt, maar hierover later meer).

Het bestellen

Voor het bestellen van het canvas doek gaan we naar de website van fotoproduct4u.nl.
Op de beginpagina kunnen we kiezen uit de producten albums, kaarten of posters & canvas. Wij klikken op de laatste. Daarmee komen we op de eerste pagina voor het bestellen van een poster of canvas doek.

Wij kiezen voor een canvas doek van 70 x 40 cm.

Er moet ook worden aangegeven of de orientatie staand of liggend is. Wij kiezen gezien onze collage voor een staande orientatie.
Bij stap 2 moet de foto ge-upload worden. Als dit gebeurd is, wordt de foto twee keer vertoond op deze pagina. Ook wordt aangegeven of de foto voldoende kwaliteit heeft, dat wil zeggen of de resolutie voldoende hoog is.

In de afbeelding rechtsonder kan een gedeelte van de foto worden uitgesneden.
In de grotere afbeelding in het midden van de pagina, geeft de donkere rand aan wat bij het opspannen gebruikt wordt om het doek aan de achterkant vast te nieten. Een gedeelte komt dus op de zijkant van het doek en een gedeelte wordt gebruikt voor het vastmaken op de achterkant.

Er kan ook een filter worden uitgekozen om toe te passen op de foto. Voorbeelden van filters zijn: sepia; kleurtinten; olieverf; waterverf; mozaïk. Deze extra bewerking is gratis.

Vervolgens worden er om de naam, adres en woonplaats gegevens gevraagd en de manier om te betalen. Een eventuele kortingscode kan ook worden ingevoerd. Er kan betaald worden met iDEAL, creditcard, eenmalige machtiging of met een overboeking. De productie wordt gestart zodra het geld binnen is.
Op de website staat dat binnen vijf werkdagen het product geleverd zal worden.

Vrijwel gelijk krijgen we bericht via e-mail van fotoproduct4u.nl dat het product betaald is en in productie zal worden genomen. Wij hebben betaald met een kortingscode, dus de betaling was gelijk voor elkaar.

Het resultaat

En op de vierde werkdag krijgen we 's avonds het pakketje van de buren (waar het geleverd was). Het doek zit uitstekend verpakt, daar kan weinig fout meegaan.

Het canvas doek ziet er prachtig uit, precies de kleuren zoals we gedacht hadden. De afdruk is ook mooi gedetailleerd. Het is keurig strak opgespannen op de houten latten. Er zat aan de achterkant geen ophangdraad of iets dergelijks. Op zich geen ramp, wij hebben het doek opgehangen door de bovenste lat op de schroef in de muur te laten rusten.

Met een canvas doek kun je heel veel mensen blij maken, denk ik: groot ouders, een jubilaris, bij een geboorte, een zoveel jarig huwelijk. Mogelijkheden te over. Maar het is ook heel leuk om iets voor je zelf te maken, gewoon een foto van je kind of kinderen, de mooiste foto van je wereldreis of iets kunstzinnigs. Wat je ook verzint, het wordt een uniek doek, vele malen leuker dan zo'n standaard doek te kopen bij Ikea, die bij half Europa aan de muur hangt.

Prijzen

Hier onder staan enkele prijzen, maar er zijn veel meer formaten mogelijk.

FormaatPrijs in €
30 x 30 cm32,95
40 x 40 cm42,95
50 x 70 cm59,95
80 x 80 cm84,95
100 x 100 cm129,95
100 x 140 cm169,95
Prijzen zijn van februari 2008. De prijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten (binnen Nederland).


Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?