onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
19-03-2008

Wenskaarten bij Fastcards.nl

Bij Fastcards.nl kunnen wenskaarten afgedrukt en verstuurd worden. Er kan gekozen worden uit een grote collectie wenskaarten, maar met een foto kan ook zelf een wenskaart gemaakt worden.
Fastcards.nl bood ons de mogelijkheid om dit uit te proberen. Hieronder staat beschreven hoe dat in zijn werk ging.

12½ getrouwd

Voor mijn 12½ jarig huwelijksfeest wilde ik een uitnodiging maken. Daarvoor heb ik met een trouwfoto, een paar recente foto's en scans van de huwelijksakte de voorkant van de kaart gemaakt. Dit hebben we gedaan met het software pakket Gimp (opensource www.gimp.org).
Op de website van Fastcards.nl had ik al gelezen dat het bestand van de foto niet groter mocht zijn dan 2 Mb. De resolutie van mijn gemaakte compositie was heel hoog. Daarom had ik een flinke compressie toegepast om onder de 2Mb te komen.

Bestellen

Voordat besteld gaat worden is het aan te raden om je te registreren bij Fastcards.nl. Sowieso slim om te doen, want dan krijg je een gratis kaart! Bovendien kun je altijd zien wat je altjd besteld hebt en kun je een adressenlijst aanleggen.
Een kaart kies je door zelf een foto te uploaden of door een kaart te kiezen uit de enorme collectie van kaarten (bijvoorbeeld huwelijk, geboorte, bedankt, felicitatie, nieuwe woning, enz.). Wij uploaden de gemaakte fotocompositie. Helaas gaat dat in eerste instantie mis. Na overleg met Fastcards.nl blijkt dat de resolutie te hoog is. Na aanpassing van de foto lukt het wel om de foto te uploaden. (Op de website van Fastcards.nl staan aanwijzingen om de foto te verkleinen. Een aardige vuistregel is om 100 pixels te rekenen voor een centimeter. De kaart wordt 13 x 18 cm, dus een foto van 1300 x 1800 pixels is groot genoeg).
De volgende stap is het verfraaien van de voorkant met clipart en teksten.
Daarna kan de tekst voor de binnenkant van de kaart worden opgegeven.

Versturen

Het is mogelijk om de kaart of kaarten naar jezelf te laten opsturen. Maar het is ook mogelijk om een lijst van adressen in te voeren. Fastcards.nl doet de kaarten dan op de bus. Als je voor 13.00 uur besteld, dan worden de kaarten dezelfde dag nog op de bus gedaan!
De betaling wordt gedaan met een eenmalige machtiging. Als de bestelling is voltooid, stuurt Fastcards.nl een bevestigings-email.

Resultaat

De kaarten waren 's avonds besteld. Twee dagen later wordt de kaart bezorgd (wij hadden ook ons eigen adres opgegeven om aan te versturen).
De kaart zit in een envelop met een venster. Op de achterkant van de kaart staat de geadresseerde gedrukt, wat in het venster zichtbaar is.
De kaart zelf is van stevig karton, de foto is mat (gelukkig!) afgedrukt. De kaart is eigenlijk boven verwachting mooi en doet zeker niet onder voor wenskaarten uit de boekhandel.
De prijs is concurrerend met wenskaarten in de winkel. Als je je aangemeld hebt is de prijs € 1,79 (anders € 1,99). Bovendien heb je het gemak dat Fastcards.nl de postzegels plakt en de kaarten op de bus doet!

Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?