onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
03-12-2008

Kalender bij Fotofabriek.nl

Op verzoek laten we een verjaardagskalender maken bij Fotofabriek.nl
Op de homepage van Fotofabriek.nl zien we allereerst de mogelijkheden van wat we kunnen doen met onze foto's en kunnen we klikken voor vijf euro extra(?) korting. De benodigde software is gratis te downloaden, zodat je dezelfde dag nog kunt beginnen.

We vragen als eerste de kortingscode aan voor 5 euro extra korting. Deze code ontvang je even later per email. Downloaden van de software begint met een klik op de downloadknop. Je volgt gewoon de instructies op het scherm. Na de installatie van de software kun je direct beginnen. Je opent een nieuw project en kunt vervolgens kiezen uit een heel lange lijst met mogelijkheden, variërend van fotoalbums, kalenders tot canvas.

Wij kiezen voor de verjaardagskalender staand à €19,95 en gaan aan de slag.

Bij productopmaak kun je kiezen uit 3 mogelijkheden. Wij kiezen voor de optie 3: Nieuw project automatisch vullen met de geselecteerde foto's.

De geselecteerde foto's worden netjes verdeeld over de 12 maanden. Ben je het niet eens met de volgorde, dan kun je die zelf wijzigen. Boven in beeld zie je in het klein al het resultaat.

De verjaardagen

De verjaardagen willen we graag direct op de kalender laten drukken, dus we willen beginnen met het invullen van januari. Allereerst moet er ver ingezoomd worden voor de tekst op het scherm enigszins leesbaar wordt. Er staat bij elke dagregel: Dubbelklik voor tekstbewerking. Alleen is het lastig de datum goed te lezen, omdat de tekst de datum iets overlapt en de datum in een (lichte) kleur is. Heb je eenmaal een naam getypt en vastgelegd, dan zijn zowel de naam als de datum duidelijk leesbaar.
Dan duikt er een ander probleem voor ons op: meerdere verjaardagen op een dag. Dat past niet op 1 regel, terwijl je een groot wit vlak krijgt waar je iets in kunt typen.

Help Support leverde ons alleen maar een lege internetpagina op. Later via de email werd ons aangeraden om een ander kleiner lettertype te gebruiken om toch alles op een regel te krijgen of om namen af te korten. Er kunnen geen regels tussen worden gevoegd en je kunt niet het lettertype dat je gebruikt verkleinen.

Voor elke nieuwe maand moeten we weer opnieuw inzoomen, voordat we kunnen lezen wat er staat.

Met veel gepuzzel is het ons gelukt om alle verjaardagen op de kalender te krijgen. Klaar om te bestellen.

Bestellen

Eerst moeten we ons als klant registreren. Hiervan ontvang je per mail een bevestiging. Vervolgens kunnen we gaan bestellen.

Bij de paginavalidatie waarschuwt Fotofabriek dat afbeelding object(en) buiten paginamarges valt. Je kunt dan nog bekijken hoe de pagina er uit ziet, zodat je nog wat kunt veranderen indien nodig.

Pagina upload ging naar wens. Hiervan ontvangen we een bevestigingsmail. In ons winkelmandje kunnen we de productopties bekijken en onze bestelling voltooien.

We bestellen 1 verjaardagskalender à €19,95, voeren onze kortingcode in en zien een totaalprijs van €14,95. Vervolgens vullen we een aflever- en factuuradres in en gaan over tot betaling. We kunnen kiezen uit 4 betaalmogelijkheden, kiezen voor Visa en volgen weer de aanwijzingen op het scherm.

Na betaald te hebben volgt de orderbevestiging op het scherm. Ook hiervan krijg je per email een bevestiging.

Het resultaat

De bestelling is gedaan, nu wachten op de levering. Drie dagen later krijgen we een mailtje dat onze order verzonden is. De dag er na valt er een stevige platte doos op onze deurmat met daarin de verjaardagskalender.
Mooie kalender. Precies zoals we in de preview hadden gezien. Alleen hadden we er geen rekening meegehouden dat de kalender opgehangen moet worden en er bovenaan nog een ringbandje met ophangoog komt.

Conclusie

Kortom, wij zijn erg blij met onze mooie verjaardagskalender en vinden het een aanrader, maar hebben nog wel wat kleine puntjes:
 1. Het tekstvlak om 1 regel per datum in te vullen is heel groot. Zou het niet handiger zijn om direct in de regel te kunnen typen, nadat je gedubbelklikt hebt? Dan zie je ook direct of alles wat je getypt hebt op de regel past.
 2. Reeds genoemd, maar toch nog even opnieuw: wat te doen bij meerdere verjaardagen op een dag. De beste oplossing is tot nu toe een kleiner lettertype kiezen. Misschien dat er ooit een mogelijkheid komt om toch een extra regel toe te voegen
 3. Als je naar een andere maand gaat om te bekijken/ bewerken moet je steeds opnieuw inzoomen. Kan de stand van de vorige maand niet onthouden worden?
 4. Zou het mogelijk zijn om in de preview ook het ringbandje met ophangoog te laten zien, zodat mensen op de foto niet een hap uit hun hoofd krijgen?
 5. Help Support leverde lege internetpagina op, helaas. Hopelijk is dit verbeterd na de laatste software update.
 6. De namen van de maanden staan allemaal vermeld in een gekleurd vak. Elke maand in een andere kleur, net zoals de datums. Persoonlijk vinden we het jammer dat de gekleurde balk onderaan de kalender niet in de zelfde kleur is, maar in de kleur van de maand erna. Dit hadden we wel kunnen zien op de preview, maar dat was ons niet opgevallen.

Reactie van Fotofabriek.nl

Ik zal puntsgewijs reageren op de recensie, waarbij ik wil starten met mijn complimenten omdat jullie een aantal (oude) foutjes/beperkingen er feilloos uitgehaald hebben:

De ruimte van de regels is beperkt dit is gebonden aan het calendarium en de daaraan gebonden tekstvelden. We hebben dit in het begin volledig vrijgegeven gehad, maar dit leverde ontzettend veel fouten op gemaakt door de klant, niet iedere gebruiker van onze software is even ervaren met computers, dus we hebben dit aardig dichtgespijkerd om erger te voorkomen.

 1. Groot wit vlak bij invoeren tekst, klopt elk voordeel heeft zijn nadeel. Gezien wij een Rich Text editor hebben (voordeel) is het technisch niet mogelijk (volgens de bouwers) dit in te bouwen en te laten schalen op het beschikbare tekstveld, bovendien is het normaal niet zo (bij onze andere producten) dat we tekstvelden qua grootte vastzetten, laat ik zeggen hier lopen we inderdaad tegen een beperking aan. Klopt invullen tekst is wat priegelig, daarvoor is inderdaad de inzoom knop en zeker ook de Preview handig.
 2. Ik heb de correspondentie aangaande de meer tekst op 1 regel met onze Klantenservice erbij gehaald en daar is duidelijk beantwoord als suggestie om het lettertype te wijzigen, de grootte wijzigen is daar niet genoemd (die staat inderdaad vast om te voorkomen dat de tekst uit het tekstvakje loopt). De reden van het gegeven antwoord is dat bv. Ariel Narrow nu eenmaal minder ruimte inneemt dan bv. Lucida MT (dit kan net die paar nodige posities schelen).
 3. Inderdaad ook een beperking (die we kennen) is dat de zoom verdwijnt vanuit Preview terug naar werkblad, zou mooier kunnen, verzoek om dit aan te passen ligt bij onze software bouwers.
 4. Wire-O niet zichtbaar in de software, hier is inderdaad een opmerking van een klant over geweest (wellicht dezelfde?) en ligt op ons bureau als verbetervoorstel, gelukkig kunnen we dit zelf aanpassen wat we ook gaan doen!
 5. Support page heeft inderdaad een tijdje fout gestaan (foutje mijnerzijds ooit) de link ging naar www.fotofabriek.com (die niet van ons is) i.p.v. naar www.fotofabriek.nl. Dit is overigens inderdaad aangepast tijdens de update (en heeft een dag of 10 fout gestaan).
 6. De kleur van het Calendarium is aan te passen, evenals de balken de kleuren zoals standaard in de software zijn alleen bedoeld als voorbeeld (suggestie).


Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?