onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
30-11-2006

Fotokaarten.nl

Van fotokaarten.nl kregen wij de gelegenheid om fotokerstkaarten te laten afdrukken. Daar zijn we mee aan de slag gegaan.

De foto

Hiernaast staat de foto die we gebruikt hebben voor deze recensie. Het is een jpg-bestand gemaakt met een 3M pixel camera met de afmetingen van 2048 x 1536 pixels.

Kerstkaartenmaker

Voor het bestellen van de kerstkaart gaan we naar de website van fotokaarten.nl. Klik op de kerstkaart aan de rechterkant en vervolgens op 'start hier' om de kaartenmaker te starten.
Allereerst wordt u gevraagd om het fotobestand (een jpg-bestand) op uw computer te selecteren. Klik daarna op 'bekijken'. Het fotobestand wordt vervolgens naar de server van fotokaarten.nl ge-upload.
Daarna verschijnt het volgende scherm:
Bij deze stap is het mogelijk om een effect toe te voegen aan de kerstkaart, bijvoorbeeld rondom dennentakken al dan niet met kerstballen, sneeuwvlokken of ijskristallen. Geen effect is ook mogelijk. Voor een effect klikt u op een effect aan de linkerkant. Met de gereedschappen aan de rechterkant kan de foto-uitsnede bepaald worden. Er kan worden ingezoomd, verschoven of geroteerd.
Voor deze kaart hebben we gekozen voor een sneeuw effect en om in te zoomen. Als alles naar wens is kan er rechtsonder geklikt worden voor de volgende stap.
Bij stap 3 kan een tekst worden toegevoegd aan de fotokaart. Een eigen tekst is mogelijk, maar ook een voorgedefinieerde tekst. Deze tekst kan overal geplaatst worden en van grootte, kleur en lettertype worden worden. Er is een keuze uit een aantal lettertypes.
Bij de volgende stap kan een versiering aan de kerstkaart worden toegevoegd, zoals kerstballen, takjes hulst, sneeuwpoppen etc. Zie voor een voorbeeld de laatste afbeelding op deze pagina. deze versiering kunnen ook weer overal geplaatst worden en van grootte worden veranderd.
De laatste stap gaat over de achterkant. Hier kan een tekst worden opgegeven, zoals bijvoorbeeld de afzenders van de kaart.
Daarna worden de naam, het adres en de betalingsgegevens opgenomen. Voor de betalingswijze kan worden gekozen uit iDEAL, overschrijving of PayPal. Vervolgens wordt een pagina getoond met een factuur en met de status van de bestelling. Op deze pagina kan ook de bestelling gevolgd worden de dagen erna.

Het kan ook anders

Het bovenstaande is een heel verhaal geworden, maar in werkelijkheid wijst alles zich vanzelf. De afbeelding hiernaast is een kaart gemaakt met dezelfde foto in minder dan een minuut.
Let ook op de kerstmuts, een voorbeeld van een versiering die bij stap 4 toegevoegd kan worden.

Het resultaat

Op maandagavond besteld en betaald, op donderdag worden de kaarten met de post afgeleverd. De afdruk is precies zoals ook op de website tijdens het bestellen te zien was. Het papier is enigszins glanzend, maar dat past goed bij de tijd van het jaar. De teksten zijn ook zeer strak afgedrukt. Kortom, een hele mooie kaart! Het papier van een 'gewone' ansicht is volgens ons wel iets dikker.

Over fotokaarten.nl

Fotokaarten.nl is een initiatief van Atomic Twins VOF te Leusden. Volgens eigen zeggen richt fotokaarten.nl zich alleen op fotokaarten. Alle ontwerpen worden met de hand nagelopen voordat de kaarten gedrukt worden. Als fotokaarten.nl denkt dat het beter kan wordt contact opgenomen.
Hierboven werd de kerstkaartenmaker besproken, maar voor allerlei fotokaarten kunt u terecht op fotokaarten.nl. Denk aan verhuiskaarten, uitnodigingen etc.

Prijsindicaties

Aantal kaartenPrijs (in €)
109,95
3027,50
10074,50

Deze prijzen zijn van 30 november 2006. Alle prijzen zijn inclusief BTW en bezorgkosten.

Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?