onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
07-12-2006

Fotoproduct4u.nl

Wij kregen een cadeaubon van fotoproduct4u.nl om een fotoalbum te bestellen. Daarmee zijn we aan de slag gegaan.
En het resultaat mag er zijn! Een mooi ingebonden boekwerk (29x29cm) met een echt linnen kaft. Een leuke (vakantie) herinnering. Het resultaat van bijna 2 weken puzzelen met foto's en teksten, en het bewerken daarvan. Hieronder volgt het verslag.

Het maken van het fotoalbum

Vanaf de website van fotoproduct4u.nl wordt eerst de gratis editor gedownload en ge-installeerd. Dit verloopt vlekkeloos. Via een start up demo in 5 stappen of een uitgebreide handleiding wordt je wegwijs gemaakt in de mogelijkheden van de editor van fotoproduct4u.nl, en die zijn er genoeg.
Allereerst maak je de keus of je een nieuw product (fotoboek) wil maken of een bestaand product, waar je al mee bezig bent, wil openen.
Begin je opnieuw dan maak je via 2 schermen de keuze voor het formaat, garen of spiraal gebonden, kleur kaft en titel op de voorkant. De titel mag maximaal uit 20 tekens bestaan. Dit is niet veel en valt niet erg op. Een foto op de voorkant behoort niet tot de mogelijkheden.

Heb je je keuze gemaakt dan kan je nu aan de slag. Je selecteert de foto's door het kiezen van een folder. Linksonder verschijnen de foto's en van daaruit kan je ze slepen in de pagina's. Dit kan je doen via de tab 'overzicht' waarbij je meerdere pagina's in het scherm ziet. Gebruik je 'pagina bewerken' zie je 2 bladzijden op het scherm wat een duidelijk beeld van het resultaat geeft. Door een klik op 'bekijken' kan je het eindresultaat bekijken.
De groene vakken in het plaatje hiernaast zijn de vakken waarin foto's geplaatst kunnen worden. Een klein vierkantje rechtsboven in de foto geeft aan of de resolutie voldoende is. De grijze vakken zijn tekstvakken.

Er zijn verschillende lay-outs. Die staan rechts in het scherm. Heb je een keus gemaakt dan is er altijd nog de mogelijkheid de foto groter of kleiner te maken of een extra foto toe te voegen. Als achtergrond van een pagina heb je keuzes uit verschillende kleuren en patronen en plaatjes. Dit geeft in het eindresultaat een leuk effect. Een foto zo groot als de bladzijde zelf is ook erg leuk.

Zijn alle pagina's en fotovakken en tekstvakken gevuld. Loop dan nog 1 keer zorgvuldig door de pagina's heen. Je kunt gewoon door het werk heenbladeren via 'bekijken'.

Het bestellen

Daarna wordt het tijd voor de bestelling. Dit gaat eenvoudig. Klik in het programma op bestellen. Je voert wat gegevens in en het werk wordt verstuurd naar de server. Hierop ontvang je een mail met daarin bestelinstructies. In het mailtje staat onder andere een link naar een pagina van fotoproduct4u.nl. Op deze pagina kan de bestelling definitief worden gemaakt door de betaalgegevens in te vullen. Er kan betaald worden met de volgende betaalmethoden: VISA creditcard, EUROCARD / MASTERCARD, eenmalige machtiging of overboeking.
Wij hadden een cadeaubon gekregen. De code van deze bon kan op de pagina ingevoerd worden en de waarde van de bon wordt van het te betalen bedrag afgetrokken. Leuk om te geven!
Na betaling wordt het boek binnen 5 werkdagen geleverd.

Het resultaat

Het boek wordt keurig op tijd geleverd. Een mooi resultaat van werken met een makkelijk te gebruiken fotoprogramma.
Het fotoboek is in het echt groter dan het scherm van de computer dus vielen de foto's groter uit dan gedacht, dat was een leuke verrassing. Hiernaast staan nog wat foto's van het geleverde album.

Prijsindicaties

AlbumPrijs (in €)
LARGE, luxe linnen hardcover, 29 x 20 cm, 40 pagina's (20 vel)32,95
VIERKANT, luxe linnen hardcover, 29 x 29 cm, 40 pagina’s (20 vel)43,95
MEDIUM, PVC hardcover, wire-O spiraal, 14,5 x 21 cm, Liggend ingebonden14,95

Deze prijzen zijn van 5 december 2006. Alle prijzen zijn inclusief BTW en bezorgkosten (binnen Nederland).

Over fotoproduct4u.nl

Fotoproduct4u.nl is een website van IDfine B.V. IDfine heeft de software ontwikkeld waarmee fotoalbums gemaakt kunnen worden en via fotoprduct4u.nl besteld kunnen worden.

Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?