onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
16-02-2005

www.imageria.nl

Let op: het bedrijf Imageria bestaat niet meer!

Van imageria.nl kregen wij het aanbod om een digitaal bestand af te drukken op canvas. De onderstaande recensie geeft onze bevindingen weer, maar het is ook een verslag van het bestelproces en de aflevering.

Het bedrijf

Het product dat Imageria levert is een afdruk van een digitaal bestand op canvas doek, ook wel schilderslinnen genoemd. Het digitale bestand kan via de website van Imageria worden aangeleverd. Het wordt behalve afgedrukt ook opgespannen op een houten raamwerk. Het 'schilderij' wordt aan huis geleverd.
Imageria is gevestigd te Delft, maar het bestellen gaat via de website.
Behalve het afdrukken van een eigen digitaal bestand, kan ook gekozen worden uit een groot aantal foto's van andere fotografen. Verder is het mogelijk dat Imageria het digitale bestand aanmaakt door een voorwerp te scannen, bijvoorbeeld een LP-hoes.

Het digitale bestand

Behalve Imageria, heb ik nog iets anders uitgeprobeerd. Ik heb namelijk een mosaic gecreëerd met daarvoor speciale software. Deze software neemt een digitaal bestand, waarvan de mosaic gemaakt gaat worden, en een hele grote bak met andere digitale afbeeldingen. Met de digitale bestanden uit deze bak wordt dan de mosaic gemaakt. Hiernaast staat het origineel en het resultaat, uiteraard sterk verkleind (de mosaic was uiteindelijk 26 Mb). Onder de mosaic staat een klein gedeelte uitvergroot.

Bestellen

Voor het bestellen wordt de website van Imageria geopend en wij kiezen voor 'uploaden en bestellen'. Het bestelproces verloopt in een aantal stappen, die hieronder staan beschreven.
Stap 1:
Allereerst moet nu het af te drukken bestand worden verstuurd naar de website van Imageria. Daarvoor kan het bestand op de pc worden geselecteerd (niet groter dan 3 Mb), waarna de upload plaats vindt. Dit verloopt voorspoedig. Vervolgens wordt er een nieuwe pagina vertoond met daarop de foto. Er is dan al berekend welk formaat mogelijk is. Het formaat wordt afgerond op 5 cm. In mijn geval werd 75 bij 105 cm voorgesteld. Tevens wordt gemeld wat de kosten zijn om dit af te drukken.
Door te klikken op de button 'Ga verder' wordt de volgende pagina vertoond.
Stap 2:
Op deze pagina (zie hiernaast) is het mogelijk om de verhouding en de positie van de uitsnede te wijzigen. De uitsnede wordt met een rood kader weergegeven op de foto. (Het gaat hier om de uitsnede, dus wat je afgedrukt wilt hebben, niet hoe groot het schilderij moet gaan worden.) Als een mooie uitsnede is bepaald, kan op de button 'Ga verder' geklikt worden voor de volgende pagina.
Vervolgens kan het formaat van het doek bepaald worden. De verschillende mogelijkheden waaruit gekozen kan worden worden weergegeven (dit is afhankelijk van de gemaakte uitsnede). Als een formaat wordt gekozen wat eigenlijk niet kan gezien het aantal pixels van het bestand, wordt daarvoor gewaarschuwd, want dat kan minder scherpe afbeeldingen opleveren. De minimale breedte of hoogte is 30 cm, de maximale breedte of hoogte is 3 meter.
Stap 3:
In de volgende stap kunnen nog extra beeldbewerkingen worden opgegeven, zoals het vrijmaken van een object op de foto of de kleuren omzetten naar zwart/wit of duotoon (sepia).
Stap 4:
Tenslotte moeten de persoonlijke gegevens worden ingevuld en worden aangegeven hoe betaald gaat worden. Er moet vooruit betaald worden. Dit kan door het bedrag over te maken of met een eenmalige machtiging.

Resultaat

Na een dag of tien wordt het schilderij thuisbezorgd per koerier. Het schilderij was zeer goed verpakt en kwam dus onbeschadigd tevoorschijn. De afdruk is erg mooi geworden met een mooie laklaag. De randen zijn netjes afgewerkt, waardoor het schilderij zo op gehangen kan worden.
Het vurenhouten raamwerk is robuust en erg dik, zo dik heb ik het nog niet eerder gezien. Maar ik moet zeggen dat deze dikte wel erg mooi staat bij zo'n groot schilderij.

Ideeën

Foto's met mooie herinneringen (geboorte, jubileum) zijn bij uitstek geschikt voor een afdruk op canvas. Er kan natuurlijk ook zelf een kunstwerk gemaakt worden met de computer. Bij Imageria is het ook mogelijk om beeldverwerking te doen (dit is wel met meerprijs).
Andere mogelijkheden zijn het afdrukken van een LP-hoes van een favoriete band. Of een oude ansicht van uw huis. Door Imageria kunnen dergelijke voorwerpen ingescand worden. Ook dia's zijn mogelijk.

Prijsindicaties

Hieronder enkele prijzen van verschillende maten om een idee te krijgen:

Maat (in cm)Prijs (in €)
40 x 55107,00
55 x 75146,00
75 x 75168,00
80 x 100201,00
100 x 140283,00

Hierbij nog enkele opmerkingen:
  • De prijzen zoals hier vermeld zijn van februari 2005. De prijzen zijn inclusief drukken, vernis, opspannen, verpakking en vervoer (binnen Nederland).
  • Imageria biedt als enige aanbieder (voor zover bekend) volledige vrijheid in maatvoering. Daardoor kunnen bijvoorbeeld panoramafoto’s (al dan niet gefotoshopt door meerdere foto’s aan elkaar te “plakken”) of juist een smalle verticale uitsnede uit een foto worden geprint en opgespannen. Op de site wordt tijdens het bestellen de prijs berekend op basis van het formaat en de gewenste bewerking. De maten, zoals hierboven vermeld, zijn dan ook voorbeelden.


Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?