onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
12-10-2004

www.jemooistefoto.nl

Bij jemooistefoto.nl is het mogelijk om foto's af te drukken als posters of op schilderijlinnen. Wij (onlinefotoservices.nl) kregen van jemooistefoto.nl het aanbod om een afdruk op linnen te proberen. Op dat aanbod zijn we natuurlijk ingegaan. Hoe dat in zijn werk ging en wat het resultaat is, kunt u hieronder lezen.
Voor alle duidelijkeid: wij zijn onafhankelijk en hebben geen commerciŽle connecties met jemooistefoto.nl!

Het bedrijf

De site www.jemooistefoto.nl is van Studio Hagens te Amersfoort, die oplossingen biedt voor uw reclame en media activiteiten (www.studiohagens.nl).

Vooraf

Op de website van jemooistefoto.nl staat dat het fotobestand minimaal 1500 x 2000 pixels groot moet zijn. Een foto met dit formaat kan gemaakt worden met een 3 megapixel camera. Ik had hier mijn vraagtekens bij. Hoe kan hiermee een schilderij van 50 x 70 cm worden afgedrukt?
Maar ik heb de proef op de som genomen. Op vakantie in Frankrijk is de hiernaast staande foto genomen. Dit bestand heeft een afmeting van 2048x1536 pixels. Van deze foto is het schilderij gemaakt.

Bestellen

Op de website van jemooistefoto.nl kan het schilderij besteld worden. Op de beginpagina kan worden gekozen uit het afdrukken van een poster of van een schilderij. Ik kies voor 'Ontwerp je eigen foto schilderij', waarna vervolgens de bestelpagina verschijnt.
Hier kan gekozen worden uit verschillende vormen, o.a. rechthoekig, vierkant of panorama, waarbij de afmetingen uiteen lopen van 24x30 cm tot 100x300 cm met heel veel maten daartussen. Bij alle formaten staat vermeld uit hoeveel pixels een bestand moet bestaan. Dat is logisch, want een panorama van 100x300 cm wordt vast niet mooi met een 3 megapix foto.
Door op een 'Browse' knop te klikken kan het foto-bestand worden geselecteerd op de harde schijf. Deze zal worden ge-upload als onderaan op 'ik ga akkoord' wordt geklikt. Maar voordat dat kan moet eerst gekozen worden uit de verschillende betalingsmogelijkheden:
  • met creditcard via PayPal
  • onder rembours
  • per automatische incasso
Voor de verzending wordt 6 Euro gerekend, behalve bij betaling onder rembours, dan is het 15 Euro.

Als op 'ik ga akkoord' is geklikt, verschijnt een volgende pagina waarop persoonlijke gegevens, zoals naam, adres en woonplaats, en betalingsgegevens kunnen worden ingevuld.
Nadat de bestelling gedaan was, werd er een mailtje gestuurd dat de bestelling goed ontvangen was. In het mailtje staat ook een link naar een pagina op de site van jemoooistefoto.nl, waar de status van de bestelling bekeken kan worden.

Resultaat

Op de derde werkdag wordt een pakket thuisbezorgd. Helaas was het pakket flink beschadigd. De hoeken waren stuk en in het midden zat een flink gat.
Dezelfde dag nog een e-mail gestuurd naar jemooistefoto.nl. Zij vinden het ook heel vervelend en beloven om het schilderij nogmaals af te drukken. Ook dit schilderij wordt binnen enkele dagen door een koeriersbedrijf afgeleverd. Dit keer zonder beschadigingen. Jemooistefoto heeft inmiddels laten weten de schilderijen niet meer per post te versturen, maar per koerier.
Het schilderij ziet er zelf mooi uit. Het is netjes opgespannen op een houten frame, waarbij de foto doorloopt over de rand. Het schilderij hoeft daardoor niet te worden ingelijst, maar kan zo aan de muur worden gehangen.
Indien nodig wordt door jemooistefoto.nl de kleuren bijgesteld voor een mooi resultaat. Elk schilderij wordt daarvoor gecontroleerd. Enerzijds ben ik daar huiverig voor, maar anderzijds heeft jemooistefoto.nl kennis van het materiaal en ervaring met het afdrukken.

IdeeŽn

Vanachter de computer kunnen met deze techniek mooie, persoonlijke en unieke 'kunstwerken' gemaakt worden. Bijvoorbeeld:
  • een mooie portretfoto van de kinderen
  • een vakantieherinnering
  • een collage als een collega 25 jaar in het vak zit
  • etc. etc.
Persoonlijk, en dat heeft niets met jemooistefoto te maken, vind ik het leuker en kunstzinniger om niet alleen maar een foto af te drukken, maar om er een kunstwerk van te maken.

Prijzen

De prijs hangt uiteraard af van de grootte van het schilderij. Hieronder enkele prijzen van verschillende maten om een idee te krijgen:

Maat

(in cm)
Prijs (in €)Opmerking
24 x 3069,00minimaal 3 megapixel image
50 x 7089,00minimaal 3 megapixel image
70 x 100139,00minimaal 3 megapixel image
120 x 180399,00minimaal 6 megapixel image
50 x 5079,00minimaal 3 megapixel image
80 x 80129,00minimaal 3 megapixel image
120 x 120299,00minimaal 4 megapixel image
80 x 8057,60minimaal 3 megapixel image
40 x 200144,00minimaal 3 megapixel image
80 x 200144,00minimaal 3 megapixel image
50 x 150199,00panorama, minimaal 4 megapixel image
100 x 300599,00panorama, minimaal 6 megapixel image

Op de site van jemooistefoto.nl kunnen online de prijzen van een schilderij berekend worden. De prijzen zoals hier vermeld zijn van oktober 2004.

Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?