onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
03-12-2007

Kaartje2go.nl

Over vier weken is het alweer Kerst, dus tijd om over kerstkaarten na te denken. In dit digitale tijdperk is het een fluitje van een eurocent om persoonlijke kaarten te maken. Dan bedoel ik uiteraard niet die zelfgemaakte knip en plak kaarten, maar echte afgedrukte kaarten.
Van kaartje2go.nl kregen wij het aanbod om dat uit te proberen.

De foto

Bij kaartje2go.nl is het mogelijk om een eigen foto als basis voor de kaart te nemen, maar er kan ook gekozen worden uit een verzameling foto's op de website van kaartje2go.nl.
Hiernaast staat de foto die we gebruikt hebben voor deze recensie. Het is een jpg-bestand gemaakt met een 3M pixel camera met de afmetingen van 2048 x 1536 pixels. De foto is verder bewerkt met Gimp. De cijfers 2008 zijn toegevoegd. Eén kind stond niet zo leuk op de foto, dus hebben we het hoofd van een andere foto 'gekopieerd' en op deze foto 'geplakt'.

Kerstkaart maken

Op de website kan de kaart samengesteld worden, waarbij je door verschillende stappen heen wordt geleidt. De eerste stap is het uploaden van een zelf gemaakte foto of het uitkiezen van een foto uit de galerij. Ook kan gekozen worden of het een staande of liggende fotokaart wordt. Door rechtsonder te klikken op 'Go' wordt naar de volgende stap gegaan.


De foto kan nu verder worden gepositioneerd. Er kan worden ingezoomd en als er is ingezoomd kan de foto ook worden verschoven. Verder is het mogelijk een kader (rand) te kiezen. Er zijn veel kaders beschikbaar, gesorteerd op thema, zoals kerst, verjaardag, verhuizing, geboorte enz.
Wij kiezen voor een witte rand.

Door weer te klikken op 'Go' komen we op de volgende pagina. Hier kan worden gekozen om een figuur op de kaart te plaatsen, zoals kerstballen, kerstboom, sneeuwpop etc. Deze kan worden verplaatst en van grootte veranderd enz.

Daarna kan een tekst worden geplaatst. Er is keuze uit verschillende lettertypes, kleuren en formaten. De tekst kan op dezelfde manier worden toegevoegd als de figuur.

Vervolgens kan er een tekst worden ingegeven voor de achterkant van de kaart ook weer met verschillende lettertypes en kleuren.

De kaart is nu klaar. Er wordt nu gevraagd om de adressering. Kaartje2go.nl kan de kaarten per post versturen of de hele set opsturen naar je eigen adres. Als je kaartje2go.nl de kaarten laat versturen, kun je de adressen 1 voor 1 invoeren, een excel-bestand uploaden of de adressen nemen uit je adresboek die je bij kaartje2go.nl kunt aanmaken als je je aangemeld hebt.
Vervolgens wordt gevraagd om de naam en adres gegevens en het aantal kaarten. Op de volgende pagina kun je een bezorgdatum kiezen, de snelste datum wordt automatisch gekozen.
Daarna kiezen we de betaling. Dit kan zijn: Eenmalige machtiging, paypal, iDEAL of overboeking. Bij de laatste worden de kaarten gedrukt zodra het geld binnen is.

Status

Gelijk nadat de bestelling is afgerond, krijgen we een e-mail met daarin de bevestiging van de bestelling.
Een dag later krijgen we een tweede mailtje met de boodschap dat de kaarten met de post zijn verzonden.

Het resultaat

En jawel, na twee dagen (al!) worden de kerstkaarten afgeleverd. Het zijn mooie kaarten met de goede papierdikte. De voorkant is in glans afgedrukt.
De afgedrukte kaarten zien er precies zo uit zoals tijdens het bestellen ook zichtbaar was op de website. Dit is belangrijk, want in het verleden heb ik diverse keren meegemaakt dat het in het bestelprogramma er prachtig uitzag, maar op de afdruk het er net van afviel...

Tips voor de toekomst:
  • Ondersteuning voor mat afdrukken
  • Mogelijkheid om meerdere objecten en/of teksten te kunnen toevoegen

Prijsindicaties

Aantal kaartenPrijs (in €) ingelogd *Prijs (in €)
109,259,25
3024,9527,25
10069,9574,95

Deze prijzen zijn van 30 november 2007. Alle prijzen zijn inclusief BTW en bezorgkosten.

*Als je inlogt voordat je je kaarten maakt, krijg je altijd een vaste korting. Aanmelden is gratis. Als vaste klant krijg je ook je eigen adressenboek, een kalender waarop je bijzondere momenten kunt bijhouden en bovendien kun je alle kaarten die je gemaakt hebt bewaren, bijvoorbeeld om ze later opnieuw te gebruiken.

Aanbieding!

Speciaal voor de bezoek(st)ers van onlinefotoservices.nl is er nu een korting van 10%! Bij het bestellen kan een kortingscode worden opgegeven. Gebruik de code onlinefotoservices voor de 10% korting.

Deze aanbieding geldt tot en met 12 december 2007.

Tot slot

In deze recensie lag de nadruk op kerstkaarten, maar bij Kaartje2go.nl kunnen voor allerlei gelegenheden kaarten gemaakt worden. Denk aan: verhuiskaarten, uitnodigingen voor verjaardagen, feesten, etc.

Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?