onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
20-11-2008

Kerstkaarten maken bij Kaartje2go

De feestdagen zijn in aantocht, een mooie en gezellige tijd! Het is ook de periode bij uitstek om familie, vrienden en allerhande relaties een kaart met de beste wensen te sturen.
Kaarten zelf samenstellen, bestellen en zelfs versturen kan tegenwoordig vanuit de luie stoel. Diverse bedrijven zijn hier op ingesprongen. Onlangs heeft de Consumentenbond een tiental van deze bedrijven getest en daar scoorde Kaartje2go op alle punten als beste. Wij hebben dit zelf uitgeprobeerd door onze kerstkaarten bij Kaartje2go te bestellen.

Kaart maken

Voor de kerstkaart gaan we rechtstreeks naar de Kerstkaarten pagina van Kaartje2go, namelijk kerstkaarten.kaartje2go.nl. Als je voor het eerst iets gaat bestellen dan is het raadzaam om je aan te melden. Je krijgt dan in ieder geval 1 kaart gratis en korting op alle bestellingen. Ook kun je gedane bestellingen later weer oproepen. Als later blijkt nadat je de kaarten verstuurd hebt dat je een vage kennis vergeten bent, kun je makkelijk nog even dezelfde kaart versturen.

Na het aanmelden gaan we aan de slag door te klikken op 'Maak je kaart, GO'. De volgende pagina verschijnt:
Hier kan een kaart worden uitgekozen of een eigen foto kan als basis worden ge-upload. Wij kiezen voor het laatste: een mooie foto waarop we met Gimp ons bedrijfslogo hebben geplaatst.
Vervolgens moet een keuze gemaakt worden wat voor formaat kaart gewenst is. Er kan gekozen worden uit enkele of dubbele kaarten en uit de afmetingen 'normaal' (10 x 15 cm), 'groot' (15 x 21 cm) of 'super' (21 x 30 cm). Ook kan er gekozen worden tussen portrait en landscape door te klikken op 'kantelen'.

Het ontwerpen kan dan gaan beginnen en we klikken daarvoor op 'ontwerp je kaart' Het volgende scherm verschijnt:
Op deze pagina kan de kaart verder ontworpen worden. Aan de afbeelding (of de eigen foto) kan verder worden geschaafd met bewerkingen als vergroten of verkleinen, schuiven e.d. Er kan ook een kader worden gekozen. Daarvoor zijn er verschillende thema's, maar voor een kerstkaart is het thema 'kerst' geselecteerd. Op de bovenstaande afbeelding is een kader met sterretjes geselecteerd. Ook kunnen er allerlei figuurtjes worden toegevoegd, zoals kerstballen, sneeuwpoppen etc. Tenslotte is het mogelijk om een tekst op de kaart te zetten, bijvoorbeeld 'Prettige feestdagen!".
Als de kaart klaar is, klikken we op 'naar binnenkant'.
In het geval van een dubbele kaart kan aan beide zijden tekst en/of figuurtjes worden toegevoegd, zie bovenstaand plaatje. Dit gebeurt op dezelfde wijze als bij de kaart.
Onder de kaart staat een link om te switchen tussen de beide zijden.

Bestellen

De volgende stap is het opgeven van adressen. Er kan gekozen worden om de kaarten naar het eigen adres te sturen, maar het is ook mogelijk om Kaartje2go.nl de kaarten te laten versturen. Daarvoor moeten de adressen worden opgegeven. Dit kan door alle adressen in te typen, het is ook mogelijk om een Excel spreadsheet te uploaden. Dit is erg handig, want vaak heb je adressen al digitaal en is het vrij eenvoudig om dat over te brengen naar de spreadsheet. Op de adresseringspagina staat ook een voorbeeld Excel bestand.
Bij onze bestelling doen we beide: een aantal kaarten laten we op ons eigen adres bezorgen en een aantal laten we kaartje2go.nl versturen (het zijn dus eigenlijk twee bestellingen).

Vervolgens kan er een gewenste bezorgdatum worden uitgekozen. Standaard staat deze datum op een dag later als de besteldatum. In het geval van een verjaardag is het natuurlijk veel leuker als de kaart op de dag zelf aankomt. Wij kiezen ook een andere datum, want kerstkaarten bezorgen als Sinterklaas nog in het land is, vinden we not done. De kaarten die we naar ons eigen adres laten sturen, laten we wel zo snel mogelijk bezorgen.

Op de volgende pagina wordt een overzicht gepresenteerd van de bestelling. Alle gegevens en de kaart kunnen nog eens worden gecontroleerd.

Tenslotte moet er betaald worden. Er kan gekozen worden uit eenmalige machtiging, iDEAL (boven € 3,50), overboeking (boven € 8,95) of Paypal/Creditcard.

Het resultaat

De kaarten worden precies op de beloofde bezorgdatum bezorgd door TNT Post. Het pakketje ziet er verzorgd uit. Ook zit er een stapel enveloppen bij.
De kerstkaart zelf is prachtig, zowel de voorkant met eigen bewerkte foto, als de tekst aan de binnenkant. De kaart is ook exact zo geworden, zoals de kaart er tijdens het bestellen uit zag. Het is mooi stevig papier en de vouw is al gemaakt in de kaart.
Wij hadden ook kaarten besteld die kaart2jego.nl gaat versturen. Het resultaat daarvan weten we uiteraard nog niet, omdat we de bezorgdatum over Sinterklaas heen getild hebben.

Conclusie

Deze recensie is uiteraard niet te vergelijken met de test die de Consumentenbond heeft uitgevoerd, maar het verbaasd ons niet dat kaartje2go er zo goed uitgekomen is. Eigenlijk hebben we geen enkel minpuntje gevonden. Het samenstellen van de kaart was eenvoudig en zeer gebruikersvriendelijk. Hetzelfde geldt voor de adressering en het bestellen. En de kaart zelf was ook gewoon top!

Prijzen

Tenslotte staan hieronder de prijzen zoals die golden op 20-11-2008.
Dit zijn de prijzen als kaartje2go de kaarten verstuurd. Hier komen nog wel de TNT Post portokosten bij.
Soort kaartaantalprijs per stuk ingelogdprijs per stuk niet ingelogd
Enkele kaart 10 x 15 cm1€ 0,99€ 1,19
Enkele kaart 10 x 15 cm50€ 0,79€ 1,19
Dubbele kaart 10 x 15 cm1€ 1,49€ 1,79
Dubbele kaart 10 x 15 cm50€ 1,29€ 1,79

De volgende prijzen gelden voor setjes die niet verstuurd worden door Kaartje2go. Hierin zitten wel de verzendkosten verwerkt om het setje thuis te laten bezorgen.
Soort kaartaantalprijs per stuk ingelogdprijs per stuk niet ingelogd
Enkele kaart 10 x 15 cm10€ 8,95€ 9,90
Enkele kaart 10 x 15 cm50€ 36,95€ 49,50
Dubbele kaart 10 x 15 cm10€ 17,95€ 19,90
Dubbele kaart 10 x 15 cm50€ 77,95€ 99,50
Voor nog meer prijzen, ook van andere formaten, zie kaartje2go.nl.

Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?