onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
05-06-2007

PictureFactory.nl

Van PictureFactory.nl kregen wij de gelegenheid om een fotoalbum te bestellen. In tegenstelling tot veel andere aanbieders hoeft hiervoor geen software te worden geïnstalleerd. Bij PictureFactory.nl wordt het fotoalbum op de website samengesteld.
Om heel eerlijk te zijn, was ik vantevoren hierover nogal sceptisch, want voor een fotoalbum-editor kun je toch veel beter een apart programma maken!

De start

Het fotoalbum zou gaan over het jaar 2006. Hiervoor zijn de leukste foto's uit 2006 bij elkaar gezocht en in een aparte folder gezet.
Voordat een fotoalbum samengesteld kan worden, moet eerst op de website een account worden aangemaakt. Dat is een kwestie van een e-mail adres + wachtwoord opgeven, dus dat was zo gebeurd. Daarna kon gelijk begonnen worden.

Nadat is ingelogd, verschijnt dus een pagina waar de foto's kunnen worden ge-upload. Daarvoor moet geklikt worden op 'Foto's toevoegen'. Hier kunnen foto's vanuit de verkenner naartoe gesleept worden of meer op de 'klassieke' manier worden geselecteerd.

De foto's kunnen ook nog worden bewerkt. Daarvoor moet een foto worden geselecteerd door aan te klikken en vervolgens op de knop 'bewerk foto' te klikken. Gekozen kan worden uit
  • basisbewerkingen, zoals contrast, helderheid, rode ogen, roteren etc.
  • effecten, zoals vager, sepia, cartoon, etc.
  • kaders voor allerlei mooie randen
Op deze pagina wordt gelijk het grote verschil met andere aanbieders (die wel aparte software gebruiken) duidelijk. Bij PictureFactory.nl moeten dus eerst de foto's worden ge-upload. Bij die andere aanbieders wordt pas het fotoalbum ge-upload als het album klaar is.
Het uploaden van foto's heeft een voordeel, omdat met deze foto's ook andere producten besteld kunnen worden. De foto's hoeven dan niet weer te worden ge-upload. Andere producten zijn de fotokalender en de fotokaarten. Het samenstellen van deze producten gaat op vergelijkbare wijze.

Het samenstellen van het album

Nadat de foto's zijn ge-upload, kan begonnen worden met het maken van het fotoalbum door te klikken op de knop 'fotoalbum maken'. Op de volgende pagina kan gekozen worden om een nieuw album te gaan maken of om een bestaande te kiezen. Aangezien het het eerste album wordt, kiezen we de eerste optie. Vervolgens moet het soort album gekozen worden. Er kan gekozen worden uit:
GRANDFormaat 36x30 cm (HxB) in leer omslag of prachtig hoogglans kunstleer met krokodillen-motief.€ 59,95
DELUXELiggend A4 album met venster in het omslag. Formaat 22x28,5cm met een prachtige, oersterke omslag in 4 kleuren.€ 34.95
SQUAREVierkant met een venster in het omslag. Formaat 22x22 cm met prachtige, oersterke omslag in 4 kleuren.€ 29,95
STRADAHandzaam pocketformaat met ringband. Formaat 21x15 cm met een mooie, sterke kaft.€ 12,95
Prijzen van mei 2007

Het DELUXE album wordt gekozen.

Op de volgende pagina kan worden gekozen welke foto's (die dus al eerder ge-upload zijn) automatisch in het fotoalbum geplaats gaan worden. Het is ook mogelijk om in één keer alle foto's te selecteren. De volgorde van de geselecteerde foto's kan worden veranderd. Het is ook mogelijk om geen foto's te selecteren, later kan dan per pagina foto's worden geselecteerd.
Op deze pagina moet ook een foto worden geselecteerd voor de titelpagina. Kies een mooie veelzeggende foto, omdat deze foto zichtbaar is door het venster in de omslag. Let ook op bij het plaatsen van teksten op de titelpagina, houd rekening met het venster!

Hierna kunnen de pagina's stuk voor stuk bewerkt gaan worden. Door alle pagina's kan worden gebladerd. Door te klikken op 'bewerk pagina' kan een pagina verder worden bewerkt.
Op deze pagina kunnen foto's, tekstvakken en clipart worden toegevoegd. Ook de achtergrondkleur, randen van foto's kunnen hier worden aangepast. Hier is gekozen voor een eigen foto als achtergrond met daarop twee fotootjes in een kader en een transparant tekstvak.
De mogelijkheden zijn legio, zoals: roteren, spiegelen, sepia, verschillende soorten uitsnijdingen (bijvoorbeeld ovaal), randen om foto's, zoom-en, etc, etc.

Het bewerken van het fotoalbum kan elk moment gestopt worden. Alles wordt keurig bewaard, zodat een volgende keer weer verder gegaan kan worden.

het bestellen

Als alle pagina's bewerkt zijn en van teksten zijn voorzien, kan het album besteld worden. Op de 'Bekijk album' pagina zit hiervoor een knop 'Bestel album'. Vervolgens kan een kleur voor de omslag worden gekozen.
Daarna kan het aantal albums worden opgegeven en eventueel een kortingscode worden opgegeven. De prijs wordt berekend.
Op de volgende pagina's wordt de verzendgegevens en de betaalgegevens verzameld. Tenslotte wordt de betaling afgehandeld. Er kan worden betaald met Creditcard, via iDEAL of eenmalige machtiging.

Het album

Na vijf dagen wordt het fotoalbum afgeleverd per post, dus dat is keurig binnen de beloofde week. Het album zit in een kartonnen platte doos en komt onbeschadigd tevoorschijn.

Het fotoalbum ziet er keurig uit, goed ingebonden, lekker dik papier. De kwaliteit van de foto's is prima, zelfs de foto's die qua resolutie op het randje zaten.
Eén ding is minder mooi, maar dat is onze eigen fout. Wij hadden bij de titelpagina geen rekening gehouden met het venster in de omslag, zodat de tekst op het titelblad half door het venster te lezen is. En dat is geen fraai gezicht.
Maar verder niets dan lof over het fotoalbum.

Conclusie

PictureFactory levert volwaardige fotoalbums, daar hebben we niets op aan te merken. Ook de snelheid van leveren was perfect, evenals het gemak van bestellen en betalen.
Om op mijn vooroordeel over het online bewerken van een fotoalbum terug te komen, het maken van een fotoalbum bij PictureFactory is zeker te vergelijken met software van andere aanbieders. Mijn vooroordeel was dus niet terecht. En heeft ook zeker voordelen, zoals in deze recensie al zijn genoemd. Een nog ander voordeel is, dat je niet gebonden bent aan één computer. Het is daardoor mogelijk om op reis al aan het album te werken of met meerdere personen aan een album te werken!
Maar geen enkele tool/software is perfect, ik heb wel een paar opmerkingen over / verbeterpunten voor de online tool van PictureFactory:
  • De mogelijkheid om een actie ongedaan te maken. Soms kwam het voor dat per ongeluk een foto of tekstvak geroteerd werd in plaats van verplaatst. Het zou in een dergelijk geval fijn zijn als er een 'undo' knop zou zijn.
  • Het uitlijnen van foto's of tekstvakken zou vergemakkelijkt kunnen worden met uitlijn functies of een 'snap to grid' functie. Als de aanwezige indelingen worden gebruikt dan is dat niet nodig. Maar als de foto's of tekstvakken zelf geplaatst worden, dan is het nu vrij lastig om ze exact op dezelfde lijn te krijgen.

Over PictureFactory.nl

Picture Factory is in 2005 opgericht en richt zich op het aanbieden van verschillende drukwerkproducten via Internet op basis van digitaal beeldmateriaal: fotoalbums, canvasprints, kalenders en kaarten.
Innovatie, kwaliteit en service zijn daarbij kernwoorden.Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?