onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
27-09-2005

www.PrintJeKunst.nl

Wij waren benieuwd hoe het zou zijn als een panoramafoto op canvas (ook wel schilderslinnen) wordt afgedrukt. Wij hebben de proef op de som genomen. Van PrintJeKunst kregen wij het aanbod om een schilderij te bestellen en omdat PrintJeKunst.nl tot wel 280 cm kan gaan (op aanvraag zelfs nog groter!) was dit een ideale gelegenheid om een panoramafoto af te drukken op canvas.

Panorama foto

Heeft u wel eens geprobeerd om zelf een panoramafoto te maken? Dit levert namelijk heel leuke effecten op. Ik bedoel met zelf een panoramafoto maken, dat van (bijvoorbeeld) een landschap een aantal deels overlappende foto's worden gemaakt, die vervolgens aan elkaar worden geplakt. (Sommige fototoestellen kunnen ook panoramafoto's maken, zogenaamde APS.)
Als met een tekenprogramma deze foto's aan elkaar worden geplakt (stitched), dan is dat wel leuk, maar het levert geen foto op die kan worden afgedrukt. De kleuren van de verschillende foto's verschillen, en de foto's zijn onder verschillende hoeken gemaakt.

Nu is er een aardig programma, die automatisch een aantal foto's aan elkaar plakt, waarbij de kleuren gelijk worden gemaakt, de foto's worden geroteerd e.d. Het programma heet autostitch en is freeware!
Hieronder staan 8 foto's, gemaakt bij het grootste stuifzandgebied van Europa. Daaronder staat het resultaat van autostitch. Als laatste staat de uitsnede, zoals die gestuurd is aan PrintJeKunst, zie daarvoor de volgende paragraaf.
de 8 foto's
aan elkaar geplakt door autostitch
de gemaakte uitsnede

Bestellen

Nu onze panoramafoto gereed is, gaan we 'het schilderij' bestellen. Daarvoor gaan we naar de website van PrintJeKunst. Aan de linkerkant van de startpagina klikken we op 'Online Bestellen'.
Op de pagina die verschijnt kunnen we opgeven hoe groot het schilderij moet gaan worden, hoeveel schilderijen er gemaakt moeten worden en hoe het afgewerkt moet worden. Bij de afwerking kan gekozen worden om alleen te printen of om het op te spannen. Bij opspannen kan gekozen worden tussen een spieraam met een zijkant dikte van 2 of van 4 cm.
Als de keuze is gemaakt wordt gelijk de prijs vertoond.

Als rechtsonder op 'volgende' wordt geklikt, verschijnt de volgende pagina, waar de naam, adres en woonplaats dient te worden ingevuld. Als dat allemaal is ingevuld kan rechtonder weer op 'volgende' worden geklikt.

Bij stap 3 kan worden gekozen hoe het schilderij betaald gaat worden, hoe het bezorgd gaat worden en hoe het fotobestand aan PrintJeKunst.nl geleverd gaat worden. Zie voor de mogelijkheden het plaatje van Stap 3.

Hierbij moet worden opgemerkt dat behalve uploaden het ook mogelijk is dat het bestand gebracht wordt (in Almere) of dat een CD-ROM met het fotobestand wordt opgestuurd per post.
De foto uploaden kan alleen met bestanden kleiner dan 3Mb, het is wel mogelijk om grotere bestanden (tot 100 Mb!) te uploaden via een andere site, namelijk dropload.com. Dit is een website, waar je een bestand tijdelijk kan neerzetten, waarbij je iemand uitnodigt om het bestand daar weer weg te halen (binnen 7 dagen). Wij hebben dropload.com ook gebruikt om ons bestand (6 Mb) te uploaden. Het werkt, maar er wordt geen status vertoond hoever de upload is. Kwestie van volhouden en het komt goed.
De mogelijkheid om via dropload.com een bestand naar PrintJeKunst.nl te uploaden staat niet vermeld bij de mogelijkheden. Dit staat wel op de site vermeld, zie de pagina 'Uitleg PrintJeKunst'.

Voordat de order bevestigd moet worden, wordt vertoond wat gekozen is in de vorige stappen. Verder kan dan aangegeven worden hoe u aan PrintJeKunst.nl gekomen bent. En daar vermeldt u natuurlijk 'onlinefotoservices.nl'!
Ook is er ruimte om opmerkingen of suggesties te maken. Als u gebruikt gemaakt heeft van bijvoorbeeld de site 'dropload.com' is dat handig om hier te vermelden.

Als vervolgens op 'Order bevestigen' wordt geklikt, is de bestelling gedaan. Op de pagina die vervolgens getoond wordt, staat o.a. het ordernummer. Het kan handig zijn om deze pagina af te drukken of over te schrijven. Er wordt overigens ook een bevestigings-email gestuurd.

Resultaat

Na tien dagen wordt het schilderij met een vrachtwagen van DHL afgeleverd. Het schilderij is meer dan uitstekend verpakt en heeft de reis goed overleefd.
Het resultaat mag er zijn: een panorama met hele mooie natuurechte kleuren.
Het canvas is keurig opgespannen, aan de achterkant geniet, zodat de foto mooi doorloopt op de zijkanten van het schilderij. Het schilderij is gevernist met een afwasbare en UV-bestendige lak, althans volgens PrintJeKunst.nl. Of het afwasbaar is, hebben we gelijk uitgeprobeerd. Met een vochtige doek hebben we een stukje canvas aan de achterkant van het schilderij 'schoon' gemaakt. Dit ging uitstekend: de lak en kleuren werden niet aangetast.

Met een schilderij op schilderslinnen creëert u een uniek kunstwerk. Een ideaal kado voor opa & oma, voor een jubilaris etc.

Over PrintJeKunst.nl

PrintJeKunst.nl is een website van A.I.S. Lijstenmakerij & Galerie te Almere. Het opspannen is dus in goede handen. Maar de gebruikte printer levert ook uitstekende kwaliteit afdrukken. Wij hebben ook enkele prints gezien van andere foto's, ook portretten. Ook deze waren zeer scherp en de huidskleur van portretten zeer levensecht.
De prijzen waar u aan moet denken bij een schilderij staan hieronder. Omdat o.a. de afmetingen de prijs bepalen zijn het richtprijzen. Het betreft hier prijzen van geverniste schilderijen opgespannen op een raam van 2 cm dik. Op de website kan online de prijs berekend worden van elk formaat.

Afmetingen (in cm)Prijs (in €)
50 x 5058.71
80 x 80102.21
140 x 280455.26

Er is momenteel (september 2005) een introductie aanbieding: 70 x 100 cm voor € 89,-.

Aanvullende opmerkingen van PrintJeKunst.nl

  • Bij een zijkant dikte van 4 cm komt het doek massiever over aan de muur, dat oogt heel mooi en pompeus.
  • De breedte van het spieraam passen wij aan, bij kleine doeken wordt een raam van 4.5 cm gebruikt, bij grote doeken wordt het op speciale (kopsverlijmde) spielatten van 6.5 cm breed gespannen om eventueel kromtrekken zo veel mogelijk uit te sluiten.


Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?