onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
13-12-2005

www.PrintOpLinnen.nl

Van PrintOpLinnen.nl kregen wij het aanbod om een afdruk op schilderslinnen uit te proberen. Print op linnen drukt een foto niet alleen af op schilderslinnen maar kan de foto ook bewerken. Bij een portretfoto (waar ik voor gekozen heb) maken ze meestal de persoon vrijstaand van de bestaande foto en maken ze er een passende achtergrond bij. Bij landschap of andere foto's make ze eventueel een uitsnede.
Onderaan deze recensie staat hoe u als bezoeker van onlinefotoservices.nl een korting van 10% kunt krijgen.

Het maken van een goede foto

origineelbewerkt
Ik heb geprobeerd om eerst 3, later 2 kinderen samen leuk te fotograferen zodat we hier een uitvergroting van konden maken voor aan de muur. Aangezien dit na 3 pogingen op 3 verschillende dagen nog steeds niet gelukt was heb ik een alternatief gezocht. Ik wilde de foto's laten maken door een professionele fotograaf en dan de digitale bestanden krijgen zodat ik zelf vrij was om ze af te drukken. Dit bleek een zeer moeilijke opgave. Na eerst gezocht te hebben op internet (zonder succes) heb ik deze vraag gesteld op deze site. Dit leverde een aanbieding op via print op linnen, een bevriende fotograaf wilde het voor deze ene keer doen tegen een gereduceerd tarief. We zijn hiervoor vanuit Twente naar Schagen gereden waarna er in de buitenlucht foto's zijn gemaakt bij een museum. Enkele dagen later kreeg ik de geselecteerde foto's (bewerkt) thuisgestuurd op een cdrom.

Het bewerken van de foto

origineelbewerkt
Print op linnen onderscheid zich van een aantal andere aanbieders doordat ze de foto's voor je kunnen bewerken om zo het optimale resultaat uit een digitale foto te halen. Ze hebben eerst geprobeerd om 2 foto's samen te voegen tot 1 foto, maar door de verschillen in houding op de foto's leverde dit niet het gewenst resultaat op. Daarom hebben we er voor gekozen om 2 portretten af te laten drukken. Op deze pagina staan beide originelen en de bewerkte foto's zoals dit door Print op linnen is gedaan. Dit levert een effect op alsof het geen foto is maar een geschilderd doek.

Bestellen

Het bestellen gaat simpel via de website en levert geen problemen op. Aangezien de foto's in Schagen zijn gemaakt had Print op linnen al de beschikking over de originelen. Het e-mail contact verliep prima, snel antwoord op gestelde vragen.

De aflevering

Er werd een e-mail gestuurd dat de afdrukken werden verzonden inclusief een nummmer zodat de voortgang van de aflevering gevolgd kon worden. De portretten werden afgeleverd in 2 stevige kartonnen dozen. Om de afdrukken op schilderslinnen zat ook nog een laag noppenfolie. Al met al zeer goed verpakt.

Het resultaat

Ik ben zeer tevreden met het resultaat. De afdrukken zijn heel goed gelukt. Er is een goede laag vernis aangebracht, dat is de eerste dagen goed te ruiken. Zoals ik ook met andere afdrukken op linnen heb gezien loopt de afbeelding door over de rand zodat er geen lijst nodig is. Het linnen is aangebracht op een zeer stabiele houtconstructie.
Er is geen haakje aangebracht om het doek op te hangen. Ik vind dit een gemis, toen iemand het doek wilde voelen viel het naar beneden, dit zou ook met afstoffen kunnen gebeuren. Ik zou het lieftst een klein geboord gaatje in het hout hebben zodat een schroef daarin kan rusten. Een alternatief zou een draad zijn waaraan je het schilderij kunt ophangen. Ik heb van anderen alleen maar lovende reacties gehoord en kan het afdrukken bij Print op Linnen dan ook zeker aanraden: vakmanschap voor een eerlijke prijs.

Over PrintOpLinnen.nl

Print op Linnen maakt van een foto (digitaal of analoog) een schilderij. Print op Linnen is een gespecialiseerd bedrijf in het bewerken van een foto tot een artistieke impressie volgens een geheel eigen ontwikkeld procédé. Print op Linnen heeft meer dan 14 jaar ervaring in digitale beeldbewerking en kan met hun vakkennis een perfect product garanderen. Giclee ("jee-clay") is de nieuwste techniek die door kunstenaars en fotografen wordt gebruikt voor prints op canvas. Met deze unieke methode wordt een gewone foto een kunstwerk aan de wand! De foto heeft na de bewerkingstechnieken de uitstraling van een echt schilderij en is dus geen geprinte foto zoals bij vele anderen. Via professionele software en de nieuwste printtechnieken wordt een foto afgedrukt op hoogwaardig schilderslinnen, dat daarna wordt opgespannen op een houten frame. Vervolgens wordt het afgewerkt met een vernislaag ter bescherming.
Hieronder staan de prijzen zoals wij deze op 12 december 2005 van de website hebben gehaald:

30 x 4040 x 5050 x 7040 x 4050 x 50
Print op Linnen€ 69.00€ 79.00€ 99.00€ 75.00€ 85.00
Foto op Linnen€ 59.00€ 69.00€ 89.00€ 65.00€ 75.00
Collage op Linnen€ 82.75€ 98.25€ 129.25€ 88.75€ 109.75

Andere maten zijn in overleg mogelijk. De prijzen zijn inclusief btw, correcties en bewerking. De verzendkosten bedragen € 7.50 voor verzending in Nederland, naar België € 12.75. Er kan betaald worden per bank, giro, paypal en onder rembours.

Korting

Lezers van deze recensie krijgen van PrintOpLinnen.nl een korting van 10% bij het bestellen van een afdruk op linnen (niet geldig in combinatie met andere kortingen). Vul hiervoor in onder promocode: onli0001

Aanvullende opmerkingen van PrintOpLinnen.nl

  • Je kritische noot wat betreft het ontbreken van een ophang mogelijkheid nemen we ons ter harte. Ondanks dat we tot nog toe daar geen enkele klacht over hebben gehad, zullen we de prints van een draad voorzien om het ophangen te vergemakkelijken.
  • De geur wordt veroorzaakt door het gebruik van traditionele vernis, dit is niet schadelijk en verdwijnt na een paar dagen.
  • Uiteraard is het niet noodzakelijk om foto's door een professionele fotograaf te laten maken, wij kunnen bijna elke foto bewerken, ook foto's met een relatief lage resolutie. Zie voor meer info onze website.


Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?