onlinefotoservices.nl Beginpagina | Zoeken | FAQ | Links | Bedankt! | Over deze site | Mail
Fout gevonden?
Foto kerstkaarten maken - persoonlijk en bijzonder
1e fotokaart is gratis - bij Kaartje2go
08-12-2004

www.yorart.nl

Let op: het bedrijf Yorart bestaat niet meer!

Helemaal onderaan deze recensie een aanbieding speciaal voor onlinefotoservices.nl-bezoekers!

Van www.yorart.nl kregen wij (onlinefotoservices.nl) het aanbod om een digitaal bestand op canvas af te drukken. En dat hebben wij gedaan met als resultaat een schilderij en de onderstaande recensie. Let wel, wij hebben geen commerciŽle connecties met www.yorart.nl! Het is overigens wel mogelijk om korting te krijgen via onze site, maar daarover later meer.

de gescande afbeeling

Het bedrijf

Yorart print een foto of een ander digitaal bestand op canvas. Yorart is opgericht door:

  • David Tie (IT-specialist).
  • Jan-Willem Murman (machinehandelaar).
Yorart is in april 2002 begonnen met de aanschaf van twee professionele wideformat-printers. Ze zijn bereikbaar via email (support@yorart.nl) en per telefoon.

Vooraf

Onze eerste recensie over het afdrukken van een digitaal bestand op linnen hebben we gedaan door een collage te maken van een aantal foto's. In dit geval hebben we een analoge foto ingescanned met behulp van de scanner van een HP PSC 2110 (Erik bedankt). Deze scanner heeft een optische scanresolutie van 1200 x 600 dpi. De foto is gescanned met een resolutie van 2400x2400. Het resultaat was een bestand van 48.668.626 bytes groot, ruim 48 MB. Dit bestand in jpeg formaat bevat 11.900x16.207 pixels.

foto van de achterkant

Werkwijze

Nadat de foto is gescanned, zijn hier verder geen bewerkingen op uitgevoerd. Achteraf bleek dat door het bewerken van het bestand de uiteindelijke afdruk nog beter had kunnen worden. Het bestand kan via de website van Yorart of per email worden verzonden als het kleiner is dan 10 MB. Aangezien 48 MB niet via de website te verzenden is heb ik zoals aangegeven contact opgenomen met info@yorart.nl. Ik kreeg een email terug dat ik de foto via secure ftp, secure copy of per post op een cdrom kon verzenden. Aangezien ik met Linux als besturingssysteem werk was secure copy standaard aanwezig, voor andere besturingssystemen is daarvoor gratis software te downloaden. In de email van Yorart wordt verwezen naar een applicatie die je kunt downloaden voor het geval je gebruik maakt van Windows. Het verzenden van het bestand via secure copy verliep probleemloos. Het bestand is op dinsdag 31 augustus 2004 verzonden. Het zou worden afgedrukt op canvas met als formaat 100x70 cm.

Resultaat

Op vrijdag 10 september 2004 werd een groot pakket bezorgd bij de buren. De buurman vertelde dat het pakket werd bezorgd door een man in een busje, die redelijk snel weer was vertrokken. Nadat hij het pakket goed had bekeken bleek dat de verpakking was beschadigd. Het doek was ingepakt in noppenfolie waar nog weer stevig papier omheen zat. In het papier zat een gat, evenals in de noppenfolie. Het doek zelf was gelukkig niet beschadigd. Ik heb hierover contact gehad met Jan-Willem Murman van Yorart (die op het vliegveld van Barcelona stond, maar me uitgebreid te woord stond). Als er toch een beschadiging zou zijn zou er een nieuwe afdruk gemaakt worden, maar dat was gelukkig niet nodig. Het houten frame ziet er stevig uit. De afbeelding loopt door over de zijkant, zodat een lijst niet nodig is. Dit scheelt weer in de kosten en geeft een mooi effect aan de muur. De afdruk ziet er zeer goed uit, de kleur rood overheerst alleen een klein beetje, maar dat is niet storend. Aangezien mijn monitor qua kleuren niet is gecalibreerd kan ik niet met zekerheid zeggen of de afbeelding conform het bestand is afgedrukt, maar ik ben zeer tevreden met het resultaat. Van mensen die het resultaat gezien hebben heb ik alleen maar positieve geluiden gehoord. Als ik opnieuw een foto zou afdrukken zou ik alleen een iets kleiner formaat nemen, 100x70 is toch wel erg groot in een normale woonkamer. Op een grotere muur zou het nog beter tot zijn recht komen. Het doek is niet gevernist, wat ik zelf wel mooi vindt. Ik ben zeer tevreden met het resultaat, het heeft een prominente plek in de woonkamer. het resultaat aan de muur

IdeeŽn

Met deze techniek kun je echt mooie schilderijen maken. Hiermee krijg je unieke 'kunstwerken'. Misschien een leuk idee voor:
  • een mooie portretfoto van de kinderen
  • een trouwfoto
  • een kunstwerk bij een 40-jarig huwelijk ofzo. Maak een mooie collage van 40 jaar herinneringen...
  • maak in plaats van de eerste steen een uniek kunstwerk bij de opening van een nieuw gebouw.

Prijzen

De prijs hangt af van de grootte van het schilderij en wordt altijd opgespannen. De prijzen zijn inclusief transport en BTW. De maximale grootte is 100 x 100 cm.
Hieronder de prijzen van de verschillende maten:

Maat

(in cm)
Prijs
(in €)
50 x 7089,00
70 x 7099,00
70 x 100109,00
100 x 100139,00
100 x 150199,00
200 x 100239,00

De prijzen zoals hier vermeld zijn van december 2004.

Aanbieding

Bezoekers van www.onlinefotoservices.nl kregen 5% korting op de bovenstaande prijzen als bij de bestelling in het opmerkingenveld www.onlinefotoservices.nl wordt vermeld.

Nog meer recensies...
 
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Op grond van de informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder controle van de gegevens bij de bron.
Wilt u ons met een e-mail informeren als u onjuiste informatie hebt gezien?